Tunnelbear vs CyberGhost


Zgjedhja e një klienti VPN cilësor është e vështirë. Ka shumë klientë VPN në treg, të gjithë pretendojnë se janë më të mirët në një mënyrë ose në një mënyrë tjetër.

Disa VPN janë të thjeshta për t’u përdorur, ndërsa të tjerët janë më komplekse. Disa, por jo të gjitha, lejojnë qasje përtej mureve të zjarrit ose përmbajtjes së bllokuar, e cila nga ana e vet lejon përdoruesit të transmetojnë Netflix ose përrua. Shumica punojnë me të gjitha sistemet kryesore të funksionimit, por disa funksionojnë vetëm me një sasi të kufizuar shfletuesish në internet.

Mimi i shërbimeve VPN ndryshon nga falas në pagimin e pajtimeve nga dy deri në tre vjet. Një VPN mbron të dhënat tuaja private nëpër internet; megjithatë, disa ofrues të VPN më pak të njohur nuk e vlerësojnë klientin e tyre’intimitetin, duke kompromentuar përdoruesit duke përdorur shërbime për ndjekjen e palëve të treta, duke ofruar siguri të dobët, dhe madje edhe duke ngulitur keqdashje në produktet e tyre.

Ky përmbledhje e TunnelBear vs CyberGhost do të krahasojë dy ofruesit e shërbimeve, duke mbuluar çdo aspekt që duhet të merret parasysh kur zgjidhni një shërbim VPN që është i përsosur për ju..

Në pamje të parë, TunnelBear duket se është thjeshtësuese, me faqen e saj të internetit vizatimore. Sidoqoftë, mbi 20 milion përdorues përdorin TunnelBear, dhe ajo ka kaluar dy herë një kontroll të pavarur të sigurisë. Ndërfaqja e tij e thjeshtë është mjaft mbresëlënëse, plus ofron një ndërprerës vrasës të aktivizuar, duke nënkuptuar nëse tuneli bie, të dhënat tuaja janë akoma anonime. Karakteristikat e tjera të TunnelBear VPN përfshijnë siguri të fuqishme dhe enkriptim të dyfishtë të të dhënave. TunnelBear ofron një version falas por ju kufizon në 500 MB në muaj në serverët e vendosur në mbi 20 vende të botës.

Cyberghost’Prania në internet projekton një imazh serioz, poshtë biznesit. Ajo tregon protokollet e tyre të kriptimit dhe sigurisë 256-bit AES, bisedën live dhe shërbimin e klientit me email, dhe garancinë 45-ditore për kthimin e parave. CyberGhost reklamon gjithashtu shërbimet e tyre si një multi-platformë, zgjidhje e plotë e intimitetit, duke përfshirë wifi. Ato janë të disponueshme në 60 vende dhe kanë 3,000 serverë, kështu që gjetja e një serveri afër vendndodhjes suaj nuk është e vështirë të bëhet.

shpejtësi

Ne u zhvilluam një test shpejtësie në të dy VPN, dhe megjithëse mund të prisni të merrni shpejtësi të ngadalta të ngarkimit dhe shkarkimit nëse po bëni blerje për një VPN me buxhet, kurrë nuk duhet të merreni me shpejtësitë e ngadalta të CyberGhost. Shpejtësia e ngarkimit dhe shkarkimit është rreth mesatare, por vonesa në disa serverë u ngadalësua në një pikë ku transmetimi i një cilësie të lartë nuk do të ishte i mundur pa disa paraqitje të mëdha. Ju mund të shihni numrat e saktë në rishikimin tonë CyberGhost.

TunnelBear gjithashtu mund të mos ketë shpejtësinë më të shpejtë në krahasim me VPN-të e tjera, por numrat (shiko ato në rishikimin tonë të TunnelBear) të matur deri në VPN më të mëdha si NordVPN dhe Express pa shumë mospërputhje. Ndërsa TunnelBear nuk bëri’të arrijë “rrufeja-fast” shpejtësia, siç u premtua në faqen e tyre të internetit, ishte e denjë për versionet falas dhe me pagesë. Në këtë aspekt, TunnelBear ofron një shërbim shumë më të mirë sesa CyberGhost.

Siguria dhe intimiteti

Privatësia është arsyeja kryesore për të përdorur VPN, për këtë është e rëndësishme të zgjidhni një VPN bazuar në një lokacion miqësor për privatësinë. CyberGhost, i regjistruar në Rumani, është jashtë juridiksionit 14 Sytë. Tunnelbear është i vendosur në Kanada, që do të thotë se ato janë nën 5 aleancën e mbikëqyrjes së syve, kështu që privatësia mund të jetë shqetësim për këtë ofrues të shërbimit.

Të dy VPN pretendojnë se nuk i japin’t log përdoruesin e tyre’informacione personale, dhe ne mund të konfirmojmë që ata të dy janë të vërtetë për fjalën e tyre. Të dy TunnelBear dhe CyberGhost mburren me një kriptim AES-256. Të dy përdorin protokollet IKEv2 dhe IPSec për protokollin iOS dhe OpenVPN për sistemet Mac dhe Windows.

Karakteristikat e sigurisë së TunnelBear përfshijnë GhostBear, një program i encryption i dyfishtë për siguri të shtuar ndërsa të dy shërbimet kanë një ndërprerës të integruar vrasës që u jep përdoruesve një shtresë të dytë mbrojtjeje. Kur kemi ekzaminuar testimet tona, asnjë rrjedhje DNS ose viruse nuk është zbuluar në njërën prej tyre.

Lehtësinë e përdorimit

Të dy VPN ofrojnë një aplikim miqësor për përdoruesit, dhe ndërsa Tunnelbear pretendon se ato specializohen në lehtësinë e përdorimit, ne u mahnitëm njësoj nga CyberGhost’procesi i instalimit.

Na u deshën rreth 5 minuta për të instaluar dhe nisur CyberGhost, dhe sapo ishim brenda, përdorshmëria u bë edhe më e mirë. Tunnelbear, nga ana tjetër, është e mbushur me bllokime me animacione që e bëjnë atë një përvojë argëtuese, të paktën për herë të parë.

torrenting

CyberGhost është i njohur për mbështetjen e veprimtarive përrua. Ai ka një protokoll të mirë sigurie dhe nuk vendos ndonjë kufizim në aktivitetet e P2P, por lejon vetëm torrentimin në serverë të veçantë. Disavantazhi i vetëm i përdorimit të CyberGhost për përrua mund të jetë cilësia e shpejtësisë.

Tunnelbear, për fat të keq, nuk mbështet torrenting. Serverët e tij të kufizuar nuk mund të mbështesin një vëllim të madh të shkëmbimit të të dhënave, kjo është arsyeja pse nuk është’t madhe për lojrat në internet ose. Në përgjithësi, nëse keni nevojë për një shërbim VPN për përrua, Tunnelbear nuk është ai për ju.

Qasja e kufizuar e vendit

Të dy TunnelBear dhe CyberGhost mund të anashkalojnë censurën e qeverisë në vende të kufizuara siç është Kina. CyberGhost përdor porte të rastësishme në VPN për të shmangur bllokimet ose kufizimet në shërbim. Të dy ofrojnë mundësinë për të përdorur serverët TCP dhe CyberGhost DNS për të maskuar vendndodhjen tuaj të vërtetë.

DPI është ende një problem, megjithatë, dhe CyberGhost ende nuk ka ndonjë zgjidhje të mirë, kështu që edhe pse është e mundur të transmetosh përmbajtje të bllokuar në Kinë, duhet të jesh i kujdesshëm.

Tunnelbear mund të hyjë në site të kufizuara siç janë Facebook, Twitter dhe YouTube nga brenda Kinës. Tunnelbear premton intimitet dhe siguri të plotë nëse po e përdorni për shfletim themelor, për të hyrë në përmbajtje të censuruar ose të ndaluar, ose për transmetim video. Por përsëri, ne duhet t’ju kujtojmë ta përdorni me përgjegjësi kur transmetoni në Kinë.

Zhbllokimi i Netflix

CyberGhost ju lejon të hyni në Netflix në rreth 30% të serverëve të tyre, duke transmetuar në HD por jo në UltraHD, për shkak të kufizimeve të brezit. Testi ynë zbuloi se CyberGhost ishte në gjendje të hynte në Netflix në SHBA dhe Kanada, por jo në Mbretërinë e Bashkuar ose Hollandë.

TunnelBear nuk ju lejon të hyni fare në Netflix, kështu që nëse Netflix është ndërprerësi i marrëveshjeve, do të jetë më mirë të vendosni për CyberGhost.

Aplikacionet dhe shtesat

Të dy programet VPN janë në përputhje me katër platformat më të njohura. TunnelBear ofron aplikacione për sistemet operative Mac, Windows, iOS dhe Android. Ai gjithashtu ka shtesa për disa shfletues në internet si Firefox, Opera dhe Chrome.

Fatkeqësisht, nuk mund të kandidojë në tastierë lojrash, Amazon Firestick ose ruterë, por TunnelBear është i arritshëm në deri në 5 pajisje njëkohësisht.

CyberGhost është gjithashtu i pajtueshëm me sistemet Mac, Windows, iOS dhe Android. Për më tepër, ajo ka mbështetje të plotë për sistemet operative Linux, ruterët, pajisjet NAS dhe Chromebook.

Pajisjet e tjera që mbështeten në protokollet OpenVPN, IPSec, PPTP, ose L2TP / IPSec (të tilla si Raspberry PI, Vu + Solo 2, ose Chrome OS) gjithashtu mund të funksionojnë në CyberGhost, dhe është i arritshëm në të njëjtën kohë deri në 7 pajisje.

Çmimeve

Mimi për TunnelBear fillon me shërbimin falas, Arusha e Vogël. Hapi tjetër është Bear Bear, për 9,99 dollarë në muaj dhe më pas Bear Grizzly që është 4.99 dollarë për 12 muaj.

Cyberghost’pricesmimet e s fillojnë me 12,99 $ në muaj, pastaj 1 vit për 5,99 $ / muaj në muaj dhe 2 vjet për 3,69 $ / muaj në muaj. Nëse jeni përdorues i rastit, shkoni për TunnelBear’opsion falas Bear Little, por nëse jeni përdorues i rregullt, CyberGhost është me çmim shumë më të mirë.

Mbështetja e klientit

TunnelBear’Mbështetja e klientit ka një pengesë të madhe, dhe kjo nuk është mbështetje e bisedës live. Ka faqe të Ndihmës dhe një seksion FAQ për të kërkuar përgjigjet për problemet tuaja. Në rast se nuk mund të bëni këtë, ju mund të plotësoni një biletë mbështetëse, e cila mund të zgjasë diku midis disa orësh dhe deri në 24 orë për një përgjigje.

CyberGhost çmon shumë më mirë në këtë fushë, jo vetëm duke ofruar FAQ dhe sugjerime për zgjidhjen e problemeve, por edhe udhëzues dhe një mundësi bisede live 24/7. Këto mundësi e vendosin atë në të njëjtin nivel me VPN-të e nivelit të lartë.

Verdikti: TunnelBear ose Cyberghost?

Zgjedhja midis TunnelBear dhe CyberGhost zbret në preferencat dhe përdorimet personale. CyberGhost ka më shumë serverë, që do të thotë më pak vonesë në transmetim, por TunnelBear’Shpejtësitë e tyre janë konkurruese, duke marrë parasysh që kanë më pak serverë. Nëse doni të përdorni një VPN për torrenting ose ndarjen e skedarëve P2P, CyberGhost ofron disa serverë për qëllimin. Në anën rrokullisje, TunnelBear nuk do’t vërtetë mbështesin P2P fare.

Pajtimtarët afatgjatë kursejnë më shumë kur shkojnë me CyberGhost, dhe kjo’ia vlen nëse jeni përdorues i shpeshtë dhe torrenter. Për ata që duan të shfletojnë rastësisht, plani falas Bear i Vogël nga TunnelBear është i shkëlqyeshëm, por mund të zbuloni që nevojat tuaja mund të rriten sa më gjatë që jeni në shërbimin VPN.

CyberGhost rreh TunnelBear në mbështetjen e tyre të jashtëzakonshme të klientit, me opsionin e tyre të bisedës live 24/7. Ai gjithashtu ka një pajtueshmëri shumë më të mirë me një gamë më të gjerë të sistemeve operative dhe pajisjeve, duke e bërë më të lehtë për përdoruesit e përparuar VPN.

Dhe së fundi, sepse CyberGhost është me qendër në Rumani, në krahasim me TunnelBear’Bazë në Kanada, ne mendojmë se CyberGhost do të jetë më i sigurt në mos dorëzimin e informacionit tuaj te ndonjë qeveri’sytë e prishur.

Në përgjithësi, në këtë krahasim, CyberGhost ka përparësinë.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me