Estafes de loteria: com funcionen?

Estafes de loteria: com funcionen


Els estafadors de tot el món entenen que l’oferta de grans sumes de diners és massa bona per a que hi passin algunes persones. És per això que les estafes de loteria tenen tant d’èxit. Tot i que els detalls canvien, el principi general és el mateix: es diu a una persona que ha guanyat una gran quantitat de diners en una loteria.

Per accedir als seus guanys, se’ls exigeix ​​enviar una quantitat relativament reduïda per cobrir impostos, taxes administratives o despeses de duana. Com podeu imaginar, no hi ha loteria i els estafadors repeteixen l’oferta a tanta gent com puguin fugir el màxim possible.

Les estafes de loteria es realitzen a granel. Cada dia s’envien milers de correus electrònics, trucades telefòniques i cartes. La taxa d’èxit no ha de ser gaire elevada perquè els estafadors guanyin diners. Feu tot el possible per protegir-vos.

Mètodes d’entrega d’estafa

Els estafadors intenten moltes maneres diferents de separar la gent dels seus diners. Les estafes de loteria es troben en diferents varietats que poden dificultar la detecció. Són una estafa de quotes avançada, similar a les estafes del príncep nigerià.

S’utilitzen diferents tàctiques en funció de objectiu de l’estafa, i les històries sovint canvien segons el mètode de contacte. Recordeu que els estafadors solen ser psicòlegs aficionats altament qualificats que s’especialitzen en crear relacions i guanyar confiança en les víctimes.

Depenent del lloc on estigueu al món, podeu rebre estafes afirmant que heu guanyat una loteria celebrada a diversos països d’origen: europeus, espanyols, britànics, canadencs, australians i Mega loteries jamaicanes o les riques patrimonials han estat totes les titulars.

Correu electrònic

Rebreu una carta al correu que diu que heu guanyat molts diners en una loteria. Sovint, els guanys provenen de loteries estrangeres amb seu al Regne Unit oa Europa. La carta pot incloure un xec per als suposats guanys.

Les instruccions us demanaran que dipositeu el xec i transferiu immediatament una tarifa relativament petita a un administrador pagar impostos o taxes europees. Per descomptat, el xec és fals, però és possible que les víctimes no s’adonin d’això durant dies fins que no sigui rebutjat pel banc. La víctima té molt temps per enviar els seus propis diners als estafadors abans d’aprendre la veritat.

Altres versions d’aquest frau inclouen premis de joies cares o fins i tot de cotxes de loteries estrangeres. Les víctimes es demanen que enviïn prou diners per cobrir els drets de duana i importació abans que es pugui enviar el premi. Es pot demanar a d’altres que paguen una quota especial per permetre que un ciutadà nord-americà sol·liciti guanys d’una loteria europea.

Correu electrònic

Les estafes de loteria per correu electrònic també envien notes de felicitació que anuncien els guanys de loteria o sorteigs.

De vegades, aquestes intenten imiten legítimes loteries nacionals o estatals nord-americanes, i de vegades intenten semblar loteries estrangeres. Com en el cas anterior, es demana que les víctimes passin diners abans que es dipositi un premi important.

Les converses per correu electrònic amb estafadors tenen un perfil de risc més elevat que rebre cartes al correu, ja que la capacitat de crear relacions en línia és molt més ràpida. Els estafadors poden escalar-se ràpidament per sol·licitar informació personal, com ara imatges escanejades del passaport d’una persona o del permís de conduir per suposadament verificar la seva identitat com a guanyador. En aquest cas, roben la identitat de la víctima i els diners.

Telèfon

Els estafadors els agrada fer servir el telèfon per contactar directament amb les possibles víctimes. Se sap que els estafadors de loteria s’adrecen a persones solitàries o grans, ja que poden ser vulnerables a aquest tipus de manipulació.

Com més temps un estafador pugui mantenir-se en línia, més probabilitat tingui la seva confiança. Per telèfon, els estafadors asseguren trucar des de la duana o l’IRS. Descriuen els guanys en nom de la víctima i, un cop pagats els impostos adequats, poden alliberar el premi en metàl·lic.

De vegades els estafadors pretenen ser advocats representants de la companyia de loteria i sol·liciteu que s’enviïn efectius com a taxes d’administració. En alguns casos, els nord-americans són objectius de bandes de estafadors sindicals originaris de Jamaica.

Les estafes de loteria telefònica a vegades es coneixen com a estafes de loteria a Jamaica. Mireu les pantalles d’identificació de trucades que comencen amb un codi d’àrea 876, però tingueu en compte que els estafadors també poden dissimular el seu codi d’àrea.

SMS: missatge de text

Els estafadors de loteria intenten totes les vies, inclosos els missatges de text. Sovint contenen missatges de felicitació vagos, una quantitat impressionant de guanys en dòlar i un enllaç o una adreça de correu electrònic per contactar. Els missatges de text són breus, però poden ser perillosos, ja que els enllaços actius i les adreces de correu electrònic poden generar un compromís (i un enganxament) a un clic.

Els enllaços poden obrir vies perquè es carreguin programari maliciós i espia a dispositius. Les pantalles més petites dels telèfons i dispositius poden fer que els llocs web fraudulents siguin més difícils de detectar.

Presencialment

Potser l’intent més descarat d’estafa de loteria és l’intent presencial. Aquest estil d’estafa depreda de la bona voluntat de la gent.

Poblacions vulnerables com sovint s’hi apunten les persones grans. Un estafador es plantejarà com a immigrant il·legal. Reclamaran tenir un bitllet de loteria guanyador, però que només els ciutadans poden reclamar-ho. Si la víctima lliurarà diners en efectiu o joies com a garantia, se’ls enviarà a reclamar els guanys en nom de l’estafador a canvi d’una part dels guanys..

De vegades, els estafadors treballen en equip per proporcionar un assistent disposat a convèncer la víctima que és una bona idea. Per descomptat, el bitllet no és guanyador, i els estafadors se’n van ràpidament amb els diners o les joies a la mà.

Tàctiques d’escalada de estafa de loteria

No importa la forma de contactar, els estafadors tenen un pla per relacionar-se amb vostè i crear la seva confiança. Mireu les següents tàctiques d’escalada. Els estafadors faran qualsevol cosa per obtenir més diners de les víctimes, sobretot si ja han tingut èxit alguna vegada.

Si una víctima ha enviat diners una vegada, els estafadors treballaran dur per convèncer-los que en facin més. Igual que altres estafes de tarifes anticipades, la història continuarà canviant, ja que les taxes inesperades, l’increment d’impostos i fins i tot els suborns es presenten com a barreres per accedir a les guanys de la loteria. Sovint es poden perdre quantitats importants de diners mentre es persegueix la quantitat més gran.

Al cap d’un temps, les estafes més elaborades passaran a una segona fase. Això sol passar quan les víctimes comencen a resistir-se a enviar més diners. És possible que rebin una trucada d’algú que afirmi que prové de l’IRS, de la policia o d’un investigador privat. Anunciaran a la víctima que han estat estafats, però les autoritats estan ara al cas. La persona que truca s’oferirà a recuperar els fons robats per a la víctima si només pagaria la quota d’un cercador per endavant. És increïble, però funciona.

Alguns estafadors són ambiciosos i no es complau limitar els seus delictes a fraus en metàl·lic. Sol·licitaran a la víctima que enviï còpies del passaport, el permís de conduir, el número de seguretat social i altres dades personals per tal de verificar la seva identitat com a guanyador de la loteria. Aquestes sol·licituds es poden presentar juntament amb formularis d’aspecte oficial a completar. Aquesta informació s’utilitza per al robatori d’identitat.

Tingueu en compte que alguns estafadors recopilen bases de dades d’individus estafats. Si una persona ha estat defraudada una vegada, altres estafadors poden intentar orientar-los amb una història diferent. Si recentment o algú que coneixeu ha estat estafat, estigueu molt atents a qualsevol nova oferta o contacte.

Com evitar que us deixin enganyats per estafes de loteria

Els estafadors els agrada que els seus estafes siguin rendibles i també s’equivoquen. Aquests dos fets ajudar a tothom a identificar els intents de estafa de loteria. A continuació, es mostren les pistes per buscar i preguntar-se si algú que demana que ha guanyat el premi ha estat contactat..

 • Heu entrat a loteries internacionals? És impossible entrar sense comprar un bitllet en persona al país de la loteria.
 • Hi ha errors d’ortografia o frases estranyes a la lletra? Algunes estafes tenen origen en països en què l’anglès no és una llengua materna.
 • La vostra carta té una marca de tarifes massives al sobre? Els estafadors publiquen una gran quantitat de diners per estalviar diners, però mai hi ha guanyadors de loteria a granel.
 • La carta o el correu electrònic us són dirigits específicament? Si no hi ha cap nom, és probable que es produeixi massivament.
 • El número d’entrada de la trucada telefònica comença amb el 876? Probablement sigui un estafador de loteria jamaicana.
 • Li demanen que no expliqui a ningú sobre els guanys o que menteixi sobre fons enviats?
 • Us demanen que pagueu mitjançant transferència bancària o amb targetes de regal iTunes? Aquests mètodes de transferència són insegurs, no oficials i intratables. Cap organització honesta els utilitzaria per cobrar taxes.

Per molt que soni la història o per la gran quantitat de diners que tingueu, no envieu diners. No entregueu les vostres dades personals a ningú que afirmi ser d’una comissió de loteria.

Aquí hi ha un últim consell: Heu comprat alguna vegada un bitllet de loteria real? El caixer ha demanat mai el vostre nom o dades de contacte? La majoria de les entrades de loteria es compren de forma anònima. Si guanyessis, com podrien contactar els administradors de la loteria? No ho poden. És per això que veieu notícies sobre premis de loteria no reclamats. Si heu contactat alguna vegada per guanyar loteria, penseu amb molta cura en aquest punt.

Existeixen loteries legítimes

Per descomptat, existeixen loteries legítimes. Als EUA, es fan loteries oficials a 45 estats nord-americans juntament amb Puerto Rico, el districte de Colúmbia i les illes Verges dels Estats Units. Són gestionats per cada estat o jurisdicció.

Alguns estats combinen les seves loteries per ampliar la petició de compra i el potencial de premis. La major d’aquestes funcionen gairebé com a loteries nacionals, tot i que no hi ha loteries oficials realitzades ni administrades de manera federal. És il·legal entrar en una loteria en un país estranger a menys que estigui present físicament per adquirir el bitllet. És possible que no es puguin comprar en línia.

Què cal fer si rep un intent d’estafa de loteria

Si teniu contacte de estafa de loteria, suprimiu-lo o destruiu-lo immediatament. Els estafadors no poden robar-vos si no poden participar amb vosaltres. Utilitzeu les dades de contacte adequades a continuació per informar d’intents estafes.

Has estat estafat?

Si creieu que vosaltres o algú que coneixeu és víctima d’una estafa de loteria, hi ha maneres de denunciar-ho a les autoritats. És molt poc probable que pugueu recuperar els fons enviats. Deixa d’enviar diners tan bon punt t’adonis que estàs estafat.

Informeu del crim a https://www.usa.gov/stop-scams-frauds. Aquest lloc web ofereix consells específics sobre on informar dels intents de loteria de estafa. El mecanisme d’informes varia segons el mètode que utilitzen els estafadors.

Frau de correu electrònic: servei postal d’inspecció postal dels Estats Units

Frau telefònic: Centre de Queixes del Consumidor de la FCC

Frau per correu electrònic: Centre de denúncies per delictes a Internet (IC3)

Si creieu que l’estafa s’ha originat fora dels Estats Units, informe-la a l’agència corresponent anterior i també a ecommerce.gov.

Canadà

Hi ha molts reportatges sobre canadencs que han estat estafats per milers de dòlars a través de fraus de loteria. Si creieu que heu rebut un intent de estafa de loteria, poseu-vos en contacte amb l’Oficina d’Assumptes del Consumidor. Si heu enviat diners per reclamar guanys de loteria, heu estat estafat i haureu d’informar el crim al vostre destacament local de la GRC. Mantingueu tota la documentació i comunicacions com a evidències per ajudar-los a localitzar els estafadors o ajudar els altres a evitar que els passi el mateix.

UK

Els ciutadans del Regne Unit no són immunes a les estafes de loteria. Si creieu que us han estafat, informeu immediatament de les pèrdues econòmiques a la policia. També podeu presentar un informe amb Action Fraud i l’equip de comerç electrònic d’estàndards nacionals de comerç.

Austràlia

Si esteu a Austràlia i heu perdut diners per estafes de loteria, denuncieu el crim a la vostra comissaria local o truqueu al 131 444. Scamwatch és una organització governamental que ofereix consells complets per a víctimes australianes de frau, incloses les estafes de loteria. La informació de la pàgina de Scamwatch us dirigirà a informar sobre recursos i com protegir la vostra identitat si es lliuraven documents personals durant la estafa..

També us pot agradar Protecció contra robatoris d’Identitat Informació de contacte de fraus de crèdit – Experian, Equifax, TransUnionIdentitat Protecció contra robatoriPosició de correu brossa i telemarketingIdentitat Protecció de robatori “Smishing” Mostra d’àudio de estafaIdentitat Robatori de proteccióBen Bernanke – Víctima de robatori d’identitat

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map