Revisió Livedrive

Livedrive és un servei de còpia de seguretat en núvol que intenta superar el rang de preus amb funcions de bonificació que no trobaràs als proveïdors competidors. Els extres afegits seran suficients per canviar alguns usuaris, però no tothom trobarà valor en el que no sigui un servei parcial per al curs.


Característiques, espai i preus

El servei bàsic de Livedrive ofereix un emmagatzematge il·limitat en un sol ordinador per 7 dòlars al mes amb una subscripció d’un any. Els ordinadors addicionals costen 1,50 dòlars al mes. L’oferta de “maletí” de nivell mig és similar a Dropbox i us permet emmagatzemar fitxers des d’ordinadors il·limitats, fins a 2 TB per 13 dòlars al mes. El ProSuite ofereix un emmagatzematge tant de còpia de seguretat com de sincronització de Briefcase, fent còpia de seguretat de cinc ordinadors amb un espai il·limitat per 20 dòlars al mes. Per 8 dòlars més al mes, podeu afegir unitats de NAS o altres ubicacions d’emmagatzematge de xarxa.

Hi ha disponible una prova gratuïta de dues setmanes del ProSuite, però hauràs d’introduir un número de targeta de crèdit per treure’n profit..

El nivell de maletins es presenta en forma de disc afegit al vostre ordinador. Si teniu més d’un equip, el maletí serveix com a carpeta de sincronització que manté els fitxers actualitzats a l’instant a tots els dispositius. Livedrive permet als usuaris editar documents i fotografies des de l’aplicació web i mòbil. Fins i tot inclou un editor d’imatges a l’estil de Photoshop. Els usuaris poden compartir i col·laborar en fitxers i es poden penjar fotos a Facebook o Flickr des del vostre núvol. Només es poden compartir fitxers únics i no directoris sencers.

Photoshop liverive
El principal avantatge amb totes aquestes funcions és que els fitxers han d’estar en la unitat de servidors, i no formar part de la còpia de seguretat estàndard. Això vol dir comprar la subscripció de segon nivell. El maletí no pot ser un directori ni una unitat existents, cosa que significa que els fitxers s’han de traslladar manualment a la nova unitat.

El nivell bàsic de Livedrive pot transmetre música i vídeos emmagatzemats al núvol directament des de la web i les aplicacions mòbils. Combinat amb l’emmagatzematge il·limitat, probablement aquesta és la funció de maquillatge o pausa per a usuaris amb molts suports.

Livedrive no utilitza còpia de seguretat contínua, una característica que presumeixen gairebé tots els seus rivals. Les freqüències de còpia de seguretat es mostren una vegada per hora.

Livedrive permet als usuaris personalitzar la prioritat dels fitxers; és a dir, quins tipus de fitxers s’han de penjar primer. Els usuaris poden especificar tipus de fitxers específics per ser exclosos per les seves extensions de fitxer. També podeu ampliar l’amplada de banda que utilitza Livedrive perquè no devori la vostra connexió a Internet sencera.

Si teniu un altre equip a la xarxa local, Livedrive us permetrà fer una còpia de seguretat de fitxers a qualsevol altre equip de forma gratuïta mitjançant transferència LAN. Malauradament, no ofereix còpies de seguretat completes del sistema, cosa que significa que els usuaris es limiten a protegir els seus fitxers d’usuari (documents, vídeos, imatges, descàrregues i similars) i no poden realitzar una restauració de metall nu que inclogui aplicacions i fitxers del sistema..

Livedrive realitzarà una còpia de seguretat de discs durs externs, però no els funciona bé. L’EHD s’ha de connectar sempre que hi hagi còpies de seguretat. Si es fa una còpia de seguretat del disc dur al núvol, però es desconnecta de l’ordinador quan es produeixi la següent còpia de seguretat programada, els fitxers es marcaran per suprimir-los al núvol. Això fa que sigui fàcil de passar per alt perquè Livedrive es queda en segon pla. La còpia de seguretat d’una EHD amb Livedrive només és útil si mai la desconnecteu.

Seguretat

liverive desktop homeLivedrive protegeix les transferències al núvol amb el xifratge SSL estàndard. Una vegada que els fitxers són al núvol, es xifren mitjançant el xifrat AES de 256 bits, que és gairebé pràcticament per a tots els propòsits per mantenir les vostres dades segures. L’inconvenient és que Livedrive té accés a la clau utilitzada per desxifrar les dades, cosa que significa que podrien desxifrar els vostres fitxers en cas d’abús o coacció per part d’autoritats o hackers. No hi ha cap opció per definir una clau privada.

Els servidors s’asseuen al sòl dels Estats Units i, pel que val, Livedrive compleix el port segur. Totes les dades es copien en servidors geo-redundants, cosa que significa que, fins i tot si un centre de dades baixa, els vostres fitxers estaran disponibles en un altre lloc des d’una ubicació diferent.

La unitat de maletí no està xifrada de manera predeterminada, però els usuaris poden optar per xifrar-la en la configuració.

Interfície

Restauració d'escriptori de LiveriveL’aplicació d’escriptori és senzilla i intuïtiva, però es pot deixar que els usuaris que vulguin modificar tots els aspectes del procés de còpia de seguretat. No es poden microdominar coses com els dies de la setmana per executar còpies de seguretat, notificacions o si desperta o no l’ordinador per realitzar còpies de seguretat programades. La GUI té cinc pestanyes: còpia de seguretat, configuració, restauració, assistència i web; els dos últims obren l’aplicació web en un navegador. L’aplicació d’escriptori tampoc us permet previsualitzar ni compartir fitxers i li falta una funció de cerca.

aplicació web liverive
L’aplicació web és una mica més completa. Aquí és on compartireu, editareu i col·laborareu en fotografies i documents si disposeu de maletí. Les imatges i els vídeos tenen previsualitzacions en miniatura i es pot cercar tot. També podeu transmetre la vostra música i vídeos directament des del vostre emmagatzematge al núvol i, si teniu un maletí, publiqueu-los directament a Facebook o Flickr. L’aplicació web permet als usuaris accedir i restaurar fitxers des de qualsevol dispositiu connectat a Internet.

aplicació mòbil Liverive
L’aplicació per a mòbils és la millor de tot el grup. Es farà una còpia de seguretat automàtica de fotografies i vídeos de l’emmagatzematge local del telèfon sense cap cost addicional i es pot fer una còpia de seguretat manualment de qualsevol altre fitxer del telèfon. Es poden previsualitzar i reproduir fotos, música i vídeos a l’aplicació, però no hi ha cap manera de previsualitzar els fitxers de text.

Els amants de la música trobaran molt de valor en el reproductor de música integrat a la web i en les aplicacions mòbils, que ordenen per àlbums, artista i gènere. L’únic inconvenient és que la música s’ha d’afegir manualment a la llista de reproducció; Livedrive no localitzarà fitxers de música ni reemplaçarà la vostra llista de reproducció.

Servei d’atenció al client

Malgrat la promesa d’atenció al client “24/7”, Livedrive no té cap servei de xat en directe, telèfon o suport Skype. Només es basa en un sistema d’enviament de tiquets, que en les nostres proves va trigar un dia a respondre. El personal, almenys, semblava coneixedor del servei quan vam preguntar-li algunes preguntes relacionades amb la seguretat.

El lloc web ofereix preguntes freqüents i alguns tutorials, però no hi ha fòrums d’usuaris on els clients puguin manifestar les seves preocupacions o comentaris.

Ens complau comunicar-vos que Livedrive no va ser completament brossa durant el període de prova. No hem rebut un correu electrònic, una finestra emergent ni cap altra promoció que promogui les actualitzacions.

Per molestar, per cancel·lar el vostre compte cal que envieu un correu electrònic a l’equip d’assistència. No hi ha cap manera de fer-ho vosaltres mateixos des del lloc web o les aplicacions. 

Veredicte

Gairebé tot el que ofereix Livedrive en la seva capa bàsica es pot trobar més barat en qualsevol altre lloc, tret que realment es valori la reproducció de música i reproducció de vídeos. La resta dels avantatges es troben en els nivells de Briefcase i Pro Suite, que permeten la sincronització i la col·laboració de fitxers, entre d’altres. Però a 13 i 20 dòlars mensuals respectivament, és difícil justificar el preu.

Visita

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me