Millor còpia de seguretat en línia 2019

Trobar la solució adequada de còpia de seguretat al núvol, ja sigui per a ús personal o per a la vostra empresa, no és una opció que es faci a la lleugera. Si i quan es produeix el pitjor, robatori, pèrdua o dany irreparable del vostre dispositiu, la tranquil·litat que es proporciona amb una còpia de seguretat de núvol emmagatzemada de manera segura pot ser inestimable.


Però, amb tantes opcions de còpia de seguretat en línia, com reduir la cerca? Primer, identifiqueu les vostres necessitats. Fes-te aquestes preguntes:

  • Necessiteu fer una còpia de seguretat de l’ordinador?
  • Esteu disposat a pagar? Si és així, quant?
  • Quant espai d’emmagatzematge necessiteu?
  • La vostra connexió a Internet és prou bona?
  • Emmagatzeneu informació privada o sensible que cal protegir?
  • Sovint es basa en l’assistència al client per obtenir ajuda?
  • Quina importància té una interfície ben dissenyada?
  • Quines funcions addicionals voleu més enllà de la còpia de seguretat bàsica?

Necessiteu fer una còpia de seguretat de l’ordinador?

El recomanem. Al món connectat d’avui, gran part de les nostres vides s’emmagatzemen als nostres ordinadors i altres dispositius. Perdre’ls, ja sigui per danys, robatoris o d’una altra manera, pot ser devastador. Una còpia de seguretat fiable proporciona la seguretat que, independentment del que passi, les vostres dades sempre es poden recuperar.

Les còpies de seguretat de l’ordinador es divideixen generalment en dues categories: còpia de seguretat local, com ara un disc dur extern i una còpia de seguretat en núvol, que es fa a través d’internet. El problema de les còpies de seguretat locals és que heu de recordar de connectar regularment la unitat de còpia de seguretat a l’ordinador i executar la còpia de seguretat manualment. A més, les còpies de seguretat locals són tan vulnerables a danys i robatoris com al vostre PC o Mac.

La còpia de seguretat del núvol, en canvi, es produeix contínuament en segon pla cada vegada que l’ordinador està connectat a Internet. La majoria de serveis de còpia de seguretat en núvol actuals estan automatitzats, la qual cosa no ha de fer res més enllà de la configuració inicial. Les còpies de les vostres dades s’emmagatzemen normalment a diverses ubicacions, minimitzant el risc de pèrdua fins a un marge molt prim.

Esteu disposat a pagar?

La majoria dels serveis de còpia de seguretat en núvol ofereixen un nivell o prova gratuïta, però solen limitar-se a l’espai d’emmagatzematge i / o al temps assignat. Els serveis més populars com Google Drive, Dropbox i Microsoft OneDrive tenen tots els nivells gratuïts, però es limiten a alguns gigabytes i estan dissenyats més per emmagatzemar núvol en lloc de còpia de seguretat en núvol (més sobre les diferències entre còpia de seguretat, emmagatzematge i sincronització).

Si voleu una còpia de seguretat real del núvol amb prou espai per adaptar-se a tots els vostres fitxers, probablement haureu de pagar per una subscripció. Els preus varien àmpliament, però un bon preu mitjà de referència és normalment de 10 dòlars americans al mes. N’hi ha que són molt més barats, i altres bastant més cars. Cada proveïdor té els seus avantatges i desavantatges.

Quant espai d’emmagatzematge necessiteu?

Un cop heu decidit que haureu de començar a fer una còpia de seguretat de les vostres dades, la primera pregunta que heu de fer és: quanta espai necessito? Per obtenir un càlcul aproximat, penseu en què voleu fer una còpia de seguretat. Probablement haureu d’emmagatzemar tots els fitxers d’usuari, és a dir, documents, fotos, vídeos, música, descàrregues i altres suports. Afegiu totes aquestes coses per veure la quantitat d’espai que ocupeu al disc dur i recordeu que necessitareu espai per créixer. Com a regla general, els documents ocupen el mínim espai, després la música i les fotos, i després els vídeos. Si filmeu molts vídeos, necessitareu un núvol més gran.

Si voleu fer una còpia de seguretat completa del sistema, necessitareu encara més espai. Les còpies de seguretat del sistema poden restaurar equips sencers, no només els fitxers. Inclou totes les aplicacions, configuracions i qualsevol cosa que tinguis al disc dur.

És propietari de diversos dispositius que han de fer una còpia de seguretat? Avui en dia, molts serveis d’emmagatzematge en núvol us permeten afegir tants dispositius (ordinadors, smartphones, tauletes, discs durs externs) a la vostra mida. Assegureu-vos que l’empresa ofereix aplicacions per a qualsevol plataforma que utilitzeu. Els usuaris de Windows Phone, per exemple, tindran més dificultats per trobar un servei amb una aplicació compatible que els usuaris iOS i Android.

Algunes marques anuncien emmagatzematge “il·limitat”, però normalment es limiten a un sol dispositiu.

Si teniu una empresa i necessiteu una seguretat de diverses estacions de treball, busqueu serveis que ofereixen taulers administratius de manera que pugueu supervisar i gestionar les còpies de seguretat dels vostres empleats..

La vostra connexió a Internet és prou bona?

Els programes de còpia de seguretat poden afirmar que poden accelerar les vostres càrregues amb una mica de tecnologia fantàstica, però finalment es redueix a la vostra connexió a Internet. Qualsevol usuari de banda ampla actual pot utilitzar emmagatzematge en línia, però els que tinguin connexions més lentes podrien trigar una setmana a completar una còpia de seguretat inicial. També podria dificultar altres activitats, com ara la transmissió de música i vídeo o, fins i tot, la navegació web.

Si teniu una connexió lenta, vigileu els serveis que ofereixen còpia de seguretat incremental, que només realitza una còpia de seguretat de les parts d’un fitxer que s’han modificat en lloc de tot. Algunes aplicacions també us permeten accelerar de forma manual l’amplada de banda que s’utilitza per fer còpies de seguretat.

Emmagatzema dades privades o sensibles?

Els estàndards de seguretat varien àmpliament entre els serveis de còpia de seguretat al núvol. Hi ha diversos factors a considerar en funció de les vostres necessitats.

El primer és la protecció de transferència. Gairebé totes les empreses utilitzaran SSL per xifrar les vostres dades mentre es carreguen al núvol. Probablement és millor evitar els que no ho són.

A continuació, hi ha xifratge de les dades un cop estan realment al núvol. Si no està xifrada, l’empresa, els pirates informàtics i les autoritats governamentals podrien accedir a les vostres dades. La majoria de les persones voldran el xifratge per protegir-se dels amargadors, però potser a d’altres no els preocupa la privadesa.

Les empreses que ofereixen el xifrat solen utilitzar AES de 128-bit o AES de 256-bit, aquest darrer és el nivell de protecció més fort. Les dades s’han de desxifrar amb una clau, que pot ser propietat vostra o de l’empresa. Per a la majoria d’usuaris personals, és preferible utilitzar la clau de l’empresa. No hauràs d’emmagatzemar ni memoritzar res. Tot i això, l’empresa encara té accés tècnic a les vostres dades i podrien ser obligades a accedir-hi per part de les autoritats.

Si la privadesa és un problema, creeu la vostra clau privada. Això vol dir que ningú, ni tan sols l’empresa de còpia de seguretat en núvol, pot desxifrar les vostres dades. L’inconvenient és que si perdeu la clau, no podreu tornar a accedir a les vostres dades. En cas de pèrdua o robatori, el proveïdor de còpia de seguretat del núvol no és responsable.

Finalment, considereu on s’emmagatzemen les vostres dades. Si les vostres dades s’emmagatzemen en servidors ubicats en un país amb lleis de privadesa pobres, la vostra informació podria estar en risc. Si l’empresa no posseeix els seus propis servidors físics, probablement les vostres dades s’emmagatzemen en un proveïdor de servidors virtuals com Amazon, Google o Rackspace, afegint un tercer i complicant encara més qui pot accedir. Cerqueu normes i certificacions de compliment amb agències de confiança.

Quant confia en el servei al client?

Si no sou un expert en tecnologia, el servei al client pot ser un element important per respondre preguntes i resoldre problemes. La majoria dels serveis de còpia de seguretat en núvol tindran sistemes de presentació de bitllets, xat en directe, números de telèfon o alguna combinació dels tres. Quan revisem els serveis de còpia de seguretat en núvol de Comparitech, sempre realitzem el servei d’atenció al client de manera progressiva per comprovar si el personal és ràpid, fiable i coneixedor..

Quina importància té una interfície ben dissenyada?

No hi ha cap manera adequada de dir-ho: algunes aplicacions de còpia de seguretat del núvol tenen interfícies lletges i datades. Alguns poden ser difícils de descobrir. Si això us preocupa, assegureu-vos de provar-los amb una prova gratuïta. Una interfície neta i ben dissenyada fa un llarg camí per millorar l’experiència dels usuaris i evitar la frustració.

Quines funcions voleu més enllà de la còpia de seguretat bàsica?

Les empreses de còpia de seguretat en línia ofereixen molt més que copiar fitxers d’un lloc a un altre. Alguns us permeten compartir fitxers específics amb amics i col·legues. Altres proporcionen els mitjans per localitzar dispositius perduts o robats. Sincronització de fitxers, publicació de correu electrònic, còpies de seguretat híbrides: la llista continua. Conegui què hi ha disponibles i tria els serveis que s’adaptin millor a les teves necessitats.

Llegiu les nostres ressenyes!

Cap solució única de còpia de seguretat del núvol que només s’adapti a tots faran feliços a tots. Es necessita molta excavació, proves i investigació per esbrinar quines empreses ofereixen el millor valor. Afortunadament per a vosaltres, ja vam fer la major part del treball dur i vam recopilar les nostres troballes a la nostra secció de comentaris.

Tenim en compte tots els criteris anteriors i molt més per oferir-vos una anàlisi completa dels millors productes del mercat. Afegim més tot el temps, així que no oblideu tornar a revisar si no trobeu el que busqueu.

No importa el que trieu, recordeu que alguna cosa és millor que res. Posseir un ordinador sense cap mena de còpia de seguretat al seu lloc és com conduir un cotxe sense assegurança. És possible que estalvieu diners a curt termini, però acabareu tornant a picar-vos.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me