Rishikimi i SaferVPN


Duket se “i sigurt” isn’mjaftueshëm për këtë ofrues të VPN me bazë Tel-Aviv. Ata duan të paraqiten “më të sigurt” se kushdo tjetër. Por a mundet SaferVPN, e themeluar në vitin 2013, të jetojë me emrin e saj?

Ky shërbim izraelit pretendon se është prerje zero ndërsa Politika e tij e Privatësisë vërteton ndryshe. Nga ana tjetër, SaferVPN nuk ka të bëjë me paratë – iniciativa e tyre #UnlockTheWeb synon të sigurojë qasje të sigurt në internet për aktivistë dhe disidentë nga e gjithë bota.

A është i sigurt për përdorim SaferVPN? Pa ado më tej, le’hulumtoni se çfarë ka gjetur ekipi ynë i rishikimit SaferVPN.

siguri & Intimiteti: është i sigurt për përdorim SaferVPN?

SaferVPN ka një mori karakteristikash të sigurisë, të cilat përfshijnë:

 • Ushtarake-grade Kriptimi AES-256
 • Sekret i përsosur përpara gjeneron një çelës të ri të enkriptimit për çdo seancë
 • OpenVPN, IKEv2, L2TP / IPSec dhe PPTP protokollet
 • Politika pa log
 • Ju mbron kur përdorni wifis publike
 • Vrasin kaloni
 • Pagesa anonime
 • Rreth VPN

Kjo është një tufë lulesh shumë e fortë, duke e bërë SaferVPN një mjet vërtet i sigurt. Ne dëshirojmë të shohim një protokoll vjedhurazi të shtuar diku në të ardhmen, i cili mund të ndihmojë kundër DPI (Deep Packet Inspection), megjithëse. Gjithashtu, shtimi i një opsioni multihop do të ishte mirë, por kjo’Të nevojshme vetëm për ata që kanë nevojë për siguri maksimale – shumica e përdoruesve do të jenë të kënaqur me atë që marrin.

Ështja më e madhe e SaferVPN qëndron në politikën e saj të intimitetit e cila edhe pse pretendon “jo-logs,” duhet të merret me një kokërr kripe. Gjithashtu, një VPN me bazë izraelite ka më shumë të ngjarë të bashkëpunojë me 5 vendet anëtare të syve sesa të bëjë atë që mundet për të mbrojtur përdoruesit e tij’identiteti.

A i regjistron SaferVPN të dhënat tuaja?

Kjo është ajo që regjistron SaferVPN kur ti’duke përdorur VPN:

 • Data dhe ora e seancave tuaja (fillimi dhe mbarimi)
 • Shuma e të dhënave të transmetuara për seancë
 • Vizita e VPN-së dhe nga cili vend (nuk regjistrohen adresat IP të tanishme)

Nga ky kënd, ne do të thoshim se ajo’s larg nga të qenit një ofrues pa shkrime. Por, nga një kënd tjetër, ata don’regjistroni informacion të ndjeshëm personalisht të identifikueshëm që mund t’ju lidhin me trafikun tuaj në internet.

SaferVPN thekson se ata kurrë nuk ndajnë ose shesin informacione të përdoruesit. Farëdo që mbahet për ju (p.sh., emaili juaj) është vetëm për ruajtjen dhe përmirësimin e shërbimit VPN.

A rrjedh?

SaferVPN ka mbrojtje për rrjedhje DNS në serverat e saj. Ai përdor DNS Google Publik, duke i bërë serverët SaferVPN të paqëndrueshëm.

Mbrojtja IPv6 funksionon duke bllokuar automatikisht IPv6 kur SaferVPN është i ndezur. Kur bëhet fjalë për dobësitë e WebRTC, ky shërbim nuk ofron asgjë të veçantë, do të thotë se ju’Do të duhet të siguroheni që shfletuesi juaj e ka çaktivizuar.

Ne i vendosëm të gjitha këto në praktikë, dhe nuk gjeti rrjedhje kur testoni SaferVPN.

Shpejtësia dhe performanca

Ju mund të përjetoni herë mbresëlënëse lidhjeje dhe shpejtësia mesatare me SaferVPN.

Ne bëmë një numër provash nga Evropa. këtu’Rezultati i testit tonë të shpejtësisë fillestare:

Shpejtësia bazë

Fillimi i shpejtësisë së rishikimit të SaferVPN

 • Shkarkim: 278 Mbps
 • Ngarkimi: 255 Mbps

Pastaj, filluam të lidhemi me serverët në të gjithë botën. le të’shiko rezultatet tona:

SHBA perëndim

Shpejtësia e rishikimit të SaferVPN US West

 • Shkarkim: 31 Mbps (89% lëshim)
 • Ngarkimi: 29 Mbps (90% lëshim)

Mbretëria e Bashkuar

Shpejtësia e rishikimit të SaferVPN në Mbretërinë e Bashkuar

 • Shkarkim: 61 Mbps (78% lëshim)
 • Ngarkimi: 95 Mbps (66% lëshim)

Singapore

Shpejtësia e rishikimit të SaferVPN në Singapor

 • Shkarkim: 24 Mbps (91% lëshim)
 • Ngarkimi: 8 Mbps (97% braktisje)

Australi

Shpejtësia e rishikimit të SaferVPN Australi

 • Shkarkim: 17 Mbps (94% braktisje)
 • Ngarkimi: 8 Mbps (97% braktisje)

Në fakt, gjetëm dallime serioze kur u lidhëm përsëri në të njëjtin vend dhe perseri. Do të ishte mirë të kishim shpejtësi më të besueshme për një vend, në vend që të rilidhni shumë herë për të arritur në serverin optimal, i cili mund të sigurojë shpejtësi shumë të mirë.

Mbulimi i serverit

Serverat SaferVPN

Ky ofrues administron të gjithë 700+ e serverëve të tij me shpejtësi të lartë VPN në 34+ vende në të gjithë botën. që’sigurisht një qëndrim i rëndësishëm dhe i favorshëm në rastin e rrjeteve VPN – një shembull për tu ndjekur. Lojtarë të tjerë të mëdhenj kanë mijëra servera, por ky VPN ende mbulon një pjesë të madhe të globit.

E mira është që SaferVPN komandon flotën e serverit të tyre, duke shtuar më shumë siguri dhe besueshmëri kur krahasohet me ato shërbime që marrin me qira serverë nga palë të treta.

Lehtësia e përdorimit dhe mbështetja multiplatformale

SaferVPN është në dispozicion për cilindo nga platformat kryesore, duke përfshirë:

 • Windows
 • MacOS
 • Linux
 • iOS
 • android

Ajo gjithashtu ofron Zgjatjet e shfletuesit Chrome dhe Firefox si dhe opsionet e konfigurimit manual për një lista e gjate e ruterave, konzollat ​​e lojërave, Kindle Fire, Roku dhe TV të zgjuar.

Mund të instaloni SaferVPN në pesë pajisje dhe përdorin ato mbi to njëkohësisht.

nëse ti’tashmë keni vendosur të blini SaferVPN, thjesht shkoni te safervpn.com dhe klikoni Merrni SaferVPN Tani ose ndonjë buton tjetër i gjelbër thirrje për veprim, i cili do t’ju çojë në një ekran të zgjedhjes së planit të çmimeve.

Sidoqoftë, SaferVPN ka një Gjykim falas 24-orësh i cili nuk promovohet në mënyrë aktive dhe mund të gjendet në artikullin e Qendrës së Ndihmës “Si të regjistrohem në SaferVPN?”. Ky gjyq kërkon vetëm adresën tuaj të emailit dhe ju jep qasje të pakufizuar në të gjitha veçoritë.

Instalimi i kësaj mundësie VPN’merrni më lehtë. Pas fillimit të aplikacionit tuaj, shfaqet ekrani i mirëseardhjes, ku klikoni tjetër.

Shqyrtoni SaferVPN si të shkarkoni

Atëherë, duhet të keni kujdes sepse tjetri është një ekran i ndërlikuar. Kjo është ajo ku ju zakonisht duhet të zgjidhni një buton radio nëse i pranoni kushtet e marrëveshjes.

Shqyrtoni SaferVPN si të shkarkoni

Sidoqoftë, atje’vetëm një njoftim që ju kujton atë “Duke klikuar Instalimin, ju pranoni kushtet e marrëveshjes.” Por, para se të mund të lexonit këtë rresht, ju’udhëzohen të klikojnë Instalimi për të instaluar SaferVPN. Pra, shanset janë fituar’madje lexoni atë pak të fundit për pranimin e kushteve.

Ekipi ynë shqyrtues SaferVPN e gjeti atë një aplikacion intuitiv dhe të thjeshtë VPN. Të gjitha platformat e mbështetura kanë klientë të lehtë për t’u përdorur që gjithashtu duken mjaft në rregull.

Kur nisni aplikacionin tuaj, duhet së pari të identifikoheni. Ose, nëse keni strehë’t krijuam një llogari, këtu’shansi për tu regjistruar.

Shqyrtoni SaferVPN si të përdorni

Sapo ti’je regjistruar, ti’do të shihni një vendndodhje të rekomanduar automatikisht në mes të dritares së aplikacionit. Në këtë pikë, ju mund të zgjidhni të klikoni Butoni i lidhjes ose zgjidhni një vendndodhje tjetër.

Shqyrtoni SaferVPN si të përdorni

Ju keni dy zgjedhje nëse doni të ndryshoni vendndodhjen. Së pari, klikoni në ikonë e flamurit dhe zgjidhni një server nga lista që shfaqet. Së dyti, klikoni në ikonë pin ngjitur me kryesore Lidhu / Shkëput butonin.

Shqyrtoni SaferVPN si të përdorni

Tani, thjesht klikoni në çdo vend të dëshiruar dhe klikoni Connect në ekranin kryesor. Një gjë e bezdisshme është që ju duhet të shkëputeni nga serveri aktual përpara se të zgjidhni një tjetër.

Në këndin e sipërm të djathtë të dritares së aplikacionit tuaj, mund ta gjeni Ikonë me 3 shirita (hamburger) për t’u përdorur për të shfaqur menunë.

Shqyrtoni SaferVPN si të përdorni

Në pamje të parë, mund të duket se ju keni mjaft disa opsione këtu. Sidoqoftë, nëse e shihni më afër, ju’do të kuptojnë që aplikacionet SaferVPN nuk janë’Kjo është e pasur kur bëhet fjalë për personalizimin.

Menuja e cilësimeve doesn’t ju jap që shumë mundësi.

Shqyrtoni SaferVPN si të përdorni

protokollet skeda ju lejon të zgjidhni nga katër protokolle, si dhe një Opsion automatik (Default). Por kjo’në lidhje me të.

Shqyrtoni SaferVPN si të përdorni

Auto. WiFi dhe Vrasin kaloni skedat, ju kryesisht mund t’i ndryshoni këto veçori në ose jashtë. Më në fund, në mbështetje skedar, ju mund të lexoni bazën e njohurive FAQ, të hapni një biletë mbështetëse dhe të bëni një test shpejtësie.

Klientët e SaferVPN kanë asnjë grafikë apo dizajn i ndezur. Qëllimi ishte të ofrojmë një ndërfaqe shumë të lehtë për t’u përdorur. Dhe, ata patën sukses në këtë. Sigurisht, nëse ti’jeni një përdorues hardcore VPN, ju mund të dëshironi më shumë në pjesën e përparme të personalizimit. Sidoqoftë, ky VPN është një zgjedhje e mirë për përdoruesit fillestar dhe kush nuk janë’që shqetësohen për anonimitetin dhe privatësinë e tyre.

Zhbllokimi i Netflix dhe platformave të tjera transmetuese

SaferVPN është e mirë për Netflix – ajo zhbllokon bibliotekat e MB dhe SH.B.A..

Shqyrtimi i SaferVPN netflix

shpejtësia e transmetimit është gjithashtu e mirë, të mjaftueshme për të parë shfaqjet tuaja të preferuara në UHD (4K).

Ndërsa disa kërkues të përmbajtjeve të rralla mund të ndjehen të zhgënjyer pa bibliotekat Australiane ose Japoneze Netflix, shumica e përdoruesve do të jenë të kënaqur me atë që ata gjejnë në versionet e SHBA dhe MB..

Ne gjithashtu u përpoqëm, megjithëse pa sukses, platforma të tjera (NBC, BBC iPlayer dhe Comedy Central) me SaferVPN’s serverë të dedikuar për transmetim. Në anën e ndritshme, Lojtari i Kodit ka punuar shumë mirë – SaferVPN madje ka një manual për vendosjen e tij.

P2P dhe përrua

SaferVPN mezi mbështet torrenting. Ekzistojnë vetëm disa serverë të optimizuar dhe të përkushtuar për trafikun P2P në Kanada, Hollandë dhe Spanjë.

Provojeni për një ditë falas dhe shikoni nëse ky është shërbimi për të cilin dëshironi të paguani. Por kjo mund të mos jetë e mjaftueshme për të parë se sa mirë mund të shkarkoni ose ngarkoni skedarë torrent me SaferVPN.

Sidoqoftë, don’Të heqim dorë nga shpresa për të gjetur VPN më të mirë për përrua sepse ne’tashmë kanë përgatitur një renditje për këtë.

Censura në internet në Kinë dhe gjetkë

Meqenëse mundemi’T vërtet e testojmë këtë kënd, ne duhet të mbështetemi në atë që sugjerojnë ky ofrues dhe raportet e përdoruesit. Lajmi i mirë është, SaferVPN punon në Kinë.

Sidoqoftë, mund të mos jetë shumë e qëndrueshme: SaferVPN nuk’t ofroni ndonjë protokoll vjedhurazi të anashkalojë inspektimin e paketave të thella (DPI), të përdorura në Kinë për të bllokuar trafikun VPN.

Nëse keni nevojë për anonimitet hermetik, më mirë shikoni shërbimet tona më të mira VPN për Kinën.

Mbështetja e klientit

SaferVPN ka një mundësi të mirë për përkrahjen e bisedës live. Përgjigjet mund të duken pak si bot, por ato ju japin zgjidhjen. Gjithashtu, koha e pritjes ishte mjaft e shkurtër, madje edhe për një përdorues të pa regjistruar.

Mbështetje chat live

atje’edhe një Qendra e ndihmes që ofron shumë mësime të lehtë për t’u kuptuar në konfigurimin manual të SaferVPN në pajisje të ndryshme ose transmetimin e një shfaqjeje në një platformë të caktuar. atje’s një FAQ të gjera strukturuar në mënyrë të përshtatshme sipas temave të ndryshme, të tilla si Faturimi ose cilësimet e llogarisë. Më në fund, nëse ti’nuk po diskutoni çështjet tuaja live, mos ngurroni të hap një biletë dhe prisni një përgjigje me email.

Çmimeve

Një plus i madh për SaferVPN është Gjykim falas 24-orësh version pa kufij mbi numrin e serverëve ose bandës.

Planet e paguara janë mjaft të ngjashme me CyberGhost ose NordVPN. Sidoqoftë, VPN-të e fundit kanë shumëfish më shumë servera në të gjithë botën dhe politika të vërteta të mos logjikave. Prandaj, ata mund t’ju ofrojnë një nivel më të lartë të sigurisë dhe intimitetit për të njëjtën sasi parash.

Mimet më të sigurta VPN

Këtu janë planet e çmimeve të SaferVPN:

 • 1 Muaj – 12,95 $ / muaj
 • 1 vit – 5,49 dollarë në muaj ose 65.88 dollarë
 • 2 vjet – 3.29 dollarë në muaj ose 78,96 dollarë
 • 3 vjet – $ 2,5 / muaj ose 89,99 dollarë

Ky shërbim gjithashtu ju jep një a garanci pa sherr 30-ditor për kthimin e parave dhe lejon pesë lidhje të njëkohshme për llogari.

Ju mund të përdorni kartat e kreditit (Visa, MasterCard, American Express, dhe JCB), PayPal, dhe Bitcoin për të blerë planin tuaj të zgjedhur. Përdoruesit e vetëdijshëm për jetën private do të vlerësojnë opsionin e fundit të pagesës anonime.

Pavarësisht gjithçkaje, SaferVPN nuk është një shërbim me çmim të mirë.

Vija e poshtme

SaferVPN është një VPN e mirë, por ne nuk mund ta rekomandojmë thjesht sepse mund të merrni një VPN të shkëlqyeshme për të njëjtin çmim. ajo’easyshtë e lehtë për t’u përdorur, ofron shpejtësi të rregullta, zhbllokon Netflix dhe pranon Bitcoin. Po ashtu është mjaft i sigurt për përdoruesit e përditshëm.

Ajo që ne do të dëshironim të shohim në të ardhmen është një mbështetje e plotë torrentuese dhe një protokoll vjedhurazi për ta përdorur atë në Kinë. Me këto shtesa dhe një flotë të madhe serverash, thjesht mund të ndryshojmë mendim.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me