16 serverat më të mirë falas dhe publik DNS në vitin 2020


Serverat e emrave të domenit (DNS) janë interneti’ekuivalent i një libri telefonik, që mban të gjithë emrat e domain që gjenden në internet dhe duke i kthyer ato në adresat IP. Ndërsa ne mund të mos shohim se ka nevojë për këtë pasi ne mund të kujtojmë emrat e domain, kompjuterët funksionojnë ndryshe dhe kanë nevojë për adresë IP në mënyrë që të funksionojnë. Me këtë në mendje, ky artikull do të përshkruaj ofruesit shumë më të mirë të serverëve DNS atje.

Serverët DNS përdorin softuer specifik për të arritur njëri-tjetrin dhe për të kaluar informacionin. Megjithëse serverët DNS i bëjnë gjërat shumë më të lehta për ne kur shfletojnë në internet, është e rëndësishme të mbani mend që ata janë akoma të prekshëm dhe mund të vuajnë nga një sërë sulmesh. Kjo do të thotë se është shumë e rëndësishme që të keni një sistem mbrojtje kundër malware.

Qëndroni nën kontrollin e sigurisë tuaj në internetShikoni trafikun tuaj në internet nga sytë e këqij të hakerave, korporatave dhe qeverive me një VPN me vlera më të larta. Vizitoni NordVPN

Në shumicën e rasteve, ekzistojnë dy serverë DNS që funksionojnë në sistemin tuaj. Të dy serverët kryesorë dhe sekondarë do të jenë të konfiguruar në ruterin tuaj, i cili mund të jetë i dobishëm sepse nëse njëri nuk funksionon, tjetri mund të marrë njësoj. Gjatë gjithë pjesës tjetër të këtij artikulli, ne do të diskutojmë tiparet e ofruesve të ndryshëm të serverëve DNS, duke ju treguar se cilat janë më të mirat dhe pse.

Për ata që janë të njohur me ndryshimin e DNS e tyre, këtu’Një tabelë referimi me adresat e serverit parësor dhe sekondar.

Serverat më të mirë falas dhe publik DNS
ProviderDNS filloreDNS sekondare
Google8.8.8.88.8.4.4
OpenDNS208.67.222.222208.67.220.220
CloudFlare1.1.1.11.0.0.1
Quad99.9.9.9149.112.112.112
DNS.Watch82.200.69.8084.200.70.40
OpenNic DNS198.206.14.241172.98.193.42
Level3209.244.0.3209.244.0.4
Yandex.DNS77.88.8.877.88.8.1
Neustar DNS156.154.70.1156.154.71.1
GreenTeam DNS81.218.119.11209.88.198.133
CleanBrowsing DNS185.228.168.9185.228.169.9
Comodo Sigurt8.26.56.268.20.247.20
UncensoredDNS91.239.100.10089.233.43.71
FreeDNS45.33.97.537.235.1.177
DNS i sigurt195.46.39.39195.46.39.40
Verifikoni DNS Publike64.6.64.664.6.65.6

Google Publik DNS

 • DNS fillestare: 8.8.8.8
 • DNS dytësore: 8.8.4.4

Sigurisht, Google do të jetë zgjedhja numër një në listën e serverëve DNS falas. Google Public DNS u fillua në vitin 2009 dhe u ka mundësuar miliona përdoruesve të internetit të shijojnë një përvojë të shkëlqyeshme në internet.

Google Public DNS ofron mbështetje të plotë për lidhjet IPv6, duke ju lejuar të përmbushni të gjitha kërkesat e nevojshme për të vendosur këtë lloj lidhjeje. Ajo ofron siguri të shkëlqyeshme dhe është e shkëlqyeshme për ata përdorues që nuk janë’Gjithmonë në gjendje të përdorni internetin me shpejtësi të shpejtë në internet. Bonusi është që është falas për të gjithë.

OpenDNS

 • DNS fillestare: 208.67.222.222
 • DNS dytësore: 208.67.220.220

OpenDNS është një nga serverët më të njohur publik DNS. Kjo është e drejtuar drejt përdoruesve të energjisë. Jo për të paautorizuar, ky server DNS siguron një zëvendësim të shkëlqyeshëm të serverëve për ata që kërkojnë të kenë kontroll të plotë mbi cilësimet e tyre. Ekzistojnë dy mundësi, Personal dhe Biznes, që të dyja kanë kontrolle prindërore të përkushtuar, shpejtësi të shkëlqyeshme dhe mbrojtje të shkëlqyeshme të phishing.

Versioni Personal është falas, por për karakteristikat shtesë, ekziston një plan pagese nëse dëshironi të provoni ato kontrolle shtesë. Me të vërtetë, e keqja e vetme këtu është se mund të jetë pak konfuze për përdoruesit që nuk janë’përdoruesit e energjisë.

CloudFlare

 • DNS fillestare: 1.1.1.1
 • DNS dytësore: 1.0.0.1

CloudFlare konsiderohet një nga shërbimet më të shpejta DNS, nëse jo edhe më i shpejti, atje. Megjithëse është një nga shërbimet më të reja të disponueshme DNS, ajo shpejt e ka bërë shenjën falë shpejtësisë së saj të shkëlqyeshme. Kjo shpejtësi e lartë do të thotë që ajo ka një kohë të madhe kur bëhet fjalë për faqet e internetit, e cila gjithashtu qëndron fuqishëm në favor të saj.

ajo’s jo vetëm një ofrues i shkëlqyeshëm i serverëve DNS për shkak të shpejtësisë së tij – ai gjithashtu ofron një ndërfaqe krejtësisht private e cila është gjithashtu e pa filtruar. Ka të dy DNSoverHTTPS dhe DNSoverTLS si dhe një koleksion të këndshëm të veçorive të tjera shtesë. Ky server DNS është në të vërtetë aq i mirë, nuk ka anësore që mund të mendojmë.

Quad9

 • DNS fillestare: 9.9.9.9
 • DNS dytësore: 149.112.112.112

Quad9 është një tjetër server i ri, i drejtuar posaçërisht për ata përdorues që duan të kenë një përvojë të qetë në internet. Ndërsa mund të jetë e vështirë të gjesh serverët më të shpejtë DNS aty pranë, pasi vendet e individëve ndryshojnë, Quad9 është një opsion i shkëlqyeshëm për tu parë pasi ka kohë dhe shpejtësi shumë të besueshme. Alsoshtë gjithashtu i shkëlqyeshëm në departamentin e mbrojtjes pasi mund të bllokojë fusha me qëllim të keq.

Për t’i rrumbullakosur këto karakteristika, është gjithashtu plotësisht falas duke e bërë atë një nga serverët më të mirë DNS në tregun aktual. Nëse do të kishte një dobësi, ne’d duhet të them që mbrojtja e sigurisë mund të jetë pak më shumë herë pas here.

DNS.Watch

 • DNS fillestare: 82.200.69.80
 • DNS dytësore: 84.200.70.40

DNS.Watch është një server tjetër që është ndër serverat më të shpejtë DNS atje. Ndërsa jo aq shpejt sa disa (ne’duke menduar Google dhe CloudFlare këtu), DNS.Watch akoma ofron kohë të shkëlqyeshme dhe shpejtësi të mirë. Ajo operon nën neutralitetin e DNS, kështu që nuk ka asnjë ndryshim në performancën kur jeni’po e përdor atë dhe nuk ka’lejoni çdo ndërhyrje.

ajo’s gjithashtu plotësisht falas, që është gjithmonë një bonus. Për ta përdorur atë, adresat tuaja IP duhet të ndryshohen në 82.200.69.80 dhe 84.200.70.40. Sikur të mos ishte gjithë kjo’mjaftueshëm, mund të përdoret në pothuajse të gjitha pajisjet, përfshirë sistemet Windows, Mac dhe Linux. Një dobësi që ka ky server është mungesa e veçorive të larta të sigurisë.

OpenNic DNS

 • DNS fillestare: 198.206.14.241
 • DNS dytësore: 172.98.193.42

OpenNic DNS është shumë njerëz’Ofruesi i preferuar i serverit DNS. Si shumë nga opsionet e tjera, ajo ofron shpejtësi të madhe kur lidhet me internetin. Ajo gjithashtu përmbahet rreptësisht ndaj neutralitetit të DNS, duke ju lejuar të lehtë të shfletoni internetin në të gjithë globin – nuk vë asgjë në mënyrë që të parandalojë çdo qasje në sit.

Gjithashtu, kur jeni duke e përdorur atë ju mund të merrni rrëmbimin ISP DNS falas. Ju mund të zgjidhni serverin perfekt DNS prej tyre thjesht duke shkuar në faqen e tyre të internetit dhe duke parë opsionet që janë në dispozicion dhe cilat janë nevojat tuaja. Alsoshtë gjithashtu me të vërtetë e thjeshtë për t’u vendosur, por ky fakt dhe mundësia e arritjes globale e bën atë jo aq të madh për ata me fëmijë.

Level3

 • DNS fillestare: 209.244.0.3
 • DNS dytësore: 209.244.0.4

Niveli 3 meriton një pikë të lartë në listën më të mirë të serverëve DNS. Ajo ofron një performancë të efektshme që është jashtëzakonisht e besueshme. Kjo është ndoshta për shkak të faktit se Level3 është gjithashtu ofruesi i një shërbimi të rrjetit që duhet të ketë një pajisje të nivelit të lartë, duke e lejuar atë të ofrojë një përvojë premium.

Si shpejtësia ashtu edhe përvoja e përdoruesit janë të mbrojtura si më të mirat atje. Niveli 3 funksionon shumë mirë me të gjitha llojet e ruterave, por ekziston mundësia e disa momenteve të ngadalta çdo herë në një kohë.

Yandex.DNS

 • DNS fillestare: 77.88.8.8
 • DNS dytësore: 77.88.8.1

Yandex DNS ofron disa nga serverët më të vjetër me shpejtësi të lartë DNS përreth. Nuk ka gjithashtu asnjë kohë reale, që do të thotë që faqet e internetit kanë tendencë të funksionojnë mirë dhe mirë shumicën e kohës. Si dhe duke ofruar një shpejtësi të mirë, është e shkëlqyeshme për përdoruesit që dëshirojnë të bllokojnë fusha me qëllim të keq që shfaqen tani dhe përsëri kur jeni duke shfletuar në internet.

Ajo mbetet ende shumë e popullarizuar, duke mposhtur shumë nga shërbimet më të reja që janë rritur vitet e fundit. Ekziston një dobësi mjaft e rëndësishme edhe pse në atë Yandex DNS në të vërtetë nuk ka ato shumë karakteristika të sigurisë në mënyrë që disa nga surfimet tuaja të ekspozohen.

Neustar DNS

 • DNS fillestare: 156.154.70.1
 • DNS dytësore: 156.154.71.1

Neustar DNS është një ofrues tjetër që ofron disa nga serverët më të mirë DNS për t’u përdorur. Ekzistojnë pesë përfitime kryesore të përdorimit të tij. Ajo i jep mundësi të shpejtë aksesit në çdo uebfaqe dhe ofron mbrojtje të madhe nga një sërë kërcënimesh, përfshirë malware, ransomware, site phishing dhe madje edhe spyware.

ajo’alsoshtë gjithashtu një sit i shkëlqyeshëm miqësor ndaj familjes, i cili ndihmon për të mbrojtur ata anëtarë që janë nën moshë dhe duke u dhënë prindërve mundësinë që të bllokojnë këto faqe kur të zgjedhin. Bërrylja në tortë është ajo’secureshtë gjithashtu e sigurt për bizneset duke parandaluar komprometimin e të dhënave. Faktori i fundit në favor të tij është se ai ofron një personalizim të madh për përdoruesit e tij pa marrë parasysh se si dhe ku e përdorin atë.

GreenTeam DNS

 • DNS fillestare: 81.218.119.11
 • DNS dytësore: 209.88.198.133

Meqenëse ekzistojnë shumë lloje të serverëve DNS, të gjithë me karakteristika të ndryshme kryesore, ne e kemi ndjerë të kujdesshme të theksojmë se disa, si GreenTeam DNS, në të vërtetë përqendrojnë gjithë vëmendjen e tyre në sigurinë më të lartë. ajo’soshtë aq e mirë në këtë që ajo ka qenë në gjendje të mbajë mijëra faqe me qëllim të keq të bllokuar nga përdoruesit e saj. Këto site të rrezikshme variojnë nga malware standardi deri në ulje dhe pika të lidhura me të rriturit.

Edhe me këtë mbrojtje të jashtëzakonshme, GreenTeam DNS akoma lejon përdoruesit të kenë një kontroll të madh mbi atë që dëshirojnë të bëjnë online. Ju madje mund të bëni llogari premium edhe për më shumë kontroll, megjithëse do të duhet të paguani për këto.

CleanBrowsing DNS

 • DNS fillestare: 185.228.168.9
 • DNS dytësore: 185.228.169.9

Një tjetër server i shkëlqyeshëm që ndihmon në mbrojtjen e familjeve nga përmbajtja e padëshiruar në internet është CleanBrowsing DNS. Ky është një nga serverët më të mirë globalë DNS pasi në mënyrë specifike synon veten tek ata që merren me sigurinë në të gjithë botën.

Ajo bllokon një numër të madh të vendeve për të rritur, si dhe ofron veçori të mëtejshme në formën e DNSCrypt dhe gjithashtu DNSoverHTTPS duke siguruar nivelin më të lartë të sigurisë. Të gjitha këto karakteristika do të thotë që serverat DNS janë gjithashtu jashtëzakonisht privatë. Por për përdoruesit që donin’dëshironi hyrje të filtruar në shfletimin e tyre në internet, ky nuk është përfundimisht serveri për ju pasi gjithçka do të filtrohet përmes tij për arsye sigurie dhe mbrojtjeje.

Comodo Sigurt

 • DNS fillestare: 8.26.56.26
 • DNS dytësore: 8.20.247.20

Ky ofrues ofron disa nga serverat më të mirë DNS për lojëra. Comodo Secure ka një kombinim fitues të shpejtësisë, sigurisë dhe besueshmërisë. Isshtë në gjendje ta ofrojë këtë produkt të shkëlqyeshëm përmes faktit që kompania operon një rrjet të madh. Nëse jeni të interesuar të siguroni performancën më të mirë në internet, mund të zgjidhni serverin më të mirë në lidhje me vendndodhjen tuaj.

Ajo gjithashtu ofron siguri të shkëlqyeshme të shtresave, duke ju penguar të merrni akses në faqet e internetit të dëmshme. Nëse dëshironi të ndryshoni adresat tuaja IP për të përdorur këtë server të shkëlqyeshëm, thjesht duhet të futni numrat 8.26.56.26 dhe 8.20.247.20. Nuk ka anësore të dukshme.

UncensoredDNS

 • DNS fillestare: 91.239.100.100
 • DNS dytësore: 89.233.43.71

UncensoredDNS është një nga shërbimet që operohet privatisht. Kjo do të thotë që është në gjendje të ofrojë një numër shumë të madh karakteristikash, të cilat përfshijnë nivele të larta të sigurisë, besueshmërisë dhe shpejtësisë.

Ata përdorues që janë në Danimarkë janë në gjendje të kenë një performancë edhe më të optimizuar në internet nëse përdorin 89.233.43.71. Kushdo që përdor një lidhje IPv6 do të jetë në gjendje të hyjë në server përmes këtyre IP-ve 2001: 67c: 28a4 :: dhe 2a01: 3a0: 53: 53 ::. Megjithëse funksionon akoma shumë mirë për ata rreth e rrotull globit, janë përdoruesit danezë që do të përfitojnë përfitimet më të mira.

FreeDNS

 • DNS fillestare: 45.33.97.5
 • DNS dytësore: 37.235.1.177

Ngjashëm me DNS të Pa censuruar, FreeDNS ka një vend të veçantë ku funksionon më mirë për përdoruesit sesa kudo tjetër në botë. Në këtë rast, është Austria që korr shpërblimet për këtë server DNS. Dokush në zonën përreth do të bëjë mirë të zgjedhë këtë server nëse ata kërkojnë kohë dhe shpejtësi të shkëlqyera gjatë aktiviteteve të tyre në internet.

Serveri është gjithashtu shumë privat, duke pretenduar se ato nuk i japin’t regjistroni të dhënat në mënyrë që rezultatet e kërkimit tuaj dhe aktivitetet në internet të mbeten në të vërtetë private dhe asnjë prej informacionit tuaj nuk do t’i shitet palëve të treta pa dijeninë tuaj. Dobësi e vetme është për ata që nuk janë afër Austrisë pasi kjo mund të rezultojë në një përvojë të dobët.

DNS i sigurt

 • DNS fillestare: 195.46.39.39
 • DNS dytësore: 195.46.39.40

Safe DNS ofron një sistem shumë të fortë të filtrimit të përmbajtjes, që do të thotë që përdoruesit do ta kenë të vështirë të devijojnë në zona të internetit të pambrojtur. Kjo do të thotë që nuk ka të ngjarë të gjesh një përmbajtje në internet të rritur, malware dhe çdo gjë tjetër që do të ishte më pak se miqësore për familjen. Kjo do të thotë që është me të vërtetë një nga serverat më të mirë DNS për ata që kanë familje të reja që kanë akses në internet.

ajo’Jo vetëm kjo mbrojtje që e bën atë të shkëlqyeshëm, por ka shpejtësi të mirë dhe nivele të larta kohore. Ngjashëm me serverët e tjerë DNS të këtij lloji, nuk është e shkëlqyeshme për ata përdorues që dëshirojnë të kenë qasje të pafiltruar në internet.

Verifikoni DNS Publike

 • DNS fillestare: 64.6.64.6
 • DNS dytësore: 64.6.65.6

E fundit, por aspak më e rëndësishmja në këtë listë, është serveri Verisign DNS që ofron një platformë të vërtetë të shkëlqyeshme të shfletimit.

Vetë kompania ka qenë në dhimbje për të specifikuar se ata nuk do të mbledhin të dhënat tuaja në mënyrë që ju të fitoni’t i shtohet listave të ndërmarrjeve të padëshiruara. Ai gjithashtu sigurohet që të mbrojë përdoruesit e tij nga rreziqet ose faqet e dëmshme, duke ofruar informacion mbi ta në mënyrë që përdoruesit të mos i japin’t aksesoni këto site rastësisht dhe shkarkoni malware në kompjuterët e tyre. Serveri është shumë i besueshëm duke ofruar shpejtësi të tilla të përshtatshme, së bashku me karakteristikat e tjera që në të vërtetë nuk është’t një dobësi fare.

Fjalë përfundimtare në serverat më të mirë DNS

Në fund të ditës, nuk ka’ka plotësisht rëndësi se cili server DNS po përdorni. Secili ka elementët e tyre më të mirë për sa i përket shfletimit të thjeshtë, transmetimit të videos ose lojërave në internet dhe ka elementë të tjerë që do të ndikojnë në kënaqësinë tuaj të përgjithshme si.

Edhe me disa tipare yjore, ka raste kur një DNS me cilësi të lartë mund të tejkalohet nga trafiku i lartë ose ndonjë çështje tjetër, që do të thotë se mund të gjeni veten të zhgënjyer me raste. Nuk ka asgjë që ju ndalon të provoni një shumëllojshmëri të serverëve DNS derisa të gjeni një ofrues që ju përshtatet vërtet. Sidoqoftë, ju mund të keni fat dhe të gjeni atë të përsosur nga shkëputja.

Lexohen rekomandimet:

 • Mbrojtja e rrjedhjes DNS
 • Farë është një cache DNS dhe si funksionon ajo
 • Si të skuqni cache DNS
 • DNS dinamike
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map