Què és el Network Jitter i com ho podeu prevenir?

Què és Network Jitter i com ho podeu prevenir


Quan esteu enmig d’una trucada telefònica de VoIP, hi ha poques coses tan frustrants com la fallida de la xarxa. Jitter és un d’aquests trastorns que cap administrador de xarxa vol veure que afecta el seu servei. Jitter se situa al mateix grup de complicacions del rendiment de xarxa que retard, latència, i pèrdua de paquets.

>>>Saltar a les millors eines de brot de xarxa<<<

Abans d’anar més lluny, és útil definir aquests tres conceptes a mesura que es col·loquen junts força:

 • Nerviosisme – La fluctuació dels ritmes de retard a la xarxa
 • Retard – Quant triga un paquet en viatjar d’un extrem a l’altre
 • Latència – Quant de temps triga un paquet a passar d’un punt a un altre
 • Pèrdua de paquets – El fracàs d’un o més paquets en arribar a la destinació

Si bé el jitter de xarxa afecta a algunes aplicacions i serveis molt més que altres, el jitter és un problema que cal resoldre. En aquest article, veurem què és el jitter i com es pot gestionar el jitter dins d’una xarxa de qualificació empresarial.

Què és Jitter?

Variació del retard de jitter o de paquets és el terme que es fa servir per referir-se a la fluctuació del retard en transferir paquets a través d’una xarxa. El nervi és, per tant, el ritme canviant de retard en una xarxa i es mesura en mil·lisegons. Per exemple, si teniu dos ordinadors que es comuniquen entre ells en una oficina, hi haurà un intercanvi de paquets de dades. En xarxes saludables, aquests paquets viatjaran a un interval constant (cosa similar a 10ms de latència per paquet).

En una xarxa que pateix intensitat, el nivell de retard en el trànsit fluctuaria i pot provocar un retard de 50ms en les transferències de paquets. El resultat final és congestió de la xarxa a mesura que els dispositius lluiten pel mateix espai d’ample de banda. Com més congestió de trànsit, més probabilitat es produeixi una pèrdua de paquets.

què és el diagrama de jitter

La imatge de dalt mostra una conversa de VoIP on els paquets converteixen el so de la veu d’un usuari i el transporten a la destinació final. Com es pot veure a la part esquerra, els paquets es converteixen en els intervals intactes. Tot i això, a la banda dreta, l’arranjament dels paquets s’ha vist compromès i l’usuari final rep els paquets fora de temps. D’aquesta manera es produeix un àudio que és difícil de distingir i comprendre.

Què és Acceptable Jitter?

diagrama de jitter acceptable

Tot i que el jitter està lluny de ser ideal, en molts casos, un xicotet maleter a la vostra xarxa no tindrà cap efecte notori en la vostra connectivitat. De vegades hi ha fluctuacions anòmales que no tenen un efecte durador. En aquests casos, la molèstia no suposa massa un problema. Cisco suggereix que els nivells acceptables de la brotxa o els nivells de tolerància de la picadura són els següents:

 • Esclata inferior a 30 metres
 • Menys de l’1% de la pèrdua de paquets
 • La latència total de la xarxa és inferior a 150 ms

L’ideal seria que haureu de procurar que el pit no tingui menys de 20 metres per obtenir un millor rendiment. Si el brollador supera els 30ms, tindrà un impacte notori en la qualitat de les converses en temps real. Als 30 o més, començareu a experimentar distorsions que faran que l’altre usuari sigui més difícil d’entendre.

En cas que la pèrdua, la pèrdua de paquets o la latència superin les mètriques esmentades anteriorment, hauríeu de prendre mesures immediates per cercar l’arrel del problema. Si manteniu aquestes mètriques clau per sota dels llindars, podeu assegurar-vos que els serveis importants que impliquen trucades de vídeo i trucades VOIP no tinguin problemes greus de rendiment..

Com afecta Jitter a la xarxa?

L’efecte del jitter depèn del servei que utilitzeu. En alguns serveis, els brots no es noten molt, però en altres com les trucades VoIP i les videotrucom, serà molt més pronunciat. Jitter té el màxim efecte en serveis en temps real com el tràfic de VoIP. Quan teniu una conversa a través d’un telèfon VoIP, esteu comunicant-vos en directe amb un altre usuari i tot el que escolteu ha de tenir una clara claredat. Això significa que els senyals d’àudio que arriben s’han de mantenir en seqüència per tal de ser comprensibles.

No es pot dir el mateix sobre les descàrregues de fitxers on no podreu saber si el jitter ha provocat que els paquets es retardessin o es descomponguessin. Per a converses de VoIP, res menys que la publicació de senyal en temps real tindrà com a resultat una conversa amb senyals d’àudio indecifrables. Els salts de senyal d’àudio i d’àudio tremolosos són característics de l’encarregat de prendre una conversa.

Per què és Jitter un problema per a les trucades de telefonia VoIP?

Sempre que es discuteix la molèstia de la xarxa, les trucades de telefonia VoIP són una de les àrees més freqüentment citades en què el malbaratament és perjudicial. Això es deu principalment a la manera com es produeixen les transferències de dades de VoIP. Quan parles en un El telèfon VoIP la vostra veu es converteix en dades que es transmeten per Internet. La vostra veu es desglossa en molts paquets diferents i es transmet a la persona que truca a l’altre extrem.

Tanmateix, mentre que les vostres dades de veu segmentades estan en trànsit, competeix al costat de la gamma d’altres trànsits que viatgen per la vostra xarxa. Totes aquestes dades afecten els recursos de xarxa, que de vegades comporten un retard. És possible que aquest retard no sigui evident quan descarregueu un fitxer, però quan la vostra veu es ve a través de paquets desorganitzats provocarà desordenar i distorsionar el que inicialment heu dit a l’usuari.

En canvi, quan envieu un correu electrònic, els paquets es tornen a muntar just abans d’arribar a l’usuari a l’altre extrem. Amb les trucades de VoIP, no hi ha temps per a això i, per tant, la vostra veu sona fora de seqüència. És per aquesta raó que el VoIP és un dels punts clau de preocupació a l’hora de pensar en els disturbis de xarxa perquè és un dels més susceptibles. Això és cert també per a altres serveis en temps real, com ara trucades de vídeo i videojocs.

Una de les causes més freqüents de disturbis en els serveis de VoIP és la absència de priorització de paquets. Si no es donen prioritat als paquets de veu, és probable que l’usuari final rebui interès. La solució consisteix en anar al router i en prioritzar quins paquets es transfereixen a la xarxa (veurem la priorització de paquets amb més detall a continuació).

Com trobar Jitter amb eines de control de xarxa

Desplegar una eina de control de la xarxa és una de les millors maneres de mantenir la vostra atenció en el desenvolupament de nervis. Una eina de control de xarxa us serà capaç d’indicar-vos quan un servei experimenta un rendiment subpar, i també us pot ajudar a veure quan heu superat els límits d’amplada de banda actuals establerts pel vostre ISP..

El seguiment del brot és tan important perquè permet actuar en el moment en què es converteix en un problema. També us proporciona el context del problema de rendiment perquè pugueu dur a terme la resolució de problemes informats avançant. Si teniu la capacitat de veure que apareixen els brots de xarxa, els vostres esforços per resoldre i evitar que els disturbis de xarxa en el futur sereu més informats i eficaços.

En aquesta propera secció, veurem com podeu utilitzar les eines de monitorització de xarxa per implementar el control QoS. Observant els problemes de rendiment com la picadura i la latència, podreu saber quan la vostra xarxa funciona bé i quan heu d’intervenir.

Aquí teniu el dues millors eines per afrontar el brot de xarxa:

QoS Monitoring per Jitter: Monitor de xarxa PRTG (PROVA GRATU )TA)

Captura de pantalla del sensor Ping Jitter Monitor de PRTG Network Monitor

Monitor de xarxa PRTG Paessler ofereix una sèrie de funcions que són molt útils per controlar el jitter. L’eina inclou a QOS Sensor d’anada i tornada, QOS Sensor unidireccional, Sensor Cisco IP SLA, i en particular, a Sensor de jitter de ping Creat per a la mesura de la incidència que afecta el vostre servei. El sensor Ping Jitter envia pings ICMP a un URL per identificar el valor i el temps d’execució estadístics.

El resultat es mostra als marcs de colors clars tal com es mostra a la imatge de dalt. Aquesta característica és útil per a aquells que vulguin quantificar l’impacte de jitter sobre un servei clau. Així mateix, també podeu utilitzar Monitor de xarxa PRTG per configurar les vostres pròpies alertes per avisar-vos quan el servei tingui problemes de rendiment. En un entorn viu, això us ajuda a ser proactiu respecte a la resposta ràpida al brot quan es produeix. Podeu provar Sensor de jitter de ping-pars que surt agrupat a la secció Monitor de xarxa PRTG Paessler en una prova gratuïta de 30 dies.

Monitor de xarxa PRTG Paessler amb sensor de jitter Ping Descarregueu la prova gratuïta de 30 dies

QoS Monitoring per a telèfons VoIP: SolarWinds VoIP & Gestor de la qualitat de la xarxa (PROVA GRATU )TA)

Captura de pantalla del monitor de xarxa VoIP de SolarWinds

Atès que el problema de xarxa és un problema que és profundament problemàtic per a les trucades de VoIP, adoptant un Solució de monitorització QoS per a VoIP t’ajudarà a realitzar una resolució de problemes per mantenir aquest important servei. Eines de control de xarxa com SolarWinds VoIP & Gestor de qualitat de xarxa et permeten mesurar mètriques com nerviosisme, latència, i pèrdua de paquets que afecten el rendiment final de les trucades VoIP.

SolarWinds VoIP & Gestor de qualitat de xarxa és una bona elecció, ja que no només rastreja aquestes mètriques, sinó que us notifica activament quan es detecta picadura. Això vol dir que rebrà una alerta cada vegada que el rendiment d’una trucada caigui en qualsevol nombre de paràmetres predefinits. Conèixer exactament el fracàs de la vostra trucada us permet resoldre problemes amb molta més informació. El SolarWinds VoIP & Gestor de qualitat de xarxa Està disponible en una prova gratuïta de 30 dies per a la seva avaluació.

SolarWinds VoIP & Gestor de la qualitat de la xarxa: descarregueu la prova gratuïta de 30 dies

Com prevenir el brot

Per descomptat, una vegada que hagueu sabut que teniu un problema de xarxa, haureu de prendre accions per afrontar-lo. Hi ha diverses maneres de fer-ho des de la priorització de cert trànsit fins a la implementació d’un buffer incorrecte. En aquesta secció, discutirem algunes de les maneres més habituals d’afrontar el brotisme de la xarxa i tornar a la xarxa al ple funcionament.

La gran cosa d’aquestes tècniques és que es doblen per reduir la latència també. Alguns dels passos següents permeten “matar dos ocells amb una sola pedra” per eliminar la latència i la picadura al mateix temps. Abans d’implementar qualsevol d’aquests canvis, voldreu estar absolutament segurs de l’impacte del jitter a la vostra xarxa (identificant-lo amb una eina de control de xarxa.)

Buffers de jitter per minimitzar la picadura

Sempre que la velocitat de disminució superi els llindars de picada acceptable descrits per Cisco, és bona idea tenir en compte la implementació d’un buffer de jitter. Un buffer jitter és un dispositiu que s’utilitza per contrarestar el retard o la latència emmagatzemant paquets que arriben durant un curt període de temps abans de passar-los a l’usuari final. Els buffers Jitter es configuren per emprar el tràfic de 30-200ms abans que el trànsit s’enviï a l’usuari final.

Dins del context d’una VoIP o una videotrucada, es produiria una reducció menys intensa i una conversa que sigui comprensible per a ambdues parts. Un buffer de brotització ho farà premeu els paquets de dades abans d’enviar-los endavant en un intent per assegurar-se que els paquets arriben en seqüència. En una trucada VoIP, el resultat final es redueix al mínim el malbaratament i les interrupcions a la qualitat de la trucada.

Tanmateix, és important tenir en compte que, mitjançant l’ús d’un buffer de jitter, optaràs per augmentar el retard global present a la xarxa. En retenir els paquets a El buffer de jitter està literalment afegint latència al servei Així mateix, heu d’anar amb compte de configurar els buffers de jitter quan s’implementen una comunicació full-duplex. Com a resultat, voleu comprovar l’enllaç de transmissió abans de desplegar un buffer de brossa.

El principal problema de les memòries tampons de jitter és que són una solució per ajudar a banda. No aborden la causa principal de la picadura, sinó que només aborden els símptomes. Si voleu eliminar el brot de xarxa, haureu d’aprofundir al cor del vostre enrutador. Afegir nous paràmetres de QoS us permetrà començar a abordar l’arrel del problema i millorar el vostre servei.

Configuració QoS: Priorització de paquets

La priorització de paquets és un tipus de configuració QoS mitjançant la qual es prioritza un determinat tipus de trànsit per reduir la congestió de xarxa. El trànsit prioritzat tindrà privilegis de transmissió sobre altres tipus de trànsit i s’enviarà primer en qualsevol escenari. El trànsit que prioritzeu depèn del servei que desitgeu mantenir. Generalment, la priorització de paquets es reserva per a aquelles aplicacions crítics amb la missió que exigeixen un alt rendiment en tot moment.

Per donar suport a una trucada VoIP i garantir la millor qualitat, haureu d’assegurar-vos que els paquets que contenen suports VoIP es prioritzen per sobre d’altres trànsits. Definiríeu l’enllaç de dades a “prioritat alta” de manera que es tracti aquest trànsit abans de qualsevol altra cosa. En cas que un enllaç de dades es desbordés, el trànsit no prioritari es descartarà abans del trànsit prioritzat.

Per prioritzar el trànsit VoIP podríeu prioritzar el Protocol de transport en temps real (RTP) paquets. Com es faci això dependrà del disseny del vostre encaminador. Per exemple, en un encaminador de Linksys, accediríeu a la visualització QoS de la interfície web. Per prioritzar el trànsit RTP, introduiríeu el següent números de port:

 • 5004
 • 5005

Després del reinici, el trànsit RTP seria més privilegiat que qualsevol altre. No importa quin dispositiu utilitzeu voleu mantenir la configuració el més simple possible per tal de no complicar la configuració.

Altres solucions

A continuació, veurem algunes altres solucions que, tot i que no són les maneres més habituals de prevenir els disturbis de la xarxa, val la pena tenir en compte..

1. Compra un nou encaminador més potent

Si el vostre enrutador no és prou potent per fer front als vostres requisits de xarxa actuals, no és estrany per què pateix incidents. Comprar un encaminador nou pot ser una de les maneres més ràpides de millorar el vostre servei i d’eliminar els disturbis de la xarxa. Tanmateix, voldreu assegurar-vos que investigueu el router nou a fons abans de desplegar-lo. El més important per assegurar-se que té la capacitat de l’ample de banda per gestionar bé el trànsit de xarxa.

2. Actualitzeu l’ample de banda o bé passeu a una connexió a Internet d’alta velocitat

En diversos casos, no serà la vostra infraestructura el problema, sinó la vostra velocitat de connexió. Les velocitats de connexió lentes tenen una tendència a crear interrupcions, sobretot quan es comparteix ample de banda amb altres dispositius. L’actualització de l’amplada de banda amb el vostre ISP actual o el canvi de proveïdors de serveis pot tenir lloc en una millora significativa del servei que elimina el brot.

QoS atura el salt de xarxa

La majoria de les vegades, el funcionament de la xarxa no és un problema. Tanmateix, si comenceu a incorporar serveis avançats, com ara sistemes de telefonia VoIP i programari de videoconferència, és molt probable que haureu d’implementar QoS per gestionar els disturbis de xarxa. Encara que no pateixis de picar la xarxa, mantenir-se als peus dels peus i supervisar la qualitat del servei amb un monitor de rendiment de la xarxa, et permetrà assegurar-te que el brot no es convertirà en un problema no desitjat..

Quan es faci evident el brot de xarxa, mesurau quina potència és. Si supera els llindars assenyalats per Cisco, convé intervenir i prendre mesures. Podeu fer-ho donant prioritat a la transferència de paquets crítics i desplegant un buffer de jitter. Si bé actualitzeu l’amplada de banda també és possible solucionar-ho millor optimitzar l’ample de banda actual en lloc de comprar més ample de banda.

Si adopteu un enfocament proactiu per mitigar els efectes del brot de xarxa, us assegureu que la propera vegada que comunicareu amb un client o un col·lega, tota la conversa flueix de manera natural. Recordeu que una mala comunicació per veu no només és inconvenient, sinó que també pot costar-vos una quantitat important de diners (especialment si esteu comunicant amb un client!). Invertir en eines de control de xarxes i altres solucions estalviareu diners més endavant.

Relacionat: Què és Qos?

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map