Gjurmë dixhitale në biznes: si të kujdesesh për të


Sidomos nëse keni lindur në vitet nëntëdhjetë për të paraqitur, mamaja juaj ka qenë ndoshta (si e imja) vazhdimisht duke ju kujtuar të keni kujdes atë që postoni në internet. “Një ditë shefi juaj do ta shohë këtë,” ajo’d thuaj, duke tundur kokën në selfiet e tua me fyt. “Asnjë gjë nuk ikën kurrë në internet!”

Ajo’nuk është e gabuar. Menaxhimi i gjurmës suaj dixhitale si një individ është thelbësor. Interneti kurrë nuk harron, kështu që sigurimi i figurës së pikturuar nga ju nga interneti është pozitive është një detyrë që vlen të merret. Mos harroni atë episod Black Mirror me vlerësimet në bazë të personazheve’ prania ne internet? Po. Askush nuk e dëshiron këtë (në fakt, unë dyshoj se dikush dëshiron të jetë në ndonjë episod të Black Mirror, por kjo’një histori tjetër për një herë tjetër).

ajo’easyshtë e thjeshtë për t’u kapur kaq shumë në mbajtjen e një gjurmë personale gazi dixhital, sa që një po aq e rëndësishme të harrohet: biznesi juaj’. didn’t mendoni se bizneset mund të kenë gjurmë dixhitale? Ndërsa ata punojnë pak më ndryshe nga ato të individëve, bizneset bëjnë absolutisht.

Farë është një gjurmë dixhitale në biznes?

Ashtu si gjurmët tuaja dixhitale personale, ajo e biznesit tuaj është në thelb portreti i biznesit tuaj, i portretizuar nga të gjitha pjesët e ndryshme të informacionit në lidhje me të në internet. Sidoqoftë, ndërsa ka ngjashmëri midis gjurmëve personale dhe të biznesit (si postimet në media sociale dhe informacionet e kontaktit), ka kategori unike për botën e biznesit (si vlerësimet e klientëve, orët e funksionimit dhe postimet në blog të korporatave).

Për ta përmbledhur në një kuti të vogël të rregullt, biznesin tuaj’ gjurmë dixhitale është çdo copë informacioni në lidhje me të, punonjësit tuaj, ju si drejtues dhe këdo ose çfarëdo tjetër që është e lidhur me të. Tingëllon si shumë, apo jo? Eshte.

Pse është e rëndësishme të mbash gjurmën time dixhitale në biznes?

le të’s kthehemi në shembullin selfie me fytyrë rosë. Nëna juaj ishte aq e shqetësuar për ju që postoni ato mbeturina (më fal) sepse nuk bëri’dëshironi që gjërat që po postoni atëherë të ndikojnë negativisht në të ardhmen. Strdo vijë e vetme e atyre dhe zero që ekziston në lidhje me kompaninë tuaj i tregon botës diçka pozitive ose negative në lidhje me të.

Ato vlerësime negative nga përpara se të gozhdonit vërtet dorëzimin e klientit? ata’përsëri atje. Fotografitë nga dita juaj e vullnetarizmit në të gjithë kompaninë në kuzhinën e supave? Po, ata numërojnë. Postimet në blog që shkruante intern, i cili nuk e kishte idenë se çfarë po bënte? Ju merrni idenë.

Kur kontrolloni gjurmën tuaj dixhitale, ju kontrolloni narracionin se si kompania juaj (dhe, le)’të jesh i sinqertë, ti nga zgjerimi) perceptohet nga publiku. Klientë të ardhshëm, investitorë, gazetarë … ata’jeni të gjithë Googling ju. Ajo që ata gjejnë kur e bëjnë këtë mund të përcaktojë fatin e punës suaj të palodhur.

Si mund të kujdesem për gjurmën time dixhitale?

Ndërsa mund të duket si një detyrë marramendëse, me të vërtetë nuk është e vërtetë’duhet të jesh Këtu janë disa hapa që mund të ndërmerrni për të trajtuar situatën tuaj dixhitale.

Planifikoni për gjurmën që dëshironi

Për të kuptuar mënyrën më të mirë për të arritur atje ku doni të shkoni, duhet të keni një destinacion. Uluni dhe vendosni së bashku një skicë të gjurmës dixhitale që dëshironi të krijoni për biznesin tuaj. Përfshini vlerat që dëshironi të portretizojë marka juaj, zëri që ju’d si media juaj të ketë, dhe çdo detaj tjetër që janë të rëndësishëm për ju dhe mesazhin tuaj si një kompani.

Bëni një kontroll të plotë të kompanisë suaj’imazhin

Google ditët e jetesës jashtë vetes si një biznes, ose për të realizuar atë në një shkallë të lartë, përdorni një monitor fjalen si Brand24 për të kërkuar dhe mbledhur çdo herë që biznesi juaj përmendet në internet (kjo është gjithashtu një strategji e shkëlqyeshme për gjenerimin e plumbit, por që’s një kanaçe krejt e re e krimbave).

Sapo ta dini se çfarë’atje, ju mund të vendosni një plan për t’u marrë me të dhe kursin e korrigjuar atë (nëse është e nevojshme). Pjesa më e rëndësishme për të ruajtur një gjurmë pozitive dixhitale është të shmangni mendjen e injorancës-është-lumturi dhe të merreni aktive me çdo paragraf të mirë apo të keq.

Merreni me të gjitha me kokë

Tani që e dini se çfarë thonë njerëzit për ju, ajo’koha për ta trajtuar atë. Përgjigjuuni përshtypjeve si pozitive ashtu edhe atyre negative, si dhe ndajini thirrjet e mediave sociale, mbledhni lidhje ku jeni’u referuat në media për përmbajtjen tuaj, dhe mbani shënim gjithçka (po, gjithçka) ju’po mësoj.

ajo’easyshtë e lehtë të harrohet kur drejton një biznes që madje edhe reagimet negative janë të dobishme. nëse ti’duke dëgjuar vazhdimisht të njëjtën zhgënjim, ju mund ta dini se’një zonë ku duhet të përqendroheni, gjë që do të përmirësojë biznesin tuaj, si dhe klientët tuaj’ përvojat që shkojnë përpara.

Lani, shpëlajeni, përsërisni

don’thjesht kontrolloni një herë gjurmën tuaj dixhitale një herë dhe harroni atë. Keni një plan në vend për të ndjekur dhe sulmuar vazhdimisht në mënyrë që kompania juaj’Imazhi nuk është kurrë jashtë kontrollit tuaj. Nuk ka’ka rëndësi nëse ka’s një herë në javë ose një herë në tremujor; vendosni së bashku një program dhe vendosni mënjanë kohën për të përsëritur gjurmën tuaj dixhitale, për t’u marrë me çdo çështje dhe për të marrë shënime për të ardhmen.

Vendosni një protokoll sigurie

Duke përdorur një fjalëkalim tjetër përveç “Pa55w0rd” duhet të jetë i dhënë nga një këndvështrim i sensit të zakonshëm, por të kesh një bllokim të fortë për të ruajtur llogaritë që pikturojnë portretin e kompanisë suaj në sytë e publikut duhet të jetë një përparësi kryesore për të mbrojtur gjurmën tuaj dixhitale.

Fjalëkalime të forta në llogari si media juaj sociale, faqja e biznesit Google, dhe madje edhe faqja juaj në internet mund të jetë ndryshimi midis të pasurit një dorezë në mesazhin që projekti i kompanisë suaj dhe hakmarrjes, duke ju lënë pak ose aspak kontroll.

Për më tepër, sigurimi i vetëm njerëzve të duhur të saktë që kanë qasje në llogaritë tuaja është thelbësore. Për shembull, ai praktikant i mediave sociale që nuk bëri’ai e kupton’d në të vërtetë pritet të punojë dhe flakërohet me zemërim një javë në përmbajtje, shumë lehtë, mund të postojë sikletshme apo edhe të dëmtojë nëse kredencialet e tij nuk janë’u revokua pasi të largohet. Të kesh një sistem në vend për t’u siguruar që askush nuk ka qasje në llogari ose në faqet që duhet’t ju mbani të sigurt nga sulmet dashakeqe në gjurmën tuaj dixhitale.

përfundim

Një pjesë e madhe e imazhit të kompanisë suaj të parë nga publiku përcaktohet nga ajo që’s në internet. Në shumë raste, gjurma e vetme që ka një kompani është ajo dixhitale. Mbrojtja dhe kontrolli i asaj imazhi është i mundur përmes disa hapave të kujdesshëm, dhe rezultati ia vlen mirë.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me