Guia i eines del servidor WebLogic

L’actual entorn empresarial requereix una configuració tecnològica on s’implementen diversos sistemes autònoms i, a continuació, s’espera que “parlin” entre ells de manera perfecta. De fet, cap empresa que es respecti per si mateixa ara pot anomenar-se competitiva si es basa en un sistema únic, o fins i tot en un conjunt amb formats de sortida de dades incompatibles; la demografia moderna del client no ho permet.


Però hi ha una solució: un dels sistemes que pot combinar diverses sol·licituds de comunicacions de dades i gestiona bé la integració del sistema és WebLogic Server.

Poc temps? A continuació es mostra el resum de les millors eines del servidor WebLogic:

 1. Eina de gestió del rendiment webLogic de SolarWinds (PROVA GRATU )TA) Aquesta eina s’emmarca en el servidor de SolarWinds i Monitor d’aplicacions i inclou control i alerta per a les bases de dades d’Oracle. Funciona amb Windows Server
 2. Consola d’administració BEA WebLogic Un producte Oracle que és una interfície basada en un navegador per a les vostres bases de dades i la implementació de WebLogic. Inclou control de servidors i aplicacions més eines de resolució de problemes.
 3. WebLogic Smart Dashboard i Monitorització (WLSDM) Aquesta eina intel·ligent de Volthread Information Technologies explora el vostre domini WebLogic i us ofereix recomanacions sobre millores quan s’instal·len. A continuació, continua monitoritzant i assessorant.

Què és un servidor WebLogic?

Un servidor WebLogic és un servidor d’aplicacions que funciona com una plataforma per desenvolupar, desplegar i executar aplicacions basades en Java distribuïdes en diversos nivells (en nivells n). També serveix de pont o “connector” entre les aplicacions que s’hi allotgen i els agradats de bases de dades remotes o servidors de missatgeria..

Oracle Corp. s’ha convertit en un popular proveïdor de plataformes de processament de transaccions en línia (OLTP) al mercat actualment, i WebLogic Server és una de les eines que han permès a l’empresa tecnològica convertir-se en un concursant més important. Van adquirir aquest servidor Java 2 Platform, Enterprise Edition (J2EE) amb la seva adquisició de BEA Systems el 2008.

Arquitectura de servidor WebLogic de tres nivells

Font de la imatge

Un servidor WebLogic està situat al nivell mitjà – juntament amb els programes de proxy i tallafocs. Aquest és el nivell que és situat entre les aplicacions externes orientades a la cara frontal (“Presentació o capa de client”, generalment, interfícies habilitades per al navegador amb el món exterior) i els servidors de bases de dades (“Capa de backend”: els servidors on s’emmagatzemen les dades).

Des d’aquesta posició del middleware, un servidor WebLogic centralitza els serveis d’aplicacions com ara:

 • Serveis web – les diverses funcions d’un servidor web
 • Serveis a les empreses – els components empresarials d’un procés
 • Connectivitat de backend – Habilitar les connexions per backend dispositius i servidors d’emmagatzematge

Dit d’una altra manera, aquest servidor d’aplicacions basat en Java permet un rendiment final a extrem òptim i racionalitzat dels processos empresarials. A més, el fet que utilitza tecnologia característiques com caching i agrupació de connexions WebLogic Server també ajuda a reduir els temps de processament i transacció.

Finalment, no s’ha d’oblidar que aquest sistema de servidor també proporciona a nivell d’empresa seguretat i poderoses capacitats d’administració de rols.

Per tant, de quina forma utilitzeu WebLogic Server?

Ara que hem vist la definició genèrica de què és un servidor WebLogic, fem una mica més tècnica i veiem si no podem descompondre els seus components a mesura que intentem descriure-la.

L’arquitectura bàsica de WebLogic

A més de servir com a servidor J2EE, es pot utilitzar un servidor WebLogic per organitzar i administrar altres servidors i, per tant, els serveis que s’executen. Abans d’examinar-ho, definim uns quants conceptes digitals que s’utilitzen en el seu terreny.

Domini

Es tracta d’una col·lecció d’aplicacions agrupades per facilitar l’administració. Un domini consta d’un servidor d’administració i un nombre de servidors gestionats sota el seu control.

Domini base

Es tracta d’un domini nou que només té un servidor d’administració i res més. Potser no és pràctic, però pot existir pel seu compte.

Servidors gestionats

Aquests servidors existeixen en un domini i serveixen per a propòsits diversos. Uns exemples d’aquests servidors són SOA Suite, WebCenter Suite i Business Intelligence Suites.

El vídeo següent explica aquests conceptes d’una manera més visual:

Oracle: comprensió de l’arquitectura de WebLogic

Què passa quan instal·leu WebLogic Server?

Per descarregar la vostra còpia de WebLogic Server, heu d’anar a la pàgina de descàrrega del programari Oracle Technology Network. Després d’acceptar l’acord de llicència i haver descarregat la versió preferida del programari, tots teniu la possibilitat d’iniciar la instal·lació.

Els escenaris d’instal·lació que es poden reproduir inclouen:

 1. Creació d’un domini base – sempre que instal·leu una nova instància de WebLogic, per defecte, creareu un domini bàsic sense servidors gestionats. Fins que no s’afegeixin els servidors gestionats, realment no farà gaire.
 2. Creació de servidors gestionats al domini base – A continuació, aneu a crear servidors gestionats que s’afegeixen al domini base principal. Això s’anomena “estendre el domini base”.
 3. Creació de servidors gestionats en dominis nous – si decidiu que voleu que els vostres servidors gestionats s’executin en el seu propi domini, WebLogic us permet clonar el servidor d’administració existent al domini principal i utilitzar-lo per crear un domini nou per al vostre nou servidor gestionat. Això es coneix com a “estendre els servidors gestionats”.
 4. Agrupació de servidors gestionats – en aquest escenari, un cop instal·lats els servidors gestionats en els seus diferents dominis, poden ser “agrupats” junts per ser administrats per un servidor d’administració que pot residir en qualsevol dels dominis..

Sigui quina sigui la vostra opció d’instal·lació o l’elecció inicial de la configuració arquitectònica, sempre podeu reestructurar el vostre disseny en funció de les necessitats de la vostra lògica de processos empresarials..

Per a qui és el servidor WebLogic?

L’ideal seria que un servidor WebLogic s’assentés bé en un entorn tecnològic d’un negoci on es configurés per ajudar-lo a:

 • Servint com a solució d’allotjament per a totes les aplicacions basades en Java
 • Actuant com a llar per a llocs web d’alta gamma
 • Millora del rendiment com a solució òptima i segura per a problemes amb connectivitat lenta entre aplicacions de front-end i servidors de fons
 • Convertir-se en un pont capaç de gestionar els problemes d’escalabilitat del negoci a mesura que la petjada digital continua creixent

En resum, es pot dir que WebLogic Server és un servidor d’aplicacions que té el futur a la vista. Serveix de facilitador d’altres aplicacions [Java], suites comercials i dispositius de maquinari que s’han d’incloure en el flux de processament de dades d’una empresa.

Quines eines de control i gestió s’utilitzen amb servidors WebLogic?

Un sistema que permet altres sistemes s’ha de configurar i gestionar amb cura. Ell mateix hauria de funcionar bé per poder supervisar altres sistemes. És per això que és important fer un seguiment de les seves eines de control i control.

A continuació, farem un cop d’ull tres de les eines d’administració i control de WebLogic Server més populars.

SolarWinds WebLogic Eina de gestió de rendiment (PROVA GRATU )TA)

Tot i que és un producte de tercers, SolarWinds Eina de seguiment del rendiment WebLogic és una suite d’administració que cobreix tots els aspectes de control i gestió de servidors WebLogic.

Administració i control de SolarLinds WebLogic

Una ullada a les funcions d’aquesta eina ens dóna una visió del poderós que és realment:

 • La supervisió de l’assignació de memòria i els processos d’assegurament de l’ús es completen sense bloquejar recursos
 • Supervisió del servidor i de l’aplicació que proporciona informació detallada del rendiment en els fils i agrupacions. Inclou el temps d’espera i el temps actuals necessaris per a l’execució de les sol·licituds, així com el seguiment de les sol·licituds pendents
 • Quan s’integra amb el servidor & Monitor d’aplicacions, l’analitzador de rendiment de bases de dades SolarWinds proporciona anàlisis detallats i informes sobre bases de dades Oracle en correlació amb WebLogic Server per obtenir una imatge més clara

Administració de bases de dades WebLogic de SolarWinds

 • Supervisió de bases de dades com SQL Server, MySQL, DB2, SAP ASE i altres bases de dades que permeten gairebé 100% de comunicació integrada a l’hora d’emmagatzemar dades
 • Supervisió d’entorns i aplicacions virtuals com VMware i Hyper-V, permetent la replicació i la prova de la configuració simulada

Com podeu veure, aquesta eina pot aprofundir en una instal·lació del servidor WebLogic i oferir informes concisos, que no només són informatius, sinó que són fàcilment comprensibles i agradables. L’eina de control de rendiment WebLogic de SolarWinds inclou el servidor i l’aplicació Monitor (SAM) està disponible per descarregar una prova gratuïta de 30 dies.

Eina de seguiment del rendiment webLogic de SolarWinds amb prova de lliurament de 30 dies de SAMDownload

Consola d’administració BEA WebLogic

S’accedeix a aquesta consola d’administració nativa d’Oracle a través d’un navegador web i s’executa des d’una instància del servidor d’administració d’un domini del servidor WebLogic. Utilitza objectes Java coneguts com MBeans, cadascun dels quals conté un conjunt d’atributs que defineixen els paràmetres de les diferents funcions i operacions que s’utilitzen per administrar el servidor..

Consola d’administració BEA WebLogic

Les tasques que es poden fer mitjançant aquesta eina d’administració inclouen:

 • Inici, aturada d’instàncies i configuració de clústers
 • Configuració dels serveis del servidor com la connectivitat de bases de dades (JDBC) i la missatgeria (JMS)

Configuració de la base de dades d’administració de BEA WebLogic

 • Seguretat, administració i gestió d’usuaris, grups i rols
 • Configuració i desplegament d’aplicacions Java
 • Supervisar el rendiment de servidors i aplicacions, ajuda de resolució de problemes mitjançant fitxers de registre de servidor i domini

Una cosa que cal dir aquí és que, tot i que la interfície pot semblar una mica feble, no ens deixem enganyar per la seva manca de colors i pizazz, al capdavall, es tracta d’una potent eina que fan les persones que hi ha al darrere del servidor WebLogic. ella mateixa.

WebLogic Smart Dashboard i Monitorització (WLSDM)

Amb WebLogic Smart Dashboard i Monitorització (WLSDM) tenim una altra eina d’administració i supervisió de tercers que és el “poc motor que podria”. Es tracta d’una extensió de consola –a diferència d’una solució autònoma– que s’enorgulleix de ser una solució barata (gratuïta per a desenvolupadors) que ofereix resultats tan bons com els millors..

Pantalla d’informe de seguiment de WLSDM

Algunes característiques excel·lents de WLSDM són:

 • Instal·lació senzilla, ràpida i que no requereix recursos, és un avantatge únic per a les extensions: una instantània del vostre domini WebLogic i fa recomanacions des del primer moment
 • Possibilitat de crear un nombre infinit de taulers de taula personalitzats per atendre les necessitats de control i les consultes d’informació dels administradors

Funcions de WLSDM

Font de la imatge

 • Fàcil de crear alarmes i notificacions mitjançant l’ús del navegador de mètrica WLSDM
 • Emmagatzematge i recuperació de dades antigues (incloses dades mètriques, dades de fons, i fins i tot alarmes) per a la seva comparació i anàlisi
 • Addició i planificació de scripts per a una gestió fàcil de les tasques CRON

Per més magre que pugui semblar WLSDM, encara surt per sobre del seu pes i proporciona com el millor, si no és millor.

Què diuen les ressenyes sobre servidors WebLogic?

De la mateixa manera que totes les solucions de programari que hi ha, l’eina del servidor WebLogic té avantatges i avantatges; anem a fer una ullada:

Pros:

 • És un producte de qualitat d’Oracle, el principal fabricant de programari de bases de dades del planeta i inclou garanties de seguretat i integritat de dades
 • Solució robusta i fiable – És imprescindible per als entorns informàtics crítics per a les missions
 • Habilitat per dibuixa una imatge completa sobre el domini WebLogic amb informes compactes que permeten una comprensió fàcil i una presa de decisions precisa

Contres:

 • Pot semblar ser una mica voluminós i va inflar en comparació amb altres solucions de programari similars
 • També podria mossegada als temps de processament ja que tracta temes de fons
 • No totes les empreses petites i mitjanes s’ho poden permetre Comissions de llicències més aviat complexes

Si voleu obtenir un servidor WebLogic?

Els servidors WebLogic són per a empreses que tinguin el poder informàtic per portar la solució i poden pagar els honoraris força forts, o aquells que pensin en això com una inversió que val la pena mantenir el seu entorn digital en bon funcionament..

De qualsevol forma, amb les eines de supervisió i gestió disponibles, WebLogic Server continuarà creixent en popularitat; especialment amb els aficionats a l’Oracle que tenen la possibilitat d’escollir quan es tracta de suites d’Oracle mitjanes i perifèriques, que són compatibles amb.

A llarg termini, WebLogic Server ho farà sempre val la pena cada cent per cent que s’hi introdueixi: es farà càrrec del seguiment de la vostra tecnologia mentre se centra en els seus processos de negoci.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me