Rishikim i sigurt i fjalëkalimit


Safe password është një zgjidhje e menaxhimit të fjalëkalimit me burim të hapur të krijuar për të thjeshtuar jetën dixhitale të përdoruesve të saj. Ajo përdor një ndërfaqe të fuqishme GUI për të siguruar një gamë të gjerë çuditërisht të zgjidhjeve të menaxhimit të fjalëkalimeve, dhe lejon përdoruesit të menaxhojnë fjalëkalimet e tyre në një platformë të sigurt dhe gjithnjë në zgjerim. Krijuar nga teknologu i njohur i sigurisë Bruce Schneier, Password Safe lejon përdoruesit të krijojnë fjalëkalime të sigurta dhe të koduara të përdoruesve, dhe t’i menaxhojnë ato në një mënyrë të arritshme dhe të lehtë për t’u përdorur.

Në përgjithësi, Fjalëkalimi i sigurt siguron një mënyrë të mirë për përdoruesit e mesëm-të përparuar për të menaxhuar fjalëkalimet e tyre me një zgjidhje me burim të hapur dhe falas. Përdoruesit me më pak përvojë do të marrin më pak përdorim nga kjo zgjidhje, por prapëseprapë inkurajohen ta kontrollojnë atë që ata janë të gatshëm ta mësojnë.

Pro dhe kundra

Si çdo program i mirë i menaxhimit të fjalëkalimit, ka një numër avantazhesh dhe disavantazhe që shkojnë së bashku me të. Ekziston një listë e gjërë e sigurisë dhe karakteristikave të tjera të disponueshme për përdoruesit që janë mjaft teknik për të përdorur disa nga tiparet eksperimentale dhe aftësitë e tjera me burim të hapur të disponueshëm përmes shtojcave ose ndërfaqeve të linjës së komandës.

Të mirat:

 • E mirë për përdoruesit e kursimit të teknologjisë
 • Burim të hapur
 • Easy-to-use

Të këqijat:

 • Integrim i kufizuar me pajisjet e tjera
 • Disa veçori kërkojnë njohuri të linjës së komandës

Siç mund ta shohim, nuk ka aq shumë disavantazhe për përdoruesit që kanë më shumë njohuri për përdorimin e softuerit me burim të hapur. Edhe pse shumë avantazhe janë specifike për ata përdorues më të kursyer nga teknologjia, përdoruesit më pak të aftë nuk duhet të ndjehen të kufizuar, pasi softveri themelor është akoma mashtrues i lehtë për t’u përdorur.

Specifikimet teknologjike

Fjalëkalimi i sigurt përdor një sistem të thjeshtë GUI për menaxhimin e sigurt të fjalëkalimeve. Ato kanë veçori të vërtetimit me dy faktorë dhe mundësi të kriptimit për përdoruesit që kërkojnë më shumë siguri, dhe ka një gamë të gjerë opsionesh të disponueshme përmes faktit që programi është me burim të hapur. Natyra me burim të hapur të softuerit do të thotë që përdoruesi të ketë qasje në një gamë të gjerë karakteristikash nëse ato janë mësuar të përdorin shtojcat dhe ndërfaqet e linjës së komandës tipike për softuerin me burim të hapur.

Shtë e rëndësishme të theksohet se natyra me burim të hapur dhe pothuajse të pjesshëm të kësaj zgjidhje për menaxhimin e fjalëkalimit nuk është alternativa më e mirë për kontekstet e biznesit ose operacionet në shkallë të gjerë. Shtë thjesht shumë e gjerë dhe e pavëmendshme për aplikime të tilla si këto. Edhe pse ekzistojnë mundësi të tjera për aplikime të tilla, kjo mbetet një zgjidhje kompetente për nevoja të menaxhimit të fjalëkalimeve në shkallë më të vogël.

A është e sigurt fjalëkalimi?

Si një zgjidhje me burim të hapur, siguria e këtij menaxheri të fjalëkalimeve varet vërtet nga përdoruesi. Softueri bazë është shumë i sigurt dhe i lejon përdoruesit të përdorin një gamë të gjerë të masave të sigurisë si lejet dhe grupet e fjalëkalimeve. Ekzistojnë gjithashtu opsione të kriptimit, për përdoruesit që kërkojnë më shumë siguri.

Në përgjithësi, programi është shumë i sigurt dhe do të bëhet i prekshëm vetëm nëse përdoruesit pa përvojë instalojnë shtojca të pabesueshme që kompromentojnë programin. Si gjithmonë, alternativa më e mirë është të siguroheni që të kuptoni programin kompjuterik që po përdorni. Gama e gjerë e karakteristikave të disponueshme përmes shtojcave të ndryshme dhe projekteve eksperimentale të lidhura me këtë softuer ofrojnë një mundësi unike për njerëzit të përjetojnë menaxhim me fjalëkalim me cilësi të lartë në një mjedis të lirë dhe me burim të hapur.

Si të përdorim fjalëkalimin të sigurt

Safe Password është një opsion çuditërisht i fuqishëm me burim të hapur për menaxhimin e fjalëkalimit dhe lejon aplikime të gjera të opsioneve të menaxhimit të fjalëkalimit. Përdorimi i fjalëkalimit të sigurt mund të jetë shumë i thjeshtë për përdoruesit që duan vetëm të përdorin karakteristikat themelore, ose mund të jetë dukshëm komplekse për ata përdorues që dëshirojnë të përdorin disa nga tiparet eksperimentale të burimeve të hapura të palëve të treta. Ekziston gjithashtu mundësia që zhvilluesit e programeve shpresëdhënës të kontribuojnë në vetë projektin, pasi është me burim të hapur.

Në përgjithësi, Fjalëkalimi i Sigurt mund të shkarkohet lehtë dhe të ekzekutohet në një numër pajisjesh, duke përfshirë platformat e lëvizshme, por ne’Do të kaloni mbi disa platforma kryesore në mënyrë specifike në pjesën tjetër. Parimet e përgjithshme të përdorimit janë të njëjta, pavarësisht nga platforma, por është mirë të hidhni një vështrim specifik se si bashkëvepron secili OS me softuerin megjithatë.

Fjalëkalimi i sigurt për Windows

Nëse jeni përdorues i Windows, Instalimi dhe përdorimi i përgjithshëm i Fjalëkalimit të sigurt është shumë i thjeshtë dhe i thjeshtë. Mund të lundroni te Fjalëkalimi i Sigurt’faqe e shkarkimit në mënyrë që të merrni paketën që ju nevojitet për të ekzekutuar programin. Pasi të keni goditur butonin e shkarkimit, do të çoni në një faqe të shkarkimit në një faqe interneti të palëve të treta të njohura si Fosshub.com. Kjo faqe e internetit është krejtësisht e besueshme dhe mund të goditni lidhjen e shkarkimit në lidhje me cilindo instalues ​​që ju kërkoni.

Pasi të keni instaluar, ju mund ta drejtoni programin në mënyrë që të hyni në GUI, ku mund të luani me karakteristikat e ndryshme të menaxhimit të fjalëkalimit dhe sigurisë. Përdoruesit më të përparuar mund të shikojnë udhëzues në uebfaqen e Fjalëkalimit të Sigurt për më shumë informacion.

Fjalëkalimi i sigurt për Mac

Shkarkimi dhe përdorimi për përdoruesit Mac do të jetë përgjithësisht i njëjtë siç është për përdoruesit e Windows, megjithëse përdoruesit e Mac duhet të kenë nevojë për të hyrë në program përmes një aplikacioni të përshtatshëm siç është GNOME.

Ekziston një sasi e konsiderueshme e literaturës në dispozicion në internet për përdoruesit që dëshirojnë të përdorin Fjalëkalimin e sigurt në macOS, dhe është gjithmonë një ide e mirë për të marrë shumë informacione se si të përdorin programin me burim të hapur siç duhet përpara se të vazhdoni.

Fjalëkalimi i sigurt që nuk funksionon

Fjalëkalimi i sigurt GUI nuk duhet’t u jepni përdoruesve shumë probleme nëse thjesht përdorin karakteristikat themelore. Sidoqoftë, disa përdorues do të ndeshin gabime dhe të tilla kur përpiqen të përdorin karakteristikat më të përparuara, që është tipike për zgjidhjet më të avancuara të menaxhimit të fjalëkalimit me burim të hapur.

Fjalëkalimi Safemimi i sigurt

Fjalëkalimi i Sigurt është një zgjidhje plotësisht e lirë, me burim të hapur, për menaxhimin e fjalëkalimit, që ofron të gjithë programin dhe shërbimet e saj të lidhura falas. Ata gjithashtu ofrojnë kodet burimorë për programet e tyre për programuesit, në mënyrë që njerëzit me aftësi në programim të mund të kontribuojnë në projekt nëse ata zgjedhin.

Fjalëkalimi i sigurt vs KeePass

FeaturesFjalëkalimi i sigurtKeePass
Autentifikimi me dy faktorëpojo
Plotësimi automatik i formave në internetpopo
Raporti i forcës së fjalëkalimitjojo
Ndarja e sigurtjojo
sinkronizimjojo
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map