Com instal·lar una VPN a OpenELEC: guia pas a pas

Logotip de OpenELEC


Tens interès a instal·lar una VPN al sistema OpenELEC? Aquesta guia us mostrarà com instal·lar i configurar una VPN en qualsevol dispositiu OpenELEC. Això us permetrà mantenir-vos protegit si feu servir un quadre Raspberry Pi, HTPC, la rodanxa de Fiveninja, Odroid, Cubox o WeTek..

Què és Kodi?

Kodi és un programari de centre multimèdia que permet transmetre fàcilment contingut en nombrosos dispositius diferents, com Apple TV, NVIDIA Shield i Amazon Fire TV. Aquesta portabilitat és un dels majors avantatges de Kodi. Com que requereix molt poc quant a recursos de sistema, es pot instal·lar en algunes de les plataformes més populars.

Alguns sistemes operatius com OpenELEC i LibreELEC pretenen reduir encara més la petjada de Kodi. Tanmateix, al fer-ho, eliminen moltes de les opcions de personalització que fan que Kodi sigui tan fàcil d’utilitzar. Per exemple, necessita uns quants passos addicionals per instal·lar una VPN en un sistema operatiu Kodi. Però no hi ha cap necessitat de preocupar-se. Aquesta guia us detallarà el procés pas a pas i navegarà pels mitjans de seguretat amb seguretat abans que ho sàpigueu.

Cal tenir en compte que, encara que Kodi és completament legal d’ús, hi ha complements de tercers que ofereixen accés a contingut sense llicència. L’equip de Kodi ha denunciat públicament aquests addons i animem als nostres lectors a utilitzar només fonts i complements oficials.

Avís: Kodi només s’ha d’utilitzar per al contingut al qual teniu el dret legal d’accés. Ni la Fundació Kodi ni la Comparitech defensen l’ús de Kodi per a la pirateria.

Què és OpenELEC?

OpenELEC és un sistema operatiu que proporciona prou estructura i compatibilitat per executar Kodi. Això significa que es pot instal·lar en dispositius amb recursos del sistema molt baixos com el Raspberry Pi, creant una màquina Kodi realment portàtil.

Hi ha qui es confon a causa dels noms semblants d’OpenELEC i LibreELEC. El LibreELEC és simplement una forquilla, o una versió modificada d’OpenELEC. Això significa que LibreELEC utilitza OpenELEC com a base per construir-se. Tot i que LibeELEC és més recent, OpenELEC ha estat des del 2009 i manté una actualització i un historial d’ús molt més llargs.

Tasques simples com transferir fitxers es tornen lleugerament més complexes a causa del fet que OpenELEC no té un explorador de fitxers que no sigui Kodi. Dit això, la instal·lació de dipòsits nous o addons és molt senzill un cop us sentiu còmode amb una petita selecció d’ordres bàsiques de Linux. Aquesta guia us mostrarà exactament què heu d’escriure quan configureu i utilitzeu OpenELEC per facilitar l’ús dels principiants complets.

Per què haureu d’utilitzar una VPN amb Kodi

Algunes persones utilitzen una xarxa privada virtual (VPN) per ocultar la transmissió sense llicències del seu proveïdor de serveis d’Internet (ISP). Tot i això, hi ha moltes maneres completament legítimes que una VPN pugui beneficiar a un usuari de Kodi.

Com que les VPN xifren el trànsit de la vostra xarxa, ningú no la pot veure si intenta fer un atac de mà al mig. Això també impedeix que el vostre ISP vengui l’historial de navegació o utilitzi les vostres activitats com a justificació per accelerar la vostra connexió.

Tot VPN alenteix la velocitat d’internet fins a cert punt, però alguns tenen més impacte que d’altres. A més, com que alguns proveïdors de VPN guarden registres detallats dels vostres hàbits de navegació, és possible que sigueu menys anònims en línia del que teniu en compte. Per aquests motius, és important triar un proveïdor de VPN que es pugui confiar per mantenir la vostra informació personal i segura.

Us recomanem que utilitzeu IPVanish. Té un impacte mínim en les seves velocitats de navegació i perquè IPVanish manté la seva pròpia infraestructura de serveis, pot resoldre problemes molt més ràpidament que la majoria de proveïdors VPN. IPVanish és un dels VPNs més fàcils d’instal·lar en dispositius mòbils com l’iPhone i Amazon Fire Stick.

MILLOR VPN PER A KODI: IPVanish és la nostra millor opció. Té una àmplia xarxa de servidors no controlada i aconsegueix bones velocitats. Les fortes funcions de seguretat i privacitat fan que IPVanish sigui un dels preferits per als usuaris de Kodi i Amazon Fire TV Stick. Proveu-lo sense risc amb la garantia de devolució de 7 dies.

Instal·lació d’una VPN en sistemes OpenELEC

OpenELEC és un sistema operatiu basat en Linux i, per tant, configurar una VPN és una mica més complicat que la instal·lació d’un programa. En canvi, hem de configurar un addon anomenat VPN Manager per a OpenVPN que ens permetrà entrar directament informació del compte VPN. Per obtenir aquest complement, hem d’instal·lar el dipòsit de Zomboided, de manera que us enviarem per primer lloc.

Instal·lació del repositori Zomboided

Malauradament, instal·lar el repositori de Zomboided no és tan senzill com introduir la seva adreça web. En canvi, ens connectarem al dispositiu OpenELEC de forma remota des d’un altre equip mitjançant el protocol Secure Shell (SSH)..

Comença per descarregar PuTTY aquí. Aquest és el programa que utilitzarem per comunicar-nos amb el sistema OpenELEC. També convé remarcar que el sistema OpenELEC haurà de connectar-se a la mateixa xarxa que la màquina que executa PuTTY. Un cop instal·lat PuTTY, obriu-lo i configureu-ho Tipus de connexió a SSH.

A continuació, hem de canviar algunes configuracions a OpenELEC per permetre que hi hagi aquest tipus de connexió. A la pàgina principal de Kodi, feu clic a icona d’engranatges i després feu clic a OpenELEC opció a l’extrem dret.

Menú Configuració OpenELEC

Seleccioneu el botó Serveis des de la llista de l’esquerra, trobareu SSH a la llista i feu clic a l’opció Activa SSH opció El control lliscant ara ha de ser blanc, per tant, si és de color gris, feu-ho un altre cop.

A continuació, torneu a la pàgina de configuració. Aquesta vegada, farem clic a Ajustos del sistema opció Seleccioneu el botó Complements llavors, llavors Fonts desconegudes. Veureu un popup que us avisa sobre els riscos d’instal·lar addons procedents de fonts desconegudes, però el VPN Manager és de confiança, així que feu clic a .

Finalment, torneu a la pàgina de configuració i feu clic a Informació del sistema botó. Veureu diverses dades, però l’única que necessitem és l’adreça IP del dispositiu OpenELEC. Introduïu aquesta adreça IP a la secció Nom de l’amfitrió camp a PuTTY, a continuació, feu clic a Obert botó a la part inferior del programa.

Configuració SSH d'OpenELEC

Ara se us demanarà informació d’inici de sessió. De manera predeterminada, el nom d’usuari és “root” i la contrasenya és “openelec” – assegureu-vos de no escriure les cometes. A més, si els sistemes Linux no mostren asteriscs mentre escriviu, assegureu-vos que esteu introduint els detalls. Quan hagueu acabat, feu clic a Enter i us rebran un missatge que podeu utilitzar per controlar el sistema OpenELEC..

Un cop us heu connectat, introduïu el text següent, recordant de treure les cometes:

“Wget https://github.com/Zomboided/service.vpn.manager/archive/master.zip”

Un cop descarregat aquest fitxer, torneu al dispositiu OpenELEC i torneu a la pantalla inicial de Kodi. Feu clic a la tecla Complements , seguit de la icona de caixa a la part superior esquerra de la pantalla següent que apareix. A continuació, seleccioneu Instal·leu des del fitxer zip i tria a la llista que apareix Carpeta d’inici, aleshores mestre.zip. Això hauria d’instal·lar el VPN Manager per a l’aplicació OpenVPN i, si tot va bé, veuràs una notificació a la part superior dreta.

Configuració del gestor de VPN per a l’addició d’OpenVPN

Queda una mica per fer abans que pugueu navegar i transmetre el contingut de privadesa. El gestor de VPN per al complement d’OpenVPN encara s’ha de configurar, així que vés a la pàgina d’inici de Kodi, sobre la Complements pestanya i feu clic amb el botó dret al botó Gestor de VPN per a OpenVPN afegir. Feu clic a Configuració i podreu seleccionar el vostre proveïdor VPN d’una llista. A continuació, introduïu la informació d’inici de sessió VPN.

Gestor de VPN per a OpenVPN 1

Seleccioneu el botó Connexions VPN pestanya i feu clic a l’opció per seleccionar el primer servidor preferit. El gestor de VPN intentarà connectar-se al proveïdor de VPN mitjançant les credencials que heu introduït i, si té èxit, mostrarà tots els servidors disponibles per triar.

OpenELEC Trieu el servidor

Podeu canviar-les sempre que vulgueu, així que no us preocupeu massa per triar-ne les més adequades. Un cop fet això, només queda provar la connexió per comprovar si el vostre VPN funciona correctament.

Importació d’una VPN amb l’assistent definit per l’usuari

Tot i que ja es comptabilitzen els proveïdors VPN més comuns, el VPN Manager també us permet configurar-ne un menys popular. Primer, haureu de trobar fitxers específics que us permetin connectar-vos a la xarxa de la vostra VPN. Normalment, aquests fitxers s’esmenten a les guies d’instal·lació de Linux proporcionades pel servei VPN.

Necessitarem .fitxer crt, i un o més .fitxers ovpn, , que corresponen als servidors als quals voldreu connectar-vos. En el següent exemple, utilitzarem IPVanish, però assegureu-vos de trobar la ubicació correcta per al vostre proveïdor VPN propi..

Al menú principal de Kodi, feu clic a icona d’engranatges a la part superior esquerra. A continuació, seleccioneu el botó Gestor d’arxius i feu clic a l’opció Afegeix font. Escriviu la ubicació dels fitxers de configuració de la vostra VPN al quadre que apareix i poseu el nom a la font. En el nostre exemple, hem utilitzat la ubicació dels fitxers d’IPVanish, però la ubicació d’aquest variarà segons el proveïdor.

Afegeix IPVanish font

A la pàgina dels addons de Kodi, feu clic amb el botó dret a l’administrador de VPN per a l’adjunt OpenVPN. Seleccioneu el botó Configuració i tria l’opció Usuari definit valor inferior Proveïdor de VPN. Desplaceu-vos cap avall i feu clic a Assistent d’importació definit per l’usuari opció.  

Assistent d’importació definit per l’usuari

Assistent d’importació definit per l’usuari

Aquí és on diem al gestor de VPN on trobar els fitxers del proveïdor. S’haurien d’haver descarregat a la carpeta Inici, així que navegueu allà i assegureu-vos de penjar-ne totes.

Se us demanarà si voleu que el gestor de VPN actualitzi els fitxers del servidor. Això arregla automàticament qualsevol enllaç trencat. Com que l’edició manual és complexa, recomanem fer clic a botó. Un cop acabat l’assistent, podeu tornar a la pàgina de configuració del gestor de VPN i seleccionar els servidors VPN preferits de la Connexions VPN fitxa.

Prova de la vostra VPN a OpenELEC

Com que els sistemes OpenELEC no disposen d’un navegador web, no ens podem confiar en llocs de seguiment d’IP per veure si el nostre VPN funciona o no. Tanmateix, hi ha una altra manera que no només pot confirmar això, sinó que també proporciona una biblioteca de contingut d’alta qualitat: l’afon TUBITV.

Per facilitar la prova, assegureu-vos que teniu almenys un servidor VPN americà i un britànic a la vostra llista de connexions. Seleccioneu l’americà, després aneu al menú de configuració fent clic a la icona d’engranatge de la pantalla inicial de Kodi. Feu clic a Gestor d’arxius i a la part inferior de la llista, feu clic a Afegeix font. Introduïu “http://toptutorialsrepo.co.uk/kodi/” sense les cometes i poseu el nom a la font. Ara, torneu a la pantalla d’inici i feu clic a Complements , seguit de Instal·leu des del fitxer zip.

Veureu una llista llarga de fitxers i, per tant, trobareu el nom de “repository.bg.plugins.zip”. Un cop instal·lat, feu clic a Instal·lació des del dipòsit i trobar Complements Bg. Desplaceu-vos cap avall de la llista fins que veieu TUBITV i feu-hi clic per instal·lar-lo.

TUBITV: servidor americàAixò passa quan cerqueu “Peep Show” amb una adreça IP americana

Com que TUBITV té diferents biblioteques multimèdia per a diferents parts del món, alguns títols només es mostraran si teniu una adreça IP des de la ubicació adequada. Per exemple, Espectacle Peep només està disponible als Estats Units Feu clic a la tecla Cerca opció que es troba a la part superior del menú principal de l’addon i cerqueu Espectacle Peep. Si es mostra, el servidor VPN dels Estats Units funciona correctament. A continuació, canvieu al vostre servidor britànic i torneu-ho a provar. Si tot funciona com s’esperava, Espectacle Peep no hauria d’aparèixer a la llista de resultats.

TUBITV - Adreça IP britànicaCerqueu “Peep Show” amb una adreça IP britànica: no s’ha trobat cap coincidència

Conclusió

L’OpenELEC pot requerir alguns ajustaments abans que funcioni, així com les versions tradicionals d’escriptori de Kodi, però no és tan difícil d’utilitzar com sembla. Si teniu problemes, potser voldreu consultar el nostre guia per solucionar problemes habituals de Kodi. OpenELEC no és per a vostè? També us podem mostrar com voleu instal·lar una VPN a LibreELEC si voleu. De qualsevol forma, amb la vostra VPN instal·lada correctament, ara podeu veure el contingut de tot el món de manera segura i segura.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map