Aplicació de xat de vídeo Houseparty: una guia dels pares sobre problemes d’ús i seguretat

Totes les aplicacions de xarxes socials tenen algun problema de seguretat. Facebook, per exemple, és una plataforma tot en un que permet la publicació tant pública com privada, però també facilita que els estafadors i depredadors trobin i es comuniquin amb les víctimes. Una solució per això és el xat de vídeo només amb convida Amb el xat de vídeo, és més difícil que els estafadors fingeixin ser una altra persona i la naturalesa que només convida fa que els depredadors puguin trobar les seves víctimes.


Casa de partFont: Houseparty

L’aplicació Houseparty n’és un exemple perfecte. L’aplicació desapareix amb la cara pública que presenten la majoria d’aplicacions de xarxes socials, en canvi permet als usuaris convidar de manera privada altres persones a xats de vídeo o de text. Això permet una exploració més senzilla de les persones amb qui es parla, però també presenta preocupacions importants sobre la privadesa i la seguretat per a les famílies.

Què és Houseparty?

Houseparty és una aplicació de xat de vídeo privada disponible a iOS, Android i Mac OS. L’objectiu principal de l’aplicació és el xat de vídeo en grup, tot i que els usuaris també poden enviar missatges de text a través de l’aplicació.

L’aplicació està disponible amb el seu nom actual des del 2016, però es va llançar originalment el 2015 com a aplicació de retransmissió en directe anomenada Meerkat. Life on Air, la companyia de desenvolupament de darrere de Meerkat (ara Houseparty), va decidir canviar l’engranatge a l’aplicació poc després del seu llançament inicial. El 2016, Meerkat va ser rebrandit com a Houseparty. La nova versió de l’aplicació va canviar d’avantatge d’un vídeo en directe de vídeo públic a l’estil de Facebook cap a xats de grups privats semblants a ooVoo.

Preocupació sobre la publicitat i la missatgeria de Houseparty

Houseparty compta ara amb més de 20 milions d’usuaris, el 60 per cent dels quals tenen entre 16 i 24 anys. Tot i que la publicitat de Houseparty només apareix en persones de més de 20 anys, l’aplicació és molt popular entre els menors de 18 anys.. L’aplicació permet als usuaris menors de 13 anys registrar-se en un compte i fa poc per evitar que els menors de 13 anys falsifiquin la seva edat per registrar-se..

Houseparty també inclou subtilment imatges i fraseig que es poden considerar que fomenten conductes il·lícites.

Per exemple, el servei presenta imatges a la pàgina principal d’un vídeo xat de grup amb un home que es connecta amb amics mentre presumptament està nu en una banyera.

Aplicació de xat de vídeo HousepartyFont: Houseparty

A més, sembla que la missatgeria de l’aplicació fomenta un comportament una mica antisocial, com ara “fantasma”, i també sembla que fomenta la comunicació amb desconeguts. Per exemple, a “Normes de casa”, Houseparty anuncia una funció anomenada “Període estrany”, que avisa els usuaris quan persones que potser no coneixen entren a la seva habitació. Adverteix contra els estranys, però també suggereix que els desconeguts poden ser una raó per al “temps de festa!”

Aquest tipus de fraseig a la llengüeta existeix a Houseparty, que es culmina amb la iconografia de l’aplicació d’una tassa de plàstic vermella, símbol de la cultura del partit..

Cap d’aquests ítems indica que Houseparty fomenta intencionadament conductes il·lícites o activitats desviades d’adolescents o adolescents més joves. Tanmateix, com que la missatgeria és ambigua, és possible que els adolescents i adolescents més joves puguin interpretar-los així.

Com funciona Houseparty?

Houseparty està dissenyat per eliminar algunes de les preocupacions sobre la privadesa que existeixen amb la majoria d’aplicacions de xarxes socials públiques. Això ho fa eliminant la presència del públic comuna amb altres aplicacions de xarxes socials com Facebook o Twitter. Els usuaris no poden buscar i trobar-ne d’altres. En canvi, Houseparty només permet als usuaris afegir persones que ja coneixen a través de Facebook o a la llista de contactes del dispositiu.

Houseparty també té l’opció d’afegir altres usuaris que estiguin a prop vostre mitjançant l’opció “A prop de mi” basada en una ubicació. Tanmateix, es pot desactivar la cerca basada en ubicació.

Quan inicieu la sessió a l’aplicació Houseparty, de seguida us heu rebut amb un vídeo a través de la càmera frontal i una llista de qualsevol altre usuari també ha accedit a l’aplicació. La sessió de sessió també enviarà a altres usuaris de Houseparty una notificació “a la casa” per avisar-los sobre la vostra presència a l’aplicació. Houseparty us inicia a la vostra habitació, moment en què podeu unir-vos a l’habitació d’algú si està oberta o convidar altres persones a participar-hi..

També hi ha un bon grapat d’altres funcions que s’acompanyen amb l’aplicació, com l’opció de canviar a la càmera orientada cap a l’exterior, un botó silenciar per al micròfon, l’opció de “bloquejar” la vostra habitació perquè ningú més es pugui unir sense un invitació directa i altres funcions específiques de seguretat (que veurem més endavant)

En general, cada habitació és efectivament “oberta” tret que un usuari opti específicament per bloquejar-la i evitar que altres s’hi adhereixin. I, mentre que d’altres avisin sobre la vostra presència, es poden desactivar les notificacions. A més, és difícil localitzar usuaris nous, ja que aquesta opció està relegada principalment per a persones que ja coneixeu d’altres llocs o d’altres aplicacions de xarxes socials..

Houseparty: característiques de seguretat

Tot i que el seu enfocament més privat fa que sigui menys preocupant per la privadesa, hi ha moltes maneres d’abusar el servei. Com a aplicació de xat de vídeo, encara poden utilitzar els depredadors sexuals per comunicar-se discretament amb els menors, per exemple, fent que sigui una preocupació per als pares. Dit això, l’aplicació té diverses configuracions i funcions destinades a fer molt més difícil que els depredadors l’utilitzin com a mitjà per trobar víctimes, en comparació amb altres aplicacions de xarxes socials o aplicacions de xat com Kik..

Normes de la casa

Normes de casa de hosueparty

L’equip de desenvolupament va incorporar diverses funcions a l’aplicació per alleujar algunes d’aquestes preocupacions de seguretat. A la secció “Regles de casa”, Houseparty té una llista de “regles” que estableix que no estan destinades a incomplir-se. En realitat, es tracta de funcions que ofereix l’aplicació per ajudar a proporcionar una millor experiència als usuaris i més seguretat. Aquestes característiques inclouen:

 • Trucades: permet als usuaris fer trucades de telèfon individuals a amics de Houseparty
 • Ghosting: amaga de forma discreta les notificacions “a la casa” d’un usuari de determinats amics
 • Grups: crea festes privades per a amics selectes
 • Silenciar: desactiva discretament les notificacions “a la casa” que reben els usuaris quan inicien la sessió els amics
 • Notes: permet missatges de text privats entre amics
 • Entrar a casa: amaga discretament les notificacions “a la casa” de tots els altres usuaris
 • Stranger Danger: adverteix als usuaris d’una habitació que un “desconegut” o un amic d’un amic s’ha unit a una festa

Els usuaris també poden bloquejar l’habitació mitjançant un botó de bloqueig a la part inferior esquerra de la interfície de l’aplicació. D’aquesta manera, s’evita que algú s’uneixi a la sala, incloent que altres usuaris s’uneixin a la vostra habitació per invitació de qualsevol altra persona.

Polítiques de privacitat de Houseparty

Com en la majoria de les aplicacions de xarxes socials, Houseparty recopila moltes dades personals. Quan us registreu per primera vegada a Houseparty, no només us haureu de donar la vostra adreça de correu electrònic i la data de naixement, sinó que també heu de donar a l’aplicació el vostre número de telèfon. L’aplicació afirma utilitzar el vostre número de telèfon per verificar que sou una persona real, però pot utilitzar tan fàcilment un mètode de verificació diferent, com ara un Captcha.

Per afegir amics, també heu de donar permís a l’aplicació per accedir a les vostres llistes de contactes i, opcionalment, a la vostra llista d’amics de Facebook. Com a resultat, també heu de considerar que esteu donant les dades dels vostres amics al desenvolupador de l’aplicació, Life on Air, per incloure els seus noms, números de telèfon i altra informació que pugui estar disponible a través dels seus comptes de xarxes socials..

Tot i que Life On Air requereix tècnicament que els usuaris tinguin 13 anys o més, no hi ha manera que el servei verifiqui l’edat dels usuaris. Això significa que els usuaris menors de 13 anys es puguin inscriure sense conseqüència, tot i que Life On Air afirma en els seus Termes i condicions que es reserva el dret a forçar la confisca de qualsevol compte.

Casa de part

Segons els seus Termes i condicions, els usuaris també haurien de considerar els següents:

 • Houseparty és un servei gratuït i es reserva el dret d’utilitzar les vostres dades per vendre anuncis o vendre les vostres dades a tercers amb ànim de lucre.
 • El servei es reserva el dret d’accedir i llegir qualsevol contingut produït dins de l’aplicació, inclosos vídeos privats, missatges o imatges
 • El servei afirma que també recopilarà adreces IP, adreces MAC, cookies, informació de transportista mòbil, geolocalització, pàgines que heu visitat abans i després d’utilitzar el servei, temps dedicat a l’aplicació i més informació privada que no està directament relacionada amb el servei.
 • Life On Air afirma que pot utilitzar qualsevol informació enviada a través dels seus serveis per als seus propis propòsits, “incloent-hi qualsevol idea, invenció, conceptes, tècniques o coneixements divulgats aquí, amb qualsevol propòsit inclòs el desenvolupament, fabricació i / o comercialització de béns. o Serveis. “

Hi ha més preocupacions sobre la privadesa relacionades amb la manera com Houseparty pot i pot utilitzar la informació privada. Recomanem als pares llegir les Condicions del servei i la Política de privadesa.

Si els pares estiguessin preocupats per la casa de casa?

Afortunadament, el format de Houseparty millora en molts dels problemes de seguretat que tenen la majoria de les aplicacions de xarxes socials. Encara així, els pares haurien de ser conscients que les dades privades dels fills són vulnerables a través de Houseparty i que el servei es pot utilitzar encara per a una comunicació discreta.

Els adolescents poden utilitzar Houseparty de forma segura?

És possible que els adolescents utilitzin Houseparty de forma segura. També és possible que els pares puguin supervisar l’activitat dels adolescents. A continuació, es mostren uns quants consells per ajudar els pares a guiar els adolescents que utilitzen Houseparty.

1. Discutiu amb el vostre adolescent sobre els perills que suposa afegir persones que desconeixen

Com que Houseparty no té una funció de cerca, gairebé elimina el perill que els estranys els miren. Tot i això, encara és possible que els desconeguts contactin els adolescents d’altres serveis, com Facebook o Twitter, i els demanin que es connectin a Houseparty. Feu saber al vostre adolescent que el millor és afegir persones que coneguin a la vida real i evitar que s’afegeixi algú fora de la seva edat que no sigui membre o amic de la família.

2. Feu que el vostre adolescent deixi d’utilitzar l’ús de dades personals

En virtut de la secció 5 de les seves Condicions del servei, Life On Air permet als usuaris el dret d’eliminar-se de determinats usos i compartir dades. Això no impedirà que el servei recopili dades, però limitarà el que pensen fer amb ell. Tot i així, Life On Air afirma que optar-hi no els impedeix completament recopilar o utilitzar les vostres dades.

El servei afirma que “encara podem recopilar i utilitzar informació no personal sobre les vostres activitats als nostres Serveis i / o informació dels anuncis en llocs web de tercers amb finalitats publicitàries no interessades, com per exemple per determinar l’efectivitat dels anuncis..

Podeu desactivar-ho enviant un missatge de correu electrònic a Life On Air [email protected].

3. Feu que els vostres adolescents utilitzin la configuració de privadesa de Houseparty

Houseparty inclou un gran conjunt de configuracions de privadesa que faciliten l’ús del servei per als vostres adolescents sense haver-los molestat per persones no desitjades. Feu que els vostres adolescents facin tot el següent:

 • Bloquejar l’habitació cada vegada que inicien la sessió mitjançant l’opció de bloqueig
 • Activa el mode privat en la configuració, cosa que fa que cada habitació sigui una habitació tancada
 • Creeu grups que incloguin només amics íntims
 • Utilitzeu la funció “Esbrina’t a la casa” per ocultar el seu estat en línia

Vegeu també: Configuració de privadesa de Facebook

4. Baixeu l’aplicació tu mateix i feu que el vostre adolescent s’hi incorpori

El vostre adolescent pot lluitar contra afegir-vos, ja que molts adolescents prefereixen no afegir els seus pares als comptes de les xarxes socials. Tanmateix, convertiu-lo en un estat d’ús del servei. A més, feu que el vostre adolescent no us bloquegi les notificacions “a casa”. I quan veieu que estan encesos, assegureu-vos que us permetran fer la sessió a les seves sales de xat.

5. Instal·leu una aplicació de seguiment de telèfon al telèfon de l’adolescent

Tingueu en compte que no recomanem la invasió de la privadesa del vostre fill o fill. Hi ha, però, algunes aplicacions que et permeten controlar el telèfon del teu fill, cosa que et permet rebre dades d’ubicació, informació sobre l’ús de l’aplicació i missatges de text. Algunes d’aquestes aplicacions fins i tot permeten als pares bloquejar l’altre telèfon de forma remota. Aplicacions com mSpy i MamaBear ofereixen als pares un major accés a allò que fan els seus fills en dispositius mòbils, però en fan algunes, a costa d’incrementar les preocupacions sobre privadesa i les relacions potencialment danyades amb els vostres fills..

6. Reitereu les conseqüències legals i personals amb el vostre adolescent

Les lleis locals poden variar, però en alguns llocs els adolescents i nens es poden provar com a adults per crear i compartir imatges pornogràfiques. És important discutir aquests problemes amb els vostres fills que utilitzin les xarxes socials. També és important compartir amb ells el fet que qualsevol persona pugui gravar contingut il·lícit. Houseparty té una funció que permet als usuaris saber quan algú altre al xat ha fet una captura de pantalla, però hi ha maneres en què els usuaris es puguin desplaçar. Altres usuaris poden gravar o guardar imatges i vídeos sense consentiment.

7. Desautoritzar l’ús de Houseparty

Tenint en compte les preocupacions sobre la privadesa, pot ser que sigui del millor interès dels pares desactivar totalment l’ús de Houseparty. El creador de l’aplicació ha durat cert temps per evitar que l’aplicació de xat de vídeo es faci mal ús. Tanmateix, els pares encara haurien de tenir l’última paraula sobre l’ús que fan els seus fills de l’aplicació.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me