Lista e serverëve me xhama


Një flotë e madhe e serverëve është zakonisht një tregues i fortë që një ofrues VPN do të ofrojë një shërbim të shkëlqyeshëm. Për shembull, NordVPN ka mbi 5,000 serverë në pronësi private në emrin e tij, dhe ExpressVPN ka serverë në 90+ vende. Këta ofrues janë të njohur për shpejtësinë e tyre të shpejtë, si dhe aftësinë e tyre për të anashkaluar gjeo-kufizimet dhe filtrimin e përmbajtjes.

Të dy NordVPN dhe ExpressVPN shprehin me krenari numërimet e serverëve të tyre në krye të faqeve të tyre të internetit, dhe shumë ofrues të tjerë VPN me flota të mëdha serverësh bëjnë të njëjtën gjë. Shenja e xhamave, nga ana tjetër, nuk ka. Shpjegimi më i thjeshtë është se statusi i vendndodhjes së tij përfshin pak më shumë se 480 serverë krejtësisht.

Por arsyeja më e ndërlikuar është se Windscrib e di se numërimi i serverëve nuk është aq i rëndësishëm sa mund të mendoni. Ndërsa një bollëk i serverëve është integral për mënyrën sesi bëjnë biznes VVVVV dhe ExpressVPN, kjo nuk bën’tregoni tërë tregimin. Shumë ofrues përdorin virtuale (“falso”) serverë, ekzekutojnë servera nën kontroll, ose vendosni ata në vende jo të dobishme.

Si të tillë, ne’do të gërmojmë në rastin kurioz të Windscrib për të parë nëse është ai’trulyshtë vërtet tru me flotën e serverit të saj ose nëse ka të drejtë të turpërohet për numrat e ulët.

Sa e madhe është lista e serverëve Windscrib?

Për të qenë të saktë, Windscribe VPN zotëron 480+ serverë. E mira është që të gjitha këto janë ‘real’ serverat, jo ato virtualë. Serverat janë përhapur në 100+ vende në 60+ vende.

ajo’Këtu që lista e serverëve Windscribe fillon të duket më mbresëlënëse. IPVanish, për shembull, ka mbi 1.300 serverë por këta janë përhapur në vetëm 50+ vende. Në mënyrë të ngjashme, TorGuard ka mbi 3,000 serverë të përhapur në 50+ vende – njëzet herë sasinë e serverëve, por gjithsesi më pak vende në përgjithësi.

Windscrib, pra, fillon të kujtojë një ofrues tjetër VPN: Astrill VPN, i cili ka pak më shumë se 320 servera por me një përhapje më të madhe nga sa ofrojnë shumica e ofruesve dhe, më e rëndësishmja, shpejtësi më të shpejtë. le të’Shikoni një nga afër përhapjen e Windscrib’serverat për të parë se sa i optimizuar është në këtë drejtim.

Përhapja e listës së serverëve Windscrib

Ofruesit VPN që kujdesen për tregjet në gjuhën angleze zakonisht grumbullojnë serverat e tyre në Amerikën e Veriut dhe Evropë, dhe Windscrib nuk është i ndryshëm. Në total, 60% e vendeve të serverëve të tij janë të vendosura në ato rajone.

Lajmi i mirë këtu është se Windscrib lë më shumë serverë për pjesën tjetër të botës sesa shumica e ofruesve të VPN. Drejtuesi i industrisë NordVPN ka plotësisht 68% të vendeve të serverëve të saj në Amerikën e Veriut dhe Evropë, ndërsa IPVanish ka 69%.

Për të zbërthyer numrat pak më shumë, Windscribe ndan vendet e serverëve të saj si të tillë:

  • Amerika e Veriut: 3 (5%)
  • Evropë: 33 (56%)
  • Azi Paqësori: 12 (20%)
  • Amerika Jugore: 3 (5%)
  • Lindja e Mesme, India dhe Afrika: 7 (12%)

ajo’Prandaj është e diskutueshme që Windscrib ka një nga bazat e serverëve më të përhapur në mënyrë të barabartë sot në treg.

E vetmja shqetësim serioz është se serverët afrikanë janë ose në Veri (Tunizi) ose në Jug (Amerika e Jugut), e cila lë shumicën e Afrikës Nën-Sahariane – gati një miliardë njerëz – pa qasje të mirë në serverat.

Sidoqoftë, ajo’Vlen të kihet parasysh që Windscrib është një ofrues relativisht i ri VPN, dhe fakti që ajo tashmë ka një përhapje kaq të mirë aq herët në zhvillimin e tij, kodifikon edhe për të ardhmen. Hapi tjetër, natyrisht, është të shohim se sa të mirë janë në të vërtetë këta serverë.

Shkruaj shpejtësinë e serverit

Përvoja jonë me serverët Windscrib është që ato ofrojnë shpejtësi të vazhdueshme lidhjeje në të gjithë bordin, dhe nuk ishte’deri sa arritëm te serverët e Tokios (testimi nga Britania e Madhe) që filluam të kishim probleme të lehta me shpejtësinë.

Ne kemi testuar Windscrib VPN në shumë herë gjatë ditës për të siguruar që nuk ishim’T vetëm me fat herën e parë dhe pashë rezultate të ngjashme në secilin rast.

Për tu siguruar dyfish të sigurt, ne gjithashtu u këshilluam me disa vlerësime të përdoruesve nga e gjithë faqja në internet, që është aty ku gjërat u interesuan. Të gjithë dukej se kishin një përvojë plotësisht unike me Windscrib; ishte ose plotësisht mesatare, rrufeja shpejt ose me dhimbje të ngadalta.

Farë të gjithë mund dakord, megjithëkëtë, ishte ai Windscrib’Shpejtësitë e serverëve ishin vazhdimisht mesatare, vazhdimisht të shpejta, ose vazhdimisht të ngadalta. Kjo përputhej me përvojat tona, të cilat, siç u përmendën, panë shpejtësi të qëndrueshme (të mira) në një gamë të gjerë të serverëve.

Kjo siguron mirë për rajonet ku Windscrib ka mbulim më të ulët dhe na jep besim të madh në këtë ofrues të VPN’lista e serverëve.

Pastroni xhamin e parave dhe transmetimin

Në serverat e tij të rregullt, Windscrib nuk është një kandidat i shkëlqyeshëm për të provuar të anashkalojë gjeo-kufizimet në faqet e transmetimit siç janë Netflix ose BBC iPlayer.

Fatmirësisht, Windscrib ka katër serverë të specializuar për Netflix. Këto quhen WINDFLIX, dhe bazohen në MB, SH.B.A., Kanada dhe Japoni.

Nga ana tjetër, Windscrib mund të zhbllokojë vetëm iPlayer-in e BBC-së me një adresë IP statike, e cila kushton një shtesë prej 2 dollarësh në muaj. Sido që të jetë, ofruesi’aftësia për të transmetuar përmbajtje në këto site duhet të jetë mjaft e besueshme për të provuar cilësinë e videove Ultra HD.

Xhamave të serverave dhe torrenting

Windscrib lejon rrjetëzimin e P2P në të gjithë, por tre nga serverët e tij: India, Rusia dhe Afrika e Jugut.

Kjo kthehet në problemin që kemi pasur më parë në lidhje me mungesën e mbulimit në Afrikën Nën-Sahariane. Përdoruesit në Afrikën e Jugut mezi janë në gjendje të përdorin Windscrib për përrua fare, përveç nëse ato’jeni të gatshëm të lidheni me një server mbi 6.000 km larg (më e afërta është Tunizia).

Sigurisht, lidhjet me Windscrib janë zakonisht të qëndrueshme pa marrë parasysh distancën midis jush dhe serverit. Por 6.000 km do të shkaktojë akoma një humbje të konsiderueshme në shpejtësinë pa marrë parasysh çfarë.

Ndërsa Windscrib VPN mund të jetë një zgjedhje e mirë për tifozët përrua në rajone me mbulim më të mirë, atëherë, shumë përdorues afrikanë do të lihen të ftohtë.

përfundim

Edhe pse Windscrib ka një prej flotave më të përhapura në mënyrë të barabartë të serverave metalikë në treg, ata serverë nuk janë pa problemet e tyre. Shumë varet nga serverët WINDFLIX që mbeten aktivë, për shembull, dhe mungesa e mbështetjes përrua në vendet kryesore mund të jetë një tregtar.

Sidoqoftë, për konsistencën e përgjithshme për sa i përket performancës dhe disponueshmërisë, Windscrib është sigurisht një zgjedhje e mirë për përdoruesit në rajonet ku.

Leximet e rekomanduara

Rishikimi i xhamave

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me