NordVPN vs AirVPN


NordVPN dhe AirVPN janë ofruesit e VPN që përpiqen të mbajnë përdoruesit e tyre’ rrjet privat dhe i sigurt. Ata krijojnë lidhje të kriptuara në të cilat trafiku dhe komunikimi juaj në internet kalohen në mënyrë të sigurt.

Të dy këto shërbime mund të përdoren si VPN-të në sit ose VPN-të me qasje në distancë. Për më tepër, ata kanë aplikacione desktopi për Linux, MacOS, Windows, aplikacione Mobile për iOS dhe Android. Ato gjithashtu mund të vendosen manualisht me ruterë wireless siç është domatja për përdoruesit’ kënaqësi.

Kur bëhet fjalë për serverat, ata të dy kanë shumë të vendosur në vende të ndryshme, megjithëse numri i tyre ndryshon. Ata u premtojnë përdoruesve të tyre politika pa log, megjithëse AirVPN është i vendosur në një vend brenda zonës së mbikëqyrjes së 14 syve. Një karakteristikë tjetër e shkëlqyeshme është se ato mund të përdoren në Kinë për të anashkaluar Firewall-in e Madh, por të dy duhet të instalohen kur janë jashtë Kinës që ato të jenë efektive.

Të dy ofruesit e shërbimeve VPN pranojnë pagesa të cryptocurrency, që është mënyra më e re e pagesës sot. Ne do të diskutojmë AirVPN vs NordVPN në lidhje me sigurinë, çmimet, lidhjen, shpejtësinë, mbështetjen, përruajtjen dhe aksesin e Netflix.

NordVPN është e vendosur dhe operohet brenda juridiksionit të Panamasë, kështu që pra’s jashtë aleancës së mbikëqyrjes së 14 syve. AirVPN është me qendër në Itali, një vend që ndan informacione me 13 vende të tjera për vëzhgimin e të dhënave. Për sa i përket kriptimit, NordVPN krenohet me çelësa dhe algoritme të mëdha kriptografike. Ai gjithashtu përdor përdorimin e Kriptimit të Gjeneratës Tjetër në IKEv2 (i pakthyeshëm edhe nga kompjuterët më të fortë), IPsec, si dhe OpenVPN, PPTP dhe L2TP. Kjo e modernizon atë në një kriptim të standardit të lartë të gradës ushtarake. Nga ana tjetër, AirVPN mbështet vetëm protokollin OpenVPN në portet 443 TCP / UDP dhe 53 TCP / UDP, 80 TCP. Përdor një kriptim AES dhe RSA prej 4096 bitësh, i cili fsheh përdoruesit IP adresë.

NordVPN ka karakteristika të shkëlqyera si ndërprerës automatik vrasës, mbrojtje nga rrjedhja DNS dhe Tor mbi VPN. AirVPN nga ana tjetër është provë rrjedhje por i mungon një ndërprerës i brendshëm për vrasje, që do të thotë se fitoi’t shkëputni automatikisht një përdorues nga interneti nëse ka një rënie të lidhjes. Shtë e qartë se NordVPN dallon të jetë VPN më e mirë midis të dyve sa i përket sigurisë, për shkak të vendndodhjes së saj dhe kriptimit të fortë.

Shpejtësia dhe performanca

NordVPN ka më shumë se 5.300 server + në 60+ vende, përfshirë kombet afrikane si Egjipti dhe Afrika e Jugut. Ai gjithashtu ka servera në vende si Rusia, Turqia dhe Hong Kong (Kina), ku shumica e VPN-ve janë të kufizuara.

Nga ana tjetër, AirVPN ka vetëm 250 serverë në 20 vende globale. Ky numër është mjaft thelbësor, por si mund të konkurroni me mijëra servera?

Edhe pse të dy VPN-të mund të ngadalësojnë shpejtësinë tuaj të internetit, NordVPN është mjaft i shpejtë dhe i lehtë për t’u lidhur në krahasim me AirVPN.

Lehtësia e përdorimit dhe mbështetjes

NordVPN është renditur nga PCMag’Redaktorët si një fitues me 5 yje kur bëhet fjalë për përvojën e përdoruesit. Aplikacioni i tij Windows është i thjeshtë për tu vendosur dhe përdorur dhe ka pamje tërheqëse. Shtë e drejtpërdrejtë dhe tiparet e tij janë lehtësisht të arritshme.

Duke parë AirVPN, ajo’quiteshtë mjaft e vështirë për të lundruar. Aplikacioni Windows është i vështirë për tu kyçur dhe duhet të ktheheni në faqen e internetit, të regjistroheni dhe të blini një plan. AirVPN u siguron klientëve të saj mbështetje të shkëlqyeshme duke përdorur forume të gjera që janë një thesar i njohurive të lidhura me VPN. Mbështetja e klientit është gjithmonë e gatshme të merret me detaje konfidenciale duke përdorur njohuritë e tyre të larta teknike. Një mundësi e-mail është gjithashtu në dispozicion me një përgjigje 24-orëshe për pyetjet.

Mbështetja e klientëve NordVPN është në dispozicion 24/7 mbi chat, sistemin e postës elektronike, tryezën e ndihmës dhe vendosjen e mësimeve.

torrenting & P2P

Të dy AirVPN dhe NordVPN lejojnë përdoruesit e tyre të përruan për kënaqësinë e tyre. Ata kanë serverë Peer-to-Peer që u mundësojnë klientëve të arrijnë në faqet e internetit torrent në të gjithë globin në mënyrë të sigurt dhe private.

Sidoqoftë, NordVPN ka një qëndrim të favorshëm për mbrojtjen e të drejtave të autorit dhe në përgjithësi është më i sigurt në krahasim me AirVPN, për shkak të vendndodhjes së tij në Panama.

AirVPN nuk ka ndërprerës vrasës të integruar, që do të thotë që rrjedhjet janë një mundësi. Alsoshtë gjithashtu më i ngadaltë se NordVPN kur shkarkoni përmbajtje.

Netflix dhe shërbime të tjera streaming

NordVPN e zhbllokon lehtësisht Netflix me shpejtësi të lartë të lidhjes, për dallim nga AirVPN, i cili përjeton fshehje nganjëherë për shkak të Netflix duke qëndruar një hap ose dy përpara më shumë VPN. Karakteristika CyberSec e NordVPN është një tjetër avantazh i madh, pasi lejon përdoruesit të dallojnë dhe bllokojnë reklamat, malware dhe sulmet DDoS.

Netflix nuk është shërbimi i vetëm që transmeton këto VPN zhbllokimin. Të dy lejojnë hyrjen në Hulu dhe Amazon Prime gjithashtu. Sidoqoftë, NordVPN është gjithashtu në gjendje ta bëjë zhbllokoni iPlayerin BBC, të cilat AirVPN nuk mund ta bëjë.

Përdorueshmëria në Kinë dhe vendet e tjera të kufizuara

Të dy serverët NordVPN dhe AirVPN janë të arritshëm nga Kina. Dokush brenda Kinës mund të anashkalojë censurimin qeveritar në internet duke përdorur cilindo mjet.

NordVPN, është gjithashtu në dispozicion në vendet e tjera të bllokuara si Arabia Saudite, Rusia, Franca, Egjipti dhe Emiratet e Bashkuara Arabe. AirVPN nuk ka serverë në disa rajone aziatike, si dhe në Amerikën e Jugut dhe në shumë vende të tjera të kufizuara. NordVPN u ofron klientëve të saj protokolle vjedhurazi që fshehin trafikun VPN për të vepruar me efikasitet si trafiku HTTPS, duke e lejuar atë të mashtrojë Inspektimin e Deep Packet. Kjo e bën atë të përshtatshme për t’u përdorur nga gazetarët dhe aktivistët politikë në vendet e kufizuara.

AirVPN mbështetet në OpenVPN dhe i mungojnë protokollet vjedhurazi, duke e bërë atë pak më të besueshëm për detyrat me siguri të lartë.

pajtueshmëri

Të dy VPN mbështesin Android, Chrome, Windows, iOS, Linux dhe macOS.

Sot, klientët duan më shumë shërbime nga VPN. Ata nuk duan vetëm që VPN të sigurojë mundësinë për të shfletuar në mënyrë të sigurt dhe anonime, por edhe për të hyrë në transmetimin e përmbajtjes. Në këtë rast, përdoruesit e njërës prej VPN-ve mund të përdorin gjithashtu ruterë wireless si Tomato, Asus WRT, DD WRT dhe pfSense për të furnizuar mbulimin për pajisjet e tjera në rrjetin e tyre. Pajisjet e tilla përfshijnë Roku dhe FireTV.

Çmimeve

NordVPN u siguron klientëve të saj 3 plane çmimi dhe një garanci për 30 ditë kthim të parave. Kjo përfshin 3,49 $ / muaj për një pajtim 3-vjeçar, 4.99 $ / muaj për një pajtim 2-vjeçar, 6.99 $ / muaj në vit, dhe 11.95 $ në muaj. Klientëve të rinj u jepet gjithashtu një NordVPN’Gjykim 7-ditor pa pagesë pasi të regjistrohen dhe të japin detaje të kartës së kreditit.

AirVPN krenohet me 5 nivele çmimesh që janë 1.14 dollarë për tre ditë, 7,99 $ në muaj, 5.71 dollarë në muaj tremujor, dhe 5,14 $ / muaj çdo vit. Ata nuk ofrojnë prova falas për klientët e tyre, as garanci për kthimin e parave, duke e bërë kështu NordVPN një mundësi më të mirë.

Mesatarisht, megjithëse pak i kushtueshëm, NordVPN ende qëndron në krahasim me AirVPN. Isshtë një marrëveshje më e mirë për paratë pasi lejon klientët e saj të gëzojnë gjashtë lidhje të njëkohshme, ndërsa AirVPN ofron vetëm pesë për llogari.

NordVPN gjithashtu ofron një tërësi veçorish më të mirë, në përgjithësi. Kur bëhet fjalë për opsionet e pagesave, të dy VPN ofrojnë mundësi të ndryshme pagese për klientët e tyre, si karta krediti, PayPal, dhe cryptocurrency, të tilla si Bitcoin.

Verdikti: AirVPN ose NordVPN?

NordVPN dhe AirVPN të dy kanë karakteristika të jashtëzakonshme, por bazuar në ekzaminimin tonë mbi faktorët e ndryshëm, NordVPN shprehet qartë se shumë më tepër.

Së pari, ajo lidhet lehtësisht pa probleme në disa vende të kufizuara ku AirVPN nuk ka’t, siç është Lindja e Mesme. Për më tepër, ajo ka zgjeruar shërbimet e saj për vendet afrikane, përfshirë Afrikën e Jugut dhe Egjiptin.

NordVPN gjithashtu ka serverë më të shpërndarë dhe të përkushtuar globalisht në krahasim me këta të fundit për një shërbim më të mirë të përgjithshëm. Tipari NordVPN CyberSec tërheq klientë të rinj dhe ndihmon në mbajtjen e të vjetrave. Ajo bllokon reklamat, mban larg malware, dhe parandalon aktivitete të tilla si DDoS të disponueshme në nivelin e rrjetit.

AirVPN nuk ka karakteristika të tilla të avancuara dhe klientët e saj janë gjithnjë të bombarduar me reklama. Fakti që AirVPN nuk ka’ofroni një gjykim falas dhe asnjë garanci për kthimin e parave është gjithashtu një çaktivizim për shumicën e klientëve, duke e bërë kështu NordVPN një alternativë më të mirë.

Lexoni rishikimin tonë të NordVPN

Lexoni rishikimin tonë të AirVPN

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me