Pajisja IPVanish TAP nuk do të instalohet – çfarë të bëni?


ajo’Nuk është e pazakontë për përdoruesit e VPN të përjetojnë çështje që lidhen me pajisjet TAP. Në këtë artikull, ne’Do të përgjigjeni se çfarë të bëni nëse pajisja juaj IPVanish TAP fitoi’instaloni Por së pari, le’mësoni më shumë rreth kësaj pajisje për të kuptuar më mirë shkaqet e mundshme të çështjeve TAP dhe mënyrat e zgjidhjes së problemeve të tyre.

Farë është një pajisje TAP për IPVanish?

Gjerësisht, pajisja TAP është një drejtues që e instaloni së bashku me IPVanish. Ai lejon Windows të krijojë tunelin e lidhjes së koduar midis jush dhe VPN tuaj’serveri. Pasi të keni instaluar, një pajisje TAP tregohet në tuaj Paneli i kontrollit > Rrjeti dhe Interneti > Lidhjet e rrjetit.

Lidhjet e Rrjetit të Windows

Disa nga këto pajisje të rrjetit janë të bazuara në harduer, të tilla si Ethernet ose wifi, dhe disa, si TAP, janë thjesht softuer, duke simuluar një “lidhje e vërtetë.” Ndërsa një pajisje si një ruter lejon që rrjetet e shumta të veprojnë në mënyrë të pavarur, a Shoferi TAP krijon një urë rrjeti nga dy rrjete të veçanta.

VPN-të janë disa nga përdoruesit kryesorë të pajisjeve TAP. Ato mund të instalohen në makinat Windows, Android dhe Linux. Për momentin, ata’janë të padisponueshëm në iOS dhe kërkojnë përpjekje shtesë për macOS i cili nuk ka mbështetje amtare për drejtuesit e TAP.

Në pamundësi për të instaluar një pajisje TAP për IPVanish?

Në shumicën e rasteve, një pajisje TAP është instaluar së bashku me klientin IPVanish VPN. Por në disa raste, një konflikt softuerësh ose një çështje e nënshkrimit të shoferit e parandalon atë. Për fat të mirë, atje’është një mënyrë e thjeshtë për të kuruar këtë sëmundje:

 1. Dil klientin IPVanish
 2. Shkarkoni drejtuesit e TAP nga faqja e internetit OpenVPN
 3. Instaloni drejtuesit e TAP duke përdorur cilësimet e paracaktuar

Instalimi i pajisjes TAP në Windows 10

Nëse gjithçka shkon pa probleme, duhet të jeni në gjendje të përdorni IPVanish tani. Nëse jo, mund të provoni të kontaktoni mbështetjen e klientit sepse problemi juaj mund të ketë nevojë për një qasje individuale.

IPVanish fitoi’lidheni pas instalimit TAP

Disa probleme të lidhjes IPVanish mund të mos jenë të lidhura me shoferin tuaj TAP. që’pse kjo’goodshtë mirë të kontrolloni nëse çështja juaj nuk është shkaktuar nga njëra nga sa vijon.

Serveri IPVanish nuk po përgjigjet

Shpesh problemi i lidhjes nuk ka asnjë lidhje me softverin ose pajisjen tuaj. Shanset janë që serveri ju’duke u përpjekur të lidheni është poshtë. Për të parë nëse kjo’Rasti, provoni të lidheni me ndonjë server tjetër. Nëse problemi vazhdon, kontrolloni nëse kompania nuk ka bërë një deklaratë publike në faqen e tyre të internetit ose llogaritë e mediave sociale për disa çështje me të cilat mund të përballen në këtë moment.

Kontrolli i Llogarisë së Përdoruesit po bllokon lidhjen IPVanish

Një nga situatat më pak të zakonshme është kur Windows ka Kontrollin e Llogarisë së Përdoruesit (UAC) i cili nuk është i ndezur’lejoni lidhjet e protokollit OpenVPN ose PPTP, duke mbyllur në mënyrë efektive IPVanish.

Ndiqni këto hapa për të fikur Kontrollin e Llogarisë së Përdoruesit:

 1. Kliko fillim, shkruaj Paneli i kontrollit dhe shtypni hyj
 2. Shkruaj UAC në Panelin e Kontrollit’s kutia e kërkimit në të djathtën e sipërme. Ose mund të shkoni tek Paneli i kontrollit > Sistemi dhe Siguria > Siguria dhe Mirëmbajtja
 3. Nëse keni përdorur kutinë e kërkimit, thjesht klikoni në Ndryshoni kontrollin e llogarisë së përdoruesit settings. Nëse keni lundruar në një mënyrë të shkollës së vjetër, klikoni në Menyja drop-down e sigurisë dhe zgjedh Ndryshoni cilësimet.
 4. Në dritaren që shfaqet, rrëshqitni shiritin gjatë gjithë rrugës poshtë dhe goditi Ne rregull. Ju mund të keni nevojë për të hyrë në Fjalëkalimi i administratorit këtu.

Windows UAC

Tani ju duhet të rinisni kompjuterin tuaj që cilësimet të hyjnë në fuqi. Pas kësaj, filloni IPVanish dhe provoni të lidheni përsëri.

Mesazh IPVanish “Autentifikimi dështoi”

Nëse e shihni mesazhin “Autentifikimi dështoi” kur përpiqeni të përdorni IPVanish, kjo do të thotë që ose emri i përdoruesit ose fjalëkalimi juaj u refuzuan si të pasakta. Ekzistojnë tre shkaqe kryesore të kësaj:

 1. Llogaria juaj ka skaduar. Shanset janë harruar ose u vonua me pagesën e pajtimit. Mënyra më e mirë është të regjistroheni në llogarinë tuaj përmes faqes së internetit të IPVanish dhe të kontrolloni statusin tuaj.
 2. Emrin e përdoruesit apo fjalëkalimin e gabuar. Aq pa kuptim që tingëllon, më shpesh sesa jo kur jeni i sigurt se jeni’po futni një fjalëkalim të saktë, ju’po hyni përsëri me Caps Lock ose Numpad off ose diçka të tillë. Provoni të regjistroheni në IPVanish për një ndryshim. Nëse kjo gjithashtu dështon, gjëja më e mirë mund të jetë thjesht të ndryshoni fjalëkalimin tuaj.
 3. Problemet me serverin. Nëse problemi vazhdon kur lidheni me një server tjetër, atëherë atje’Nuk mund të bëni shumë këtu – kontaktoni ndihmën e klientit ose prisni deri atë’kthehet në internet.

Softueri i sigurisë po bllokon IPVanish

Programi juaj antivirus ose firewall mund të shohë IPVanish të dobët si një keqkuptimtar dhe të bllokojë përpjekjet e tij për t’u lidhur. Nëse dyshoni se kjo mund të jetë rasti, çaktivizoni përkohësisht programin tuaj të sigurisë dhe shihni nëse problemi vazhdon. Mos harroni se ju mund të krijoni një listë të bardhë për programet që ju besoni të cilat nuk do të trajtohen si disa pjesë të malware.

Lidhja UDP me serverët IPVanish nuk është e qëndrueshme

nëse ti’duke përdorur një protokoll OpenVPN ose PPTP për t’u lidhur me një server IPVanish, mund të jetë që lidhja juaj UDP të mos jetë mjaft e qëndrueshme. Ndërsa më e shpejtë se TCP, UDP nuk ka’t keni të njëjtin potencial të korrigjimit të gabimit në rrjet. Prandaj, duhet të provoni të kontrolloni cilësimet e IPVanish për të parë nëse kalimi në TCP zgjidh problemin.

Keni disa çështje të tjera me drejtuesin IPVanish TAP ose komente për zgjidhjen e problemeve të lartpërmendura të lidhjes? don’hezitoni dhe na tregoni duke hedhur një vijë në komentet më poshtë.

Rekomandohet të lexohet

IPVanish nuk lidhet

Shqyrtimi IPVanish

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map