TorGuard vs Aksesi në Internet


Përmbledhje

Kërkimi për më të mirët është shpesh sfidues; nuk mundej’Jini më të vërtetë për VPN më të mirë me karakteristikat më të larta të intimitetit dhe sigurisë, shpejtësitë më të shpejtë të lidhjes, softverin VPN me përdorim më të lehtë me çmimin më të ulët të mundshëm.

Krahasimet mund t’ju ndihmojnë të shihni më qartë pse një zgjidhje e caktuar VPN mund të ishte më e mirë se tjetra dhe në cilat fusha. ajo’ashtë një gjë e ndërlikuar pasi që një VPN mund të shkëlqejë në intimitetin ndërsa tjetri me shpejtësi të shkarkimit dhe ngarkimit. ajo’Gjithmonë varet nga nevojat tuaja personale nëse mund të preferoni intimitetin mbi shpejtësinë ose pasurinë e tij.

Na ndiqni, ndërsa zbulojmë gradualisht garën TorGuard vs Private Access Internet (PIA), xhiro me prehër. Kjo do të jetë një garë interesante për tu parë si disa nga xhiro mund të kenë rezultate të papritura me luftime kokë më kokë. Cili softuer VPN do të kalojë në vijën e finishit së pari? le të’e zbuloni… gati, vendos, shko!

siguri & intimitet

Rrethi i parë famëkeq që kaq shumë herë përcakton fatin e një shërbimi VPN, d.m.th, sa i sigurt dhe privat është një VPN.

Disa sekonda pas largimit nga linja e fillimit, duket se të dy TorGuard dhe PIA kanë fituar të njëjtin moment, pasi pretendojnë se përdorin vetëm serverë me metale të zhveshur, d.m.th., pa asnjë vend virtual. Ky fakt i shton vlerë nivelit të tyre të përgjithshëm të sigurisë.

Fatkeqësisht, kjo vrull humbet disi në kthesën tjetër si të dy VPN prishen shumë pasi zbulojmë se ato operohen nën juridiksionin amerikan. Kjo është më e keqja që mund të imagjinohet nëse konsideroni se SH.B.A. është vendi më miqësor për mbikëqyrjen në botë. Akti i Mbrojtjes së të Mijëvjeçarit Dixhital (DMCA), ndërmarrjet e etur të teknologjisë dhe telekomunikacionit, NSA dhe agjencitë e tjera qeveritare që flasin për komunikimet tuaja në internet nuk është mjedisi më ideal për një ofrues VPN.

Një pikë tjetër jetësore ku mund të dënohet raca TorGuard vs PIA është pyetja e shkrimet. Për fat të mirë, të dy zgjidhjet VPN pretendojnë rreptësisht asnjë politikë logs që do të thotë se ato nuk regjistrojnë shkrimet e përdorimit ose lidhjeve. Sidoqoftë, duhet të përmendim që gjithsesi duhet të ketë një lloj shkrimesh sepse përndryshe atje’nuk ka asnjë mënyrë për të imponuar kufizime si numri i pajisjeve të njëkohshme të përdorura me një licencë.

Para se të mendoni se kjo xhiro mund të jetë një barazim, TorGuard VPN arrin të shtojë disa shpejtësi shtesë disa jardë nga vija e përfundimit. Së pari, PIA nuk’Mbështetni protokollin IKEv2, që është sigurisht një pengesë për përdoruesit e celularit, dhe gjithashtu ka probleme të rrjedhjes në WebRTC edhe pse ka një ndërprerës vrasës dhe mbrojtje të tjera rrjedhje.

Në përgjithësi, kur bëhet fjalë për veçoritë e sigurisë dhe intimitetit, duhet të themi se kjo xhiro e garës TorGuard vs Private Access Internet duhet të përfundojë me TorGuard në epërsi pasi jo vetëm që ka të gjitha protokollet kryesore dhe veçoritë e sigurisë, por gjithashtu ka një të ashtuquajtur Vjedhtësi VPN karakteristikë për të anashkaluar Inspektimet Deep Packet (DPI), gjë që është thelbësore në vendet që duan censurimin si Kina.

shpejtësi

Ndoshta, xhiro e dytë më e rëndësishme në këtë garë PIA vs TorGuard ka të bëjë me shpejtësinë e lidhjes. Kur flasim për shpejtësinë, së pari duhet të kemi një vështrim në numrin dhe përhapjen e serverëve VPN. Sigurisht, kjo është një zonë gri pasi nuk është një shkencë e saktë dhe asnjë test i shpejtësisë nuk mund të merret si i gdhendur në gur dhe i përgjithshëm për të gjithë përdoruesit.

Edhe një herë, si TorGuard ashtu edhe VPN Private Access Internet fillojnë këtë xhiro me vrull të ngjashëm. TorGuard krenohet me 3000 server + në 50+ vende globalisht ndërsa PIA fiton pak më shumë shpejtësi duke pasur gati 3,800 serverë në 30+ vende. Duket se edhe pse PIA ka më shumë serverë, mbulimi i saj global është më keq duke lënë rajone të mëdha të botës pa ose kanë shumë pak servera.

Kjo mund të largojë përdoruesit në Afrikë dhe Amerikën e Jugut, ku shpejtësitë mund të jenë mjaft të ngadalta për shkak të distancave fizike midis vendndodhjes reale dhe serverëve të zgjedhur VPN.

Edhe pse kjo xhiro duket përsëri e qetë e barabartë, në fund, TorGuard shpejton pasi është në të vërtetë një nga shërbimet më të shpejta të VPN në 2018. Pra, po, kjo xhiro fitohet me siguri nga TorGuard. Por pjesa tjetër e garës TorGuard vs Private Access Internet mund të na sjellë akoma surpriza.

Lehtësinë e përdorimit

Edhe xhiro e tretë duket të jetë një emocionuese, pasi udhëheqësi i deritanishëm TorGuard VPN mbërthehet në vijën e fillimit pasi PIA shpejton duke përfituar nga ajo që duket se është një ndryshim i gabuar i veshjeve.

PIA VPN e drejton këtë xhiro gjatë gjithë kohës pasi klientët e saj ofrojnë një ndërfaqe miqësore për përdoruesit dhe parametrat intuitivë të lehtë për t’u përdorur. TorGuard, nga ana tjetër, është i mbushur me karakteristika dhe cilësime më të avancuara në një ndërfaqe jo aq miqësore për përdoruesit, e cila mund të heqë përdoruesit fillestarë të VPN.

Si përmbledhje, garat TorGuard vs Private Access Internet na befasojnë me PIA duke fituar këtë mënyrë xhiro përpara konkurrencës së saj.

Torrent dhe P2P

Kjo xhiro mund të jetë vendimtare për përdoruesit BitTorrent dhe uTorrent që shkëmbejnë skedarë të mëdhenj në internet. Nëse jeni një nga këta përdorues, duhet të merrni parasysh edhe rezultatet e sekretit dhe të shpejtësisë për të zgjedhur VPN më të mirë për përrua; mirë, të paktën, nga këto dy.

Një tjetër xhiro kokë më kokë, që e bën këtë garë edhe më emocionuese. Të dy TorGuard dhe Private Access Internet mund të përdoren për përrua dhe për ndarjen e skedarëve të tjerë P2P. Ky fakt vetëm do të thoshte një xhiro me dy fitues.

Sidoqoftë, kur bëhet fjalë për shpejtësinë dhe veçoritë e intimitetit të kombinuara me një shërbim VPN të dedikuar P2P, TorGuard e fiton këtë xhiro të rëndësishme përpara PIA në fund.

Netflix dhe Kina

ajo’Pothuajse një barazim pasi, për çudi, të dy VPN mund të anashkalojnë zbulimin Netflix VPN. Me këtë tha, ju duhet të mbani në mend se kjo nuk mund të funksionojë gjithmonë dhe jo me të gjithë serverët. ajo’ka shumë të ngjarë që ju’vetëm do të transmetojë Netflix SHBA ose një katalog evropian si Hollanda.

Meqenëse TorGuard ofron adresa IP të dedikuara për blerje (7.99 $ në muaj), ne e konsiderojmë atë fituesin e raundit Netflix.

Sa i përket Kinës, Qasja në Internet private nuk është sigurisht zgjidhja më e mirë pasi është komplekse për tu vendosur – ai përfshin konfigurimin manual, i cili mund të jetë i dobishëm për përdoruesit e rishtar. TorGuard VPN, nga ana tjetër, ka një veçori Vjedhurazi VPN dhe të përkushtuar “Asia-friendly” serverat që mund të përdorni për të anashkaluar Firewall-in e Madh të Kinës.

Meqenëse PIA gjithashtu ka një numër të kufizuar të serverëve në Azi, mund të përjetoni serverë të mbingarkuar dhe shpejtësi më të ngadaltë. E gjithë kjo e marrë parasysh, TorGuard e përfundon këtë rrugëdalje para konkurrencës së saj. Por kjo është larg nga fundi i garës sonë TorGuard vs PIA.

pajtueshmëri

Në shikim të parë, xhiro e pajtueshmërisë mund të duket si një barazim me të dy VPN që arrijnë në vijën e finishit në dukje në të njëjtën kohë. Sidoqoftë, nëse kontrollojmë fotot e linjës së mbarimit, kuptojmë se TorGuard mund të jetë në të vërtetë një moment më i shpejtë.

në parim, të dyja këto zgjidhje VPN mbështesin platformat kryesore, përfshirë Windows, Mac OS, iOS, Android si dhe disa shfletues kryesorë. por, TorGuard gjithashtu mbështet ruterat, e cila është shumë e dobishme nëse keni një numër pajisjesh IoT (Internet of Things) të lidhur në internet.

Fakti i vetëm që ngadalëson TorGuard VPN pak është fakti se Proxy tij Anonim, d.m.th., zgjatjet Firefox dhe Chrome ofrohen për një çmim të caktuar ndërsa PIA dhe shërbime të tjera VPN kanë zgjerime falas të shfletuesit.

Pra, nëse duam të jemi plotësisht të drejtë, ne mund të themi se kjo xhiro nuk ishte e domosdoshme’t dhe cann’përcaktoni fituesin e garës TorGuard vs Private Access Internet pa marrë parasysh atë që tregon fotografia e vijës teorike të përfundimit.

mbështetje

Një shërbim VPN pa mbështetje të drejtpërdrejtë dhe miqësore 24/7 për biseda live është si një karrige me dy këmbë; jo shumë e qëndrueshme, apo jo?

Nuk është çudi pse PIA mbërthehet në vijën e fillimit dhe TorGuard shpejton për tu zhdukur në distancë. Së pari, Qasja në Internet private nuk ka asnjë mbështetje për bisedë live. Së dyti, çfarëdo mbështetje që ata ofrojnë për përdoruesit e tyre lë shumë për të dëshiruar siç dëshmohet nga shumë komente të zemëruara në internet.

TorGuard ofron tre lloje të mbështetjes. Ju mund të përdorni mbështetjen e bisedës live 24/7, të paraqisni një biletë mbështetjeje ose madje të telefononi një numër telefoni pa pagesë. Ky ofrues pretendon të ketë “klasit botëror” mbështetje, e cila sigurisht kontribuon në fitimin e kësaj xhiro të rëndësishme në garën TorGuard vs Private Access Internet.

Çmimeve

Më në fund, ne do të provojmë xhiron e fundit, që mund të ishte goditja përfundimtare. Por do të jetë? Epo, stomaku ynë është i mbushur me flutura për të parë nëse TorGuard mund të mposhtë konkurrencën e tij edhe në këtë raund.

E vërteta është, kësaj radhe PIA duket se shpejton larg që nga fillimi. Oops! Si është e mundur kjo? Shikoni, PIA VPN ofron çmime shumë të ulëta që janë rreth dy të tretat e asaj që është shitur TorGuard.

Sigurisht, nëse merrni parasysh se cilat karakteristika dhe çfarë niveli të intimitetit dhe sigurisë merrni për këto çmime, mund të shkoni në zgjedhjen disi më të shtrenjtë, d.m.th., TorGuard.

Të dyja këto zgjidhje VPN ofrojnë mundësi pagese anonime, e cila është thelbësore nëse e merrni seriozisht privatësinë tuaj.

Në përgjithësi, ne duhet ta shpallim PIA VPN si fituesin e kësaj xhiro finale. Por, mbani në mend se kjo mund të mos thotë që PIA është fituesi i përgjithshëm i garës TorGuard vs Private Access Internet. Kështu që, le’shiko rezultatet përfundimtare.

TorGuard vs PIA – që është më mirë?

Kjo me siguri ka qenë një garë e ashpër dhe emocionuese mes këtyre shërbimeve kryesore të VPN. Pavarësisht kësaj, nëse konsiderojmë fituesin e secilës xhiro, TorGuard duket se është fituesi i kësaj gare motorike teorike.

Kur shikojmë rezultatet e përgjithshme, është e qartë se TorGuard performon më mirë dhe siguron një nivel më të lartë të intimitetit dhe sigurisë. megjithatë, kjo vjen me një çmim dhe fjalë për fjalë; ky VPN ka çmime më të larta se PIA.

Si përmbledhje e kësaj gare, mund të themi se, edhe pse e shohim TorGuard VPN si fituesin e të dyve, nevojat dhe preferencat tuaja mund të përmbysin këtë. ajo’possibleshtë e mundur që, për shembull, ju më mirë të shkoni në programe më të lirë VPN edhe nëse vjen me çmimin e anonimitetit disi më të rrezikshëm ose shpejtësisë së lidhjes më të ngadaltë.

Shpresojmë që krahasimi ynë TorGuard vs Private Access Internet mund t’ju ndihmojë në vendimin tuaj. Sidoqoftë, nëse keni nevojë për informacione të mëtejshme dhe doni të dini se çfarë tjetër kemi zbuluar në lidhje me këto shërbime VPN, ju lutemi shikoni përshtypjet tona të plota më poshtë.

Lexoni përshtypjet tona të plota:

Rishikimi TorGuard

Rishikimi i hyrjes private në internet

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map