Rishikim IPJetable


Përmbledhje

Me të gjitha llojet e kompanive VPN që na premtojnë të gjitha llojet e gjërave, mund të bëhet e lodhshme të provosh klientë të rinj dhe të shoshitësh strukturat e çmimeve për çdo kompani të vetme atje. ajo’niceshtë bukur të takosh një kompani që thjesht ofron shërbime të thjeshta, klasike, VPN.

IPJetable është një kompani zvicerane me serverë të vendosur në Hollandë, dhe ata ofrojnë një seri të thjeshtë të serverëve VPN me të cilët mund të lidheni përmes cilësimeve të rrjetit tuaj me një emër përdoruesi dhe fjalëkalim që keni vendosur në faqen e tyre të internetit. Ata përdorin protokollet PPTP dhe OpenVPN, por jo’t ofroni çdo informacion mbi llojin e kriptimit që ata përdorin.

Kjo është pak e një flamuri të kuq, pasi kriptimi i mirë është zakonisht diçka që ofruesit e VPN u pëlqen të mburren. IPJetable nuk’Keni ndonjë veçori ose mbrojtje të veçantë; thjesht vendosni lidhjen tuaj përmes cilësimeve të rrjetit tuaj. Edhe pse kjo e bën IPJetable pak më tërheqëse përsa i përket sigurisë, ai definitivisht zvogëlohet në kurbën e të mësuarit dhe kompleksitetin e përvojës.

Shpejtësitë e tyre janë mjaft të pasakta në krahasim me VPN-të e tjera, e cila është veçanërisht zhgënjyese duke pasur parasysh sa i mungojnë tiparet e sigurisë dhe funksionaliteti shtesë. atje’Nuk ka justifikim të vërtetë për shpejtësi si kjo, por atje’një mundësi që rezultatet tuaja të jenë të ndryshme. Më shumë për këtë më poshtë.

IPJetable’çmimet s janë mjaft mesatare. Enoughuditërisht, ata don’t ofroni tarifa të zbritura për periudha më të gjata të angazhimit, që është një tjetër pengesë e madhe në krahasim me shërbimet e tjera VPN të disponueshme. Ata kanë mbështetje për Windows, macOS, iOS, Freebox dhe të tjerë si Ubuntu.

Meqenëse ata përdorin serverë të dedikuar me seli në Hollandë me karakteristika minimale shtesë, ISJJ nuk është IPJetable’veçanërisht të dobishme për zhbllokimin e Netflix. Torrentimi është një aktivitet tjetër që ndoshta nuk është një ide e mirë përmes IPJetable. Edhe pse TOS e tyre nuk ka’të përmendni asgjë në lidhje me ndarjen e skedarëve, veçoritë e sigurisë nuk i bëni’duken mjaft gjithëpërfshirëse për të mbrojtur trafikun e përroit.

Shqyrtimet e tyre për mbështetjen e klientëve janë pozitive, megjithëse ato ofrojnë mbështetje vetëm përmes FAQs dhe emailit. Shtë e paqartë nëse ekipi i tyre i ndihmës me email mund të ofrojë mbështetje për përdoruesit që flasin anglisht.

Në këtë përmbledhje të IPJetable, ee’do të hedhim një vështrim më të afërt në gjithçka që ofron kjo kompani. Por së pari, ne’do të kalojmë në disa pika kryesore që janë të rëndësishme të mbani në mend para se të shqyrtojmë nëse IPJetable është apo jo për ne.

A është IPJetable i sigurt për t’u përdorur?

Aspekti më i madh i IPJetable për këtë kategori është mungesa e informacionit për standardet e tyre të kriptimit. ajo’kurrë nuk është një shenjë e mirë kur një VPN e fsheh atë’Karakteristikat e sigurisë. Edhe pse një përmbledhje e përdoruesit që gjetëm pretendoi se ata përdorin encryption 128 bit, ne nuk mundëm’t konfirmoni këtë.

Atëherë atje’theështja e protokolleve të tyre. OpenVPN është standard i industrisë, por PPTP është mjaft i vjetëruar dhe do të ishte shumë më mirë nëse IPJetable do të na jepte më shumë mundësi për të zgjedhur për protokolle. Shërbimi VPN nuk’duket se mbrojnë kundër rrjedhjeve të tilla si DNS, WebRTC ose IPv6.

Pyetja ligjore nëse IPJetable është apo jo është e sigurt për t’u përdorur është pak më e ndërlikuar. Kompania është me qendër në Zvicër, ku VPN janë legale dhe nuk janë aren’anydo aleancë skicuese e shkëmbimit të inteligjencës që mund të përkeqësojë çdo ujë të nxehtë në të cilin mund të futeni.

Problemi këtu është se të gjithë serverët IPJEtable janë me të vërtetë të vendosur në Hollandë. Për shkak të kësaj, ligji Hollandez vlen për aktivitetet që ndërmerrni ndërsa jeni të lidhur me serverat e tyre. Hollanda janë gjithashtu pjesë e Aleancës 9 Eyes, që do të thotë se ata ndajnë të dhëna të inteligjencës (përfshirë statistikat e përdorimit tuaj) me vendet e tjera në aleancë (SH.B.A., MB, etj.). Ky është padyshim një pengesë e qartë nëse keni ndërmend të shkelni ndonjë ligj me përdorimin tuaj të VPN.

Në përgjithësi, veçoritë e sigurisë dhe intimitetit të këtij VPN janë mjaft të munguara. Ata gjithashtu nuk kanë asnjë veçori të kaloni vrasës, që është një marrëveshje e madhe për njerëzit që absolutisht kanë nevojë për intimitet të pandërprerë. Mungesa e mbrojtjes nga malware dhe karakteristikat e bllokimit të reklamave, gjithashtu, është paksa e dobët.

Për politikën e tyre të intimitetit, IPJetable pretendon se ata nuk regjistrojnë asnjë të dhënë të përdoruesit. Ata strehuan’beenshtë përfshirë në ndonjë skandale që përfshin intimitetin, pra atë’ka të ngjarë që ata’janë të sinqertë kur thonë se don’t regjistroni t dhnat tuaja. Ata gjithashtu pretendojnë se informacioni juaj i emailit fitoi’ose të përdoret ose shitet, ose. Kjo është e gjitha shumë ngushëlluese, por ajo’importantshtë e rëndësishme të theksohet se në uebfaqen e tyre mungon një politikë specifike e intimitetit.

Ajo që ata kanë është një seksion në faqen e tyre FAQ lidhur me politikën e tyre të intimitetit, i cili bën pretendimet e lartpërmendura në lidhje me të dhënat e përdoruesit. Kjo isn’shumë e një flamuri të kuq më vete, por ai’definitelyshtë padyshim e çuditshme për një VPN të rrahë rreth e përqark çështjet e intimitetit.

Shpejtësia dhe performanca

test i shpejtësisë ipjetable

Ne ishim në gjendje të krijonim një lidhje dhe të kandidonim për IPJetable VPN. Shërbimi ishte një fllad për tu ngritur, me një udhëzues gjithëpërfshirës në faqen e tyre të internetit për të gjitha platformat e ndryshme (më shumë për këtë më vonë). Pasi u lidhëm, nxorëm provën e vjetër të shpejtë të shpejtësisë për të parë se si IPJetable’Performanca ishte.

Fotografia e mësipërme është prova pasi të keni lidhur përmes IPJetable. Siç mund ta shihni, shpejtësitë janë shumë të ngadalta, urdhëra të përmasave më të këqija se testi ynë bazë:

Kjo është një performancë mjaft e rëndë. Humbja e asaj shpejtësie shumë vetëm nga lidhja përmes VPN është një gjë e madhe. Kjo do të thotë që serveri që unë zgjodha nuk do’me të vërtetë të jetë i dobishëm për asgjë.

Sigurisht, atje’Gjithmonë mundësia që ju të keni fat më të mirë me këto teste. nëse ti’jeni të interesuar kryesisht me shpejtësinë, provoni IPJetable për veten tuaj dhe shikoni nëse ju nuk e bëni’merrni rezultate më të mira.

test i shpejtësisë ipjetable

Si ta shkarkoni

Gjëja e parë që ju’do të vini re për IPJetable’Uebfaqja është se ajo’s në frëngjisht:

Pamje e faqes ipjetable

atje’s’ka faqe në internet në gjuhën angleze dhe ka shumë pak burime në gjuhën angleze nga të cilat mund të grumbullohen informacione për këtë VPN.

Fatmirësisht, Google translate bën çudira për uebfaqen e tyre:

Faqja kryesore ipjetable e përkthyer me google translate

Sigurisht, ti’prapë dëshironi të jeni të kujdesshëm për t’u siguruar që të kuptoni sesi funksionon gjithçka para se të paguani para. Ju don’dëshironi të mësoni në lidhje me tarifat shtesë ose shërbimet e kufizuara që nuk i keni’dijeni për shkak të ndonjë mendjemadhësie në përkthimin e Google!

Duke goditur “më shumë” butoni do t’ju sjellë në një faqe me një mori informacione në lidhje me VPN dhe kompaninë e tyre. atje’Asgjë e gjitha që është e veçantë këtu, vetëm të njëjtat fraza të marketingut që shumica e kompanive VPN kanë tendencë të hedhin rrotull.

Në mënyrë që të lidheni përmes IPJetable, ju’duhet të regjistroni një llogari. Ky është një proces i drejtpërdrejtë, edhe nëse nuk bëni’di të njohësh ndonjë frëngjisht. Përkthimi Google është miku juaj, këtu. Pasi të keni kontrolluar konfirmimin e emailit, do t’ju jepet një emër përdoruesi i rastit dhe fjalëkalimi për t’u lidhur me IP, shkruani këto ose kopjoni-ngjisni ato diku.

Në mënyrë që të lidheni në të vërtetë, do t’ju duhet të futeni në kompjuterin tuaj’Cilësimet e rrjetit dhe vendosni një lidhje VPN në mënyrën e modës së vjetër. Ky proces do të jetë i ndryshëm në varësi të platformës që keni’duke përdorur sërish, por duhet të jetë me të drejtë, pavarësisht se çfarë.

FAQ në faqen e internetit do t’ju japë të gjitha informacionet që ju nevojiten se si të lidheni. Siç thamë, procesi është mjaft i drejtpërdrejtë, kështu që nuk duhet të keni asnjë problem nëse i ndiqni me kujdes këto udhëzime.

Për ta përdorur atë, thjesht do të përdorni letrat kredenciale nga emaili juaj i konfirmimit për të hyrë në lidhjen VPN dhe voila!

Aplikacionet dhe shtesat

IPJetable mbështetet në Windows, macOS, iOS, Android, Freebox dhe të tjerë si Ubuntu. Pajtueshmëria nuk është’reallyshtë vërtet një çështje, pasi që nuk ka ndonjë klient kompleks për ta shkarkuar, instaluar ose vendosur. Përdorimi i VPN me të gjitha këto platforma është shumë i drejtpërdrejtë, dhe megjithëse mund të jetë paksa i mungon përsa i përket sigurisë dhe shkathtësisë, ajo’Padyshim një fllad për të ngritur dhe përdorur.

faq ipjetable

IPJetable për Netflix

Fatkeqësisht, pasi IPJetable punon përmes serverëve të dedikuar me seli në Hollandë, shërbimet e tyre nuk janë të dobishme për zhbllokimin e Netflix, ose ndonjë shërbim tjetër streaming për atë çështje. Ata pretendojnë në FAQ-të e tyre që VPN e tyre është efektive për zhbllokimin e disa shërbimeve të streaming si M6Replay.

IPJetable për përrua

Ekzistojnë disa rishikime të përdoruesve në gjuhën frënge në internet që pretendojnë se e përdorin këtë VPN në mënyrë efektive për përrua. atje’është një mundësi që kriptimi i tyre të jetë mjaft i fortë përmes OpenVPN që fituat’duhet të shqetësoheni për shkëmbimin e skedarëve, por kjo ndoshta është e vërtetë vetëm për njerëzit që jetojnë afër Holandës, ku serverat janë të vendosur.

IPJetable në Kinë

Fatkeqësisht, nuk ka’duket se janë informacione të mjaftueshme për këtë VPN për të gjykuar me të vërtetë nëse do të funksiononte apo jo në Kinë. Meqenëse ata don’t na tregoni ndonjë gjë rreth kriptimit të tyre’ndoshta është më mirë të gabosh në anën e sigurt dhe të supozosh që VPN nuk funksionon në Kinë.

Vlen të theksohet se nuk ka përdorues nga Kina që flasin për këtë VPN, e cila zakonisht është një test i mirëfilltë lakmusi për atë nëse do të funksionojë apo jo nga Kina.

Mbështetja e klientit

Kjo është një zonë që do të jetë patjetër e panjohur. Ata ofrojnë mbështetje vetëm në format e një FAQ të shkurtër, udhëzues instalimesh dhe email për më shumë çështje teknike.

FAQ ka të gjitha gjërat e rëndësishme, si politika e tyre e prerjeve dhe juridiksionit ligjor, por është akoma shumë e shkurtër, pa asnjë TS të qartë ose PP. ajo’s edhe në frëngjisht.

Në fund, mbështetja me siguri do të varet nga nevojat tuaja (dhe nëse flisni frëngjisht ose jo). Thënë kjo, rrugët e tyre të mbështetjes dhe koha e përgjigjes së mbështetjes së postës elektronike nuk mungojnë në krahasim me pothuajse çdo konkurrent.

Çmimeve

çmimi ipjetable

IPJetable’Struktura e çmimeve është gjithashtu pak e çuditshme. Siç mund ta shihni, ata ofrojnë plane për periudha 3,6 dhe 12-mujore. Këto plane kushtojnë midis 15 dhe 60 EUR (ndërmjet 17 dhe 69 USD), dhe nuk ka veçori të veçanta ose asgjë të ofruar me planet më të gjata.

Diçka që mund të dalë jashtë, gjithashtu, është fakti që ata dhurojnë’t ofroni tarifa me zbritje për planet më të gjata. Në mënyrë tipike, një kompani do të ofrojë kushte më të gjatë angazhimi për çmime më të ulëta, si një nxitje për besnikëri. IPJetable, me sa duket, thjesht ofron plane më të gjata për të njëjtin çmim.

Kufiri i pajisjes ka vetëm 2, që është mjaft i ulët dhe kufizon përdorimin e VPN në 2 pajisje të njëkohshme. IPJetable gjithashtu pranon vetëm Paypal, Visa, MasterCard ose American Express. Ata don’ofroni ndonjë mundësi pagese anonime.

Ekziston një provë 1-ditore falas, e cila do t’ju lejojë të provoni VPN dhe të shihni nëse ajo’është e drejtë për ju. Sigurohuni që të bëni’t fshini emailin që ata dërgojnë me informacionin e llogarisë tuaj!

Vija e poshtme

atje’Shumë pak këtu për të punuar me qëllimin e rishikimit tonë IPJEtable. Përtej disa përdorimeve specifike për njerëzit në vende të veçanta në Evropë, ajo’nuk ka gjasa që dikush ta gjejë këtë VPN më të dobishëm se sa konkurrentët e saj. Lista e veçorive është e shkurtër, informacioni i kriptimit është i errët, faqja në internet ofrohet vetëm në një gjuhë, dhe ekipi mbështetës nuk u përgjigj kurrë në emailin tonë.

Mimet janë të lira, por pyetja është, a janë ato mjaft të lira për t’u marrë me të gjitha bagazhet shtesë? Të paktën, duhet të prisni të dini kodimin që përdor VPN-ja juaj. Kombinimi i gjithë kësaj me mbështetjen e dobët të klientit e bën këtë një VPN shumë të vështirë për të pëlqyer.

Kjo duke u thënë, nëse ju’jeni duke jetuar në Evropë, dhe ju flisni frengjisht, dhe zakonet tuaja të shfletimit nuk janë’t tepër i rreptë sa i përket kërkesave të intimitetit, ky VPN mund të funksionojë për ju. Ekziston një gjyq falas, kështu që mund të jetë e vlefshme për t’i dhënë asaj një e shtënë, vetëm në rast.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map