Rishikimi HideMyAss


A është akoma e shpejtë sa vetëtima, por jo shumë e mirë për të fshehur gomarët? Lexoni rishikimin tim HideMyAss për të mësuar më shumë!

HideMyAss me titull humoristik (i cili tani duket se preferon shkurtimin HMA) ka demonstruar jetëgjatësi të madhe, duke pasur parasysh që Jack Cator e filloi atë në 2005 në moshën 16 vjeç. HideMyAss është rritur ndjeshëm që nga atëherë, por VPN më të mira kanë lënë në hije suksesin e saj. Aktualisht, kjo startup një herë e quajtur Privax Limited i përket Avast – një nga kompanitë më të njohura të sigurisë në internet në botë.

Kam përshtypjen nga disa vjet mbrapa se HMA VPN ofronte shpejtësi të shpejtë por nuk ishte’shumë mirë nëse keni nevojë për siguri optimale. Kështu që para se të filloja këtë përmbledhje të HMA VPN, vendosa të kontrolloj nëse është kjo’është akoma rasti. Për të gjetur përgjigjen, unë’keni shikuar këto pyetje:

 • A është HMA VPN i sigurt për t’u përdorur?
 • A e zhbllokon Netflix?
 • A lejon përrua?
 • A është HMA mjaft e shpejtë për të blerë?

Ju ftoj të bashkoheni me mua në këtë përpjekje për të mësuar të vërtetën në lidhje me HMA VPN.

Përmbledhje

 • gradë: # 21
 • Bazuar ne: MB
 • Serverat dhe vendndodhjet: 1000+ serverë në 190+ vende
 • Shkrime: mban regjistrat për 30 ditë (përveç adresës IP)
 • Kriptimi dhe protokollet: OpenVPN, kriptim i shkallës ushtarake (AES-256)
 • Netflix: Po, transmetimi i optimizuar në disa serverë
 • torrenting: Po, P2P optimizuar në disa serverë
 • Apps: Windows, Mac, Linux, iOS, Android, Chrome, Firefox
 • mbështetje: 24/7 chat live
 • çmim: nga 3,99 $ / muaj
 • Version falas ose provë: Po
 • Faqja e internetit: hidemyass.com

Karakteristikat e sigurisë dhe intimitetit

HideMyAss kurrë nuk ka qenë i famshëm për sigurinë ose intimitetin e tij. Edhe faqja fillestare e saj flet më shumë për zhbllokimin e faqeve të internetit se sa të qëndroni të sigurt në internet. Ajo gjithashtu nuk ka’t ofroni një listë të gjerë të veçorive që do t’i ndihmonin përdoruesit të sigurohen që detajet e tyre personale të mos jenë’t up për grabs.

Pra, a është i sigurt HMA VPN? Mendoj se ne’do të duhet ta zbulojmë vetë.

Protokollet e kriptimit dhe tunifikimit

Kriptimi HMA VPN mban standardin. Ajo ofron shifrën AES-256-GCM të shkallës ushtarake që është praktikisht e pathyeshme dhe do të duheshin miliarda vjet për të bruthur forcën.

Këtu janë protokollet e tunelizimit që HideMyAss VPN duhet të ofrojë:

 • OpenVPN UDP
 • OpenVPN TCP
 • IKEv2 / IPSec

Ndërsa lista nuk’përfshini L2TP / IPsec dhe shumë të tjerë, unë isha i lumtur që zbulova që HMA propagandon vetëm opsionet më të sigurta të protokollit.

Vrasin kaloni

Duke filluar me versionin e klientit v5, HMA ofron një version të dytë, më të zgjuar të ndërprerës vrasës për Windows. Ndërsa rregullt Kill Switch mbyll lidhjen tuaj të internetit poshtë nëse ekziston’ashtë një problem me VPN-në tuaj, App Kill Switch do të aktivizojë klientin HMA sa herë që filloni një aplikacion në një listë (mendoni ora uTorrent ose Popcorn). Kjo do të thotë që, për shembull, shkarkimi juaj përrua do të fillojë vetëm pasi të ketë filluar HMA.

Preferencat e privatësisë HMA VPN - Vrasës ndërrues

Ju mund t’i ndizni ose çaktivizoni të dyja nga menyja Preferencat. Aty gjithashtu do të keni mundësi të krijoni një listë të aplikacioneve që do të fillojnë një lidhje VPN kur t’i filloni ato.

Nuk ka rrjedhje IP ose DNS

HMA VPN është treguar se ka çështje serioze të rrjedhjes në WebRTC ne te shkuaren. Versioni Windows i HMA kishte një “vanilje” Rrjedhje WebRTC, që do të thoshte që të mund të lidhesh me një server HMA VPN, dhe adresa jote publike do të rrjedhë në shfletuesin’Funksionaliteti i WebRTC.

Më në fund, duket se nuk do të jetë më rasti me versionin e ri të klientit v5, të prezantuar në Shtator 2019. Testova HMA VPN ndërsa isha i lidhur me një server amerikan dhe nuk gjeta rrjedhje IP, WebRTC ose DNS.

Rezultatet e testit të rrjedhjes HMA VPN

Kjo do të thotë që identiteti juaj të fitohet’Rrjedh përmes IP tuaj të vërtetë, dhe aktivitetet tuaja në internet fituan’Shikoni nga ISP-ja juaj përmes kërkesave të DNS.

Vendndodhja jo-private e miqësisë: Mbretëria e Bashkuar

Për ata që pyesin se ku ndodhet HMA VPN, kam disa lajme të këqija. ajo’s MB – një nga anëtarët kryesorë të aleancës Five Eyes.

Nuk janë’t Shumë lokacione më të këqija për një VPN sesa kjo – përveç shqetësimeve të mbikëqyrjes së agjencisë së inteligjencës, Mbretëria e Bashkuar gjithashtu ka ligje për ruajtjen e të dhënave dhe një qëndrim të përgjithshëm ndërhyrës.

Prandaj, edhe nëse HideMyAss do të kishte një politikë reale për shkrimet zero, prapëseprapë do të duhet të pajtohet me çdo kërkesë të zbatimit të ligjit, duke e vënë në rrezik intimitetin tuaj. Më shumë për këtë – në kapitullin tjetër.

A mban regjistrat HideMyAss VPN?

HMA VPN ka zvogëluar sasinë e informacionit që regjistron pas fillimit të versionit të klientit v5, megjithatë ka ende shqetësime të shumta për privatësinë.

Në politikën e saj të azhurnuar të intimitetit, HMA shprehet se ndërsa ata nuk hyjnë më në adresën tuaj IP, pyetjet e DNS ose regjistrat e aktiviteteve, ato akoma regjistrohen:

 • Adresa e postës elektronike (përdoret për të krijuar një llogari)
 • Emri i përdoruesit (nëse përdorni versionin 3.5 ose më poshtë)
 • Keyelësi i licencës
 • Shenjat kohore të lidhjeve tuaja
 • Sasia e të dhënave të transmetuara (ngarkoni dhe shkarkoni) për seancë
 • Nën-rrjeta e adresës suaj të IP (okteta e fundit është anonimizuar, kështu që 92.145.233.343 bëhet 92.145.233.000)
 • Adresa IP e serverit VPN individuale ju’duke përdorur

Ju lutemi gjithashtu të keni kujdes që Proxy Free HMA Web mbledh mbledh IP tuaj, afatet e lidhjes dhe skedarët e arrihen në faqet e internetit. Zgjatjet e shfletuesit gjithashtu logojnë IP-në tuaj përveç emrave të domain-ve dhe afateve kohore të kërkesave.

Të gjitha këto të dhëna janë duke u ruajtur në HMA’serverat për 30 ditë.

Kurdoherë që të kontaktoni HMA VPN ose me email ose chat live, IP dhe mesazhet tuaja do të ruhen për gjashtë muaj. Kur bëhet fjalë për kontaktin në telefon dhe metodat e tjera, informacioni juaj personal mund të ruhet “për aq kohë sa është e nevojshme.”

Ndërsa kjo politikë e re e intimitetit nuk është plotësisht dekurajuese, ne gjithashtu nuk duam’ta harrosh ate të dhëna të dhëna nga HMA! ishte vendimtare për arrestimin e vitit 2011 të hakerit amerikan Cody Kretsinger, si dhe ky gjyqtar i keq në Teksas në 2015. Pavarësisht mendimit tuaj për krimin, duhet të jetë e qartë se kjo është një situatë thellësisht komprometuese për një VPN.

Blerje anonime

HideMyAss! nuk pranon as cryptocurrency as ndonjë mundësi tjetër pagese anonime. Por nëse ndodhi, procesi anonim i krijimit të llogarisë është tashmë këtu – ju duhet vetëm të siguroni adresën tuaj të emailit, e cila duhet të jetë e sigurt, natyrisht. Në çdo rast, ata që kërkojnë intimitet maksimal duhet të zgjedhin një tjetër shërbim VPN – HMA thjesht nuk është aq e sigurt sa duhet, me ose pa pagesa kriptosh.

Karakteristika të tjera teknike

Këto janë HMA’Karakteristikat shtesë të sigurisë dhe intimitetit:

 • Ndarje tunele
 • Ndryshimi i IP (ju bën më të vështirë të gjurmoni ndërsa jeni të lidhur me një vendndodhje)
 • Përdorni vetëm TCP (duke u përgjuar UDP më të shpejtë por disi më pak të sigurt)

Duke parë asnjë protokoll mbi VPN ose vjedhje protokoll, unë e gjykoj këtë mungesë.

Shpejtësia dhe performanca

Kur bëhet fjalë për shpejtësinë VPN, ajo’s gjithmonë më mirë të provosh për veten tënde – shtëpia ose puna juaj është lokacioni më i rëndësishëm për ju.

Sidoqoftë, në provën time të shpejtësisë HideMyAss, unë’m duke u përpjekur të përcaktoj se sa shpejt është mesatarisht.

Shpejtësia e bazës

Fillimi i testit të shpejtësisë HMA VPN

 • Shkarko: 250 Mbps
 • Ngarkoni: 235 Mbps
 • Ping: 4 ms

Pastaj u lidha me servera në kontinente të ndryshme dhe llogaritja shpejtësi absolute (në Mbps), si dhe humbjen e përqindjes nga shpejtësia bazë.

Holandë

Test i shpejtësisë HMA VPN në Hollandë

 • Shkarko: 35 Mbps (86% braktisje)
 • Ngarkoni: 111 Mbps (53% braktisje)
 • Ping: 37 ms

SHBA, New York

Test i shpejtësisë HMA VPN në New York, USA

 • Shkarko: 25 Mbps (90% braktisje)
 • Ngarkoni: 74 Mbps (69% braktisje)
 • Ping: 111 ms

Australi, Melburn

Test i shpejtësisë HMA VPN në Australi

 • Shkarko: 23 Mbps (91% braktisje)
 • Ngarkoni: 33 Mbps (86% braktisje)
 • Ping: 313 ms

Si përfundim, mund ta them këtë HideMyAss! ofron shpejtësi në kundërshtim. Testet tona të para të shpejtësisë treguan braktisje prej 20% ose më pak, por tani kam marrë 90% ose më shumë. Nuk ka’ndihmoni që shumë nga HMA VPN’Servers 1000+ janë virtualë, dhe kompania’janë gënjyer për numrin e tyre aktual.

Në çdo rast, këto shpejtësi duhet të jenë të mjaftueshme për të transmetuar në HD pa provuar buffering.

A e mbështet HideMyAss VPN pajisjen time?

Ndoshta po. HMA! ka aplikacione me porosi për Windows, macOS, Android, iOS dhe Linux.

Ky VPN lejon 5 lidhje të njëkohshme për llogari, do të thotë që mund ta përdorni atë në të gjitha pajisjet tuaja në të njëjtën kohë dhe prapë të ruani një slot për një mysafir të paftuar.

Kur bëhet fjalë për HMA!’aplikacionet, ata’morën një vendim joortodoks për të prezantuar një klient të ri duke e mbajtur atë të vjetër. HMA v5 është një version shumë i thjeshtuar me shumë më pak mundësi, duke u përqëndruar në lehtësinë e përdorimit dhe dizajnin. Ndërkohë, versioni i vjetër, më i përshtatshëm për përdoruesit me përvojë, ka pjesën më të madhe të v5’tipare dhe më shumë.

Aplikacionet e desktopit HMA VPN: Windows, macOS, dhe Linux

Aplikacionet HMA VPN për Windows dhe macOS janë goxha të ngjashme për sa i përket dizajnit dhe veçorive. Të dy ofrojnë Kriptimi AES-256, një ndërprerës vrasës, mbrojtje nga rrjedhja, dhe më shumë. Dy tiparet më të rëndësishme vetëm me Windows janë protokolli OpenVPN dhe Switch Kill Switch.

Ekrani kryesor HMA VPN

Pas fillimit të aplikacionit, do të shihni ekranin kryesor me një mundësi të paracaktuar për t’u lidhur me serverin më të shpejtë. Përndryshe, ju mund të zgjidhni cilindo nga vendet 290+ më vete. kërcitje “më shumë” në pjesën e sipërme të djathtë do të tregojë statusin tuaj të lidhjes dhe do të ofrojë të bëni një provë të shpejtësisë, ndërsa cogwheel në pjesën e sipërme të majtë hapet Preferencat.

Përdoruesit Linux mund të zgjedhin programin OpenVPN ose konfigurimin manual duke përdorur linjat e komandës. HMA VPN për Linux mbështet shpërndarjet Ubuntu, CentOS, Debian, Fedora, dhe të tjera. Çfarë’missingshtë e humbur këtu është ndërprerësja kill, mbështetja e IKEv2, Leak Shield dhe karakteristika të tjera të përshtatura për klientin grafik.

Aplikacione celulare HMA VPN: Android dhe iOS (iPhone & iPad)

HMA’Aplikacionet për Android dhe iOS ofrojnë praktikisht të njëjtin nivel sigurie si homologët e tyre të desktopit.

HMA VPN për Android - menuja kryesore

HideMyAss për Android nuk ka’Keni Switch Kill Switch të ri, por ofron tunele të ndara. Ndërkohë, versioni iOS përdor IKEv2 / IPSec në vend të OpenVPN, por nuk ndodh’keni një ndërprerës vrasës (si shumica e VPN me iOS) dhe tunele të ndara.

Platforma të tjera për HideMyAss

HideMyAss nuk’të keni aplikacione për platforma të tjera, por ato ofrojnë katër ruterë të para-instaluar:

 • Netgear R6400 AC1750 DD-WRT për 1-4 pajisje
 • Linksys WRT3200ACM AC3200 DD-WRT për 4-8 pajisje
 • Netgear Nighthawk R7800 X4S AC2600 DD-WRT për pajisje 8+
 • Asus RT-AC5300 DD-WRT për pajisje 8+

ata’janë shitur nga FlashRouters dhe vijnë me Aplikacionin e tyre të Intimitetit që ju lejon të menaxhoni ruterin nga smartphone ose laptop, të ndërroni vendet dhe të vendosni një ndërprerës global kill.

Instalimi i HMA! në një ruter mund të jetë një ide e mirë sepse kjo heq kufirin e lidhjeve të njëkohshme dhe nevojën për të instaluar klientin në çdo pajisje. Kjo gjithashtu ju lejon të mbroni pajisjet IoT dhe të tjerët që nuk janë në përputhje me HideMyAss, të tilla si TV Smart ose konzollat ​​e lojërave.

Nëse tashmë keni një ruter, shanset jeni ju’do të jeni në gjendje të vendosni HMA! në të. Ky ofrues i VPN mbështet DD-WRT, Domate dhe OpenWRT, ndër të tjera.

Duke krahasuar HideMyAss v5 dhe v2

nëse ti’po pyesni se cilat janë ndryshimet midis klientit HideMyAss v5 dhe v2, këtu’tabela që duhet të ndihmojë të vendosni se cila është e përshtatshme për ju.

HideMyAss v5HideMyAss v2
3 mënyra lidhjejeMinus i kuqPlus jeshil
Rifreskoni IPIkonë jeshile plusMinus i kuq
Grupuar nga kontinentetPlus jeshilMinus i kuq
Side-panelPlus jeshilMinus i kuq
Test i shpejtësisëPlus jeshilMinus i kuq
Konfigurimi i fillimitMinus i kuqPlus jeshil
Balancimi i ngarkesësMinus i kuqPlus jeshil
Rruga automobilistikeMinus i kuqPlus jeshil
NjoftimeMinus i kuqPlus jeshil

Unë personalisht do të rekomandoja v5 për përdoruesit e rishtar dhe v2 për ata që janë të njohur me VPN dhe dëshirojnë të zgjedhin mënyrën e tyre të lidhjes ose të personalizojnë fillimin.

Çfarë’E reja në HMA v5?

 1. V5 e ka hedhur poshtë tre mënyra lidhjeje dhe u riemërua në modalitetin e çastit në Lightning Connect i cili zgjedh serverin më të mirë për ju
 2. Rifreskoni IP opsioni do të jetë i dobishëm kur të bëni’dëshironi të ndryshoni serverin, por faqja juaj e dëshiruar është akoma e bllokuar pas përpjekjes së parë
 3. Lista e re e vendndodhjeve grupon të gjitha vendet sipas kontinenteve. Klikimi në vend do t’ju lidhë me serverin më të shpejtë dhe nëse dëshironi një vendndodhje specifike të qytetit, thjesht duhet të klikoni në menunë e lëshuar
 4. anësor panel shpjegon karakteristika shtesë si rregullat Kill Switch, Split-Tunneling dhe Auto-connect
 5. Një i ndërtuar prova e shpejtësisë do t’ju ndihmojë të gjeni serverin më të shpejtë në një vend të veçantë, duke filtruar vetëm ata që mbështesin P2P ose streaming.

Çfarë’s të ndryshme në HMA v2?

klienti më i vjetër HMA v2 ka një bazë shumë themelore, pa asnjë BS. ajo’clearshtë e qartë dhe e strukturuar mirë, opsionet kanë shpjegime të dobishme dhe ato’difficultshtë e vështirë të humbasësh. “baltëpritëse” Skeda e cilësimeve ofron disa zgjedhje të rëndësishme:

 1. Konfigurimi i fillimit
 2. Balancimi i ngarkesës. Nëse serveri me të cilin jeni duke lidhur ka një ngarkesë mbi 30%, ai do t’ju njoftojë për një server alternative në të njëjtin qytet. HMA! gjithashtu do të ofrojë të lidhet automatikisht me serverin më pak të mbushur me njerëz.
 3. Rruga automobilistike. Kur aktivizohet, Auto Path do të kërkojë rrugën më të shpejtë në serverin VPN, në vend që thjesht të përdor cilësimet e zgjedhura (funksionon vetëm me OpenVPN).
 4. Njoftime

Në përgjithësi, unë e vlerësoj ndërfaqen v2 dhe disa nga veçoritë mjaft të larta, por ka disa mangësi nëse krahasojmë aplikacionin e vjetër ose të ri me drejtuesit e industrisë.

Netflix dhe pajisje të tjera transmetuese

HideMyAss! zhbllokon Netflix SHBA nëse përdorni serverët e tij të specializuar për transmetim në New York ose Miami. Kam gjetur që shpejtësitë të jenë mjaft të mira për të parë shfaqjen tuaj në Ultra HD, me serverin Florida duke ofruar një lidhje disi më të ngadaltë.

Gabim i faqes HMA VPN Netflix

Fatkeqësisht, serverët e transmetimit në Hollandë, Britani të Madhe dhe Japoni nuk i kanë’punoni me Netflix. Në fakt, HMA nuk mund’madje ngarkoni faqen e internetit si duhet, duke dhënë një gabim në sit. Prandaj, HideMyAss për Netflix është një zgjedhje e mirë vetëm nëse ju’do të jesh i lumtur me bibliotekën amerikane si opsioni i vetëm.

HMA VPN zhbllokon iPlayerin BBC

Duke folur për platforma të tjera, Unë arrita të zhbllokoj iPlayer BBC, Hulu, dhe HBO me HMA VPN. Amazon Prime nuk është ende në dispozicion, por mbështetja e klientit i siguroi ata’po kërkoni zgjidhje për këtë.

Po Kodi? Meqenëse lejon një sërë shtesash zyrtare dhe jozyrtare, patjetër që mund të gjesh mënyra për ta bërë HMA të punojë në Kodi.

A e mbështet HideMyAss përrua?

po, HMA! VPN lejon përrua dhe siguron shpejtësi të mirë, por vetëm në serverët e optimizuar me P2P.

Ka një ndërprerës të vrasjes, tipar tunelizimi të ndarë dhe pa rrjedhje, që është një plus i madh. Por sikur të isha ti, unë’d të jenë të kujdesshëm në lidhje me përrallat me HMA VPN. këtu’pse:

 • Kompania është e vendosur në Mbretërinë e Bashkuar – një vend që nuk mundej’Kujdesuni më pak për privatësinë tuaj
 • HMA! ka bashkëpunuar me autoritetet në të kaluarën dhe nuk ka’fshihen se mund ta bëjnë përsëri nëse është e nevojshme

Për tu siguruar që ju’jeni i sigurt ndërsa përroni, zgjidhni një nga VPN-të më të mira për P2P.

Mbështetje: HMA!’chat live, bileta dhe udhëzues

Shërbimi i klientit HideMyAss VPN ofron burimet e mëposhtme të mbështetjes:

 • 24/7 chat live
 • Biletë mbështetëse
 • Njohuri baze
 • Forumet
 • FAQs

Opsionet e mbështetjes HideMyAss

Uebfaqja e tyre është e lehtë për të lundruar dhe ju’nuk do të gjeni asnjë problem për të arritur tek pjesa Mbështetje. Mund të shkoni atje direkt nga aplikacioni, i cili gjithashtu lejon krijimin e një raporti diagnostikues për të ndihmuar në zgjidhjen e problemit tuaj më shpejt.

HMA! doesn’Keni numrin më të madh të udhëzuesve dhe artikujve për zgjidhjen e problemeve, por ato mbulojnë shumë nga temat më të rëndësishme. Ekzistojnë gjithashtu forume në bashkësi me shumë fije mbi përdorimin e përgjithshëm të VPN ose çështje specifike për versione të ndryshme të aplikacionit.

Përndryshe, ju mund të kontaktoni me shërbimin e klientit HMA duke krijuar një biletë mbështetjeje ose përmes HMA 24/7 chat live. Kaloi pak më gjatë në krahasim me disa VPN të lartë, por ne morëm atë që donim dhe përfaqësuesi ishte edhe i sjellshëm dhe i ditur.

Mimi: a mund të merrni një VPN më të mirë sesa HMA për kaq shumë?

Këtu janë HMA!’planet e çmimeve në SHBA gjatë Javës Cyber:

 • 1 muaj për $ 11.99
 • 6 muaj për $ 8.99 / month
 • 12 muaj për 5,99 $ / muaj
 • 24 muaj për $ 4.99 / month
 • 36 muaj për 3,99 $ / muaj

Siç mund ta shihni, HideMyAss! çmimet janë më të lira se ExpressVPN dhe më të mëdha se ato të NordVPN ose CyberGhost.

Ju mund të paguani nga kartë krediti ose PayPal – atje’s’ka mundësi kriptimi. Aty eshte nje Gjykim falas 7 ditor, që në të vërtetë është një garanci për kthimin e parave dhe kërkon detajet e pagesës suaj. Pas gjyqit, do të ngarkoheni automatikisht me 83,88 dollarë për një plan 12-mujor.

Politika e rimbursimit të HMA VPN lejon një 30 ditë garanci për kthimin e parave kjo vlen edhe pas gjykimit 7-ditor, por vjen me tela të bashkangjitur – funksionon vetëm nëse dhuroni’t tejkaloni kufijtë e brezit dhe kufijtë e sesioneve. Për mua, kjo’një veprim shumë i poshtër dhe i dëshpëruar që nuk është’t adresuar qartë në HMA’dokumente.

Në tyre “Si mund ta anuloj pajtimin tim?” artikull, i azhurnuar më 18 korrik 2018, HMA nuk deklaron asgjë rreth gjerësisë së bandës ose (ri) lidh kufizimet e çfarëdo. Megjithatë, më 20 dhjetor 2018 artikull “Si të aplikoni për një rimbursim,” ajo’është shkruar se keni fituar’merrni paratë tuaja’worthshtë me vlerë nëse keni përdorur 10 GB ose më shumë gjerësi bande, ose keni pasur 100 ose më shumë seanca.

Duhet ta fshehMyAss?

Siç tregon rishikimi ynë HideMyAss, ky është një shërbim i paketës së mesme me disa karakteristika të lezetshme, por edhe disa mbikëqyrje.

Nëse siguria dhe intimiteti i vërtetë janë të rëndësishme për ju, ndoshta ka kuptim që të merrni diçka nga lista jonë më e mirë e shërbimeve VPN.

Sidoqoftë, atje’një tipar unik për HMA – ato 190+ vende. Pra, nëse ju’jeni kapur në një trekëndësh dashurie Tinder në Bermuda dhe keni ende disa episode të komedisë policore turke Behzat C për të parë në Netflix, ju fituat’gjeni një VPN më të mirë se HideMyAss.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map