Antivirus falsos: què és, què fa i com mitigar l’amenaça

És un trist fet de la vida, però, per a la persona típica, intentar navegar per la xarxa sense tenir cap tipus de programari de seguretat instal·lat suposa la seva bogeria en aquests dies..


A mesura que cada vegada hi ha més persones que es connecten a la xarxa (3.175 milions de persones van tenir accés el 2015, fins als 2.9400 milions de l’any anterior, segons Statista), l’atractiu per als ciberdelinqüents es torna cada cop més convincent..

I, encara amb 4.400 milions de persones més per realitzar la connexió, Internet continuarà sent cada cop més gratificant per als lladres virtuals durant els propers anys..

És per això que cal tenir alguna forma de defensa, encara que només utilitzeu l’ordinador a casa.

El mínim absolut amb què recomano que s’execute és un tallafoc i un antivirus.

Com molts ja sabreu, el sistema operatiu més utilitzat del món ve amb tots dos instal·lats.

Però què passa si busqueu una cosa més robusta i millor considerada?

Bé, és possible que tinguis la temptació de comprar o d’adquirir una altra alternativa.

I hi ha molts llocs per buscar-los.

Tot i que espero que confiés en les nostres ressenyes sobre el millor programari de seguretat disponible, també sóc conscient que algunes persones navegaran per la xarxa, busquen programes gratuïts o es dirigiran a torrents i com ara aconseguir programes ben considerats. sense pagar-los.

RELACIONATS: Millor antivirus per a Mac

Ara, no vaig a jutjar-vos per aquest últim, però vull demanar precaució: hi ha riscos associats a caminar pels camins menys ben il·luminats d’internet.

Antivirus falsos

Antivirus falsos

Si esteu buscant un programa antivirus, hi ha un fet clau que cal que en tingueu en compte: no tots són iguals.

Alguns són més eficaços a l’hora de bloquejar programari maliciós que d’altres, d’altres són més fàcils d’utilitzar i d’altres tenen un impacte menor en els recursos del sistema quan funcionen..

I alguns no són reals.

Els dolents de la xarxa (hackers, estafadors, lladres d’identitat i tota mena d’altres maltractadors) busquen guanyar diners.

Els pirates informàtics intentaran accedir al vostre sistema per robar alguna cosa.

Aquestes poden ser les vostres dades, podrien ser les vostres dades bancàries en línia, o pot ser la vostra amplada de banda, ja que busquen configurar el vostre PC com a part d’una botnet que després es pot utilitzar per orquestrar els atacs de DDoS a altres víctimes insospitades..

Els estafadors venen programes antivirus falsos com a manera d’efectuar diners en efectiu directe: et venen programari brossa, s’emporten els diners i no se’ls torna a sentir.

Si tens la sort que et vendran un programa pobre, que no és especialment eficaç. Si no sou tan afortunat, us vendran una cosa molt més sinistra que us provocarà molts més problemes.

Com podreu imaginar, un lladre d’identitat tractarà d’aprofitar el programari fals per obtenir les vostres dades personals, ja sigui perquè us puguin robar directament o perquè puguin vendre les vostres dades a.

Els tres tipus d’individus (o grups) solen estar ben organitzats i destaquen a l’hora d’identificar noves oportunitats i després comercialitzar o distribuir el seu magatzem a tantes víctimes possibles..

I una de les àrees clau que han aprofitat és el mercat de seguretat informàtic domèstic.

Amb un model de subscripció recurrent, és un negoci prou lucratiu per a empreses legítimes. Per als ciberdelinqüents, és probablement millor encara que enganyen, coaccionen o enginyen socialment les seves marques a la instal·lació dels seus programes antivirus i antispyware falsos..

Tanmateix, per a la víctima, els antivirus falsos no representen només diners en el desguàs. De fet, molts d’aquests programes es lliuren de franc.

En un món en què molts ulls es veuen sobre Edward Snowden, és fàcil oblidar que no només els nostres governs desitgen saber què fem amb els nostres ordinadors i no només les centrals nuclears iranianes han de preocupar-se de la implantació subreptígia del programari maliciós. els seus sistemes.

No, també som nosaltres i jo.

De manera que el que podeu acabar és un programa que no és inútil; b) espiar-te; c) robar la vostra informació; d) trucant a casa, demanant un centre de comandament i control per a més programari maliciós; o e) totes les anteriors.

Aleshores, com pot algú acabar amb un d’aquests programes desagradables al seu sistema?

Notificacions antivirus falses

Més enllà de la descàrrega il·legal de programes antivirus legítims, però manipulats amb, i de la instal·lació voluntària de programari de petites i obscures companyies sense antecedents, el més “probable” d’antivirus falsos és la interacció amb un pop-up..

Tots heu vist aparicions emergents (aquells anuncis molestos que aparentment no provenen d’enlloc quan visiteu una pàgina web (Adblock Plus, una extensió de Chrome, té una feina molt bona de desterrar anuncis no desitjats), ja que encara són massa prevalents. el web.

Tot i que apareixen en alguns dels llocs més grans de la xarxa, es troben més sovint que resideixen en llocs més petits que confien en generar una mica d’ingressos publicitaris de qualsevol font que puguin finançar la seva existència..

Mentre que alguns pop-ups són bastant benignes, no representen res més que una molèstia temporal, d’altres són malament punyents.

Sabeu aquest tipus: la caixa parpellejant amb el triangle d’avís que diu que el vostre sistema ja està infectat amb alguna cosa maliciosa.

Molts de nosaltres, per sort, som conscients de tals coses i els tractem amb el menyspreu que mereixen, però d’altres confien prou en què creuen realment que tenen un problema, sobretot quan aquests pop-ups solen mentir i diuen que acaben de funcionar. exploració del sistema.

Els més impulsius (o preocupats) entre ells poden sentir-se obligats a comprar la “solució” en aquest moment o allà, o tancar la finestra mitjançant el provat mètode Windows provat de fer clic a la “X” a la cantonada superior dreta de la caixa..

De qualsevol forma, els seus problemes acaben de començar.

Tancar la llista emergent sovint és un problema perquè pot comportar-se altres problemes, com ara que apareguin més anuncis, o bé, per si mateixa, es pugui veure compromesa per la vostra màquina..

Comprar un programa de seguretat fals és un problema més important, perquè la “solució” és qualsevol cosa i, en canvi, és una porta d’accés a més problemes, com ara una quantitat més gran de programari maliciós a l’ordinador, alentiments, bloqueigs i fins i tot programes que de sobte no s’obren. Dit d’una altra manera, tancar aquesta finestra emergent podria deixar el vostre sistema en un estat molt pitjor que fins ara, com a molt lent, infectat en el pitjor.

Antivirus falsos: quin és el tracte, com funciona??

Els programes antivirus falsos normalment mostren alertes del sistema igualment falses, desencadenades per un troià (instal·lat sense el vostre coneixement quan obriu un fitxer adjunt de correu electrònic, pirategeu de forma remota, descarregueu torrents o altres fitxers de xarxes peer-2-peer, visiteu llocs web malintencionats o feu clic a un anunci publicat), que adverteix que l’ordinador s’ha infectat.

Moltes vegades aquestes alertes falses us portaran a creure que el vostre sistema ha estat infectat amb algun tipus de programari maliciós, ja sigui un virus o algun programari espia..

En molts casos no és així, les alertes són falses, però de vegades aquests programes són tan maliciosos que, de fet, instal·laran tot tipus de programari maliciós al vostre sistema en primer lloc, normalment quan es decideixi fer servir la falsificació. programa per escanejar el vostre sistema.

Identificació de programes antivirus falsos

És força interessant observar com els programes antivirus falsos solen compensar la seva ineficàcia, ja que semblen trobar més problemes a la màquina en què s’instal·len que del programari legítim que mai..

De vegades, tot això forma part del contingut inicial: volen deixar l’usuari a pensar que funciona correctament per augmentar la probabilitat de romandre instal·lat a l’ordinador..

D’altres vegades, tot pot formar part d’un pla elaborat per vendre més productes de seguretat de brossa.

De totes maneres, hi ha totes les possibilitats que un fals usuari d’antivirus vegi molt més versions emergents que mai, sobretot quan estiguin connectats a Internet.

Altres signes d’un producte de seguretat nociu resident al vostre sistema són la desacceleració de la màquina.

De vegades, això pot ser subtil, però sovint la caiguda de la velocitat és força acusada, ja que el programa fals continua instal·lant secretament més programari maliciós i altres escombraries, a més d’utilitzar de forma subreptiva qualsevol connexió d’internet disponible per telefonar a casa amb el seu centre de comandament i control..

L’altre signe clàssic que significa que s’ha instal·lat un programa de malaurada és un canvi de pàgina inicial al navegador web.

Les barres d’eines i altres programes brossa sovint fan això i és el mateix amb alguns programes antivirus falsos que dirigiran el navegador cap a un lloc que el creador triï des d’on provarà i atraure la víctima amb anuncis, o instal·li més programari maliciós o bé a un pàgina que sembla un lloc web legítim des del qual intentaran, de nou, encertar-se d’una manera o d’una altra.

La publicitat també es pot empènyer d’altres maneres: la instal·lació de programes falsos pot comportar tot tipus de resultats desafortunats i un d’ells pot ser la inserció de publicitat en línia, és a dir, paraules en una pàgina web genuïna que de sobte sembla subratllar i enllaçar. a tot tipus de llocs indesitjables, inclosos llocs de jocs i jocs porno o gairebé qualsevol cosa que pugui guanyar un bon cèntim per a qui estigui al darrere del fals programa AV que heu instal·lat.

Mitigant l’amenaça

Afortunadament, hi ha diverses maneres en què podeu reduir el risc d’instal·lar inadvertidament antivirus falsos al vostre sistema:

  • Instal·leu un tallafoc: Microsoft ha inclòs un gratuït des de Windows XP en endavant.
  • No feu clic mai a les finestres emergents. No realment. Mai. Simplement, no ho feu.
  • Si sou un usuari de Windows, deixeu els paràmetres de seguretat a mig o superior.
  • Si el vostre navegador presenta un avís sobre un lloc web al qual intenteu accedir, heu de prestar atenció i obtenir la informació que necessiteu en qualsevol altre lloc.
  • No descarregueu mai programari pirata: els productes gratuïts poden semblar atractius, però recordeu que els que els pengeu solen guanyar diners, ja sigui mitjançant el compromís del vostre sistema o bé venent la vostra informació a altres ordinadors web..
  • Comprar només un programari de seguretat ben revisat i genuí de proveïdors legítims. Tingueu en compte que els estafadors i altres ciberdelinqüents sovint envasen el seu magatzem per semblar real o semblant a l’article genuí.
  • Només obriu fitxers adjunts de correu electrònic si confieu en l’emissor i esteu segurs que podeu verificar la seva identitat: els virus apareixen al correu i és per això que sempre és bona idea escanejar tot el vostre correu electrònic amb un programa antivirus..

Cada cop hi ha més persones que es connecten a Internet cada dia i, a mesura que prenen consciència cada cop més de les amenaces a la xarxa, de manera que augmenta la necessitat de productes de seguretat.

Tot i que és bo saber que un nombre cada vegada més gran de persones s’adonen que necessiten programes antivirus i similars, els ciberdelinqüents també han pres nota i han reaccionat en conseqüència..

Aprofiten qualsevol oportunitat i oferir programes de seguretat falsos és simplement una extensió lògica a les seves activitats de guanyar diners.

També us pot agradarAntivirusQuè és un tallafoc i per què en necessiteu un a la xarxa domèstica? Programari AntivirusAntivirus: una anàlisi de per què ho necessiteu i què heu de mirar per a Antivirus2017-2019 Estadístiques i fets de RansomwareAntivirusBest programes antivirus gratuïts per a Windows i Mac

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me