Guia i eines de gestió del servidor d’aplicacions del WebSphere

Una empresa ha de ser capaç d’aconseguir obtenir dades de totes les fonts que hi ha a la seva disposició i les que hi ha al capdavant també haurien de poder extreure informació d’acció. Independentment de quantes fonts provingui o de la disparació dels formats de dades, hi hauria d’haver un sistema que pugui extreure informació precisa en temps real. Un dels sistemes que pot ajudar-vos a fer-ho és IBM WebSphere Application Server.


Si només teniu les eines aquí, en teniu el resum llista de les millors eines de control de WebSphere Applications Server:

 1. Eina de Monitorització de Rendiment del WebSphere SolarWinds amb SAM (PROVA GRATU )TA) Aquesta part de la propietat de SolarWinds i Monitor d’aplicacions us ofereix una visió d’infraestructura completa per poder aïllar la causa de qualsevol deteriorament del rendiment. Funciona amb Windows Server.
 2. AppDynamics Monitorització del servidor d’aplicacions IBM WebSphere Application Server Eina de control completa de WebSphere produïda per una filial de Cisco Systems.
 3. Gestor d’aplicacions ManageEngine Un monitor d’aplicacions que el mateix productor pot combinar amb altres monitors d’infraestructura per obtenir una visió completa del sistema. Aquest mòdul inclou funcions específiques de control de WebSphere i està disponible per a Windows Server i Linux.

Què és un servidor d’aplicacions WebSphere?

Com el seu nom indica, un WebSphere Application Server és un servidor d’aplicacions que se situa al centre, entre les fonts de dades i les seves destinacions finals, que sol ser la unitat d’emmagatzematge o el servidor, d’aquí el nom “intermèdia.”

Per ser més precisos, WebSphere Application Server és l’entorn d’execució d’IBM per executar i implementar aplicacions Java Platform, Enterprise Edition (Java EE)..

Però, a banda d’actuar simplement com a conducte entre dispositius de backend (servidors, etc.) i sistemes de frontend (terminals, aplicacions, etc.), un WebSphere Application Server és, de fet, un marc de programari que també gestiona una màquina virtual Java (JVM) i contenidors per a aplicacions web basades en Java.

Això vol dir que qualsevol aplicació que s’execute en un servidor d’aplicacions del WebSphere ha d’estar basada en Java. Tot i que això pot semblar una restricció, realment no ho és. El servidor pot integrar les aplicacions amb gairebé qualsevol altre sistema o endexar-les, fins i tot si són productes de tercers.

Per tant, com utilitzeu exactament els servidors d’aplicacions WebSphere?

Seria un servidor d’aplicacions WebSphere és una opció ideal per a empreses que tinguin una sèrie d’aplicacions basades en Java que necessiten comunicar-se amb les que funcionen en diferents plataformes.

Amb l’ajuda d’un Màquina virtual de Java (JVM) asseguts al mig i amb aplicacions basades en Java que s’executen, es facilitaria aquesta comunicació necessària i les dades que van passant i passant es podrien transformar en qualsevol format que fos necessari abans de ser transmeses.

El WebSphere Application Server es pot configurar en diverses plataformes del sistema operatiu: Windows, Linux, Solaris i i i z / OS d’IBM. Els usuaris que es connecten a aquest middleware podrien:

 • Feu processats els seus inputs i traslladin-los a dispositius d’emmagatzematge que també hi estiguin connectats.
 • Extreu dades dels servidors i aplicacions de fons que es troben més enllà del WebSphere Application Server, importeu-les al middleware, processeu-les i, a continuació, permeteu als usuaris consumir-les des del navegador.

Tot i que pot semblar una operació complexa i en múltiples etapes de punta a punta, tot el procés semblaria perfecte per al consumidor, diferent que si accedissin directament a un servidor..

Avantatges d’implementar un servidor d’aplicacions web

Amb aquest middleware establert, una empresa pot esperar els avantatges següents:

 • Una experiència d’usuari perfecta que permet accedir a diversos formats de dades.
 • Integració de dades de diverses fonts i plataformes.
 • Recopilació d’informació que es pot utilitzar per treure conclusions exactes sobre l’estat actual dels assumptes de l’empresa.
 • La capacitat de col·laborar amb socis comercials externs sense haver de preocupar-se per la compatibilitat dels seus intercanvis de dades.

A la imatge de dalt, podem veure un exemple d’escenari en què s’uneixen els diferents grups d’interès, passar pel servidor d’aplicacions web al centre i, finalment, accedir a les bases de dades, xarxes de missatges i altres proveïdors de serveis..

El millor servidor d’aplicacions del WebSphere eines de seguiment i gestió 

Ara estem en el punt en què hem esborrat què és un WebSphere Applications Server i com pot ajudar a qualsevol negoci; és hora de veure com podem administrar-lo i controlar-lo mitjançant diverses eines.

De fet, a continuació, farem un cop d’ull tres de les eines d’administració i control de WebSphere Applications Server més populars.

1. Eina de seguiment del rendiment de WebSphere amb Solar (Windows PRO)

SolarWinds és una empresa tecnològica que s’ha demostrat al llarg dels anys i en molts aspectes de la indústria digital. I ara, d’aquesta empresa també n’obtenim un dels millors Eina de seguiment del rendiment WebSphere com a part del document Servidor & Monitor d’Aplicacions (SAM), que no només funciona al servidor principal de WebSphere, sinó també a gairebé qualsevol infraestructura de TI que doni suport.

Just després de la instal·lació, encara que sigui un novell, apareixerà una imatge completa de la seva xarxa de dominis, ja que aquesta eina de control arriba al terreny en marxa; directament fora de la caixa pot immediatament fer un balanç de tots els actius que hi ha al seu voltant.

Analitzant alguns detalls més, tenim una eina que:

 • Us mostra la “gran imatge” que us permet conèixer la salut general dels servidors. Això seria útil en un escenari en què potser caldrà pressionar els servidors una mica més fins que s’acabi el temps crític amb la missió i es pugui alleujar la pressió per al manteniment i la neteja d’escombraries. Això només seria possible si sabeu que els vostres servidors són sans, teníeu prou recursos i tots els serveis estaven funcionant tal com s’esperava.
 • L’anàlisi de les causes bàsiques és fàcil amb aquesta eina, ja que podreu tenir un seguiment i diagnòstic en profunditat de la salut dels sistemes que estan sota el vostre control.
 • El monitoratge i l’anàlisi no només abastaran el vostre servidor WebSphere, sinó també més de 200 aplicacions i servidors multi-proveïdors tots des d’una única interfície..
 • L’àmbit d’un administrador pot abastar bases de dades com Oracle, SQL Server, SAP ASE i MySQL que s’allotgen localment, en diferents ubicacions o fins i tot al núvol.

Qualsevol persona apreciarà l’esplendor d’aquesta eina quan consideri el fet que els principals motius perquè les aplicacions Java empresarials desplegades en un error o subperformació del servidor WebSphere són perquè es troben: 

 • Excepcions no manipulades
 • Les fuites de memòria
 • Problemes de temps mort que requereixen que siguin aturats o abandonats per altres sistemes
 • Falles del maquinari
 • Mal rendiment del maquinari de suport

WebSphere ajuda a aturar això.

Podeu descarregar el programa Eina de seguiment del rendiment WebSphere com a part de SolarWinds SAM per a Prova gratuïta de 30 dies.

SolarWinds Monitorització del rendiment WebSphere amb prova de lliure sessió de 30 dies SAMDownload

2. Monitorització d’AppDynamics IBM WebSphere Application Server

Des de AppDynamics, que és un Empresa Cisco, ni més ni menys, arriba el Monitorització IBM WebSphere Application Server eina. Aquest producte ofereix una solució completa que abasta un ampli abast i pot funcionar amb servidors WebSphere que s’executen en qualsevol plataforma.

A més, hi ha algunes característiques excel·lents que cal esperar:

 • Aquesta eina està feta per a empreses que volen estar al capdavant del rendiment dels seus processos. AppDynamics l’ha creat per configurar-se per fer un seguiment de l’abast complet d’un procés empresarial, per donar una perspectiva en profunditat de tots els seus processos i els fluxos de treball que els defineixen. En un moment donat, un administrador podrà veure quin procés fa què i el bé que el realitza.
 • De fet, l’empresa pot associar les seves aplicacions WebSphere als seus principals indicadors de rendiment (KPI) i modificar les solucions de programari i maquinari segons sigui necessari per millorar el seu rendiment global..
 • El temps dedicat a resoldre problemes, aïllar i resoldre problemes en aplicacions i processos es redueix dràsticament. Amb un “mapa” detallat de tots els recursos disponibles, es triga uns minuts a identificar-se on es troba un problema i fins i tot a identificar-se exactament el que està provocant: això reduirà els temps d’administració. El que és millor encara és que es puguin dur a terme accions de reparació automàtiques (com iniciar / aturar servidors) per resoldre aquests problemes sense necessitat d’intervenció humana.
 • Si us adoneu que ja esteu disposats a traslladar la vostra càrrega de treball de WebSphere al núvol, aquesta eina podrà fer que la transformació sigui una brisa per a vosaltres. Us dirà quines aplicacions estan preparades per traslladar-se al núvol i quines poden necessitar alguns retocs abans de ser optimitzades per al nou entorn. Un cop moguts, també els podreu supervisar mitjançant aquesta eina, fins i tot quan les aplicacions es trobin en diversos entorns separats al núvol.

Amb aquesta eina, una empresa pren el control de totes les seves aplicacions WebSphere i pot utilitzar-les realment per millorar la seva competitivitat global.

3. Gestor d’aplicacions ManageEngine

Una altra eina excel·lent de control de WebSphere és a través de ManageEngine: el seu Gestor d’aplicacions té la capacitat de supervisar i gestionar diversos servidors d’allotjament d’aplicacions, inclòs el WebSphere Applications Server..

Aquesta eina de diversos servidors presenta característiques impressionants com:

 • Els administradors poden fer un seguiment de l’experiència de l’usuari mitjançant la mesura de Índex de rendiment de l’aplicació (Apdex), que mesura el rendiment d’una aplicació: s’inclouen allotjaments de WebSphere. Els comentaris que es poden obtenir a partir de l’avaluació de les prestacions de la base de dades, els fluxos de treball i els errors de codi poden ajudar a millorar la satisfacció del client.
 • No cal que els administradors es posin a la seva volta per les xarxes i servidors. L’eina es pot configurar per enviar alertes en temps real, cosa que els permet reaccionar davant dels canvis abans que els usuaris finals els afectin. En altres casos, els scripts poden ser executats un cop complerts certs criteris (normalment canvis en les actuacions).
 • Supervisió detallada de l’ús de la memòria i la prevenció de fuites, evitar les excepcions fora de memòria i la creació d’abocadors bàsics, bàsicament, assegurant-se de manera proactiva que cap aplicació ni cap dispositiu de hardware és la causa dels accidents, els temps morts o els retards. Aquestes són les emocionants funcions que s’ofereixen amb el Gestor d’aplicacions.
 • Els administradors podran descobrir nodes i servidors – automàticament – que estalviaran temps i energia en entorns de xarxa més grans. De forma alternativa, algunes parts d’aquests nodes i xarxes poden ser “ignorades” mentre que el focus es dirigeix ​​a altres per a un seguiment o proves detallades.

El que és encara més interessant és que aquesta solució de programari prové dels creadors de la suite de solucions corporatives Zoho. Si no és una marca de qualitat, realment no sabem què és.

Què diuen les ressenyes sobre servidors WebSphere?

Un servidor d’aplicacions WebSphere inclou avantatges i contres; anem a fer una ullada a alguns:

Pros

 • WebSphere és fàcil d’utilitzar i la seva consola administrativa fa que sigui més fàcil treballar fins i tot algunes de les configuracions més complexes.
 • També és compatible amb moltes versions de Java, de manera que no sereu obligats a triar-ne una o us preocupeu perquè pot rebutjar algunes de les vostres aplicacions.
 • La majoria de les seves funcions permeten que un administrador sigui proactiu per mantenir les aplicacions i servidors en bon funcionament. De fet, els plans i la configuració permeten preveure creixements dels requisits de maquinari i programari de recursos recollint i correlacionant les tendències al llarg del temps.
 • No hi ha més combats contra incendis: els administradors esdevenen participants proactius a l’hora de mantenir els seus servidors i aplicacions òptims amb l’ajuda de WebSphere per fer-los part efectiva de la mà d’obra.
 • Afegir i treure recursos és molt fàcil, de fet, la major part del treball es realitza quan s’instal·la inicialment WebSphere. A partir de llavors, el descobriment de nous nodes, servidors i aplicacions comporta poc o cap esforç.

Contres

 • Com gairebé tots els productes d’IBM, WebSphere és bastant car; tant és així que no ens equivocaria massa si creguessin que està sobrevalorat amb taxes de llicència encara més complexes a seguir, solució insígnia o no. A més, no tenen una versió de prova gratuïta, qui no ho és?
 • Hi ha qui podria queixar-se que el rendiment de la inversió (ROI) no sigui prou alt, fins i tot si es comprometia a incloure WebSphere a la seva xarxa.
 • Tot i que es tracta d’una aplicació molt eficient, té un cost elevat, la seva despesa general podria estar al costat pesat si es compara amb altres solucions similars que es troben al mercat. És intensiu en recursos, sobretot quan es tracta d’ús de CPU i memòria.
 • Tot i que la instal·lació de WebSphere és gràfica i directa, la configuració pot ser una mica desconcertant, ja que es fa sobretot mitjançant línies de comandaments i configuració amb fitxers XML. Gairebé sempre haurà d’estar un expert per afrontar aquesta part de la feina.
 • Per a una solució de programari corporativa important com aquesta, la quantitat de suport a la comunitat o fins i tot la presència en línia sobre servidors d’aplicacions WebSphere és bastant baixa. Gairebé no és que molta gent ho sàpiga fora del món del gran negoci. Potser, IBM ha de portar-los als usuaris habituals. Ha d’haver-hi un lloc on la gent pugui venir a parlar de les seves experiències al respecte.

Si teniu un servidor d’aplicacions WebSphere?

La nostra recomanació seria: si teniu nombroses aplicacions independents basades en Java que necessiten “parlar” amb altres sistemes estrangers i considereu que és crític amb els vostres processos empresarials, haureu d’anar a favor d’ella – si us ho podeu permetre..

D’una altra manera, les empreses petites amb un pressupost informàtic més reduït no han de preocupar-se del WebSphere Application Server, ja que hi ha altres solucions més barates i menys empobrides..

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me