Optimització WAN: 3 eines per optimitzar xarxes d’àmplies àrees

3 millors eines per optimitzar la WAN (1)


Els dissenys de xarxa moderns permeten la ràpida transferència de dades a grans distàncies. Avui en dia, les organitzacions amb sucursals a diferents ubicacions poden comunicar-se i col·laborar amb el seu personal remot a una velocitat que faria creure que es trobaven al mateix edifici.

Les xarxes d’àmplia àrea (WAN), en configurar-se correctament, poden transportar dades a velocitats impressionants. Això és especialment cert quan L’optimització WAN es realitza regularment i es manté de forma continuada a la xarxa Tanmateix, quan alenteixen (i ho fan tot plegat), els administradors poden utilitzar eines d’optimització de WAN per alleujar fàcilment el problema.

A continuació es tracten les optimitzacions de WAN, però si teniu un temps curt, aquí el teniu la nostra llista de les millors eines d’optimització WAN:

 1. Monitor de rendiment de xarxa SolarWinds (PROVA GRATU )TA) Aquesta eina, líder al sector en programari de control de xarxes, examina l’estat dels equips de xarxa per detectar el potencial de deteriorament del rendiment i evitar-lo. Funciona amb Windows Server.
 2. Riverbed Steelhead SD Aquesta eina desplega mètodes automatitzats per millorar el rendiment de la xarxa. Aquests inclouen la compressió, la referència de dades i les prediccions de comportament.
 3. Eines d’optimització de CAN WAN Un conjunt d’utilitats per millorar el rendiment de la xarxa del principal productor mundial de dispositius de xarxa.

Què és una WAN?

A WAN es defineix com una xarxa informàtica (o de telecomunicacions) que permet la connexió de dispositius repartits en una àrea geogràfica gran. Aquesta connexió entre els dispositius llunyans es fa normalment amb l’ajuda d’una línia de telecomunicacions arrendada.

Tot i que aquesta definició de WAN pot suggerir que connecta ordinadors i gadgets, de fet, connecta dues LAN (Xarxes d’àrea local) a través d’Internet. Els dispositius individuals en una ubicació s’agrupen darrere d’una LAN. Quan les dades s’envien a través d’una WAN, la LAN d’origen es connecta a Internet mitjançant un encaminador de passarel·la que controla l’accés (tant enllaçat com en exterior) i al punt d’accés de la LAN de destinació que literalment podria estar a l’altra banda de el globus.

Què és l’optimització WAN?

Ara, amb el pas del temps (i després de l’ús freqüent), el trànsit d’una xarxa comença a congestionar-se. Els principals motius de la desacceleració són:

 • Usuaris enviament i recepció de dades voluminoses
 • Aplicacions Rogue funcionant sense autorització ni límits establerts
 • Els pirates informàtics accedir o fins i tot executar una xarxa (és clar, també és un problema de seguretat)
 • Feines intensives en recursos funcionant durant hores punta o de treball (per exemple, còpies de seguretat)
 • Tempestes d’emissió degut a configuracions de ruta errònies

Com gestionar aquests problemes per assegurar-nos els paquets de dades recorren una WAN intacta, segura i amb el mínim temps es considera que és optimització. El resultat final és una WAN tan eficaç com possiblement podria ser.

Per què optimitzar una WAN?

Una organització que permet que la seva connexió de xarxa es pugui executar desapercebuda no tindrà molta connectivitat al cap de poc. Cal fer l’optimització de les WAN per:

 • Assegureu-vos que les velocitats de transmissió són òptimes
 • Comprimeix paquets de dades o redirigiu-los a la ruta més curta possible per a les menys latències
 • Assegureu-vos que estigueu connectats els dispositius de xarxa es configuren correctament per actuar de la mateixa manera que haurien
 • Mantenir les dades segures i assegureu-vos que els paquets complets arriben a la destinació prevista de forma segura

Perquè un WAN funcioni com una màquina ben untada, s’ha de configurar correctament i requereix sintonitzacions puntuals i un control constant. En cas contrari, només es podrien esperar coses malament com ara els accessos a la xarxa, les sobrecàrregues i els bloqueigs d’una WAN descuidada.

Què més?

A banda dels que hem vist més amunt, altres raons per les quals caldria optimitzar una xarxa WAN, especialment una corporativa, és perquè:

Augmenta la velocitat de transmissió de dades

L’optimització WAN fa que els paquets de dades puguin viatjar de manera eficient i elimina la congestió innecessària. A mesura que augmenten les velocitats d’accés i emmagatzematge de fitxers, els empleats es tornen més productius mentre que les aplicacions funcionen a una velocitat òptima. El resultat final serà una WAN que es converteixi en un activador empresarial en lloc d’un obstacle per als seus usuaris.

Minimització de costos

La despesa temeràriament en comprar quantitats d’ample de banda en creixement no és mai una solució; sobretot si mai s’ha intentat optimitzar. En lloc de saltar directament a comprar més amplada de banda, un negoci hauria d’optar per una opció més raonable: optimitzant el seu WAN.

WAN: optimització

Tot i que el preu global de les connexions d’ample de banda continua disminuint, no deixa de ser una compra cara. Això és especialment cert quan es tracta de complir els requisits de connectivitat corporativa que exigeixen connexions a Internet ràpides i fiables.

Col·laboració i treball remot

Una altra raó per la qual una empresa voldria optimitzar la seva WAN és reduir la latència al mínim. Això té un efecte significatiu en la comunicació entre dues oficines que es troben a una gran distància entre elles. Implementar una estratègia d’optimització de WAN milloraria la velocitat de transferència de dades i permetria als treballadors remots de l’empresa connectar-se i col·laborar en projectes amb facilitat..

Tenint en compte els punts que acabem de veure, seria segur suposar que l’optimització de WAN és un procés que cal prendre seriosament per garantir un mitjà de comunicació fiable.

El que provoca alentiments del WAN?

El nivell de rendiment d’una WAN disminueix amb el pas del temps a causa de dues raons principals:

1: mida de la finestra TCP

Com hem esmentat anteriorment, pagar més amplada de banda gairebé mai és la solució per al rendiment subpar de un WAN. L’important que cal recordar aquí és que tot i que una amplada de banda més gran significa que n’hi ha més gran en general per on passen totes les dades, encara no afecta directament la velocitat de transferència a mesura que es rep cada transmissió de paquets un canal dedicat dins aquell túnel. Aquest canal es coneix com a Mida de la finestra TCP.

Perquè s’utilitzi de manera òptima una WAN (tenint en compte tant l’ample de banda com la mida de la finestra TCP), un administrador hauria de conèixer la mida de la finestra TCP òptima (TWS) que lliurarà els paquets a la major velocitat possible. La fórmula que s’utilitza per calcular TWS és:

TWS (B) = [Amplada de banda (b / s) X Latència (s)] / 8

Utilitzant aquesta fórmula i prenent un exemple en què una connexió WAN amb una amplada de banda d’1 GB i una latència de 30 mil·lisegons, podríem trobar la mida de la finestra TCP de la següent manera:

Converteix 1 GBps = 1.000.000.000bps i 30ms = 0.03s

TWS = (1.000.000.000bps X 0.03s) / 8 = 3750000B = 3750KB

Ara, si l’administrador configurés la WAN per tenir una mida de finestres TCP de 3750KB, hi hauria un rendiment d’1 Gbps a la xarxa, la velocitat òptima.

2 – Latència

La latència es defineix com el temps que triga un paquet a viatjar des de la seva font fins a la destinació i per a que la resposta (indicant que està bé enviar el següent paquet) per tornar.

Quan un fitxer s’envia des d’una font a un servidor client, es descompon en paquets. Els paquets s’envien un per un. Un cop enviat cadascun, el servidor d’origen espera una resposta del servidor de destinació indicant que l’ha rebut i que ara es pot enviar. Aquest procés es repeteix fins que es transfereixen tots els paquets d’un fitxer. L’enviament d’un fitxer que té aproximadament 50MB pot generar fins a 3.000 sol·licituds enrere i enrere. Com es pot imaginar, el temps de latència serà més gran quan:

 • Hi ha un gran distància entre els servidors d’origen i client
 • Nombroses aplicacions sol·licitar o enviar dades al mateix temps

Un administrador WAN sempre ha de vigilar amb la latència de la xarxa i ha de procurar que es redueixi Màxim de velocitat possible (MPT) de la xarxa. El rendiment de una WAN mostra la taxa mitjana d’entrega de paquets amb èxit a la xarxa. Es calcula mitjançant la fórmula:

MPT (b / s) = mida de la finestra TCP (bits) / Latència (sec)

Si, per exemple, un administrador era responsable d’una WAN d’1 GB amb una latència de 30ms i una mida de finestra TCP de només 64 KB, el màxim de rendibilitat seria:

Convertint 64 KB = 512.000b i 30ms = 0.03s

MPT = 512.000b / 0,03s = 17066666,67 b / s o 17 Mb / s

Això significa que el cabal màxim de la xarxa és de 17 Mb / s. Ara, per millorar la velocitat de la WAN, l’administrador pot augmentar la mida de la finestra TCP o reduir la latència.

Com es fa l’optimització WAN?

Podeu utilitzar diversos mètodes per optimitzar WAN. Això inclou:

 • Dades del cau (ja sigui localment, en un router o en un servidor): per respondre a peticions de dades repetitives i recórrer només a l’enviament de canvis a la xarxa
 • Eliminació de dades redundants – les dades que s’envien a través de la WAN es redueixen enviant referències (apunts) a dades en memòria cau en lloc de les dades reals. Eviteu que les mateixes dades siguin transportades una i altra vegada a la xarxa.
 • Qualitat del servei (QoS) – per assegurar que es prioritza el trànsit de dades i s’assigna l’ample de banda adequat
 • Agrupació de múltiples sol·licituds de dades – des d’aplicacions “xerrades” en protocols racionalitzats
 • Comprimint dades – Per tant, utilitza la quantitat mínima d’ample de banda
 • Buffering – ajuda a la reducció de la petjada que deixa una transmissió de dades al passar per una xarxa així com a la reducció de la latència

Un administrador de xarxa pot utilitzar una combinació (o tots) d’aquests mètodes d’optimització WAN i veure resultats immediats

Configuracions d’eines d’optimització

Hi ha dos tipus d’acceleradors WAN: programari i maquinari. Els optimitzadors de maquinari s’anomenen “Aparells d’optimització de WAN“I les versions de programari s’anomenen”aparells virtuals.”

El benefici de la introducció d’una nova peça de maquinari per optimitzar WAN inclou:

 1. Monitorització de rendiment “sempre en marxa”
 2. Independència de la plataforma
 3. Manté la càrrega de processament de servidors importants
 4. Ofereix una visió pura del trànsit en xarxa
 5. Elimina possibles influències dels problemes de rendiment del servidor

Malgrat els avantatges de la instal·lació d’aparells d’optimització de WAN autònoms per al seguiment i l’optimització de WAN, molts administradors de sistemes encara prefereixen utilitzar dispositius virtuals. Entre els possibles motius d’aquesta preferència s’inclouen una familiaritat amb el sistema operatiu dels servidors existents i la garantia del requisit d’aprendre una nova estructura d’ordres i comandes del firmware d’una caixa addicional.

Els acceleradors WAN de programari semblen més barats al paper que els aparells perquè no inclouen la despesa de comprar un nou maquinari. Tanmateix, heu de reconèixer que totes les aplicacions instal·lades als vostres servidors contribueixen a la càrrega dels seus processadors i us poden provocar despeses de maquinari del servidor. Tot el programari comporta despeses de maquinari.

Les millors eines d’optimització de WAN

El mercat d’eines d’optimització WAN s’omple amb alguns dels millors productes que ajuden a augmentar la velocitat de la xarxa. Entre ells hi trobarem consulta tres de les millors eines d’optimització de WAN, per ajudar-vos a decidir per què optar:

1. Monitor de rendiment de xarxa SolarWinds (PROVA GRATU )TA)

Eines de seguretat de xarxa SolarWinds

Aquesta empresa de tecnologia de xarxes de Texas ofereix la millor solució d’optimització i optimització de xarxa del mercat: el Plataforma SolarWinds Orion. La plataforma és realment una suite de sis eines:

 • Monitor de rendiment de xarxa
 • Analitzador de trànsit de flux
 • Gestor de configuració de xarxa
 • Gestor de virtualització
 • Servidor i monitor d’aplicacions
 • Monitor de recursos d’emmagatzematge

L’eina principal que utilitzen els administradors per a l’optimització de WAN és la Monitor de rendiment de xarxa (NPM). Ara, abans d’examinar els seus detalls, val la pena esmentar que la característica guanyadora d’aquesta eina particular és que ofereix als administradors de la xarxa una vista panoràmica de tota la seva xarxa. També, la seva la instal·lació és molt fàcil i es pot fer en un curt període de temps. Un cop totes les xarxes s’han afegit a l’eina, el seguiment de les seves prestacions és brisa.

Consola d’optimització WAN de SolarWinds

La interfície web de NPM permet una petita petjada a la xarxa que vetlla, però el El rendiment de rendiment no és menys que impressionant:

 • Tots els dispositius de la xarxa són agrupats per regions, tipus de dispositius o venedors. Això facilita la seva identificació ràpida.
 • Si bé NPM és una eina totalment capaç de controlar les xarxes, facilita les coses encara que permet afegir els administradors widgets per a alertes, interfícies gràfiques d’usuari millorades (GUI), informes de rendiment i fins i tot mapes de calor que mostren la intensitat del senyal dels dispositius sense fil.
 • Els informes proporcionen informació general sobre el benestar d’una xarxa dades analítiques sobre característiques com la latència que permet un diagnòstic precís dels problemes. En els moments en què l’administrador es troba lluny de la consola de control, es poden configurar alertes per notificar-los caigudes de rendiment.

Com es pot veure, SolarWinds Orion NPM no és en si mateixa una eina que contribueix directament a l’optimització de WAN. Però, ho és, de fet, una eina de “seguiment d’eficiència” que permet als administradors de xarxa resoldre problemes de rendiment correctament i identificant-los ràpidament. Podeu comprovar-ho a la vostra pàgina web 30 dies de prova. 

SolarWinds Monitor Performance Performance NetworkDownload 30 dies de prova gratuïta a SolarWinds.com

2. Riverhead Steelhead SD

Eines d'optimització WAN de Riverbed Steelhead

Riverbed Steelhead SD també és una de les eines més populars d’optimització de WAN. En aquest cas, un dels seus principals punts d’atracció és el fet que aborda la tasca gestionar directament problemes relacionats amb la congestió i la latència de l’ample de banda. Un altre punt de venda és que Riverbed pot resoldre els problemes més complexos sense que es demostri que sigui un desguàs a la xarxa que suposadament millori el seu rendiment.

Riverbed Steelhead SD també els agrada els seus usuaris, ja que és un “ambientar i oblidar”Eina d’optimització WAN que necessita tots els 15 minuts per configurar-los. Una vegada col·locats els aparells immediatament darrere dels encaminadors de les xarxes d’emissor i destinatari (motiu pel qual se’ls coneix com a “tecnologies de bookend”), Estan preparats per començar a optimitzar les transmissions que hi travessen.

Aprofundint en els mètodes que utilitzen els electrodomèstics per optimitzar una WAN, trobem:

 • Compressió de diversos paquets en un per tal de reduir el nombre total de viatges d’anada i tornada o latències.
 • Referència de dades escalable on les dades que creuen la connexió entre els dos dispositius s’identifiquen amb els apunts que després s’emmagatzemen als seus dispositius. Quan es fan peticions posteriors per a les mateixes dades, els dispositius poden identificar-los ràpidament mitjançant els punters i completar la transmissió a un ritme molt més ràpid.. Aquest procés continua millorant la velocitat WAN (entre 60 i 90 per cent) com a aparells SD de Riverbed Steelhead “aprendre”Més informació sobre les dades que hi passen.
 • Predicció de transaccions és el supòsit que quan un usuari fa clic en un fitxer ho fa amb la intenció de veure tot el seu contingut. I així, els aparells SD de Riverbed Steelhead continua endavant i comença a descarregar el fitxer complet sense esperar els encaixaments de mà entre les màquines del client i del servidor que cal completar. D’aquesta manera, quan s’acabin les mans de mà, l’usuari ja haurà rebut el fitxer.

Optimització WAN de Riverbed Steelhead

Aquesta solució d’optimització WAN consta de dues parts. El primer és un dispositiu dedicat que tracta problemes de latència i d’ample de banda i inclou una passarel·la integrada i un tallafoc per facilitar la connectivitat. La segona part és la portal de gestió que permet als administradors dissenyar, desplegar i gestionar xarxes WAN complexes.

3. Eines d’optimització de CAN WAN

Eines d'optimització de Cisco WAN

Mencioneu la paraula “xarxa” a qualsevol que tingui antecedents en la indústria informàtica i la primera empresa o marca que li vingui al cap seria molt probablement Cisco. Des dels seus modestos inicis el 1984, aquest conglomerat tecnològic basat en San Francisco ha aconseguit conquerir el món en xarxa. Avui, l’equip de l’empresa es pot trobar a les xarxes i a les sales de servidors d’arreu del món.

Per tant, no hauria de ser una sorpresa que Cisco també en tingui un millors suites d’eines d’optimització de WAN al mercat. La seva suite particular inclou quatre eines:

Optimització de Cisco WAN

 • SD-WAN – per millorar les capacitats d’entrega de qualsevol aplicació que s’executa a la xarxa WAN, seleccionant l’enllaç més eficient i canalitzant-les per utilitzar-les. En altres paraules, cada aplicació es guia cap a la ruta més pràctica i eficaç segons els requisits i el tipus de dades que es transmetin. Amb aquesta eina, es pot ampliar encara més una connexió WAN [internet] amb l’ajut de connexions MPLS o fins i tot de connexions 4G LTE..
 • WAAS (serveis d’aplicació d’ampla àrea) – redueix la petjada de dades a la xarxa per minimitzar l’ús d’amplada de banda. També millora el rendiment d’aplicacions que s’executen en la WAN i afegeix a l’experiència d’usuari (UX) qualsevol persona que pugui utilitzar-la.
 • WAAS amb Akamai Connect – agafa la optimització directa sobre els encaminadors d’oficines. Els usuaris, per exemple, no hauran d’esperar que les dades arribin dels principals servidors d’amfitrió. Amb aquesta eina, s’obtenen totes les dades que es sol·liciten freqüentment s’emmagatzema en una memòria cau i després es serveix des d’allà. D’aquesta manera es reduirà el temps de recuperació alhora que es redueix la càrrega de trànsit a la WAN.
 • Gestió de l’optimització WAN – és la consola central on té lloc tot el disseny, configuració, gestió i control de la WAN. Aquesta eina també es pot utilitzar per definir polítiques que milloren l’accessibilitat alhora que reforça la seguretat de les dades que passen per la WAN.

És evident que els principals productes de la suite Cisco que ajuden a l’optimització de WAN són el WAAS i la millora que s’aconsegueix amb Akamai Connect. Aquests dos productes s’uneixen per combatre directament la latència, els paquets caiguts i la congestió de l’ample de banda.

Per obtenir una nota de cloenda, anem per obtenir alguns consells: cada connexió WAN ha de ser optimitzada en diverses etapes del seu cicle de vida. Si bé hi ha un cost implicat en el procés d’optimització, el resultat final sempre justifica tots els costos.

Wikimedia “WAN”, amb llicència CC mitjançant 4.0

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map