12 millors eines de control de rendiment del servidor i de les aplicacions


El programari de control de rendiment del servidor i de l’aplicació pot anar des de solucions elaborades a casa, juntament amb algunes línies de codi, fins a implementacions a escala empresarial dissenyades per a ser utilitzades en una xarxa global per a grans proveïdors de serveis..

Amb grans xarxes amb potencials per a centenars de milers o fins i tot milions de sol·licituds cada dia, fins i tot els retards més minusculars poden arribar a tenir hores de temps perdut col·lectivament. La selecció de les eines adequades per controlar el rendiment és vital..

No hem tingut temps de llegir tota la publicació? Aquí teniu la nostra llista de els millors monitors de rendiment de servidor i d’aplicacions disponibles:

 1. Servidor i monitor d’aplicacions SolarWinds (PROVA GRATU )TA) Servidor i monitor d’aplicacions premium que s’integra en una plataforma comuna amb altres eines de gestió d’infraestructures de SolarWinds.
 2. Monitor de xarxa PRTG Paessler (PROVA GRATU )TA) Una xarxa integrada de servidor, servidor i aplicacions. Funciona amb Windows Server.
 3. Monitorització del servidor Site24x7 (PROVA GRATU )TA) Una eina de gestió d’infraestructures basada en núvol que supervisa les xarxes, els servidors i les aplicacions.
 4. Atera (PROVA GRATU )TA) Un servei de control de sistemes que cobreix servidors, aplicacions i xarxes. Dirigit a MSPs
 5. LibreNMS Sistema de supervisió de xarxa gratuït i de codi obert que es pot personalitzar.
 6. GestionaEngine OpManager Eina de gestió de xarxa que s’instal·la a Windows Server i Linux.
 7. Obriu NMS Disponible de manera oberta i gratuïta en edicions estables i beta.
 8. WhatsUp Gold Un monitor de xarxa complet que es pot estendre amb complements especialitzats. Funciona amb Windows Server.
 9. OP5 Sistema de control integrat d’infraestructures que inclou el servidor i la gestió d’aplicacions.
 10. Icinga Eina gratuïta i de control de xarxa de codi obert amb disponibles complements escrits per la comunitat.
 11. Anturis Sistema de control de la infraestructura basat en núvol disponible en versions gratuïtes i de pagament.
 12. LogicMonitor Servei en línia que es cobra per subscripció. Inclou automatització de processos.

Cada administrador tindrà una adopció lleugerament diferent de l’ideal per al control del rendiment. Alguns voldran veure tots els últims detalls de l’ús dels recursos i optimitzar totes les seves aplicacions per satisfer-les. Uns altres estan purament interessats en la resposta del servei i el temps de servei. La majoria voldrà una barreja de tots dos. Cap d’aquests enfocaments és equivocat i trobar el monitor de servidor adequat que s’adapti a les vostres necessitats és una part important de l’optimització de la xarxa.

Què cal cercar en una eina de monitorització del servidor

Funcionament i ús dels recursos de la pròpia aplicació

Bona aplicació de control serà utilitzar un mínim de recursos fer la seva feina. Fins i tot les suites integrades de xarxa solen centrar-se molt en minimitzar la quantitat de recursos del sistema i de xarxa que utilitzen per fer la seva feina. Els monitors de millor rendiment ho faran Utilitzeu recursos suficients per mantenir eficaçment la vigilància dels nodes se li assigna.

Polivalència

Abans de saltar a qualsevol aplicació, és bo saber exactament què cal fer en una xarxa determinada. Alguns monitors de rendiment són molt bàsics, només fan el seguiment de l’ús dels recursos del sistema en un servidor. Altres són més robustes i faran el seguiment de tot l’ample de banda fins a l’ús del sistema i realitzaran anàlisis en profunditat, node per node. Aquests sistemes solen contenir paquets més grans dissenyats o destinats a ser utilitzats amb altres aplicacions per crear un sistema complet de gestió de xarxa. Decidir quines funcions es necessiten a la xarxa us ajudarà a reduir quins programaris us podran funcionar.

Presentació i facilitat d’ús

Moltes aplicacions de control de rendiment inclouen gràfics, gràfics i informació estadística detallada per ajudar-vos a comprendre millor el seu funcionament de la xarxa. El la forma en què es mostra aquesta informació té un paper important en la utilitat que en definitiva serà. La manera com es presenta i s’organitza aquesta informació és també un factor important en la facilitat d’ús del programari. El fet d’identificar ràpidament quines parts d’un informe d’ús són valuoses per a la vostra xarxa augmentarà l’eficiència i us ajudarà a treure més profit del vostre programari.

Desplegament

Cal que el programari s’instal·li en una ubicació de control centralitzada o en tots els nodes que monitoritzi? És un servei basat en núvol? Es poden instal·lar fàcilment els agents si s’han de situar en diversos nodes a tota la xarxa? Fins i tot les xarxes petites haurien de tenir en compte, tal com la facilitat d’instal·lació en un determinat dispositiu pot variar àmpliament de xarxa a xarxa.

Les millors eines de control del rendiment del servidor i de l’aplicació

No hi ha cap solució “única mida per a tot” per al seguiment del rendiment del servidor, per la qual cosa hem recopilat una llista que conté una gamma de plataformes i aplicacions. Aquesta llista inclou tot, des de solucions gratuïtes de codi obert, fins a implementacions remunerades de qualitat empresarial utilitzades per alguns dels majors gegants de xarxa del planeta. Cadascuna té els seus propis avantatges i desavantatges, i l’objectiu és ajudar a trobar el més adequat que funcioni per a la vostra xarxa.

1. Servidor SolarWinds i monitor d’aplicacions (PROVA GRATU )TA)

La primera entrada d’aquesta llista, Servidor SolarWinds i monitor d’aplicacions, és un producte autònom de la família de plataformes Orion desenvolupada per SolarWinds. Una extremadament monitor versàtil d’aplicacions que està dissenyat a escala amb la vostra xarxa, es pot configurar el servidor i el monitor d’aplicacions una parada única per a diverses necessitats de xarxa.

Gràcies a la seva configuració ràpida i senzilla, El servidor i el monitor d’aplicacions es poden desplegar ràpidament per controlar entorns de xarxa grans i complexos. SolarWinds ofereix un llista exhaustiva de plantilles de control d’aplicacions de manera que es pot adaptar a qualsevol entorn.

Permet supervisió de la infraestructura tant en configuracions AEA basades en núvols AWS com Azure, proporcionant als administradors el control que necessiten sobre tota la seva xarxa, independentment de la ubicació física o de la configuració. Supervisió de la virtualització també està disponible, proporcionant al servidor i al monitor d’aplicacions la versatilitat que necessita per encaixar en la gran majoria dels dissenys de xarxes i serveis.

Descobriment automàtic d’actius i un inventari actiu ajudeu a fer que les xarxes complexes siguin una brisa a establir dins del programari i el producte SolarWinds permet la supervisió del rendiment de l’emmagatzematge per ajudar a garantir un accés fluix a les dades a les grans plataformes d’emmagatzematge. El programari pot ajudar-vos diagnosticar i identificar la causa principal dels problemes d’aplicació per obtenir solucions ràpides a possibles problemes.

Com a part de la plataforma més gran Orion, Servidor SolarWinds i monitor d’aplicacions es pot combinar amb altres productes per donar una cobertura de gestió completa sobre el rendiment web, la xarxa, la base de dades, i la configuració i control de recursos virtualitzats. Oferta SolarWinds descàrrega gratuïta de 30 dies per a avaluació al seu lloc.

SolarWinds Server i Application MonitorDownload Descàrrega gratuïta de 30 dies de prova

2. Monitor de xarxa PRTG Paessler (PROVA GRATU )TA)

Monitor de xarxa PRTG Paessler és una solució de control de rendiment altament personalitzable que amplia la seva flexibilitat fins al seu sistema de preus. Amb una versió freeware que ofereix fins a 100 “sensors” gratuïts, això pot ser una bona opció per a xarxes que s’aniran escalant amb el pas del temps sense trencar el banc.

Cada recurs monitoritzat d’un determinat dispositiu es considera un “sensor”. A tall d’exemple, controlar l’ús de la CPU en un servidor seria un únic sensor. PRTG calcula que la majoria de dispositius necessitarien entre quatre i set sensors cadascun fins i tot la seva versió freeware pot funcionar per a xarxes de petita o mitjana mida.

El descobriment automàtic del dispositiu permet un desplegament ràpid, i PRTG pot supervisar in situ o basat en núvol recursos. Alertes personalitzades i seguiment de l’amplada de banda proporciona detalls crítics sobre les desacceleracions de la xarxa i de l’aplicació. Un ampli gamma d’opcions de presentació de dades ajudar a l’anàlisi de la informació de rendiment clau de manera que tingui sentit als seus usuaris.

El preu del programari es basa en quants d’aquests sensors es desplegaran a una xarxa, amb diferents nivells de preus basats en sensors. Podeu descarregar i avaluar Monitor de xarxa PRTG en un assaig gratuït de 30 dies al lloc de Paessler.

Monitor de xarxa PRTG Paessler Descàrrega de prova GRATU FREETA de 30 dies

3. Monitorització del servidor Site24x7 (PROVA GRATU )TA)

Lloc24x7 és un monitor d’infraestructures basat en núvol que està disponible en paquets personalitzats per a la supervisió de llocs web, la supervisió d’infraestructures i el monitoratge de rendiment de l’aplicació.

Com que aquest programari de supervisió es basa en el núvol, no cal que ho instal·leu al lloc i, per tant, no augmenteu els requisits d’espai del servidor mitjançant aquest sistema. Tampoc haureu d’estar al mateix edifici que els vostres servidors per utilitzar 24 × 7, per la qual cosa és un cable d’activitat de supervisió en llocs remots i en servidors al núvol. El sistema supervisarà els servidors en funcionament Windows, Windows Server, Linux, FreeBSD, i Mac OS. També pot operar amb virtualitzacions creades per Microsoft Hyper-V i VMware i també pot supervisar els contenidors Docker. Servidor del núvol en funcionament Microsoft Azure i Amazon Web Services (AWS) Site24x7 també es pot controlar.

Inclouen els estatus del servidor supervisats per Site24x7 Rendiment de la CPU, capacitat de memòria, ús d’espai de disc, i taxes d’activitat de la interfície de xarxa. Es pot integrar amb Directori actiu i gestionar Syslog i Registre d’esdeveniments de Windows registres.

El monitor de l’aplicació a Site24x7 és capaç de fer un seguiment del rendiment de bases de dades, servidors web i servidors de correu electrònic. També és capaç d’analitzar el rendiment de tot el programari que s’executa en un servidor, baixant al nivell de codi. L’analitzador de codis busca processos ineficaços escrits per a Java, Node.js, Rubí sobre carrils, i PHP. Site24x7 revisa constantment els llindars d’alerta de rendiment de l’aplicació mitjançant un procés d’aprenentatge automàtic basat en IA.

Site24x7 es cobra per subscripció mensual o anual. El paquet Pro inclou tant el servidor com la supervisió d’aplicacions i podeu obtenir un Prova gratuïta de 30 dies.

Site24x7 Server MonitoringStart 30 dies de prova gratuïta

4. Atera (PROVA GRATU )TA)

Atera és un monitor del sistema que és Dissenyat per a ús per proveïdors de serveis gestionats (MSPs). Aquesta és una plataforma basada en núvol que combina totes dues supervisió i gestió remota (RMM) serveis i els automatització de serveis professionals (PSA) funcions que utilitzen els MSP per executar els seus negocis.

Atera audita servidors tan aviat com es posi en servei per a un nou client. Supervisa la CPU, la memòria i els ports del servidor per assegurar-se que no estan afectant la seva plena capacitat i que comporten un deteriorament del rendiment. L’eina també realitzarà un inventari de tot el programari instal·lat als servidors i coincidirà amb els corresponents amb les llicències que el client posseeix. L’inventari de programari també és compatible actualitzacions de programari i gestió de pegats del sistema.

Els monitors Atera supervisen les accions i el rendiment d’aplicacions, com ara sistemes de gestió de bases de dades i servidors web i de correu electrònic. La combinació de monitors de xarxa, servidor i aplicacions fan d’aquesta eina un sistema ideal per fer un seguiment del rendiment de les virtualitzacions. Atera és especialment adeptes i vigilants Hyper-V implementacions.

La plataforma Atera és lliurat des del núvol – el MSP no necessita instal·lar cap programari. Els tècnics del MSP accedeixen a la taula de comandaments Atera mitjançant un navegador web estàndard o una aplicació especial per a mòbils. Com que està orientat a controlar sistemes remots, el servei Atera és capaç de servir xarxes de diversos llocs i també pot supervisar servidors en núvol..

Atera és un servei de subscripció amb càrrec per tècnic al mes. També hi ha una taxa de subscripció anual, que resulta més barata. Pots aconseguir una prova gratuïta de 30 dies provar Atera abans de subscriure’s.

AteraStart 30 dies de prova gratuïta

5. LibreNMS

Un popular programari NMS de codi obert, LibreNMS és la primera entrada totalment gratuïta d’aquesta llista. Té una base de coneixement detallada i extensa per ajudar els usuaris nous a acostumar-se al programari. Els anys de col·laboració i interacció de la comunitat combinats han donat lloc a nombrosos plugins, variacions i implementacions de LibreNMS.

El descobriment automàtic de xarxa compta amb una àmplia gamma de plugins dissenyat per configuració del dispositiu, supervisió del rendiment, i rendiment constant. Oxidat, RANCIDES, i Nisen són només uns quants connectors populars que es combinen fàcilment amb LibreNMS per a un sistema complet de gestió de xarxa.

LibreNMS també admet l’accés a la plataforma des d’un dispositiu mòbil amb una aplicació disponible Android i iOS. Això permet als administradors controlar les seves xarxes fins i tot quan es troben fora de l’oficina. Votació distribuïda proporciona a LibreNMS la possibilitat d’escalar i proporcionar una solució fins i tot per a xarxes grans.

Com a programari de codi obert, LibreNMS té una gran quantitat de profunditat i flexibilitat, però la majoria dels seus avantatges provindran d’usuaris experimentats amb el moment de capbussar-se en els interessants elements de LibreNMS. Si bé bussegeu en la base de codi de LibreNMS no és cap requisit, la majoria de les seves forces brillaran quan són explotades per persones que no tenen por d’embrutar-se les mans. Llegiu els documents d’instal·lació per començar.

6. GestionaEngine OpManager

Imatge de GestionaEngine OpManager

Administrador d’Engine és una eina dedicada al rendiment i control de les infraestructures. Proporciona control de les prestacions a escala d’un conjunt de dispositius i inclou totes les estadístiques de control de rendiment estàndard, inclosos l’ús de la CPU, la memòria, l’emmagatzematge i molt més.

El principal punt de venda de ManageEngine per a OpManager és la inclusió a la família de productes ManageEngine més gran, cosa que el fa un únic engranatge en una roda més gran de productes de xarxa. Pot funcionar perfectament com a producte autònom però es va dissenyar amb la intenció de ser utilitzat amb altres programes ManageEngine per gestionar de forma exhaustiva xarxes més grans.

OpManager també ofereix Estadístiques de bases de dades PGSQL, donar als DBA informació detallada sobre el rendiment i els temps de consulta a les grans xarxes. Aquesta eina ajuda a donar a les xarxes intensives en dades que depenen molt de les bases de dades una eina valorada reduint els temps de consulta i millorar l’eficiència.

OpManager inclou un bon nombre de personalització en termes de configuracions de control i alertes personalitzades, ajudant a donar als administradors només la informació i avisos que necessiten per executar les seves xarxes de manera eficaç. ManageEngine ofereix un Prova gratuïta de 30 dies descàrrega per a avaluació.

7. OpenNMS

La segona entrada de codi obert d’aquesta llista, OpenNMS és un programari de gestió de xarxa amb molta utilitat i base d’usuaris dedicada. Hi ha dues distribucions de branques d’OpenNMS, cadascuna amb els seus avantatges únics.

El primer, Meridià, és la distribució estàndard d’OpenNMS. És essencialment el “llançament estable” d’OpenNMS i compta amb la majoria de productes i suport de la comunitat dels dos llançaments. La majoria dels usuaris d’OpenNMS optaran per executar Meridian.

La segona distribució és Horitzó. Es podria descriure, a poc a poc, com una plataforma beta per a noves tecnologies, idees i implementacions. N’hi ha documentació significativament menor i suport de la comunitat a Horizon, ja que la majoria d’usuaris codificaran i documentaran per a Meridian. Exemple el límit sagnant del marc de codi obert d’OpenNMS.

Funcions d’OpenNMS supervisió configurable del servei, la gestió del rendiment mitjançant diversos protocols estàndard i permet alertes personalitzades. Descobriment automàtic de xarxa combinat amb descoberta de topologia ajuda per configuració ràpida i senzilla juntament amb informació addicional sobre el marc de la seva xarxa assignada.

OpenNMS també s’integra fàcilment a la infraestructura existent, amb una quantitat important de documentació de la seva comunitat, per ajudar a la fàcil configuració i integració en una plataforma existent. Llegiu els documents d’instal·lació per començar.

8. WhatsUp Gold

Mapa de xarxa de WhatsUp Gold

WhatsUp Gold és una plataforma dedicada a la supervisió de rendiment amb una gran quantitat d’opcions de personalització a la seva interfície. Compta amb un interfície fàcil d’utilitzar, intuïtiva que es pot personalitzar per mostrar diferents quantitats d’informació. Aquesta visualització també es pot configurar de manera que la informació es compartimenti i només sigui accessible pels que ho necessitin. Podeu configurar fàcilment tipus d’informació específics perquè es mostrin als equips que més ho necessiten.

WhatsUp Gold també té automàtica mapeig de xarxa capa 2/3 per ajudar a configurar fàcilment una imatge completa de la xarxa de treball actual. Aquest mapa de xarxa es mostra a pantalla convenient que fà descobrir una tasca senzilla per descobrir possibles falles o collons d’ampolla de rendiment.

Una de les principals característiques de WhatsUp Gold és la seva capacitat de supervisar i alertar de manera proactiva Quan zones problemàtiques potencials al darrere els seus caps lletjos. El disseny intel·ligent dels fluxos de treball ajuda a que aquestes alertes es posin al capdavant quan sigui necessari, de manera que es poden abordar problemes potencials ràpidament i sense interrupcions del servei. Descarregueu una versió de prova gratuïta del seu lloc.

9. OP5

Monitor OP5

Disseny específic per a ser utilitzat com a a escala empresarial solució de control de rendiment de xarxa, OP5 Maneja molt bé els entorns de xarxa extensius. Tot, des del seu tauler, fins a la seva visualització de mapeig de xarxa, fins a la personalització disponible al programari, apunta a l’ús previst de l’OP5 com a plataforma de control d’escala de proveïdors de serveis..

Un bon exemple d’això són els OP5 vista macro dels nodes de xarxa controlats. Ofereix un widget de mapa disponible una imatge global i real de com cada sistema està interconnectat en funció de la ubicació geogràfica.

La flexibilitat d’OP5 prové de la inclusió de ginys que es poden afegir o treure del tauler central, donant als administradors un control total sobre la quantitat d’informació que es mostra. Aquests widgets es poden configurar mostrar informació compartimentada a diferents departaments per ajudar el personal a centrar-se en dades crítiques.

Informes visuals proporciona informació detallada sobre els colls d’ampolla o zones problemàtiques. Aquestes representacions visuals incloure gràfics i gràfics per obtenir una imatge clara de quan i on pot sorgir un problema.

La supervisió addicional de la redundància ajuda a reforçar-se encara més Els OP5 objectiu de disseny de ser un parador únic per al seguiment de xarxes a escala empresarial necessitats. Obteniu més informació sobre els preus a la pàgina de descàrrega.

10. Icinga 2

Icinga

Una altra eina de control de rendiment obert de codi font, Icinga 2 està dissenyat per proporcionar seguiment robust del rendiment alhora que consumeix una quantitat mínima de recursos del sistema. Icinga ofereix una varietat de flexibilitat en un paquet completament gratuït.

És capaç d’integrar-se amb altres eines populars de codi obert, Icinga 2 pot incloure una part d’una solució completa de control de rendiment de xarxa que sigui escalable a gairebé qualsevol mida. Personalització dinàmica dins del propi programari, juntament amb configuracions de rendiment basades en regles permet als administradors modificar la instal·lació d’Icinga per satisfer les seves necessitats.

Icinga 2 utilitza eficientment els recursos del sistema per crear una empremta de recursos d’osses nues, tot i que proporciona estadístiques i monitoratges de rendiment a nivell empresarial. Les dades detallades de rendiment ajuden els usuaris a les àrees potencials de problemes i un sistema d’alerta complet avisa als administradors de desastres imminents.

Com a eina de codi obert, la major part de la flexibilitat de Icinga és la nombroses variants i plugins que es pot utilitzar amb l’aplicació Fins i tot sense fer grans retocs i investigacions, Icinga 2 és increïblement capaç com a solució de control de rendiment fora de caixa, però els entusiastes de codi obert acceptaran la versatilitat addicional que ofereix la filosofia de disseny. Visiteu els seus dipòsits a Github per obtenir informació sobre descàrrega i instal·lació.

11. Anturis

Monitor de servidor Anturis

Anturis ofereix una plataforma de control del rendiment que és una implementació basada en núvol SaaS. Això proporciona alguns avantatges únics per als administradors de xarxa que busquen una plataforma de monitorització més mòbil amb què treballar. Anturis té opcions tant per a desplegaments sense agents ni per agents, cosa que el fa increïblement útil per a entorns de xarxa altament mòbils o com una plataforma pont per treballar en configuracions de xarxa més fluides.

Com a un servei basat en núvol sí, té sentit Anturis ser capaç de supervisar els serveis basats en núvol, i és capaç de fer-ho amb una configuració mínima. Pot controlar diverses ubicacions geogràfiques, reforçant encara més la seva filosofia de disseny de poder gestionar infraestructures de xarxa altament complexes i extremadament mòbils. Això també proporciona bones marques com a programari de rendiment a escala que pot gestionar la supervisió de grans xarxes.

Un rang de notificacions personalitzades i formes de lliurament mantingueu els administradors alerta sobre els detalls clau i els sistemes crítics que cal prestar atenció per a un servei consistent. Anturis pot fer el seguiment de les mètriques de rendiment estàndard en els servidors i supervisar les xarxes del trànsit per millorar l’amplada de banda i ajudar a identificar les àrees problemàtiques on poden necessitar canvis. Anturis ofereix un ventall de plans gratuïts i de pagament per adaptar-se a les necessitats de la vostra xarxa.

12. LogicMonitor

LogicMonitor

Un altre Basat en el núvol SaaS solució de control de rendiment, LogicMonitor proporciona els mateixos avantatges flexibles als entorns de xarxa dinàmics que poden utilitzar una aplicació de monitorització més mòbil. Capacitat de ser ràpidament desplegat i aprofitar descobriment automatitzat de dispositius, LogicMonitor pot analitzar l’ús de recursos tant en una infraestructura basada en el lloc com en el núvol.

A quadre de comandament personalitzat pot disposar d’informació compartida per proporcionar informació als grups o al personal que més ho necessiti. Amb una àmplia gamma de opcions de presentació de dades, aquesta informació es pot personalitzar per obtenir detalls importants sobre estadístiques d’ús, càrregues del sistema, i rendiment de l’aplicació.

L’alerta flexible i la capacitat de supervisar i analitzar les configuracions de xarxa en temps real aporten una utilitat addicional LogicMonitor. Pot controlar activament els canvis de configuració i buscar impactes sobre el rendiment per ajudar a les xarxes en constant evolució una visió valuosa de la salut general de la xarxa. LogicMonitor ofereix una prova gratuïta de 14 dies al seu lloc web.

Elecció d’un servidor i eina de control d’aplicacions

Servidor SolarWinds i monitor d’aplicacions i Monitor de xarxa PRTG són dues de les eines d’alt rendiment d’aquest llistat. La varietat d’infraestructures que poden supervisar els ha fet dues de les millors eines de control del rendiment en el món.

Servidor SolarWinds i monitor d’aplicacions pot supervisar el maquinari AWS i Azure IaaS infraestructures.

Monitor de xarxa PRTG té el seu Sensors únics que podeu descarregar per supervisar eines individuals. Per a organitzacions més petites, Monitor de xarxa PRTG és una elecció especialment gran. El motiu és que hi ha una versió gratuïta que suporta fins a 100 sensors. 100 sensors cobriran moltes xarxes més petites sense l’important preu de preus que s’associa als productes de control de xarxa.

Val a dir que ambdues eines també aporten comoditat a la taula. Monitor de xarxa PRTG i Servidor SolarWinds i monitor d’aplicacions cadascun té una funció de descobriment automàtic per identificar els dispositius de la vostra xarxa automàticament. El descobriment automàtic assegura que sempre treballeu amb la versió més actualitzada del vostre entorn de xarxa.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me