Revisió IBackup

IBackup és un servei de còpia de seguretat en núvol dirigit principalment a petites empreses. No és bonic i no és exactament el que anomenaràs ric en funcions, sinó el que li falta les campanes i els xiulets que fa en seguretat, espai d’emmagatzematge i funcionalitat a nivell d’empresa..


Característiques, espai i preus

IBackup ofereix cinc nivells amb preus mensuals, anuals i bianuals. El servei bàsic us proporciona 10 GB d’espai per 9,95 dòlars (6,40 GBP) al mes, 99,50 dòlars (63,96 GBP) a l’any o 149,25 dòlars (99,95 GBP) per dos anys. Des d’allà, podeu actualitzar a 20 GB, 50 GB, 100 GB o 200 GB fins a 199,95 dòlars mensuals. Durant el moment d’escriure, IBackup ofereix un preu promocional on els clients poden obtenir 50 vegades més espai pel mateix preu a cada nivell. Es tracta de 500 GB a la capa més baixa i 10TB a la màxima. Si teniu en compte la subscripció a IBackup, potser val la pena esperar que aquest tipus de promoció es pugui tornar a publicar, tot i que l’empresa no divulgarà quan es produeixin aquestes promocions o si es tornaran a produir..

De forma alternativa, podeu subscriure’s a un dels plans més barats d’IBackup i actualitzar-lo si es produeix una altra promoció, ja que l’actualització et qualifica pel preu promocional. També hi ha disponible una prova gratuïta de 15 dies amb 50 GB d’espai, però requereix informació de la targeta de crèdit, així que assegureu-vos de cancel·lar-la si decidiu no continuar el servei..

En general, IBackup és una mica més car que la mitjana, però no és desorbitant en cap cas. El problema es produeix quan sobreproveu l’emmagatzematge assignat. IBackup cobra 2 dòlars (1,29 GBP) per 1 GB per mes per excés.

Aplicació web ibackup

Què fa de IBackup tan bo per a les petites empreses? Un dels avantatges principals és la possibilitat de crear comptes secundaris perquè els empleats facin còpies de seguretat dels discos durs. Un sub-compte és similar a un compte IBackup habitual, que podeu crear per als vostres associats, departaments empresarials o contactes personals mitjançant l’espai del vostre compte. Un sub-compte pot fer còpies de seguretat il·limitades d’ordinadors, macs i telèfons intel·ligents (sempre que estigueu dins del límit d’emmagatzematge, per descomptat). L’administrador de cada sub-compte pot assignar espai, supervisar les activitats i veure informes de còpia de seguretat des d’un tauler de taula centralitzat. Els primers 10 subcontes són gratuïts i costen 20 dòlars (12,86 GBP) cada any després d’això.

IBackup ofereix un conjunt d’altres serveis adaptats a necessitats més específiques. Les còpies de seguretat del servidor permeten fer còpies de seguretat de MySQL, Exchange Brick Level, Oracle, Hyper-V, MS Exchange i MS SharePoint, així com còpies de seguretat de l’estat del sistema de components relacionats amb el sistema crític. L’edició de DataCenter és una solució de còpia de seguretat basada en un navegador per a servidors Linux locals remots i locals.

IBackup és compatible amb còpies de seguretat híbrides, de manera que podeu fer una còpia de seguretat de dades simultàniament tant al núvol com a una unitat local, interna o externa. Si es requereix una restauració, però requereix massa temps o si no és possible descarregar-la des del núvol, IBackup us enviarà un dispositiu d’emmagatzematge físic en un termini de set dies a través del servei IBackup Express.

IBackup emmagatzema les darreres 10 versions de tots els fitxers modificats a la còpia de seguretat per defecte. Com a bonus, fins i tot podeu restaurar les darreres 10 versions de carpetes senceres a més dels fitxers individuals.

La resta de funcions d’IBackup són força estàndard. Es pot fer una còpia de seguretat de fitxers més petits (fins a 500 MB), però es carreguen fitxers més grans a les còpies de seguretat normalment programades. Es poden configurar còpies de seguretat que es facin cada hora o diàriament.

Per estalviar espai al vostre núvol, IBackup pot realitzar “neteges d’arxiu” que eliminen qualsevol fitxer d’una còpia de seguretat que ja no es troba a l’ordinador original. D’aquesta manera, es fan coincidir les dades locals amb una a una amb les que hi ha a la còpia de seguretat. Podeu configurar quin percentatge de fitxers considereu per a la neteja i programar-los periòdicament.

IBackup es troba aproximadament o no a la part superior quan es tracta de velocitats de còpia de seguretat. Això és gràcies a la compressió i a les còpies de seguretat incrementals. L’empresa garanteix un rendiment superior “sovint al 30% o més” que la competència segons “proves internes”.

Determinats tipus de fitxers es comprimeixen per defecte durant la càrrega, accelerant la velocitat de còpia de seguretat i estalviant espai al núvol. La còpia de seguretat incremental permet estalviar amplada de banda comprovant la marca de temps de tots els fitxers de les carpetes seleccionades i només actualitzant parts de fitxers modificats, en lloc de tornar a fer còpies de seguretat de tots els fitxers.

Alguns altres articles al web mencionen IBackup que admet l’enviament de correu electrònic, en què l’usuari envia un correu electrònic amb un fitxer adjunt i aquest fitxer adjunt es penja automàticament al seu núvol. Després de fer una mica de cava, en realitat he trobat una pregunta freqüent d’IBackup explicant el seu funcionament, però sembla que la funció ja no és compatible (més sobre aquesta petita debacle a la secció d’Atenció al Client).

Seguretat

Les funcions de seguretat i seguretat de IBackup són les millors que podríeu demanar raonablement i s’adapten als clients empresarials. Totes les transferències es xifren mitjançant SSL, el mateix estàndard de seguretat que utilitzen les institucions financeres i els principals llocs de comerç electrònic (cada vegada que utilitzeu un lloc web HTTPS, probablement està protegit amb SSL).

Una vegada que les vostres dades estiguin al núvol, és AES de 256 bits xifrat, que és tan bo com es fa per fer còpies de seguretat. IBackup us ofereix dues opcions: utilitzar la clau de xifrat de l’empresa o crear-ne la vostra. El primer és més convenient; no cal que emmagatzeneu ni memoritzeu res. Tanmateix, fareu servir la mateixa clau de xifrat que tots els que trien aquesta opció. Si IBackup és piratejat, tothom és vulnerable.

La segona opció més segura és utilitzar la vostra pròpia clau de xifrat. Això us permet controlar la vostra pròpia seguretat. Ni tan sols IBackup en si pot desxifrar els fitxers perquè no emmagatzema la clau de xifrat privat als seus servidors. Sigueu prudents, però. Un cop establerta una clau privada, no es podrà canviar mai. Si el perdeu, les vostres còpies de seguretat es perden per a sempre. Si algú el roba, IBackup no és responsable.

Finalment, la companyia matriu de IBackup, Pro Softnet Corporation, és propietària dels seus propis servidors físics. No lloga altres virtuals ni físics de proveïdors com Amazon o Rackspace. Això afegeix una capa de privadesa i seguretat, sense oblidar el coneixement d’on es guarden les vostres dades. Pro Softnet afirma que treballa 30 pedabytes d’espai del servidor. També garanteix l’emmagatzematge geo-redundant, el que significa que les còpies de les vostres dades són emmagatzemades i segures en diverses ubicacions físiques.

Interfície

La interfície d’IBackup a totes les plataformes (navegador, aplicació per a mòbils i client d’escriptori) és neta, sense sentit i utilitària. No guanyarà cap premi de disseny, però es fa la feina. El servei ofereix aplicacions a Windows, Mac, Linux, iOS, Android i la web.

Aplicació d'escriptori ibackup

El client d’escriptori està equipat amb cinc pestanyes: còpia de seguretat, restauració, planificació, còpia de seguretat local i còpia de seguretat del servidor. Un navegador de fitxers us permet marcar fitxers i carpetes com a còpia de seguretat o recuperació a la part superior, mentre que a la part inferior proporciona informació de metadades i versions sobre qualsevol cosa seleccionada. Una barra de cerca a la part superior us permet trobar ràpidament els fitxers que esteu buscant, però només podeu cercar per nom de fitxer i metadades, no per contingut. Les icones són fitxers o carpetes, sense cap altra indicació gràfica sobre què podrien contenir. No hi ha miniatures per a fotos i vídeos ni previsualitzacions de documents de text.

Un cop instal·lat a un escriptori, els popups de l’àrea de notificacions que persegueixen l’usuari per actualitzar es produeixen amb massa freqüència. Els correus electrònics que alerten l’usuari de còpies de seguretat completades amb èxit també poden resultar irritants, però, per sort, es poden desactivar.

Aplicació mòbil ibackup

L’aplicació per a mòbils és de manera similar. La pantalla d’obertura presenta a l’usuari quatre opcions: còpia de seguretat, accés i restauració, dreceres i paràmetres. La còpia de seguretat us permet emmagatzemar contactes, calendaris, SMS, registres de trucades, aplicacions i suports al núvol. Una càrrega automàtica de càmeres us permet fer una còpia de seguretat de fotos i vídeos a mesura que les feu. A diferència del client d’escriptori, l’aplicació per a mòbils permet previsualitzar fotografies amb miniatures o en format de galeria. Navegar per fitxers a la seva estructura original de fitxers pot ser un dolor, però afegir dreceres fa que aquest procés sigui menys complicat.

Les funcions més específiques queden fora de l’aplicació per a mòbils, com restaurar versions anteriors de fitxers i realitzar neteges d’arxius. Com que IBackup es basa principalment en seguretat i restauració, no admet cap mena de sincronització en temps real.

IBackup es pot integrar amb Microsoft Outlook per fer una còpia de seguretat de correus electrònics, però altres integracions d’aplicacions són escasses tot i oferir una API de desenvolupadors.

Els enllaços públics als fitxers es poden compartir per correu electrònic, Facebook i Twitter, però tingueu en compte que això només conduirà els usuaris a una pàgina de descàrrega i visualització prèvia i no publicarà els mitjans multimèdia a les xarxes socials..

Atenció al client

IBackup compta amb diversos mètodes per posar-se en contacte. Les vendes i assistència tècnica estan disponibles per dins i fora dels Estats Units per telèfon, però només entre les 18 i les 18 hores. Califòrnia. També podeu enviar una entrada o contactar amb el servei d’atenció en directe de IBackup les 24 hores del dia.

Vaig provar el xat de suport en directe i se’m va animar a obtenir un representant als pocs segons d’obrir la finestra del xat. Desgraciadament, vaig trobar que el seu coneixement estava molt mancat. Com s’ha esmentat anteriorment, havia llegit en altres articles que IBackup donava suport a la publicació de correu electrònic, en què un usuari envia un correu electrònic amb un fitxer adjunt a IBackup i que aquest fitxer adjunt es penja al seu emmagatzematge. La representant no tenia ni idea de què parlava i va insistir que estava intentant enviar un enllaç públic.

A través de Google, he trobat una pàgina de preguntes freqüents sobre IBackup on explicava com utilitzar el correu electrònic. Quan el vaig provar mitjançant els passos de la FAQ, el correu electrònic acaba de rebotar. Sembla que IBackup podria tenir una vegada suportat l’eliminació de correu electrònic, però en cap cas ara no funciona. Quan vaig enviar l’enllaç de les preguntes freqüents de la representació de suport, només semblava que l’ignorava i em va donar més instruccions sobre com enviar un enllaç públic.

Això em porta al meu següent problema amb IBackup. El lloc web està dispers i confús per navegar. Vaig tenir millor sort amb Google que el propi lloc web de l’empresa a l’hora de cercar informació. La informació obsoleta al lloc d’IBackup segueix activa i indexada per Google, cosa que dificulta la cerca d’ajuda fiable.

Cancel·lar una desinstal·lació d’IBackup és senzill i triga menys de cinc minuts. Tanmateix, fins i tot després que el desinstal·lador s’execute, IBackup deixa almenys un procés del sistema en funcionament que fa que sigui difícil eliminar uns quants fitxers residuals.

Visita iBackUp

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me