Bazat e VPN


Farë është një përfaqësues

Farë është një përfaqësues

Karol Wojcik ·28 shkurt 2019

Nëse nuk jeni i ri në biznesin e sigurisë në internet, ka të ngjarë të keni dëgjuar për proxies. Whatfarë është një përfaqësues, saktësisht? Epo, thënë thjesht, një prokurë është një mjet i filtrit në internet që bën që lidhja juaj të duket se vjen nga një vendndodhje tjetër. Kjo është …

A përdor një VPN të dhëna?

A përdor një VPN të dhëna?

Julie Cole ·28 shkurt 2019

Nëse katër shkronja mund të përmblidhnin botën moderne, “të dhënat” do të ishin afër markës. Ne vazhdimisht na thuhet se kjo është epoka e Big Data dhe se “vetë të dhënat” tona janë po aq të rëndësishme sa trupat dhe mendjet tona. …

Farë është një mur i zjarrit VPN

Farë është një mur i zjarrit VPN?

Julie Cole ·1 shkurt 2019

Për shkak të shfytyrimeve dhe mashtrimeve të shfrenuara në internet, përdorimi i mureve të zjarrit VPN është rritur në mënyrë drastike. Pa diskutim, interneti ka transformuar plotësisht mënyrën e komunikimit dhe punës së njerëzve. Sidoqoftë, pasi është një platformë fitimprurëse për shumë njerëz, ai ka …

A shkelin të drejtat e autorit të VPN-së?

A VPNs shkelin të drejtat e autorit?

Mikaela Bray ·1 shkurt 2019

Shumë përdorues në internet mbrojnë identitetin dhe privatësinë e tyre në internet duke përdorur një Rrjet Virtual Privat. VPN siguron anonimitet duke fshehur adresën IP të përdoruesit dhe ri-drejtimin e të dhënave të tyre përmes një prej mijëra serverëve të vendosur …

Farë është një përqendrues VPN

Farë është një përqendrues VPN?

Mikaela Bray ·1 shkurt 2019

Në tregun aktual financiar, kompanitë hapin degë të shumta në të gjithë botën. Sjellja kryesore për këtë është rritja e pjesës së tyre të tregut dhe provimi i konkurrencës së tyre kryesore. Si rezultat, nuk është gjithmonë e mundur …

Farë është EVPN

Farë është EVPN

Julie Cole ·9 janar 2019

EVPN ishte një nga fjalët kryesore të vitit 2018, duke kapur axhendën e komentuesve të rrjetit dhe korporatat njësoj. Por çfarë është, dhe pse është një punë kaq e madhe për menaxherët e përditshëm të rrjetit? Për më tepër, a ka ndonjë rëndësi të tij me VPN-në e zakonshme …

Cili është protokolli WPA2?

Cili është protokolli WPA2?

Nadin Bhatt ·8 janar 2019

Interneti pa tel është një pjesë thelbësore e jetës sonë të përditshme. Në 15 vitet e kaluara, wifi është përhapur kudo, nga zyrat e ndërmarrjeve deri te shtëpitë, kafenetë, muzetë dhe sallat e aeroportit. Siç do ta shohim, protokolli WPA2 ka luajtur një rol kryesor në këtë …

Tuneli VPN vs SSH

Tuneli VPN vs SSH

Julie Cole ·20 dhjetor 2018

Siguria e Internetit është bërë thelbësore për të dy bizneset dhe njerëzit që kujdesen për ata që mund të përgjojnë të dhënat e trafikut në internet. Prandaj, diskutimi: “VPN vs SSH tuneli – cili është më i mirë?” është i detyruar të rritet ndërsa njerëzit kërkojnë të vendosen të sigurt …

Isfarë është ndërrimi i etiketave Multiprotocol (MPLS)

Isfarë është ndërrimi i etiketave Multiprotocol (MPLS)?

Mikaela Bray ·14 dhjetor 2018

Etiketa Multiprotocol Switch ose MPLS është një teknologji e lidhur me telekomunikacionin që shpejton dhe formon rrjedhën e të dhënave nëpër rrjetet e ndërmarrjeve. Kjo teknikë është protokoll-agnostike, do të thotë se nuk është e pjesshme për ndonjë protokoll të veçantë. MPLS ishte …

Porta VPN

Farë është një portë VPN dhe pse duhet të kem një të tillë?

Julie Cole ·14 dhjetor 2018

Një portë Virtual Private Network (VPN) është një pajisje që lidh në mënyrë të sigurt dy ose më shumë kompjuterë, sisteme kompjuterike ose VPN të tjera së bashku në distanca të gjata. Kjo lejon që një lidhje private të jetë e sigurt dhe e koduar kundër hakerave. …

Farë është një port VPN?

Farë është një port VPN?

Mikaela Bray ·14 dhjetor 2018

Një port VPN është një portë e rrjeteve që përdoret zakonisht në infrastrukturën VPN. Ato janë porte logjike të emërtuara duke përdorur numra të sekuencave dhe që bëjnë të mundur që trafiku VPN të kalojë brenda dhe jashtë pajisjes së serverit ose klientit VPN. Lloji …

Një përmbledhje e pasqyrimit të VPN

Një përmbledhje e pasqyrimit të VPN

Julie Cole ·14 dhjetor 2018

Ekziston një nevojë në rritje për të mbrojtur pajisjet e lejuara nga interneti për shkak të rritjes së kërkesës në telekomunikim. Individët dhe kompanitë po kthehen në VPN për sigurinë në internet. Për fat të mirë, shumica e të punësuarve në bizneset me teknologji kanë …

Qasja në distancë VPN

Qasja në distancë VPN

Mikaela Bray ·14 dhjetor 2018

Me një VPN me hyrje të largët, do të keni akses në informacionin e lokalizuar pa qenë nevoja të jeni brenda vendit ku ruhet informacioni. Për shkak të këtij fakti, VPN-të me qasje në distancë rrisin produktivitetin dhe gjithashtu zvogëlojnë kostot e stafit, …

Një përmbledhje e protokollit L2F

Një përmbledhje e protokollit L2F

Julie Cole ·14 dhjetor 2018

L2F është një protokoll kanalizimi Cisco që përdor veçori të tilla si rrjete virtuale për thirrje për transportin e paketave të siguruara mirë. L2F është i ngjashëm në funksionalitetin e tij me Protokollin e Tunnelimit nga Pika-në-Pika (PPTP) që është krijuar nga Microsoft. …

Gabimet më të zakonshme të VPN

Gabimet më të zakonshme të VPN

Mikaela Bray ·12 dhjetor 2018

VPN-të janë një mënyrë e shkëlqyeshme për të qëndruar anonimë dhe të mbrojtur kur shfletoni në internet. Për ta bërë këtë, një VPN krijon tunele të sigurta nga klienti deri te serveri, të gjitha përmes Internetit. Ka shumë ofrues të ndryshëm VPN që mund të përdorni atë ofertë …

Gabimet më të zakonshme të klientit Cisco VPN

Gabimet më të zakonshme të klientit Cisco VPN

Julie Cole ·12 dhjetor 2018

Vitet e fundit, është bërë shumë e rëndësishme për të mbrojtur privatësinë e dikujt në internet. Për këtë qëllim, gjithnjë e më shumë njerëz po përdorin rrjete private virtuale (VPN) për të hyrë në internet në një mënyrë të sigurt dhe anonime. Këto VPN krijojnë të sigurta …

HIPAA në përputhje

Shërbimi i pajtueshëm me HIPAA VPN

Julie Cole ·22 nëntor 2018

Siguria në internet është një përparësi në të gjithë sektorët e ekonomisë, nga hapësira ajrore deri tek pakicat e modës. Por është e drejtë të themi se siguria dixhitale është më e rëndësishme në industrinë e kujdesit shëndetësor se çdo tjetër. Nevoja për të mbrojtur të dhënat e pacientit është një …

Kriptimi i të dhënave

Farë është SHA? Gjithçka që duhet të dini në lidhje me Algoritmin e Sigurt të Hashit

Mikaela Bray ·29 tetor 2018

Në botën moderne, informacioni nuk është i sigurt nëse nuk është i koduar. Kjo do të thotë të marrësh çfarëdo teksti, grafike ose videoje që ke dhe të aplikosh procese matematikore për ta bërë atë të padepërtueshëm për të huajt. Në qoftë se ata nuk kanë çelësin për të …

encryption

Farë është kriptimi i AES?

Julie Cole ·25 tetor 2018

Kur bëhet fjalë për Rrjetet Virtuale Private (VPN), ka aq shumë terma teknike që përdoruesit e rregullt mund të mos i dinë. Kriptimi i AES, i njohur ndryshe si Standard Advanced Encryption, është ndoshta njëri prej tyre. Përdoret nga një mori e tërë e VPN-ve atje …

biznesmen shtypni mesazhin me fletore

Farë është NAT dhe si funksionon?

Nadin Bhatt ·17 tetor 2018

Me më shumë se 350 milion përdorues të internetit dhe më shumë se 100 milion host, është e sigurt të thuhet se interneti është rritur në mënyrë eksponenciale që nga fillimi i tij. Kjo sigurisht nuk tregon shenja ndryshimi në çdo kohë së shpejti me këto shifra …

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me