Com protegir amb contrasenya fitxers i carpetes en macOS (OSX)

Macbook Air
Hi ha moments que desitgeu una protecció addicional per als vostres documents al Mac. Tot i que l’ordinador està protegit amb contrasenya, pot haver-hi situacions en què algú altre l’hagi d’utilitzar i preferiu limitar l’accés als fitxers personals com fulls de càlcul del pressupost i revistes personals. Alguns de nosaltres també poden necessitar passar documents a través d’un mitjà no fidedigne com ara Internet.


En tots aquests casos, afegir protecció de contrasenya als vostres documents i carpetes us ajudarà a protegir-los. Totes les suites d’oficines principals s’admeten fins a cert punt i ens centrarem en el següent en aquest article.

Contents

macOS

 • Pàgines
 • Clau
 • Nombres
 • Protecció de fitxers i carpetes mitjançant una imatge de disc xifrat
 • Exporta a PDF amb contrasenya

Microsoft Office

 • Paraula
 • PowerPoint
 • sobresortir

Open Office

 • Text
 • Presentació
 • Full de càlcul

Protegir amb contrasenya documents macOS

Les pàgines, la presentació i els números són les principals aplicacions d’oficina per a macOS. Sierra 10.12.1 arriba amb les pàgines 6.0.5, Keynote 7.0.5 i els números 4.0.5 a l’hora d’escriure. Totes aquestes versions ofereixen protecció de contrasenya de la mateixa manera. Seleccionant l’opció Definir contrasenya … al menú Fitxer obre un quadre de diàleg per configurar una contrasenya i, opcionalment, afegir-la a la clau de macOS.

Keynote 7.0.5 Seleccioneu el menú de Contrasenya
Pàgines 6.0.5 Estableix el diàleg amb contrasenya

Si marqueu l’opció Recorda aquesta contrasenya a la meva clau de claus, els usuaris del vostre ordinador no se’ls demanarà la contrasenya en obrir el document. Probablement no sigui adequat si voleu evitar que els usuaris puntuals del vostre equip accedeixin al document. Però, si el document és robat o trobat en un altre lloc, no es podria obrir sense la contrasenya.

Quan un document de Pàgines no està protegit amb contrasenya, el contingut d’aquest text es pot llegir en qualsevol editor de text. Quan es protegeix amb contrasenya, el contingut no es pot llegir. Això suggereix que afegir una contrasenya a un document realitza algun nivell de xifrat al document més enllà de només afegir una contrasenya. Els dos tipus de documents s’obren en aquesta captura de pantalla. Observeu com es pot llegir el document sense protecció del panell dret.

Comparació de dades en pàgines 6.0.5
La icona d’un document protegit per contrasenya canvia per contenir una icona de bloqueig. Això fa molt evident quins documents estan protegits amb contrasenya al vostre sistema. La seguretat es compon de capes i, si bé no s’observa els fitxers protegits, no és una mesura de seguretat profunda, però no serveix de res. Seria millor que des del punt de vista de la seguretat si les macOS no filtressin aquesta informació mitjançant l’ús de diferents icones.

Pàgines 6.0.5 Icona protegida amb contrasenya
Mentre que una icona de document sense protecció sembla aquest.

Pàgines 6.0.5 Cap icona protegida amb contrasenya

Canvieu la contrasenya dels documents macOS

Per canviar o eliminar la contrasenya d’un document, primer haureu d’obrir el document amb èxit. Seleccioneu el menú Fitxer i observeu que l’opció Configura la contrasenya ara és Canviar la contrasenya.

Pàgines 6.0.5 Canviar el menú de la contrasenya
Si seleccioneu aquesta opció, s’obrirà el quadre de diàleg que canviarà o suprimirà la contrasenya. Per eliminar o canviar la contrasenya, heu d’introduir la contrasenya amb èxit. Aquesta és una mesura de seguretat per assegurar-se que algú que es trobi amb un ordinador desatès amb un document obert no pot simplement eliminar o canviar la contrasenya.

Pàgines 6.0.5 Canviar o suprimir el diàleg de contrasenya

Creeu una imatge de disc xifrat en macOS

Hi ha una manera senzilla de fer-ho i una manera difícil de fer-ho. El sistema macOS té la capacitat integrada de crear imatges de disc que opcionalment es poden xifrar. Aquest és el camí difícil. La manera més fàcil és utilitzar una aplicació de tercers com Hider2 (prova gratuïta disponible aquí).

Utilitzant Hider2 per crear una imatge de disc xifrada

Hider2 del programari MacPaw proporciona una volta de programari en la qual podeu arrossegar fitxers. La volta està xifrada de manera que els arxius arrossegats cap a aquesta es protegeixen amb el xifrat AES de 256 bits. Els fitxers xifrats ja no es mostren en una finestra normal del Finder; no són visibles en parla Hider2. Els fitxers han de restaurar-se a la ubicació original abans de poder-los visualitzar o editar. Això es fa alternant el commutador Visible a la dreta del nom de fitxer a la finestra Hider2.

Interfície d'usuari de MacPaw Hider2

Hider2 crearà automàticament una volta al Mac, així com a qualsevol suport extraïble que arrossegueu. Això us permet crear emmagatzematge xifrat portàtil per portar-vos amb vosaltres.

Els principals avantatges de Hider2 respecte a les imatges de disc utilitat integrades són:

 • Seguretat del fitxer suprimit: Quan els arxius s’arrosseguen a Hider2, s’eliminaran de manera segura de la seva ubicació original. Amb una imatge de disc macOS estàndard, heu de recordar per eliminar el fitxer font i normalment només passarà a la paperera.
 • Facilitat d’ús: No és molt difícil crear una imatge de disc macOS xifrada, però amb Hider2 és molt més fàcil. Els usuaris menys tècnics poden trobar Hider2 més fàcil per a l’ús diari.
 • Bloqueig automàtic: Hider2 es pot configurar per bloquejar automàticament la volta després d’un període de temps definit. S’ha d’expulsar manualment una imatge de disc macOS perquè sigui il·legible.

Ús de la UITlity del disc integrat per a macOS per crear imatges de disc xifrades

A més de protegir fitxers amb contrasenya, macOS té la capacitat integrada de xifrar carpetes senceres mitjançant la utilització de la seva imatge de disc. Hi ha dues maneres de fer-ho: o bé crear una nova imatge de disc xifrat des de zero o seleccionar una carpeta existent per xifrar-la. Tots dos tenen els seus propòsits i tenen passos similars per crear.

Creeu una imatge de disc xifrada nova en macOS

Comença llançant l’aplicació Utility de disc i seleccionant New Image (Imatge en blanc) i, a continuació, Image Blank (Bloc imatge) al menú Fitxer.

DU crea l'element del menú d'imatge

Seleccioneu l’opció Xifrat per mostrar les opcions del sistema de xifrat avançat (AES) de 128 i 256 bits. El govern dels Estats Units considera AES prou fort com per assegurar informació classificada amb la clau de 256 bits de longitud adequada per a seguretat de màxim secret. El xifrat pot desaccelerar l’obertura d’un fitxer, però després no té cap efecte. Tret que no estigui molt preocupat per la velocitat de desxifració, no hi ha cap motiu per utilitzar la longitud de clau més dèbil, de manera que haureu de seleccionar l’opció de 256 bits.

Xifratge selectiu DU

Aleshores se li demanarà que seleccioneu una contrasenya i la verifiqueu. Tingueu en compte que no hi ha cap opció de recordar la contrasenya de la vostra clau de claus en aquesta configuració. Tanmateix, quan obriu el fitxer i proporcioneu la contrasenya, podreu escollir la memòria en aquell moment.

Contrasenya de selecció de DU

Feu clic al botó Tria per configurar la vostra contrasenya i el botó Desa a la pàgina original de la Utilitat del disc. Es crearà la vostra imatge de disc nova a la ubicació que especifiqueu al camp On. Després de la creació inicial, es desbloquejarà la carpeta. Si no teniu intenció d’utilitzar-lo de seguida, haureu d’expulsar-lo, que el bloquejarà.

DU expulsa la carpeta sense títol per protegir-la

Per tornar a obrir la imatge del disc, haureu de proporcionar la contrasenya.

Contrasenya d'introducció de DU

La carpeta romandrà oberta i no xifrada fins que la expulsi. Un cop expulsada, tornar a obrir la imatge del disc necessitarà de nou la contrasenya. Tingueu en compte que els fitxers que heu copiat a la imatge del disc encara estan presents a la ubicació d’origen. Probablement voleu suprimir els fitxers font no xifrats.

Creeu una imatge de disc xifrat a partir d’una carpeta existent en macOS

Els passos per crear una imatge de disc xifrat d’una carpeta existent són gairebé idèntics. Inicieu l’aplicació Utilitat de disc i seleccioneu Nova imatge i, a continuació, l’opció Imatge de carpeta.

DU feu una imatge a partir de l’element del menú de la carpeta

Aleshores se us demanarà que seleccioneu la carpeta per xifrar.

Carpeta de selecció DU per a la imatge

A partir d’aquest moment, el procés de creació és el mateix.

Canvieu la contrasenya d’una imatge de disc

Sembla que les darreres versions de macOS no semblen tenir la possibilitat de canviar la contrasenya d’una imatge de disc a l’aplicació Utility de disc. Hi ha una opció de menú desactivada anomenada Canviar la contrasenya, però sembla que no hi ha cap manera d’activar-la. Tot i això, hi ha una utilitat en línia de comandes que es pot utilitzar en lloc.

Obriu un terminal navegant a Launchpad i trobant l’aplicació Terminal. Utilitzeu la següent comanda on YOUR_IMAGE és el nom de la imatge de disc:

hdiutil chpass YOUR_IMAGE.dmg

Se li demanarà la contrasenya existent i la contrasenya nova.

Protegiu amb contrasenya els documents de Microsoft Office

La suite de Microsoft Office té moltes aplicacions i hi ha molts degradats del suport de protecció de contrasenya. Cobrirem la protecció de contrasenya de les tres aplicacions més comunes de Word, Excel i Power Point.

Una paraula sobre el xifratge de Microsoft Office

El format docx per a aplicacions de Microsoft Office és essencialment un conjunt comprimit de fitxers xml. El text sencer d’un document de Microsoft Word sense protecció es troba fàcilment descomprimint el fitxer docx. Tanmateix, una vegada que un document està protegit amb contrasenya sembla xifrat. L’ordre de fitxer en macOS mostra els diferents tipus.

$ fitxer jonistesting-protected.docx
jonistesting-protected.docx: CDFV2 Xifrat arxiu $ jonistesting-unprotected.docx
jonistesting-unprotected.docx: Microsoft Word 2007+

A més, els intents de descomprimir el fitxer protegit fallen:

$ descomprimeix jonistesting-protected.docx
Arxiu: jonistesting-protected.docx
No s’ha trobat la signatura del final del centre del directori. Aquest fitxer no ho és
un fitxer zip o constitueix un disc d’un arxiu de diverses parts. A la
en aquest darrer cas, hi trobareu el directori central i el comentari de fitxers
l’últim disc (s) d’aquest arxiu.
unzip: no pot trobar un directori zipfile en un dels fitxers jonistesting-protected.docx o jonistesting-protected.docx.zip i no pot trobar jonistesting-protected.docx.ZIP, període.

Mentre que per descomprimir un fitxer no protegit, es produeixen diversos fitxers de text. El text sencer del document es pot recuperar de word / document.xml:

$ descomprimeix jonistesting-unprotected.docx
Arxiu: jonistesting-unprotected.docx
inflat: [Tipus de contingut] .xml
inflar: _rels / .rels
inflar: word / _rels / document.xml.rels
inflar: word / document.xml
inflar: paraula / tema / tema1.xml
inflat: word / settings.xml
inflat: word / fontTable.xml
inflat: word / webSettings.xml
inflat: docProps / app.xml
inflat: docProps / core.xml
inflat: paraula / styles.xml

La cadena “CDFv2 Encrypted” significa realment dues coses. El document s’està identificant com a utilitzant el Format de document compost (CDF) i es xifra. Utilitzar un editor de text per obrir el fitxer xifrat mostra aquesta cadena incrustada en ell “keyBits =” 256 ″ hashSize = “64 ″ cipherAlgorithm =” AES “”. Això sembla indicar que s’està utilitzant un xifrat fort AES de 256 bits.

Protegir amb contrasenya un document de Microsoft Word

L’opció de protecció per a Microsoft Word es troba al menú Eines. Seleccioneu Eines i després Protegir document per mostrar el quadre de diàleg del conjunt de contrasenyes.

Menú de contrasenya establert per MS Word

Hi ha alguns paràmetres molt granulars disponibles.

Contrasenya establerta per MS Word

La primera secció del quadre de diàleg Protegir contrasenya és bastant fàcil d’entendre. Introduïu una contrasenya per obrir el document per evitar que ningú l’obri. A continuació, podeu definir una contrasenya per modificar el document. Si una persona només conté la primera contrasenya, només podrà llegir el document i no modificar-lo. La casella de selecció “Només recomanada de lectura” només fa alguna cosa si no heu especificat una contrasenya de modificació. Si marqueu aquesta casella, les persones que obren el document veuran el missatge següent.

Missatge de MS Word de seguida

Simplement poden fer clic a No i obrir el document en mode de modificació perquè tingui un valor limitat des del punt de vista de la seguretat. Tanmateix, si heu especificat una contrasenya de modificació, aquest missatge no apareixerà. En lloc d’això, se’ls demanarà que proporcioneu la contrasenya de la modificació o que facin clic al botó “Només lectura” que realment impedirà que qualsevol persona canviï el document.

MS Word introdueix la contrasenya de forma senzilla

La configuració de protecció és una mica menys evident. Només podeu seleccionar una de les opcions següents

 • Canvis en el seguiment: segueix els canvis de seguiment
 • Comentaris: permet comentaris
 • Llegeix només: impedeix que la gent faci canvis
 • Formes: permet a les persones omplir un formulari al document, però no podran canviar el formulari en si

Canvieu la contrasenya d’un document de Microsoft Word

A diferència de les aplicacions macOS, Microsoft Word no requereix que introduïu la contrasenya actual per canviar o eliminar una contrasenya existent. Qualsevol persona pot seleccionar les eines -> Protegiu l’element del menú Document i suprimiu o canvieu les contrasenyes.

Protegir amb contrasenya un document de Microsoft Excel

Hi ha dos conceptes diferents de protecció amb Microsoft Excel. D’una banda, es pot “protegir” un quadern de treball complet o fulls de treball individuals que es trobin dins, però això no impedeix que ningú obri el fitxer. La protecció de contrasenya de l’obertura del fitxer és un procés diferent i hi ha alguna superposició en la configuració. Les diferències són aquestes:

 • Protegir un quadern de treball: impedeix que es canviï l’estructura del quadern de treball. No es poden afegir fulls, per exemple. No impedeix que la gent canviï les dades del full.
 • Protegiu un full: pot protegir el propi full de qualsevol manera.
 • Protecció de contrasenya del fitxer: requereix una contrasenya per obrir el fitxer i, opcionalment, també pot modificar el contingut.

Per aplicar la protecció de fulls o fulls de treball, seleccioneu el menú Eines i, a continuació, l’element Protecció us permetrà seleccionar entre les dues opcions.

Menú de contrasenya de MS Excel
La protecció de contrasenya de tota la llibreta de treball de canvis és bastant senzilla. Introduïu una contrasenya i, opcionalment, podeu marcar les caselles per especificar la protecció per a l’estructura del document i també les mides de la finestra.

Quadern de treball de protecció de contrasenya establert per MS Excel
Les opcions per protegir un full específic són més granulars. De manera predeterminada, els usuaris només poden seleccionar cel·les, però podeu triar habilitar més permisos marcant les caselles de selecció aplicables.

Full de protecció de contrasenya establert per MS Excel
Si un usuari intenta realitzar una acció no permesa, es mostrarà el missatge següent.

MS Excel edita el missatge de full de treball protegit
Per requerir una contrasenya per obrir o modificar el document, haureu d’utilitzar les opcions de desa quan deseu el fitxer. Les mateixes opcions que es troben a Word per proporcionar contrasenyes diferents d’edició i modificació, a més de recomanar només de lectura, estan disponibles.

MS Excel protegeix de l'obertura

Canvieu la contrasenya d’un document de Microsoft Excel

Per canviar la protecció de fulls o fulls de treball, feu clic al menú Eines, seleccioneu Protecció i, a continuació, feu clic a l’opció Desprotegir desitjada. Si se us aplicés, se us demanarà que introduïu la contrasenya.

Contrasenya del full de canvis del MS Excel
Per canviar la contrasenya d’obertura, seleccioneu l’opció Contrasenyes al menú Fitxer. Podeu suprimir o canviar la contrasenya al quadre de diàleg resultant.

Protegir amb contrasenya un document de Microsoft PowerPoint

Només hi ha dues opcions per protegir un document de Microsoft PowerPoint; protegir de l’obertura i protegir-se de les modificacions. A diferència de les altres aplicacions de Microsoft Office, l’opció Contrasenyes del menú Fitxer utilitza la paraula xifrada en lloc de la contrasenya. Un fitxer PowerPoint protegit amb contrasenya és un fitxer xifrat.

$ file Presentation.pptx
Presentació.pptx: CDFV2 Encriptat

Canvieu la contrasenya d’un document de Microsoft PowerPoint

Per canviar o eliminar la contrasenya d’un document de Microsoft Power Point, torneu al menú Fitxer, seleccioneu Contrasenyes i, després, canvieu o traieu la contrasenya.

Contrasenya de canvi de MS PowerPoint

Protegir amb contrasenya un document PDF

Totes les aplicacions macOS, pàgines, números i clau de claus, permeten exportar-les a PDF.

Exportació de Keynote 7.0.5 a PDF

Dins el quadre de diàleg d’exportació, hi ha una opció per definir una contrasenya que serà necessària per obrir el fitxer PDF.

Contrasenya per a números PDF

Protegiu amb contrasenya els documents d’OpenOffice

OpenOffice també emmagatzema documents en un fitxer comprimit i descomprimint-lo revela el contingut. El text sencer d’un document de text sense protecció s’emmagatzema a context.xml. Un cop protegit amb contrasenya, el fitxer principal encara es pot descomprimir, però el fitxer content.xml ja no es pot llegir.

Protegir amb contrasenya un document de text d’OpenOffice

La configuració per protegir la contrasenya d’un document de text d’OpenOffice es troba al diàleg de desat. Seleccioneu el menú Fitxer i, a continuació, l’opció Desa. Comproveu l’opció Desa amb contrasenya.

Casella de selecció de contrasenya OO

Se us demanarà que configureu una contrasenya a la pàgina següent. Podeu configurar contrasenyes separades per obrir-les i modificar-les si seleccioneu el botó Més opcions.

Contrasenya OO

Canvieu la contrasenya en un document de text d’OpenOffice

Per canviar la contrasenya d’un document de text d’OpenOffice, haureu d’accedir a l’opció de menú Desa com a fitxer. Assegureu-vos que la caixa de verificació Desa amb contrasenya està activada i feu clic al botó Desa. Es mostrarà el quadre de diàleg del conjunt de contrasenyes en el qual podeu canviar la contrasenya. Si voleu eliminar la contrasenya, desmarqueu l’opció Desa amb contrasenya abans de fer clic al botó Desa.

Protegir amb contrasenya un document de full de càlcul d’OpenOffice

El menú Eines del full de càlcul d’OpenOffice conté dues opcions per protegir només el full actual o el document complet.
Full de protecció de fulls o llibre de treball

Hi ha algunes opcions que es poden seleccionar quan es protegeix un full específic, però quan es protegeix el document complet, només cal que es requereixi una contrasenya per obrir el document..

Contrasenya del full de conjunt de fulls d’OO
Contrasenya del full de treball del conjunt de fulls d’OO

Les opcions per protegir el llibre de treball s’obriran a les mateixes són les que es descriuen a la secció Text d’OpenOffice. Aquests paràmetres es troben al menú Desa.

Canvieu la contrasenya en un document de full de càlcul d’OpenOffice

Si canvieu la contrasenya en un full de càlcul d’OpenOffice, es fa el mateix procés que canviar la contrasenya en un document de text d’OpenOffice..

Protegir amb contrasenya un document de presentació d’OpenOffice

La protecció d’un document de presentació d’OpenOffice és molt similar a la protecció d’un document de text OpenOffice. Si marqueu l’opció Desa amb contrasenya al diàleg Desar fitxer, s’obrirà una finestra de diàleg per configurar una contrasenya. La presentació només admet un nivell de contrasenya per obrir el fitxer. No hi ha cap contrasenya separada per permetre l’edició.

Contrasenya establerta de presentació OO

Canvieu la contrasenya en un document de presentació d’OpenOffice

Si es torna a desar el document amb l’opció Desa amb contrasenya marcada, es mostrarà el diàleg de contrasenya establert cada cop. Podeu canviar o eliminar la contrasenya d’aquesta pantalla en aquell moment.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map