Rishikim i zgjuar DNS


SmartyDNS zhbllokon faqet e internetit me kufizime gjeo-kufitare, enkripton mirë trafikun, siguron fleksibilitet rreth protokolleve dhe ofron shpejtësi konkurruese. Por falë politikës së tij për shkeljen e të drejtave të autorit që ndikon në përralla dhe disa çështje këtu e atje, nuk ka’t rriten mesatarisht në botën e VPN-ve.

Duke ofruar një gamë të klientëve të fuqishëm, kriptimin dhe protokollet që krahasohen me VPN-të elitare, shpejtësinë e shpejtë dhe zhbllokimin e besueshëm, SmartyDNS bën një përshtypje të parë të mirë. Dhe aty’Pa dyshim që disa njerëz do të zbulojnë se kjo VPN relativisht e vogël është pikërisht ajo që u nevojitet. Kështu që le’Mësoni më shumë rreth asaj nëse ky VPN është një nga opsionet e arsyeshme për ju, ose një ofrues për të hedhur poshtë.

Siguria dhe intimiteti

Meqenëse siguria është shqetësimi numër një për çdo përdorues të VPN, ka kuptim që të fillojmë rishikimin tonë SmartyDNS këtu. Për të nisur gjërat, këtu’Një përmbledhje e shkurtër e veçorive të sigurisë dhe intimitetit që ky ofrues duhet të ofrojë:

 • Protokollet përfshijnë L2TP / IPSec, SSTP, OpenVPN, IKEv2 dhe SoftEther. Të gjithë përdorin encryption AES 256-bit.
 • PPTP është gjithashtu në dispozicion, me 128-bit MPPE
 • Kaloni ndërprerësin e përfshirë
 • Mbrojtja e rrjedhjeve DNS dhe Smart DNS
 • Politikë e rreptë e mos-prerjeve

Ky grup i veçorive të sigurisë është mjaft gjithëpërfshirëse. ajo’goodshtë mirë të shihni encryption AES OpenVPN dhe 256-bit, i cili është standardi i artë për VPN-të e tregut në masë. Smart DNS është i dobishëm për të anashkaluar mbikëqyrjen, dhe atje’s një Kill Switch gjithashtu, i cili është i dobishëm për përrua dhe transmetim. Në të njëjtën kohë, SmartyDNS u ofron përdoruesve një nivel të mirë fleksibiliteti brenda klientit, duke i lejuar ata të zgjedhin protokollin e tyre dhe cilësimet e tjera. Shtimi i PPTP isn’ose një problem, ose. Për sa kohë që përdoruesit i kuptojnë kufizimet e tij të sigurisë, ai’s një mundësi e mirë për të përdorur përkohësisht kur kërkohet shpejtësi më e shpejtë e shkarkimit.

Çfarë’ka munguar? Epo, atje’nuk ka asnjë strukturë Double VPN, e cila do t’i lejojë përdoruesit të fshehin faktin që po përdorin një VPN. Dhe aty’Nuk ka bllokim të reklamave brenda klientit ose përgjim të malware, kështu që përdoruesit mund të jenë të ekspozuar ndaj sulmeve me qëllim të keq. Por këto janë çështje relativisht të vogla. Në përgjithësi, ky është një ofertë solide dhe një fillim i mbarë.

A i regjistron të dhënat tuaja SmartyDNS VPN?

Minimal ose asnjë.

SmartyDNS shprehet qartë se ka një politikë logimi zero, e cila është shumë e mirëpritur. Por siç e dimë të gjithë, shumë VPN japin premtime të mëdha në lidhje me mbledhjen e të dhënave, ndërsa në të vërtetë ofrojnë shumë zbrazëtira për të mbledhur të dhënat e klientit. A është ky rasti këtu?

Përgjigja është, në thelb, “jo.” Sipas Kushteve të Shërbimit në faqen e internetit:

SmartyDNS nuk mban regjistrat e lidhjeve dhe regjistrat e aktiviteteve. Ne don’regjistroni, logoni ose ruani të gjitha të dhënat në lidhje me aktivitetet tuaja gjatë përdorimit të VPN tonë, duke siguruar që asnjë përdorues të mos mund të përputhet me aktivitetin ose sjelljen specifike të rrjetit.

Ndërsa përdoruesit mund të japin informacion të caktuar personalisht të identifikueshëm për SmartyDNS të marrëveshjes së tyre gjatë procesit të nënshkrimit, kjo nuk është e nevojshme. Përdoruesit do të duhet të shkruajnë është një adresë e-mail, e cila mund të jetë një rrugëdalje.

SmartyDNS është i vendosur në Rumani, i cili është një juridiksion miqësor ndaj intimitetit dhe nuk ka ligje për ruajtjen e të dhënave. Ky është një lajm i mirë për këdo që shqetësohet për rrezikimin e anonimitetit të tyre.

Shpejtësia dhe performanca

Shpejtësia ka rëndësi kur bëhet fjalë për VPN dhe SmartyDNS bën zhurmat e duhura në këtë fushë. Reklamon serverë të shpejtë 1 Gbps dhe bandë të pakufizuar, si dhe “shpejtësi të pakufizuar” (pra pa goditje).

Kur kemi kryer një test shpejtësie për versionin PC, ato pretendime thuajse u ngritën në këmbë. Me OpenVPN dhe 256-bit AES, shpejtësitë tona të shkarkimit morën një hit prej 30%, dhe shpejtësia jonë e ngarkimit ishte e ngjashme. Nëse do të provonim një server më të largët, rënia nuk ishte’t masiv, dhe kjo’është mirë të shihet. Sidoqoftë, kemi vërejtur një rënie të lidhjeve përderisa VPN ishte e fejuar, e cila nuk është’kaq pozitive. Kur kaluam në PPTP, shpejtësia u kap shpejt, dhe ishte siguruese për të parë ndryshimin. që’prova të forta se encryption është duke u aplikuar.

Mbulimi i serverit

Ndërsa shpejtësia është një aspekt pozitiv i paketës SmartyDNS, e njëjta mund’vërtet thuhet për mbulimin e serverit. Kompania ofron servera në vendet e mëposhtme: Hollanda, Gjermania, Sh.B.A., Franca, Italia, Kanada, Australia, Polonia dhe Mbretëria e Bashkuar. Zgjedhja është tërhequr shumë drejt vendeve më të pasura, duke e bërë aplikacionin më pak tërheqës për përdoruesit indiane, amerikano latine ose kinezë.

Lehtësia e përdorimit dhe mbështetja multiplatformale

Përdoruesit SmartyDNS mund të shkarkojnë VPN në platformat e mëposhtme:

 • Windows
 • mushama
 • android
 • iPhone
 • FireTV

që’nuk është një përhapje e keqe për një VPN relativisht të vogël. atje’Nuk ka mbështetje ruteri dhe asnjë shërbim për përdoruesit e PC-ve që mbështeten në Linux, por përfshirja e FireTV është interesante. Kur shkarkoni klientin, duhet të shfaqen pak probleme. Kjo mund të bëhet përmes VPN’Bibliotekat në internet ose aplikacionet si iTunes ose Google Play.

Aplikacioni i PC-së u shkarkua pa ndonjë problem, dhe u vërtetua shumë i thjeshtë për tu konfiguruar. Përdoruesit e lirë vetëm duhet të japin një adresë e-mail për të filluar gjykimin 3 ditor, të cilin ne e bëmë. Kur klienti filloi të rritet, gjithçka dukej se ishte e arritshme dhe çuditërisht e fuqishme. Përdoruesit mund të renditin serverat më të shpejtë, të shohin lehtësisht se cilët serverë janë miqësorë për torrent, të kalojnë midis protokolleve, të rregullojnë Smart DNS për të hyrë në faqet e internetit të bllokuara dhe të ndryshojnë sa shpesh u caktohet një adresë e re IP. Dhe, nën gjithë këtë, Kill Switch siguron paqe në mendje nëse lidhja VPN dështon.

Në përgjithësi, na bëri përshtypje se sa e lehtë ishte përdorimi i aplikacionit dhe sa karakteristika të përfshira. Kështu që’Një tjetër veçori pozitive e paketës SmartyDNS.

Zhbllokimi i Netflix dhe platformave të tjera transmetuese

Smarty premton në mënyrë të qartë “zhbllokoni faqet e internetit të kufizuara me gjeo” – ju mund të gjeni një listë në faqen e tyre. Kjo përfshin Netflix SHBA, Hulu, iPlayer të BBC, HBO, dhe më shumë.

Ne nuk mundëm’testoni të gjithë ata, por nuk pati asnjë problem me qasjen Netflix ose iPlayer të BBC-së. ajo’goodshtë gjithashtu mirë për të parë një VPN me një klient FireTV. Kjo duhet të lejojë përdoruesit e Firestick të ngarkojnë SmartyDNS në pajisjet e tyre të transmetimit, dhe një instalim Roku duhet të jetë i mundur gjithashtu. Ne nuk bëmë’ta merrni kaq larg, por ajo’coolshtë mirë që një VPN e përballueshme ka krijuar hapësirë ​​për pajisje shtesë inteligjente.

P2P dhe përrua

Jo shumë VPN ofrojnë përrua të sigurta me shpejtësi të zbatueshme, por SmartyDNS është një prej tyre. Kompania ka ndarë dy serverë në Hollandë dhe Gjermani, ku përdoruesit mund të krijojnë një lidhje të koduar P2P. Ne zbuluam se shpejtësitë e uTorrent ishin të ngadalta, por jo të tmerrshme, kështu që ky është padyshim që një klient duhet të marrë në konsideratë për shkarkime të sigurta të torrenteve.

Sidoqoftë, jini të vetëdijshëm se termat dhe kushtet e SmartyDNS shprehin qartë kompaninë’qëndrimi për shkeljen e të drejtës së autorit. Ai gjithashtu shprehet se “SmartyDNS kërkohet nga ligji për të hequr ose bllokuar hyrjen në përmbajtjen e klientit pas marrjes së një njoftimi të duhur për ligjet e shkeljes së të drejtave të autorit.” – kështu që kjo isn’t një torrenter’parajsë me çfarëdo mënyre.

Censura në internet në Kinë dhe gjetkë

Rrahja e censurës është një tipar kryesor i VPN-ve të mira, veçanërisht për përdoruesit në Kinë, ku Firewall i Madh kufizon në mënyrë dramatike disponueshmërinë e përmbajtjes nga jashtë vendit. atje’lajme të mira dhe të këqija këtu për përdoruesit në vendet shtypëse.

Nga njëra anë, Smarty’Kriptimi i ngurtë e izolon atë nga të gjitha, por mbikëqyrja më intriguese në internet. Nga ana tjetër, termat dhe kushtet përfshijnë një klauzolë të mahnitshme e cila ndalon “Anydo veprimtari tjetër e paligjshme” – të cilat mund të përfshijnë hyrjen në faqet e internetit të censuruara. që’nuk është një deklaratë ngushëlluese për ata në Arabinë Saudite ose Kinë. Kështu mundemi’Në të vërtetë e krijoni këtë VPN në mesin e elitës antikensuruese.

Mbështetja e klientit

Mbështetja e fortë e klientit është thelbësore për çdo VPN me reputacion, dhe SmartyDNS bën mjaft mirë në këtë front. Këtu janë mënyrat kryesore me të cilat klientët mund të kontaktojnë stafin e shërbimit për të trajtuar pyetjet e zgjidhjes së problemeve:

 • Bisedë live (gjatë orarit të zyrës)
 • Një bazë e njohurive e përpiluar mirë me FAQ mbi tema të shumta
 • Në mbështetje të personave përmes VPN’Zona e Klientit, ku përdoruesit mund të shqetësojnë përmes biletave individuale
 • Kontakti i mediave sociale përmes Twitter dhe Facebook

Sistemi i biletave të postës elektronike zakonisht është mjaft i shpejtë (megjithëse ka raporte në internet për vonesa gjatë 24 orëve). Kështu që, nëse keni probleme, ndihma duhet të jetë afër.

Çmimeve

SmartyDNS operon sistemin e mëposhtëm të çmimeve:

 • Një gjykim falas 3 ditor me të gjitha tiparet premium
 • 1 muaj për 4,86 ​​dollarë në muaj
 • 3 muaj për 3,85 dollarë në muaj
 • 1 vit për 2.91 $ / muaj

Gjyqi 3-ditor është i mirë për tu parë, veçanërisht pasi përfshin të gjitha VPN’funksionet s. Megjithatë, ajo’Nuk është me të vërtetë e mjaftueshme për të marrë një ndjenjë për shpejtësinë e shkarkimit ose kohën e duhur. Do të ishim më të lumtur me një gjykim 14-ditor ose më gjatë. Kjo tha, çmimet për Premium VPN nuk janë’t shum keq. Ata krahasohen me VPN të tjera të paguara të njohura si CyberGhost ose PIA, por atje’Nuk ka kontratë të zgjatur 3 vjeçare (si me NordVPN). Kjo do të ishte një mundësi e dobishme për klientët besnikë.

Opsionet e pagesave përfshijnë të zakonshmet (VISA, MasterCard dhe American Express), si dhe PayPal, AliPay, BitCoin, Discover, Webmoney, Yandex, Boleto Bancario dhe Qiwi. Pra, kërkohen disa nga më pak të njohurit cryptocurrency dhe e-kuletat.

Kompania gjithashtu operon një politikë mjaft të qartë të rimbursimit. Konsumatorët mund të kërkojnë një garanci të kthimit të parave deri në 30 ditë pas blerjes. Ekzistojnë disa përjashtime mjaft të gjera, megjithatë. Për shembull, SmartyDNS fitoi’t paguaj nëse përdoruesit nuk mund të hyjnë në një sit që nuk është’t paraqitur në të saj “lista e faqeve të internetit të zhbllokuar.” Dhe kushdo që akuzohet për shkelje të T&Cs mund të përjashtohen nga një rimbursim, gjithashtu. Ende aty’është një shans shumë i mirë që përdoruesit të mund të marrin paratë e tyre nëse VPN nuk arrin të matet.

Vija e poshtme

Ndonjëherë, VPN-të bien diku në mes, dhe kjo është një nga ato raste. nëse ti’po kërkoni përsëri një ndihmë streaming dhe zhbllokimin e gjeo-të, megjithatë, atëherë SmartyDNS është një thirrje e mirë. Kriptimi dhe zgjedhja e tij e protokolleve është e shkëlqyeshme, shpejtësia matet, dhe zhbllokimi i Netflix është i shkëlqyeshëm.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map