10 millors servidors gratuïts TFTP per a Windows, Linux i Mac


Hi ha una gran varietat de Protocols de transferència d’arxius (FTP) en ús actual a Internet. Un dels més bàsics i, per tant, més utilitzat per realitzar transferències de fitxers únics de baix nivell FTP trivial o Protocol de transferència d’arxius trivial (TFTP). En aquest article, cobrirem els 10 millors servidors TFTP tant en sistemes Windows com Linux.

El TFTP és fonamental per mantenir els pedaços i configuracions del dispositiu incrustat i es mantindrà durant molt de temps. El protocol es troba sovint en dispositius com routers, streamers de suports i telèfons mòbils. És la manera principal d’empènyer els fitxers de firmware a aquests dispositius per tal d’actualitzar-los o de pegar-los. El FTPTP no és adequat per utilitzar-lo a Internet per la seva falta de seguretat. El FTP és més comú per al seu ús a través d’internet i el més segur SFTP creix en popularitat per a transferències d’arxius segurs a Internet.

A continuació, hi ha molts detalls sobre cadascuna de les eines que hem seleccionat per a aquest article, però si només teniu temps per obtenir un resum ràpid, aquí teniu els millors servidors TFTP gratuïts:

 1. Servidor TFTP gratuït de SolarWinds (DESCÀRREGA GRATU )TA) – Aquesta eina funciona amb Windows i inclou un bloqueig d’interval IP i pot transferir fitxers de fins a 4 GB de mida.
 2. Utilitat de Windows TFTP – Servidor TFTP gratuït i lleuger amb l’avantatge de transferir fitxers petits ràpidament.
 3. TFTPD32 – Un paquet de monitors de xarxa útils que inclou un monitor de servidor DHCP, un monitor DNS i un servidor Syslog i un servidor TFTP..
 4. Servidor TFTP gratuït de WhatsUp – Frontend d’aspecte intel·ligent que interfereix amb un servidor TFTP eficaç.
 5. servidor TFTP haneWIN – Servidor TFTP de 32 i 64 bits per a entorns Windows que poden restringir-se en operacions a adreça IP o directori.
 6. WinAGents – Petit servidor TFTP per a Windows amb capacitat de gestionar carpetes de fitxers virtuals.
 7. Spiceworks TFTP – Spiceworks és un sistema de gestió de xarxa compatible amb anuncis i aquest servidor TFTP en forma part.
 8. atftpd – Utilitat de la línia d’ordres de Linux que facilita la transferència d’arxius i que no té seguretat.
 9. tftpd-hpa – Sistema TFTP de línia d’ordres de Linux senzilla.
 10. servidor TFTP de macOS – Servidor TFTP de línia d’ordres senzilla per a macOS.

Què és TFTP?

Les sessions actuals de FTP admeten molts comandaments diferents. Mentre es connecten a un servidor FTP, els usuaris solen llistar, suprimir, canviar el nom, carregar o descarregar fitxers i canviar directoris. En canvi, TFTP només ofereix la possibilitat de penjar o descarregar un fitxer i utilitza UDP sobre IP en lloc de la pila TCP / IP més estàndard. El protocol no és capaç de permetre una funcionalitat més avançada, però compensa mitjançant el mètode de bloqueig de tolerància a les errades que el fa extremadament fiable. Degut a aquesta funcionalitat limitada, els servidors TFTP poden tenir una empremta molt reduïda al disc i a la memòria, cosa que el fa ideal per utilitzar-lo en dispositius incrustats.

Precaució: TFTP té seguretat zero. No hi ha cap concepte de comptes d’usuari, per la qual cosa qualsevol podrà connectar-se al vostre servidor TFTP. Assegureu-vos que la vostra màquina del servidor està protegida d’alguna altra manera, com ara amb un tallafoc o limitant les interfícies de xarxa que el servidor escolta.

Linux és de molt lluny el sistema operatiu més comú del tipus de dispositius en els quals és probable que trobeu un servidor TFTP. Però, també hi ha un ric ecosistema de dispositius Windows i macOS que funcionen amb el firmware (penseu que alguns Apple TVs i Microsoft Surface tenen alguns exemples).

Vegeu també:

 • Els millors servidors SCP
 • Millors servidors SFTP

Els millors servidors gratuïts de TFTP de Windows

Algunes de les consideracions que vam fer a l’hora de seleccionar eines per a aquesta llista eren la fiabilitat, la facilitat de configuració i ús, la documentació i suport suficients i la robustesa de les eines en diversos usos de la indústria..

1. Servidor TFTP de SolarWinds (DESCÀRREGA GRATU )TA)

El servidor TFTP que ofereix SolarWinds és una versió 100% gratuïta que només funciona en Windows. No és un judici caduc. Si ofereix una funcionalitat bàsica com el bloqueig d’interval IP i pot transferir fitxers de fins a 4 GB. Funciona com un servei de Windows que facilita la seva gestió amb les eines natives de Windows.

solarwinds-tftp-server

MÉS INFORMACIÓ AL LLOC OFICIAL DE SOLARWINDS:

www.solarwinds.com/free-tools/free-tftp-server/

ELECCIÓ DE L’EDITOR

La configuració és simple i el servidor TFTP de SolarWinds admet transferències simultànies i la possibilitat d’autoritzar només IP específiques. Es tracta d’una descàrrega totalment gratuïta.

Descarregar: Descàrrega GRATU atTA a SolarWinds.com

Lloc oficial: www.solarwinds.com/free-tools/free-tftp-server/

Sistema operatiu: Windows

2. Utilitat de TFTP de Windows

La utilitat TFTP de Windows és un servidor TFTP desossat per a Windows. És extremadament petit i gairebé no té opcions de configuració. D’una banda, això permet que l’utilitat sigui molt petita i ràpida. D’altra banda, significa que no podeu especificar alguna configuració bàsica, com ara la interfície de xarxa a unir. La mida petita prové de la confiança en el marc .NET. Però, si encara no teniu el .NET framework instal·lat per a alguna altra aplicació, pot resultar una petjada d’instal·lació pesada, per tant, aquesta utilitat pot no ser òptima per a cada cas d’ús..

A més, inclou una classe .NET que els desenvolupadors poden utilitzar per incorporar TFTP a les seves pròpies aplicacions.

WindowsTFTPUtility

3. TFTPD32

Tftpd32 és un servidor TFTP de codi obert immensament popular per a Windows. No només és un servidor TFTP elegant, sinó que també s’aprofita algunes altres funcions. La llista de funcions addicionals inclou un servidor DHCP, un servidor DNS, un servidor SNTP (hora) i un servidor syslog, de manera que us ajudarà a gestionar també les vostres adreces IP. És bastant difícil trobar un escenari en què necessiteu un conjunt específic de funcions en una sola aplicació, però utilitzar una o dues a més d’un servidor TFTP pot satisfer alguna necessitat..

I no us preocupeu, també hi ha una versió de 64 bits.

working_tftpd32

4. Servidor TFTP gratuït WhatsUp

El servidor TFTP WhatsUP és un producte de IPSwitch. El servidor TFTP està orientat a enginyers de xarxa que només necessiten obtenir fitxers on pertanyin amb la menor molèstia possible. WhatsUp és una eina gratuïta, no una prova. Gairebé no hi ha cap documentació disponible al servidor gratuït de TFTP de WhatsUp, de manera que és difícil determinar quins casos d’ús poden adreçar millor..

whatsupfree

5. servidor TFTP haneWIN

El servidor TFTP haneWIN és un servidor TFTP de 32 i 64 bits que funciona en Windows XP / VISTA / 20xx (servidors) / 7/8/10. Es separa una mica del model TFTP donant suport als controls d’accés, que no formen part originàriament del TFTP. Aquest servidor TFTP pot restringir les adreces IP només per permetre la descàrrega o la càrrega i accés als directoris del servidor. Una característica interessant és que també es pot executar completament a la línia d’ordres, cosa que la fa molt útil per a accions amb guions. També inclou un client TFTP que funciona com a DLL. El programari HaneWIN també produeix un servidor DHCP que té un servidor TFTP integrat.

hanewin-tftp

6. WinAGents

La suite de programari WinAgents inclou un servidor TFTP robust que s’executa en Plataforma: Windows 2000 (servidor), XP, 2003 (servidor), Vista, Windows 7 i 2008 (servidor). També admet plataformes de 64 bits, tot i que ho fa executant un servei de 32 bits. Té alguns controls d’accés limitat com ara l’accés a fitxers basat en IP i utilitza només un port UDP únic que facilita la implementació darrere d’un tallafoc. Una característica molt útil de WinAgents és el suport per a carpetes de fitxers virtuals. Això vol dir que podeu crear carpetes que semblin existir per als usuaris de TFTP, però no haureu d’existir en realitat al disc del servidor. Aquesta característica pot facilitar l’organització d’arxius, cosa que és notòriament dolorosa amb el TFTP tradicional.

WinAgents-tftp

7. Servidor TFTP Spiceworks

El servidor TFTP de Spiceworks es centra en la gestió de la xarxa. Pot ser difícil mantenir actualitzats tots els dispositius, així com assegurar que tota la configuració sigui estàndard a l’organització per a tots els encaminadors i commutadors. El servidor TFTP de Spiceworks pot ajudar a mantenir tots els dispositius amb el firmware actual i que es configura amb un esforç mínim. Una de les funcions addicionals de Spiceworks és la possibilitat de comparar configuracions de xarxa al costat de còpies de seguretat existents per localitzar ràpidament dispositius amb programari obsolet. Idees petites com aquesta poden ajudar a definir ràpidament el comportament de la canalla als segments de xarxa.

spiceworks-tftp

Servidors TFTP de Linux

Hi ha una gran varietat de servidors TFTP disponibles per a la majoria de distribucions de Linux. Un dels més populars és el servidor TFTP avançat que inclou un paquet anomenat atftpd. El terme “d” al final de molts paquets Linux és el dimoni, que és un terme similar a Unix per a una aplicació que s’executa en segon pla. Un dimoni de Linux s’assembla a un servei de Windows. El servidor ATFTP admet multicast i és multithreaded, cosa que el fa una mica més flexible de desplegar en instal·lacions de xarxa no estàndard. Utilitzeu apt-get o yum per instal·lar-lo, segons la vostra distribució Linux.

8. atftpd

$ sudo apt-get install atftpd
Lectura de llistes de paquets … Fet
Arbre de dependència de construcció
Llegir informació de l’estat … Fet
S’instal·laran els paquets NOUS següents:
atftpd

Trobareu el fitxer de configuració escàs per a atftpd a `/ etc / default / atftpd. Configureu algunes opcions ràpides com ara quins ports escolteu i si voleu executar com a dimoni o a través de inet.d i ja esteu preparats per anar.

$ cat atftpd
USE_INETD = true
OPCIONS ="–tftpd-timeout 300 – retry-timeout 5 – mcast-port 1758 – mcast-addr 239.239.239.0-255 –mcast-ttl 1 –maxthread 100 –verbose = 5 / srv / tftp"

Vostè necessitarà un client TFTP. N’hi ha molts, però el client atftp és una solució ràpida i senzilla en línia d’ordres. Per instal·lar, utilitzeu apt-get install atftp. A continuació, connecteu i pengeu un fitxer:

$ atftp 192.168.2.146
tftp> posar el full buit
tftp> deixar de fumar

Podem veure que el fitxer buit s’ha carregat a la ruta especificada al fitxer de configuració / srv / tftp

$ ls -l / srv / tftp
-rw-rw-r– 1 jdw jdw 0 nov 5 10:44 full buit

9. tftpd-hpa

Un altre servidor TFTP més popular per a Linux és tftpd-hpa. Com que el protocol TFTP és tan senzill, no hi ha avantatges òbviament de triar un servidor TFTP sobre un altre. Tot i així, a causa de les deficiències de dependències i documentació, de vegades un servidor funcionarà millor que un altre. Si no podeu treballar amb atftpd, proveu-ho a tftpd-hpa.

$ sudo apt-get install tftpd-hpa
Lectura de llistes de paquets … Fet
Arbre de dependència de construcció
Llegir informació de l’estat … Fet
El paquet següent s’instal·la automàticament i ja no és necessari:
xinetd
Utilitzeu ‘sudo apt autoremove’ per eliminar-lo.
Paquets suggerits:
pxelinux
S’instal·laran els paquets NOUS següents:
tftpd-hpa

Trobareu el fitxer de configuració a / etc / default / tftpd-hpa:

$ cat / etc / default / tftpd-hpa
# / etc / default / tftpd-hpa

TFTP_USERNAME ="tftp"
TFTP_DIRECTORY ="/ var / lib / tftpboot"
TFTP_ADDRESS =": 69"
TFTP_OPTIONS ="–segur"

Modifiqueu la configuració si voleu i, després, inicieu el servidor mitjançant el servei de reinici de servei sudo tftpd-hpa.

10. Servidor TFTP macOS

macOS té un servidor TFTP integrat que no es carregarà per defecte. La manera més fàcil de funcionar és simplement escriure `sudo launctl load -F / System / Library / LaunchDaemons / tftp.plist` i proporcionar la vostra contrasenya quan se us demani. Podeu utilitzar alguna cosa com netstat per confirmar que funciona:

$ netstat -n | grep * .69
udp4 0 .69. *
udp6 0 .69. *

El servidor TFTP s’està executant al port 69 en espera de connexions. Podeu utilitzar qualsevol client TFTP per connectar-vos al servidor i carregar o descarregar fitxers. Per desactivar el servidor TFTP, només cal que utilitzeu l’ordre de descàrrega:

sudo launctl descarregar -F /System/Library/LaunchDaemons/tftp.plist

Paraules finals

Tot i que TFTP no incorpora cap procediment de seguretat, aquesta manca de seguretat no és única entre els sistemes d’administració de xarxa. DHCP i el SNMPv2 àmpliament implementat no inclouen mesures de seguretat. Assegureu-vos que només implementeu TFTP en una xarxa privada segura.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map