Rishikimi i Portës VPN


Mund të përpiqeni të përdorni VPN Gate si një mjet kundër-censurimit për të hyrë në përmbajtje të kufizuar. nëse ti’jeni me fat, ju gjithashtu mund të transmetoni videot në YouTube pa buffering të madh. Por nëse shqetësimi juaj kryesor është siguria dhe privatësia juaj në internet, ju’dëshironi të lexoni rishikimin tonë përpara se ta përdorni.

VPN Gate është një rrjet VPN i drejtuar nga vullnetarët, projekti për fëmijë i SoftEther VPN. Me fjalë të tjera, ajo’anshtë një shtesë shtesë për programin SoftEther VPN. Ky është një shërbim absolutisht falas VPN. Meqenëse i gjithë rrjeti i serverëve VPN sigurohet nga vullnetarët, IP adresat janë plotësisht dinamike dhe numri i serverëve mund të luhatet vazhdimisht.

ne’Do të përpiqeni të shkurtoni VPN Gate disa butë që nga ajo’fëmija i një eksperimenti akademik nga Universiteti i Tsukuba (Japoni). Prapëseprapë, rishikimi ynë duhet t’i shërbejë qëllimit të tij: t’ju ndihmojë të zbuloni nëse është’s lloji i shërbimit VPN që i përshtatet nevojave tuaja.

Siguria dhe intimiteti

Zhvilluesit e VPN Gate menduan për sigurinë dhe privatësinë tuaj në internet. Ky VPN vjen me karakteristikat e mëposhtme të sigurisë:

 • SSL VPN- (SoftEther VPN), L2TP / IPsec, OpenVPN, dhe Microsoft SSTP protokollet
 • Kriptimi SSL / TLS dhe Porti TCP 443, gjë që e bën të pamundur dallimin e trafikut nga trafiku normal i sigurt HTTPS.
 • Asnjë funksion kaloni vrasës

Ky kombinim i protokolleve të tunizimit dhe enkriptimit është arsyeja pse ai’hardshtë e vështirë që zjarrit të bllokojnë VPN Gate. Dhe, kjo është edhe arsyeja pse ky VPN përdoret më së miri kundër blloqeve VPN (psh, në Kinë, Iran dhe Arabinë Saudite) dhe si një mjet anti-censurë.

Sidoqoftë, le’s mos harroni se kjo aplikacion nuk ka ndërprerës vrasjeje. Të dhënat e ndjeshme mund të rrjedhin nëse një lidhje bie. Dhe ky VPN është famëkeq për prerjen e lidhjeve.

Meqenëse ky shërbim është falas, nuk keni asgjë për të humbur për ta provuar për sa kohë që qëndroni brenda kufijve të ligjshëm. Nëse anonimiteti dhe siguria në internet janë shqetësimet tuaja kryesore, duhet të lexoni listën tonë të 10 VPN të rangut më të lartë.

A i regjistron VPN Gate të dhënat tuaja?

Përgjigje e shkurtër: po.

Ju duhet ta kuptoni se për shkak të natyrës së këtij projekti, ky shërbim regjistron regjistrat e gjerë, duke përfshirë:

 • Data dhe ora e lidhjes suaj
 • Adresa IP dhe emri i hostit të serverit VPN të destinacionit
 • Adresa juaj e vërtetë dhe emri i hostit
 • Etj

Çfarë’Për më tepër, çdo vullnetar mund të regjistrohet gjithçka që dëshiron dhe madje spiunoni në trafikun tuaj nëse ajo’nuk është HTTPS.

Shkrime të gjera mund t’ju ​​identifikojnë lehtësisht.

Ndërsa shumica e këtyre serverëve VPN duket se fshijnë shkrimet çdo dy javë, disa i mbajnë ato përgjithmonë. Pra, a mendoni ju’safeshtë i sigurt për të përdorur VPN Gate nëse doni të mbeteni anonim në internet?

Ky ofrues i shërbimit është gjithashtu më shumë se të gatshëm për të bashkëpunuar me policinë dhe autoritetet e tjera qeveritare kur u kërkohet të ndajnë regjistrat e përdoruesve.

A rrjedh?

Përgjigje e shkurtër: po.

Meqenëse VPN Gate nuk është një shërbim komercial VPN, nuk ka veçori të përparuara anti-rrjedhje si IP, WebRTC ose mbrojtje të rrjedhjes DNS.

Kur ne dukshëm (dhe më në fund të fundit) arritëm të lidhemi me një MB ose SH.B.A. “server” gjatë testeve tona, testet tona të rrjedhjes IP treguan se jemi në Tokio, Japoni. Dhe, jo një herë; mjaft vazhdimisht. Herë të tjera, kur më në fund gjetëm vendndodhje që dukeshin të vërteta në testet tona të rrjedhjeve, për fat të keq, gjetëm edhe vendndodhjen tonë të vërtetë në listë. Po, kjo’ashtë një rrjedhje e madhe IP atje.

Shpejtësia dhe performanca

A është i shpejtë VPN Gate? E sigurt, në një botë ku kërmijtë janë kafshët më të shpejta të tokës dhe ku kivi dhe pinguinët mund të fluturojnë.

Mbulimi i serverit

Zakonisht, ju mund të gjeni ndonjë gjë nga 5,000 deri në 9,200+ serverë të transmetimit VPN publik në rreth 230+ vende në dispozicion për përvojën tuaj të shfletimit privat. Kjo është një shtrirje e madhe në nivel global.

Sidoqoftë, shpejtësitë e lidhjes mund të jenë krejt të tmerrshme. Sigurisht, sa më afër të jeni fizikisht me serverët më të shpejtë (të cilët supozohet se janë në Azinë Jug-Lindore), aq më shpejt mund të arrini.

Rezultatet e testit të shpejtësisë

Para se të vendosnim lidhjen tonë VPN Gate, kishim këto shpejtësi fillestare:

Fillimi i shpejtësisë së rishikimit të VPN Gate

Në të gjitha drejtësi, nëse ju’jeni fizikisht afër një serveri të shpejtë në Korenë e Jugut, për shembull, ju mund të jeni në gjendje të shikoni video HD nga YouTube. Sidoqoftë, nëse ju’jeni më pak me fat, ju mund të përfundoni duke u lidhur me një “Server VPN” që ju siguron shpejtësi të tmerrshme.

Le t’ju tregojmë se çfarë kuptojmë “i tmerrshëm.”

Shtetet e Bashkuara

Shpejtësia e rishikimit të VPN Gate USA

 • Shkarkim: 0.36 Mbps (99% braktisje)
 • Ngarkoni: 0.53 Mpbs (99% braktisje)

Mbretëria e Bashkuar

Shqyrtimi i Portës VPN në Mbretërinë e Bashkuar

 • Shkarkim: 0.54 Mbps (99% braktisje)
 • Ngarkoni: 0.60 Mpbs (99% braktisje)

Indi

Shpejtësia e rishikimit të VPN Gate India

 • Shkarkim: 7 Mbps (Braktisje 97%)
 • Ngarkoni: 4 Mpbs (98% braktisje)

Tajlandë

Shpejtësia e rishikimit të VPN Gate Thailand

 • Shkarkim: 10 Mbps (96% braktisje)
 • Ngarkoni: 7 Mpbs (Braktisje 97%)

Në përgjithësi, mund të themi se kemi pasur një përvojë të tmerrshme duke u munduar të lidhemi me serverat vullnetarë dhe t’i përdorim ato për asgjë të vërtetë. ajo’Ka shumë të ngjarë që ju’do të gjeni rreth 9 nga 10 serverat që nuk funksionojnë. Atëherë, atje’theështja e shpejtësisë. Kur më në fund mund të lidheni me një server, mund të jetë aq i ngadaltë sa të keni nevojë të ripërcaktoni fjalën “i ngadalshëm.”

Nëse dëshironi shpejtësi rrufeje, rishikimi ynë VPN Gate mund’t ju ndihmojmë për këtë. ju’d më mirë shikoni rishikimet tona të tjera për të gjetur VPN më të mirë për lojëra, Netflix, dhe përrua si.

Lehtësia e përdorimit dhe mbështetja me shumë platforma

Duket se tani vetëm platforma Windows mbështetet me një aplikacion vendas. Por mund të gjeni udhëzues për platforma të tjera të zakonshme si macOS, iOS dhe Android.

Porta VPN’Ndërfaqja sonë na kujton programet nga 20 vjet më parë. Dizajn shumë i thjeshtë me një sistem të fortë menu. Ndihet sikur kjo aplikacion VPN ishte ndërtuar për pro pro. Shumë cilësime teknike, të cilat mund të duken si një labirint për përdoruesit që nuk kanë asnjë lidhje me IT.

Ne besojmë se për të eksploruar të gjitha potencialet e këtij aplikacioni, duhet të keni një kuptim të thellë të VPN dhe teknologjisë së internetit.

Shqyrtimi i Portës VPN si të përdoret

Sistemi i menusë i ngjan softverit nga ’’90. Mënyra tepër e ndërlikuar për përdoruesit e zakonshëm të internetit.

Shqyrtimi i Portës VPN si të përdoret

nëse ti’jeni një kodues ose haker, mund ta gjeni tërheqës – mirë, në një mënyrë të çuditshme.

Shqyrtimi i Portës VPN si të përdoret

Ajo që gjetëm të çuditshme ishte se në krahasim me këtë meny të fuqishme, në thelb nuk ka cilësime për të shkulur:

Shqyrtimi i Portës VPN si të përdoret

Ne fituam’bile edhe të shqetësohesh të marrësh detaje në lidhje me klientin’menuja. ajo’Saktësisht shumë dhe e ndërlikuar kur krahasohet me atë që jemi mësuar.

ajo’alsoshtë gjithashtu e mundur të instaloni dhe konfiguroni OpenVPN me VPN Gate. Por, për të qenë të sinqertë, nuk kemi strehë’vullnet i mjaftueshëm i mjaftueshëm për të bërë një provë të mirë për atë. Ndoshta në një raund tjetër azhurnimi. Pasi të kemi rimarrë nga kjo.

Zhbllokimi i Netflix dhe platformave të tjera transmetuese

Në teori, ajo’është e mundur të përdoret VPN Gate për Netflix për shkak të numrit të madh të serverëve VPN vullnetarë dhe IP-ve dinamike. Pra, ajo’Kryesisht një pyetje e shpejtësisë dhe qëndrueshmërisë tuaj të lidhjes këtë herë.

Në fakt, disa serverë janë aq të ngadaltë sa mundeni’madje shfletoni në internet si duhet. Pra, imagjinoni ta përdorni për Netflix, duke transmetuar video HD ose 4K nga YouTube, ose lojëra online.

Në të gjitha drejtësi, duhet të shtojmë se ju mund të keni fat dhe të gjeni një server të afërt, të shpejtë, në mënyrë që të mund të shijoni përvojën tuaj VPN. Deri në rënien e lidhjes tjetër, d.m.th..

Pas orëve të testimit të këtij shërbimi për rishikimin tonë të VPN Gate, ne arritëm të transmetojmë Netflix SHBA.

Shqyrtimi i Portës VPN Netflix

Nëse me të vërtetë dëshironi të gjeni VPN më të mirë për Netflix, duhet të lexoni postimin tonë të lidhur.

P2P dhe përrua

Ju lutemi don’provoni këtë në shtëpi.

Në qoftë se nuk doni të shpalleni fajtor për shkelje të së drejtës së autorit, ne nuk i bëjmë’t ju këshillojmë të përdorni VPN Gate për përrua ose ndonjë ndarje tjetër të skedarëve P2P. Trafiku juaj në internet do të duket se do të vijë përmes bashkëmoshatarëve’ Adresat IP.

Por e njëjta gjë është e vërtetë për bashkëmoshatarët e tjerë: aktivitetet e tyre në internet do të duket se vijnë nga ju. Prandaj, ju mund të digjeni veten duke e përdorur atë për përrua ose të tjerët përrua me IP tuaj. Ju lehtë mund të inkriminoni veten dhe përdoruesit e tjerë gjithashtu. le të’Mos harroni se aktivitetet tuaja janë regjistruar. Me fjalë të tjera, nuk ka’mattershtë e rëndësishme që ju të prishni IP tuaj kur IP-ja juaj e vërtetë mund të lidhet me trafikun tuaj në internet sidoqoftë.

Pra, mund të dëshironi të gjeni VPN-në më të mirë për torrenting në vend.

Censura në internet në Kinë dhe gjetkë

Raportet dhe komentet e përdoruesve tregojnë se shumë njerëz kanë përdorur për të zhbllokuar faqet e censuruara me Portën VPN. Këta përdorues gjithashtu kuptuan se ky shërbim nuk ishte’t sigurt ose që veprojnë përtej Firewall-it të Madh. Arsyeja kryesore është se protokollet kryesore VPN, TCP dhe UDP si dhe OpenVPN, thjesht bllokohen nga Firewall i Madh i Kinës. Për më tepër, janë bllokuar edhe porte specifike, të cilat zakonisht përdoren për trafikun VPN.

Meqenëse ky VPN nuk ka disponim ose opsion vjedhurazi VPN, edhe nëse ka punuar në Kinë përmes ndonjë rrugëdaljeje, ju mund të shqetësoheni dhe të gjobiten për përdorimin e një shërbimi të paprovuar.

Nëse jetoni ose punoni në Kinë, ju’do të gjeni VPN-në më të mirë për postimin tonë në Kinë shumë të dobishme.

Mbështetja e klientit

Duke qenë një projekt eksperimentale falas VPN, ekipi ynë shqyrtues VPN Gate nuk bëri’me të vërtetë presim që ajo të ketë mbështetje live chat. Në fakt, nuk ka’Keni vërtet ndonjë lloj mbështetje në kuptimin e përgjithshëm – asnjë sistem biletash ose mbështetje emaili çfarëdo.

Ajo që keni pse është Përdoruesit e Portës VPN’ Forum dhe FAQ seksioni. Por ju ende nuk mund të gjeni përgjigjet tuaja siç mund të prisni në rastin e një VPN komerciale si NordVPN.

Çmimeve

VPN më e lirë në planet.

Si ne’E thënë tashmë në këtë përmbledhje të VPN Gate, kjo kërkesë dhe prindi i saj, SoftEther VPN, janë absolutisht falas, dhe sigurisht do të mbetet i tillë.

Meqenëse thjesht mundet’merrni ndonjë çmim më të lirë, pyetja e vetme është nëse ky shërbim VPN mund të plotësojë nevojat tuaja apo jo.

nëse ti’po kërkoni një VPN premium profesional, të nivelit të lartë, ju mund të duhet të paguani $ 3 – $ 5 në muaj për një plan 1 ose 2-vjeçar. Por ti mundesh’t krahasoni cilësinë e shërbimeve dhe tiparet e sigurisë të përfshira.

Vija e poshtme

Edhe pse disa përdorues mund të shkojnë aq larg sa e quajnë këtë VPN më të mirë falas, ne lutemi të ndryshojmë. Ne e përjetuam shpejtësi të tmerrshme, gjë që e bëri këtë VPN plotësisht të padobishme për asgjë me të vërtetë.

Me këtë tha, ne gjithashtu arritëm të gjenim disa serverë që na dhanë shpejtësi të mjaftueshme për të parë madje edhe video HD. Pra, nëse keni kohë të kaloni nëpër qindra servera për të zgjedhur të duhurin, bëhuni mysafiri ynë.

Ndërsa ky shërbim ofron protokolet e shpejta dhe të sigurta për trafikun tuaj, gjithashtu regjistron shumë informacione për ju dhe veprimtarinë tuaj. Dhe kështu bëjnë të gjithë pronarët individualë të serverëve vullnetarë. Nëse anonimiteti dhe siguria juaj nuk janë’Një shqetësim i madh, ju mund t’i jepni këtij shërbimi VPN një fotografi.

Si përmbledhje, duhet ta themi atë ne vlerësojmë punën e palodhur që këta zhvillues kanë hedhur në këtë projekt eksperimental. Por ne sigurisht jo’mendoni se kjo kërkesë mund të jetë një rrezik për VPN-të komerciale, jo vetëm ende – kurrë.

Si të mësoni nga përdoruesit e tjerë të VPN?

A keni ndonjë pyetje të lidhur? A keni provuar ndonjëherë të përdorni VPN Gate ose ndonjë aplikacion tjetër VPN më parë? Ndoshta ju keni shkruar rishikimin tuaj VPN Gate? Cilat janë përshtypjet tuaja?

Mos harroni, ndarja është e kujdesshme!

Ju lutemi mos ngurroni të lini komentin tuaj më poshtë.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map