Rishikim TorVPN


TorVPN mbledh së bashku një karakteristikë dhe përfitime me një çmim jashtëzakonisht të ulët, por mund të vijë me koston e intimitetit tuaj.

Ky përmbledhje e TorVPN do të përqendrohet në atë që shërbimi bën dhe nuk bën’oferta t – dhe është më e përshtatshme ta quajmë atë një shërbim në vend të një produkti që nga aty’nuk ka asnjë program aktual TorVPN.

Ndërsa çmimi i tij është ultra-konkurrues (me një opsion të planit të çmimeve gjithashtu), të gjitha karakteristikat e tij kanë një yll pranë tyre, të cilat janë të metat e Politikës së saj të Intimitetit. Sidoqoftë, ne e gjetëm mirë për zhbllokimin e faqeve të internetit me kufizime gjeo-kufitare, dhe madje edhe nëse kjo’të gjitha ato’E mirë për të, duke marrë parasysh çmimin që mund të jetë i mjaftueshëm.

Siguria dhe intimiteti

TorVPN funksionon përmes klientit dhe aplikacionit OpenVPN (të cilin duhet ta shkarkoni veç e veç).

Si i tillë, zbatohet mbrojtja standarde OpenVPN. PPTP është gjithashtu në dispozicion, por duhet të vendoset manualisht – dhe duke pasur parasysh që ajo’muchshtë shumë më pak e sigurt dhe e hapur ndaj cenueshmërisë sesa OpenVPN, ju mund të mos shihni nevojën për të kaluar hapin shtesë.

Në mënyrë të veçantë, duke përdorur TorVPN përmes OpenVPN siguron:

 • Qasja në rrjetin Tor
 • Kriptimi AES-256
 • Shtrëngim duarsh RSA-4096
 • Tuneli SSH
 • Vrasin kaloni
 • HMAC SHA1 për autorizimin e të dhënave
 • Mbrojtja e rrjedhjes DNS në aplikacionin OpenVPN

Disa nga serverat e tyre ndodhen në të vërtetë në një distancë të konsiderueshme nga vendi ku janë’ri pretendoi se ishte – për shembull, serveri Paris duke treguar se ishte në Roubaix përmes testeve të vendndodhjes IP.

Prapëseprapë, mbase mund të anashkaloni çështjet nëse TorVPN kishte ndonjë lloj politike të mos prerjeve. (TorVPN është me qendër në Mbretërinë e Bashkuar – një anëtar i shquar i aleancës Five Eyes i ngritur për mbikëqyrje të të dhënave masive. Kompania mëmë, Lockspin UK) kishte një mungesë njohurish në faqen e tyre të shkretë, me pak siguri se nuk po jepej. )

A mban TorVPN regjistrat?

Shtë interesante që në uebfaqe nuk përmendet për të mbajtur shkrimet zero, një pretendim që duket i përhapur në industrinë e VPN, pavarësisht nga situata aktuale.

Një vështrim në politikën e tyre të privatësisë konfirmon frikën tonë më të dobët; të dhënat tuaja do të mblidhen, mbahen dhe përdoren “ne përputhje” me ligjin edhe pasi të fshihet llogaria juaj. Duke pasur parasysh se ligji për të cilin flitet këtu është ligji i Mbretërisë së Bashkuar (mendoni Snooper’Karta), kjo është shqetësuese.

Politika e privatësisë gjithashtu përcakton në mënyrë të drejtpërdrejtë se informacioni juaj do të jepet në blerjen dhe shitjen e pasurive të biznesit. Kjo është jashtëzakonisht tmerruese, që vjen nga një kompani, qëllimi i vetëm i së cilës duhet të jetë privatësia.

Edhe më e keqja është se ndërsa TorVPN është shumë e qartë për ruajtjen e të dhënave, nuk ka’t përmend njëherë se çfarë logimesh ato’ruajtja e re – e cila mund t’i bëjë disa nga sa më sipër justifikuese nëse do të ishin vetëm regjistrat e lidhjeve (sa herë keni hyrë në log, sa bandë ishte përdorur, dhe cetera).

Duke pasur parasysh që shërbimi shënon adresën tuaj të vërtetë IP dhe kursen ID e emailit tuaj, kjo është një shenjë e qartë paralajmëruese. Disa mund të thonë një Rrjet Virtual Privat pa një politikë mos prerjeje nuk është’një rrjet me të vërtetë privat fare.

Shpejtësia dhe performanca

Versioni falas (ose gjykimi, megjithatë dëshiron ta shikoni) ju ofron vetëm një server. Shpejtësia jonë ra me pak më pak se 50% sapo u lidhëm me një server relativisht të afërt, i cili do të ishte një sherr në një lidhje më të ngadaltë (veçanërisht për rënien e shpejtësisë së ngarkimit).

Edhe pas pajtimit në një paketë dhe fitimit të mundësive për të “të gjithë serverët bazë”, shpejtësitë mbetën zhgënjyese – disa nga serverët më të shpejtë ishin me ironi nga ata larg vendndodhjes sonë të vërtetë, gjë që është shqetësuese dhe na bën të mendojmë se’duke përdorur serverë privatë virtualë (VPS).

Numri i serverit nuk ka’frymëzoni besim – totali është 11, dhe ju’lejohet vetëm të lidheni me këdo që dëshironi nga këto në paketat Argjend dhe Ar (dy nivelet e fundit), ose plani i çmimeve me porosi.

Sidoqoftë, serverat janë përhapur në të gjithë globin, me vendndodhje që variojnë nga Hong Kongu deri në Suedi, dhe duke përfshirë Mbretërinë e Bashkuar, SH.B.A., Rusia, Australia, Franca dhe Hungaria. Nëse gjeni një server që ju merr atë që dëshironi (zhbllokon torrentet, zhbllokon Netflix), mund të jetë me vlerë çmimi i ulët që të rrinë me të.

Lexoni rekomanduar: VPN më e shpejtë

Lehtësia e përdorimit dhe mbështetja multiplatformale

Teknikisht, mund të ekzekutoni TorVPN kudo që të mund të ekzekutoni klientin OpenVPN (një shërbim për Mac, shërbim për PC dhe iPhones njësoj) ose një klient PPTP. Ndërsa OpenVPN është i lehtë për t’u përdorur, konfigurimi i TorVPN nuk është’t.

E thënë thjesht, atje’nuk ka aplikacione aktuale VPN me porosi ose zgjerime të shfletuesit të ofruara nga TorVPN, apo edhe ndryshime të personalizuara për shkarkimin OpenVPN.

Lehtësia e përdorimit është atëherë një pyetje e tepërt, pasi ju duhet të shkarkoni të dy skedarët e konfigurimit për UDP / TCP, si dhe një skedar tjetër të konfigurimit të pavarur për t’u vendosur manualisht në drejtorinë e konfigurimit OpenVPN. nëse ti’po përpiqeni të vendosni VPN në një kompjuter pune ose shkollor, kjo mund të jetë e vështirë, duke pasur parasysh që ju’d nevojë për hyrje të administratorit për ta bërë këtë.

Zhbllokimi i Netflix dhe platformave të tjera transmetuese

Kushtet e Shërbimit nuk janë’Rekomandoni shërbimin e tyre për transmetimin ose zhbllokimin e gjeo-kufizimit ose për rrethimin e gjeo-bllokimit. Kjo është ajo që ju nevojitet në një VPN për të parë, të themi, një shfaqje televizive të disponueshme vetëm në Netflix ose Hulu në Mbretërinë e Bashkuar.

Sidoqoftë, lidhja jonë me serverin amerikan na lejoi të qasemi në Netflix të SH.B.A.-së, por shpejtësitë e kufizuara e bënë të vështirë vazhdimin e transmetimit Ultra HD. Sidoqoftë, nuk ishte në gjendje të zhbllokonte Hulu, iPlayer të BBC, Amazon Fire TV – dhe, mund të supozohet, edhe shërbime të tjera.

P2P dhe përrua

TorVPN lejon trafikun P2P / torrent në rrjet, por shpejtësitë nuk janë të mëdha dhe fakti që shërbimi është i bazuar në MB, nuk është as ideal. Ta themi thjesht, ka shumë zgjedhje më të mira për përrua.

Censura në internet në Kinë dhe gjetkë

atje’s definitivisht shërbime më të mira atje nëse ju’posaçërisht po kërkoni të zhbllokoni Internetin në një vend me praktika kufizuese të Internetit dhe mbikëqyrje në internet. Whatfarë kërkon një VPN e mirë për të marrë rreth Firewall-it të Madh të Kinës janë karakteristika të tilla si një modalitet vjedhurazi për të marrë rreth Deep Packet Inspection.

TorVPN nuk’Kanë tiparet dhe mungesat e nevojshme në departamentin e intimitetit.

Mbështetja e klientit

Trueshtë e vërtetë për t’u formuar (me formën që përshkruhet më së miri si konfuzion dhe mosmiratim), TorVPN nuk arrin të sigurojë një mundësi bisede live, edhe pse ata përmendin “mbështetje e drejtpërdrejtë.” Në thelb, këto janë opsionet e vetme të mbështetjes së klientit:

 • Email
 • FAQ
 • Udhëzime

atje’Nuk ka mbështetje telefonike dhe FAQs janë një domosdoshmëri duke pasur parasysh kompleksitetin e vendosjes së VPN – megjithatë ato’nuk janë aq miqësorë ose intuitivë siç duhej të ishin.

atje’s me të vërtetë një mënyrë për të kontaktuar shërbimin nëse keni probleme, që është përmes sistemit të biletave përmes emailit. Pasi t’i shkruajmë ata përmes një adrese emaili të disponueshme gati tre ditë më parë, ne’përsëri keni për të marrë një përgjigje në kohën e shkrimit të këtij recensioni.

Çmimeve

Siç u la në dukje më parë gjatë këtij rishikimi TorVPN, çmimi është shërbimi’kostum i fortë.
Ndërsa atje’Nuk ka garanci për kthimin e parave, atje’s a “VPN falas” në ofertë, e vlefshme për 7 ditë dhe kufizoni trafikun tuaj në 2 GB (pa tunel SSH dhe vetëm një server). Pavarësisht nëse e shihni këtë si një version falas ose një provë falas mund të jetë subjektive.

Gjashtë planet e çmimeve janë:

 • VPN falas: siç përshkruhet më lart (me afate të mundshme kohore dhe lidhje të pa garantuara)
 • VPN e lirë: 1.32 $ / muaj. Kjo është në thelb e njëjtë me VPN falas, përveç me tunelin SSH të aktivizuar dhe pa kufizime kohore.
 • Pro VPN: $ 2.52 / muaj me gjithçka si më lart përveç dy serverëve dhe dy lidhjeve të njëkohshme
 • VPN argjendi: 2,43 $ / muaj për 3 muaj, tani me 3 seanca të njëkohshme, të gjithë 11 serverët dhe një trafik 100 GB
 • VPN ari: 2.20 dollarë në muaj për tërë vitin, me gjithçka në nivelin e fundit, trafik të pakufizuar dhe qasje në 4 serverë
 • VPN me porosi: çmimi bazuar në atë që ju zgjidhni (e vlefshme për 1-12 muaj, trafiku 10 deri 1000 GB, 1-3 ose të gjithë serverët, 2-20 lidhje të njëkohshme, ndërsa pjesa tjetër e planeve ofrojnë vetëm një maksimum katër)

Ju mund të paguani përmes Paypal (përmes kartës suaj të debitit / kredisë ose vetë llogarisë PayPal), ose Bitcoin – që është një opsion i bukur për të pasur.

Megjithatë, politika e tyre për rimbursim është dekurajuese, në thelb duke deklaruar se kjo’nuk ka gjasa që ju të merrni një të tillë, duke thënë se ata’nuk kanë asnjë detyrim të ofrojnë një, i cili është tërësisht në diskrecionin e tyre.

Në fund të fundit, ky është një nga VPN-të më të lira në treg, madje edhe në nivelin më të lartë që heq të gjitha kufizimet e trafikut, ose planin personal që mund t’ju marrë më shumë për një kosto të përgjithshme edhe më të lirë.

Shqyrtimi i TorVPN: në fund të fundit

Në rastin më të mirë, TorVPN është një shërbim përfaqësues që mund të funksionojë për ju nëse doni diçka të lirë për t’ju ndihmuar të zhbllokoni shërbimet dhe faqet e internetit të kufizuara nga lista e zezë dhe gjeo-kufizuar. atje’megjithatë nuk ka asnjë garanci për privatësinë tuaj.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map