10 estadístiques impactants de pèrdues i recuperació de desastres

estadístiques de pèrdues de dades i recuperació de desastres


Si teniu una empresa i encara no teniu un pla de recuperació de desastres, aquestes estadístiques us poden tornar a pensar.

1. El 35% de la pèrdua de dades és causada per programari maliciós

Les causes de la pèrdua de dades van des de l’error humà fins al robatori físic. Tanmateix, el programari maliciós és el responsable de la pèrdua de dades d’un 35%. En comparació, El 21% de la pèrdua de dades és causada per atacs de correu electrònic i el 17% per estafes de pesca. Les variants de programari maliciós mòbil van augmentar un 54% el 2017. No cal dir que és important utilitzar programes antivirus de qualitat i actualitzats per evitar la pèrdua de dades causada pel programari maliciós..

2. 140.000 discs durs fallen als EUA cada setmana

Com molts de nosaltres hem trobat al nostre cost, els discos durs poden fallar i fer-ho. De fet, la fallada del disc dur és la causa principal de tots els temps d’inactivitat no previstos del 45%. Cada setmana hi ha aproximadament 140.000 discs durs als Estats Units. Podeu protegir-vos de la pèrdua de dades en aquest cas, tenint una solució de còpia de seguretat de dades fiable. Per a molts, això pot comportar tenir un disc dur de còpia de seguretat en una ubicació física fora del lloc o emmagatzemar fitxers al núvol.

3. El 21% dels fitxers no estan protegits de cap manera

carpetes de fitxers d'accés obert

Segons l’informe de risc global de dades 2018 de Varonis, el 21% de totes les carpetes que utilitza una empresa estan obertes a tothom. Com és d’esperar, com més gran sigui l’empresa, més fitxers poden ser compromesos. Per exemple, El 88% de les empreses amb més d’1 milió de carpetes tenen més de 100.000 carpetes obertes a tothom. Els atacants busquen carpetes no segures com aquestes. Els fitxers que estiguin oberts a qualsevol persona poden proporcionar un accés fàcil a informació sensible, posant en perill les organitzacions contra atacs de programari maliciós i ransomware.

4. El 22% de les petites empreses cessen els negocis després d’un atac de ransomware

Ransomware converteix els fitxers del sistema de destinació il·legibles sense que hi hagi una clau coneguda només per l’atacant. El ransomware normalment funciona xifrant els fitxers que troba, obligant a la víctima a pagar per desxifrar-los..

Segons un informe d’Osterman Research, aproximadament el 22% de les empreses amb menys de 1.000 empleats es veuen obligats a deixar les operacions comercials immediatament després de patir un atac de ransomware. A més, al voltant del 15% de les petites empreses van perdre ingressos. De mitjana, les petites empreses van perdre més de 100.000 dòlars per incident de ransomware a causa dels temps d’inici, destacant la importància de tenir diverses mesures de seguretat i còpies de seguretat en lloc.

5. La majoria de les petites i mitjanes empreses no tenen un pla de còpia de seguretat i recuperació de desastres

còpia de seguretat i recuperació de desastres

Una enquesta de pimes (petites i mitjanes empreses) realitzada per Riverbank IT Management va demostrar que el 46% dels enquestats de les empreses ni tan sols tenia un pla de recuperació i recuperació de desastres. En canvi, el 33% va dir que tenia alguns plans en pràctica, mentre que només el 21% tenia un pla complet de recuperació de desastres. El fet de tenir un pla de còpia de seguretat millora les probabilitats que una empresa es pugui recuperar ràpidament d’un desastre, estalviant molts diners en el procés.

6. El cost mitjà d’aturada és de 5.600 dòlars per minut

Segons Gartner, el cost mitjà dels temps d’inactivitat és d’uns 5.600 dòlars per minut, la qual cosa genera uns 300.000 dòlars per hora. Això ho corrobora Datto que diu això una hora d’aturada costa 8.000 dòlars per a una petita empresa, 74.000 dòlars per a una empresa mitjana i 700.000 dòlars per a una gran empresa. No cal dir que això fa èmfasi en la importància de tenir un pla de recuperació de desastres eficaç que permeti a les empreses continuar amb les seves operacions amb normalitat.

7. El 96% de les empreses amb un pla de còpia de seguretat i recuperació de desastres recuperen completament les operacions

L’informe de l’estat del canal de Ransomware de Datto va demostrar que, amb una solució de còpia de seguretat i recuperació existent, el 96% de les empreses es recupera totalment dels atacs de ransomware. En canvi, el 40% de les empreses sense un pla en marxa no van poder recuperar-se ràpidament i completament del ransomware.

El 78% de les petites empreses faran una còpia de seguretat de les seves dades al núvol fins al 2020

Còpia de seguretat del núvol de les PIME

Segons la investigació de Clutch, el 78% de les petites empreses faran una còpia de seguretat de les seves dades al núvol el 2020. De les petites empreses que ja utilitzen còpia de seguretat en núvol, el 84% utilitza còpia de seguretat en línia i in situ, el 68% prova els seus sistemes de còpia de seguretat a setmanalment o mensualment i el 49% fa una còpia de seguretat de les seves dades al núvol diàriament. L’ús de la còpia de seguretat en núvol ofereix diversos avantatges, entre els quals la facilitat d’accés i l’assequibilitat.

El 27% de les empreses perden ingressos per interrupcions

Organitzacions d'interrupció d'impacte

Una enquesta Spiceworks va trobar que El 27% de les organitzacions que van experimentar almenys una interrupció en els dotze últims mesos van registrar pèrdues d’ingressos com a resultat. El 8% de les organitzacions que van patir una aturada també van patir pèrdues de dades. De les organitzacions que havien perdut ingressos a causa d’una paralització dels últims dotze mesos, el 31% estimava una pèrdua de 10.000 a 100.000 dòlars, amb un 10% que perdia 100.000 dòlars o més.

10. El 23% de les empreses no prova mai el seu pla de recuperació de desastres

Mentre que el 95% dels enquestats en un estudi recent va declarar tenir un pla de recuperació de desastres, un 23% de les empreses van admetre que mai no van provar el seu pla. No cal dir que això els deixa vulnerables en cas de desastre. Un dels principals motius per no provar els seus plans va ser la falta de temps (61%). Altres van citar recursos insuficients (51%) i la recuperació de desastres simplement no sent una prioritat en la seva empresa (34%).

Què és la recuperació de desastres?

La recuperació de desastres és una forma de planificació de la seguretat que permet a una empresa mantenir o recuperar infraestructures i sistemes després d’un desastre. Amb una bona planificació, un negoci hauria de poder reprendre les operacions normals recuperant l’accés a maquinari, aplicacions i dades. Això s’aconsegueix mitjançant l’ús d’un pla de recuperació de desastres: un conjunt de polítiques i procediments a seguir en cas de desastre.

El desastre que afecta un negoci pot ser des d’un esdeveniment natural com una inundació o un terratrèmol fins a un fet artificial per error humà, una fallada del dispositiu o fins i tot un ciberataque. La recuperació de desastres implica planificar diverses circumstàncies possibles, permetent a les empreses reduir els temps d’aturada generals i estalviar temps, diners i confiança del client.

Com funciona la recuperació de desastres?

El procés de recuperació del desastre comporta una gran quantitat de planificació i proves. Primer s’ha de fer una avaluació de riscos i anàlisi d’impacte empresarial. Cal identificar les vulnerabilitats de seguretat per elaborar un pla de recuperació eficaç de desastres. Fins i tot quan es crea un pla de recuperació de desastres, s’ha de provar i revisar regularment.

Naturalment, els plans difereixen en funció del tipus de desastre que s’enfrontin, oferint respostes immediates, intermèdies i a llarg termini, amb responsabilitats específiques assignades a membres del personal. A part d’oferir mesures correctores en cas de desastre, un pla de recuperació de desastres també hauria de disposar de mesures preventives així com mesures detectives que ajuden a descobrir esdeveniments que d’altra banda podrien faltar.

Consells per a un pla eficaç de recuperació de desastres

Hi ha diverses coses que la vostra empresa pot fer per prevenir i preparar-se per a un desastre, ja siguin naturals o causades per l’home:

 • Fes una còpia de seguretat de dades i envia-la a ubicacions físiques fora de lloc. També és possible que desitgeu emmagatzemar núvol. De qualsevol forma, les còpies de seguretat s’han de fer regularment per garantir una mínima interrupció en cas de perdre dades en un desastre.
 • Posa a prova el teu pla de recuperació de desastres. Realitzar exercicis de pràctica pot ajudar a determinar l’efectivitat general del pla. D’aquesta manera, podeu modificar el pla si trobeu alguna cosa que no funcioni a la pràctica.
 • Establir un equip de recuperació de desastres. L’equip ha de rebre formació regular sobre com preparar-se per a diverses situacions diferents. El pla de recuperació del desastre també s’ha de comunicar a altres membres clau del personal, per tal de comprendre-ho.
 • Manteniu la informació de contacte actualitzada. Si es produeix un desastre quan els membres del personal es troben fora de l’oficina, és possible que necessiteu les últimes dades de contacte per a una emergència. Les dades de contacte s’han d’actualitzar periòdicament.
 • Actualitzeu el vostre pla. A mesura que les empreses canvien i es desenvolupa la tecnologia, és important reviseu regularment el vostre pla de recuperació de desastres. Els canvis possibles poden implicar un nou programari antivirus o un proveïdor de núvols, per exemple.

També us pot agradar el programari de recuperació de dades. El millor programari de recuperació de dades gratuït per al programa de recuperació de dades 2020. Com recuperar fotografies perdudes al dispositiu iOS (iPhone, iPad, etc.) Programari de recuperació de dades: com recuperar les fotos perdudes al dispositiu Android

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map