Rishikimi i SurfEasy VPN


Kosto e lartë për funksionalitet të ulët. atje’nuk ka asnjë arsye të vërtetë për të investuar në SurfEasy VPN.

Për një kohë të gjatë, ky shërbim VPN i përkiste Operës. Kjo ndryshoi në nëntor 2017, kur gjigandi amerikan i sigurisë në internet Symantec bleu SurfEasy VPN.

Deri në kohën kur ndodhi marrëveshja, SurfEasy ishte tashmë një emër i Top 50 në tregun VPN. që’Nuk ishte as i shkëlqyeshëm dhe as i tmerrshëm – ishte një projekt i ndërlikuar me disa pozitive dhe një themel i mirë për ndërtimin e një shërbimi të fortë VPN. Symantec, një kompani Fortune 500, duket se nuk ka bërë shumë me investimin e tyre të çmuar, dhe, siç do të demonstrojë rishikimi ynë SurfEasy VPN, VPN me bazë në Toronto duket se nuk po del nga pozicioni i saj i ngatërruar.

Karakteristikat e sigurisë

Ata punonjës të pafat për Symantec të cilët u detyruan të përdorin SurfEasy VPN mund të përfitojnë nga karakteristikat e mëposhtme të sigurisë:

 • Ushtarake-grade Kriptimi AES-256
 • OpenVPN protokoll (ose IPSec në aplikacionin e ri macOS)
 • Mbrojtja themelore e rrjedhjes

Siç mund ta shohim, atje’s nuk ka shumë për të përfituar. SurfEasy VPN i mungojnë IKEv2, IPSec dhe protokolle të tjera. Ajo gjithashtu doesn’keni një ndërprerës vrasës, serverat privatë DNS dhe VPN mbi ruterin. Me karakteristika të tilla thelbësore që mungojnë, ajo’Nuk është për tu habitur që SurfEasy nuk ka’siguroni Tor mbi VPN, multihop dhe elementë të tjerë të këndshëm që bëjnë shumica e konkurrentëve.

Për të përfunduar, SurfEasy siguron vetëm minimumin e zhveshur në frontin e sigurisë. Prandaj, ne mund ta rekomandojmë atë as për përdoruesit e ri dhe as për përdoruesit me përvojë. Njëra anë do të lihet e prekshme, dhe tjetra do të ketë mungesë të tipareve që ato u mësuan kur përdorin mjete të tjera VPN.

A mban regjistrat e SurfEasy VPN?

Për të nxjerrë në pah tiparet teknike të sigurisë, kompania që qëndron pas SurfEasy VPN është me qendër në Kanada (një nga 5 vendet e Sytë – një kornizë e shkëmbimit të inteligjencës). Pavarësisht pretendimeve për të kundërtën, kompania gjithashtu mban disa të dhëna për përdoruesit e saj, megjithëse jo shumë. Kur e kombinoni atë me deklaratat për dorëzimin e informacionit tuaj personal dhe të dhënat e përdorimit te zbatimi i ligjit “ku janë siguruar fletëpalosje, urdhër-arreste ose dokumente të tjera ligjore,” kjo bën për një situatë shqetësuese.

Isshtë e vërtetuar rrjedhje e SurfEasy VPN?

Testet e ekipit tonë të rishikimit SurfEasy VPN tregojnë se SurfEasy është nuk është i ndjeshëm ndaj rrjedhjeve më të egër DNS, IPv6 ose WebRTC, por ka disa shenja shqetësuese në atë departament. Për një gjë, SurfEasy nuk ka rrjetin e vet privat DNS. Së dyti, ajo nuk ka nevojë’akoma vendosi se si të merreni me IPv6 – VPN nuk e mbështet dhe nuk e bllokon atë.

Për fat të mirë, ju mund të parandaloni rrjedhjet e IPv6 duke pamundësuar përdorimin e tyre. Kur bëhet fjalë për dobësitë e WebRTC, ai gjithashtu mund të fiket në shumicën e shfletuesve.

Shpejtësia dhe performanca

Shpejtësia është pika e dytë më e rëndësishme (milingona më e rëndësishmja për disa) që ne’d dëshirojmë të diskutojmë në rishikimin tonë të SurfEasy VPN. Në fund të fundit, shpejtësia përcakton se sa i mirë është një VPN për transmetimin, shkëmbimin e skedarëve P2P ose lojrave.

Mbulimi i serverit

SurfEasy VPN ka 500+ servera në 28 vende, që nuk është shumë si në numër të plotë ashtu edhe në mbulimin e përgjithshëm. Pjesa e trishtuar është se SurfEasy kishte dy herë më shumë serverë në 2018, dhe ata strehuan’t shtoni ndonjë vend që nga atëherë, megjithëse faqja e tyre elektronike thotë me optimizëm “28 dhe duke numëruar.”

Për t’i bërë gjërat më keq, jo të gjithë këta serverë janë të disponueshëm për përdoruesit që kanë blerë “Total” (rregullt) plan. E njëjta gjë vlen edhe për torrents dhe P2P – kjo luks është në dispozicion vetëm për “ultra” (Premium) përdoruesit. Dhe këtu’gozhda në arkivol – vetëm përdoruesit premium duhet të zgjedhin serverin tani e tutje, ndërsa të tjerët duhet të jetojnë me vendndodhjen e optimizuar.

Rezultatet e testit të shpejtësisë

le të’Shikoni se sa mirë bën SurfEasy VPN me lokacione të ndryshme të serverëve. Ne e bëmë testin tonë nga Evropa, me shpejtësi pa-VPN duke arritur në 217 Mbps shkarkim dhe 228 Mbps ngarkime:

Pastaj ne filluam SurfEasy VPN dhe u testuam vendndodhjet e serverëve në të gjithë botën.

Mbretëria e Bashkuar

Test i shpejtësisë SurfEasy VPN në Mbretërinë e Bashkuar

 • Shkarko: 41 Mbps (81% braktisje)
 • Ngarkoni: 76 Mbs (68% braktisje)

Shtetet e Bashkuara

SurfEasy VPN shpejtësi në SHBA

 • Shkarko: 1 Mbps (99% braktisje)
 • Ngarkoni: 15 Mbs (93% braktisje)

Australi

Test i shpejtësisë SurfEasy Australi

 • Shkarko: 9 Mbps (96% braktisje)
 • Ngarkoni: 2 Mbs (99% braktisje)

Japoni

Rezultatet e testit të shpejtësisë SurfEasy nga Japonia

 • Shkarko: 16 Mbps (93% braktisje)
 • Ngarkoni: 3 Mbs (99% braktisje)

Rezultatet e mësipërme mund të përshkruhen vetëm si nën mesataren. Ne gjithashtu kemi pasur probleme latente kur përpiqeshim të testonim shpejtësinë jashtë Evropës – diçka që ndodh shumë rrallë dhe vetëm me VPN të nivelit të ulët.

Kjo na çon në përfundimin e kësaj edhe optika më e mirë nuk do të ndalojë SurfEasy të ngadalësojë ju dhe se asgjë nuk është bërë për të përmirësuar shpejtësinë dhe performancën gjatë gjashtë muajve të fundit.

Lehtësia e përdorimit dhe mbështetja multiplatformale

SurfEasy VPN ka aplikacione me porosi për:

 • Windows
 • macOS (2 versione të ndryshme)
 • iOS
 • android
 • Telefon telefon Amazon

Ekzistojnë gjithashtu zgjerime të shfletuesit për Chrome dhe Opera. Për të qenë i sinqertë, në vend të dy aplikacioneve Mac ne do të preferonim një program Linux ose Router – por çfarë mund të bësh? Arsyetimi prapa aplikacionit të ri macOS ndoshta ka të bëjë me SurfEasy duke dashur të provoni një dizajn të ri, i cili në të vërtetë duket shumë më mirë. Versioni i ri funksionon gjithashtu në IPSec në vend të OpenVPN.

Aplikacionet dhe shtesat

Sa për aplikacionet e pajisjes celulare, SurfEasy për Android është pak më e sigurt sepse mund të kompensoni mungesën e një ndërprerës të vrasjes duke përdorur Android’Aplikacioni VPN Gjithmonë i aktivizuar.

Shkarkimi dhe instalimi i SurfEasy është shumë i njëjtë me instalimin e çdo programi tjetër. Pas teje’instaluar SurfEasy VPN, programi duhet të funksionojë automatikisht. Do t’ju kërkojë të regjistroheni në llogarinë tuaj dhe menjëherë t’ju lidheni me serverin më optimal (më të afërt). Ajo fitoi’t ju zgjas shumë për tu vërejtur kjo nuk është pjesa më e përparuar e softuerit.

siperfaqe vpn shtepi

Ka disa mundësi në Ekran në shtëpi:

 • Bllokimi i ndjekësit të reklamave – tregon numrin e gjurmuesve të bllokuar gjatë një periudhe kohe. Vetë tipar mund të ndryshohet në Parametrat.
 • Butoni Globe – ju lejon të zgjidhni me cilin vend të lidheni, me kusht që të keni një plan Ultra.
 • Butoni Cogwheel – duke klikuar në të vërteton se si karakteristika të ulëta SurfEasy VPN është.

Cilësimet e SurfEasy vpn

Cilësimet ju mund të ndryshoni Bllokimi i gjurmuesit të reklamave, aktivizoni ose çaktivizoni karakteristikat e sigurisë wifi, dhe zgjidhni nëse do të ekzekutoni SurfEasy gjatë fillimit.

tipari i mbrojtjes wifi duket pak mashtruese sepse gjithçka që bën është duke funksionuar si një “lidheni me VPN pasi të keni bashkuar rrjetin e panjohur Wifi” opsion me përfitimin e shtuar të dyshimtë për t’ju dërguar paralajmërime në lidhje me rrjetet e mundshme të pasigurta Wifi në afërsi.

Zhbllokimi i Netflix dhe platformave të tjera transmetuese

SurfEasy VPN për Netflix

Jo zgjidhja më e mirë atje! SurfEasy VPN ka lëvizur brenda dhe jashtë favorit me Netflix gjatë vitit të kaluar. U bllokua, u zhbllokua, pastaj u bllokua përsëri.

Testi ynë i fundit ka treguar atë ju mund të transmetoni Netflix SHBA dhe MB me SurfEasy VPN.

Test i shpejtësisë SurfEasy në Fast.com

Shpejtësia e Netflix në SH.B.A. ishte e mjaftueshme për UHD (4K), por përdoruesit me lidhje më të ngadalta mund të luftojnë edhe me cilësi HD.

Ndërsa dy nga bibliotekat më të mira të Netflix kanë punuar këtë herë, ka mënyra më të mira VPN zgjedhje për Netflix atje, veçanërisht për përdoruesit në Amerikë ose Azi.

Si një shënim anësor, ne nuk kishim asnjë problem duke përdorur SurfEasy VPN për të parë iPlayer BBC gjatë testit tonë të mëparshëm, por nuk arritëm të transmetojmë asnjë përmbajtje këtë herë. Vjen pa befasi pasi iPlayer i BBC është mjaft platformë famëkeqe sa i përket bllokimit.

Ndoshta SurfEasy është i mirë për disa platforma të tjera përmbajtjeje, por sinqerisht, edhe nëse do të ishte, ne nuk do’rekomandojeni këtë VPN për transmetim me çfarëdo mënyre.

P2P dhe përrua

Përdorimi i SurfEasy VPN për përrua është një ide e tmerrshme! Për një gjë, përrua dhe P2P janë bllokuar si me abonimin Starter ashtu edhe me Totalin – atë’s në dispozicion vetëm nëse bleni versionin me çmim Ultra.

Por, edhe nëse e bëni këtë, do të dëshironit të përdorni torrentë pa një ndërprerës vrasës (dhe me një lidhje goxha të keqe)? Nëse po, ju’jemi një person më i guximshëm se ne.

Nëse doni një VPN me të vërtetë të shkëlqyeshme për P2P, më mirë shikoni VPN-në më të mirë për listën e përrallave.

Censura në internet në Kinë dhe gjetkë

Njerëzit që jetojnë nën qeveritë shtypëse mund të jenë të interesuar të kenë një nivel më të lartë të sigurisë sesa ajo që ofron SurfEasy VPN

Përgjigje e sinqertë? ne’nuk jemi të sigurt nëse madje funksionon atje, por ne nuk do të donim’t vendosni paratë tona në të. SurfEasy nuk ka demonstruar një nivel të lartë të cilësisë në fusha të tjera, dhe ne nuk shohim asnjë arsye pse do të ishte mirë për Kinën ose ndonjë vend tjetër me liri të kufizuar të internetit.

Nëse doni një shërbim të besueshëm, zgjidhni diçka nga VPN-të tona më të mira për listën e Kinës.

Mbështetja e klientit

Meqenëse problemet me SurfEasy VPN ka shumë të ngjarë, jini të gatshëm të kërkoni ndihmë duke përdorur një nga metodat e mëposhtme:

 • Video-si
 • FAQ
 • Email-i mbështetës
 • Sistemi i biletave
 • Bisedë live

Ndërsa opsioni i fundit tingëllon si më i miri, biseda live nuk është aktive 24/7 dhe koha e orientuar EST fitoi’të jetë i përshtatshëm për ata që janë jashtë Amerikës. Në përgjithësi, ne e urrenim uebfaqen e SurfEasy – informacioni nuk është i thjeshtë për tu gjetur, dhe kur i gjeni shpesh, shpesh i mungon qartësia. E njëjta vlen edhe për udhëzuesit dhe FAQ – disa nga temat më themelore duket se mungojnë prej tyre.

Çmimeve

Atje jane 3 plane çmimi SurfEasy VPN – Starter, Total, dhe Ultra. Secila ofron nivele të ndryshme shërbimi, dhe ju mund të paguani për secilin në baza mujore ose vjetore (opsioni i fundit është disi më i lirë). Opsionet e pagesës përfshijnë kartat e kreditit dhe PayPal.

Këtu janë çmimet mujore:

Mimet Surfasy

Dhe këtu janë çmimet vjetore:

Planet e SurfEasy

 • Fillestar – falas, 500 të dhëna MB
 • Gjithsej – 4,99 $ / muaj ose 47.88 dollarë në vit
 • Ultra – 11,99 $ / muaj ose 77.88 dollarë në vit

Për fat të mirë, planet e paguara përfshijnë një Garanci 7-ditore e kthimit të parave, keshtu qe’të paktën ca kohë për të rishqyrtuar!

Falas Versioni fillestar i SurfEasy ka një kufi brutal prej 500 MB – ka shumë VPN falas më të mira në treg. Gjithashtu, vetëm Plani Ultra do të lejojë përrua, gjë që e bën Totalin pothuajse të padobishëm për shumicën e pajtimtarëve.

Më në fund, atje’oneshtë një pikë e mirë në lidhje me planet e çmimeve të SurfEasy – kjo’s Kufiri i 5 pajisjeve. Disa VPN kanë të ashtuquajturat kufij të pajisjes që i referohen numrit të pajisjeve ku mund të instaloni aplikacionin. Në këtë rast, kufiri i referohet numrit të pajisjeve që mund të lidheni në llogarinë tuaj dhe të përdorni njëkohësisht.

Vija e poshtme

Kjo është ekuivalenti i VPN për të blerë një bluzë të thjeshtë të bardhë Kanye West për 120 dollarë. Nuk ka asnjë arsye pse duhet të blini ndonjëherë këtë mjet super të kufizuar VPN – madje as nese ti’sërish CEO’nena.

SurfEasy VPN është e dobët, nuk është e dobishme’na goditni si veçanërisht të besueshëm, dhe ka një bollëk çështjesh që mund t’i shmangni thjesht duke i vendosur paratë tuaja diku tjetër.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map