Rishikimi i VikingVPN


Ka shumë shërbime VPN në dispozicion sot në internet. Ne shohim kaq shumë shembuj të këqij ose të dobët që mund të jetë një surprizë e këndshme për të hasur në një VPN që merr shumë gjëra në rregull.

Sot, ne’po ju sjellim rishikimin tonë VikingVPN ku ne’Do t’i kaloni të gjitha detajet që ju nevojiten për të kuptuar se çfarë e bën këtë VPN shënoj, dhe nëse është apo jo’është e drejtë për ju.

Përmbledhje

Gjëja e parë që ju’Dëshironi për rishikimin tonë të VikingVPN është se shërbimi përdor një standard të lartë të kriptimit me një protokoll të fortë që do të mbrojë në mënyrë efektive trafikun tuaj nga rrjedhjet dhe rreziqet e tjera.

Programi në vetvete nuk ka’shkaktojnë ngadalësime të konsiderueshme ndërsa janë të lidhura, që është një plus i madh që hap shumë mundësi për këtë përmbledhje të VikingVPN.

Një zonë ku lloji i klientit godet një mur është çmimi. Planet në dispozicion për këtë shërbim janë në anën e shtrenjtë, por kjo’S’ka asgjë për tu shqetësuar në lidhje me sigurinë e shkëlqyeshme dhe karakteristikat e tjera që lidhen me këtë VPN.

Vetë klienti gjithashtu ka mbështetje të aplikacioneve për shumicën e sistemeve operative standarde, përfshirë Windows, Android, Mac, iOS dhe Ubuntu. Ndërsa do të ishte mirë të shihej platforma në disa zona më të specializuara, ky është padyshim një nivel kompetent i mbulimit të pajisjeve.

Për pikat e shkathtësisë në rishikimin tonë të VikingVPN, kemi vërejtur se programi ishte mjaft efektiv në kryerjen e një numri detyrash, siç është zhbllokimi i përmbajtjes Netflix dhe torrenting në mënyrë efektive.

Një tjetër gjë interesante që gjetëm gjatë hulumtimit është fakti që klienti duket të jetë një zgjidhje efektive për shfletim privat në Kinë. ne’Do të flasim më shumë për këtë më vonë në rishikimin tonë të VikingVPN, por ajo’është një gjë e mirë për të mbajtur në mend vetëm tani.

Kompania, për fat të keq, nuk ka’Ju duket shumë gung-ho për trainimin e një ekipi të specializuar të shërbimit ndaj klientit. Kjo do të thotë që ata e bëjnë vetë shërbimin ndaj klientit. Kjo është e mirë për efektivitetin, por e keqe për reagimin. ne’do të flasim më shumë për këtë më poshtë.

Për të arritur të gjitha këto, klienti ndodh të jetë i thjeshtë dhe i lehtë për t’u përdorur. Pra, pa ado më tej, ne’do të vazhdojmë përpara dhe do të vazhdojmë me rishikimin tonë të VikingVPN duke kaluar disa nga faktorët e sigurisë dhe të sigurisë që duhet t’i konsiderojmë kur shikojmë këtë VPN.

A është i sigurt përdorimi i VikingVPN?

Ka shumë gjëra që e bëjnë një VPN të dëshirueshëm ose të papërshtatshëm për mbrojtje të intimitetit. Gjëja e parë për të cilën duhet të shqetësohemi për rishikimin tonë të VikingVPN është standardi i kriptimit.

VikingVPN është serioz për sigurinë: ata përdorin enkriptimin AES-256 CBC me shtrëngim duarsh 4096 RSA. Shërbimi funksionon në protokollin OpenVPN, i cili është standard i industrisë dhe më shumë se i aftë për të siguruar sigurinë për ju’do të duhet.

Kur testuam për rrjedhje, klienti ishte shumë solid, duke mos zbuluar asnjë IP, WebRTC DNS ose IPV6 informacion. Në përgjithësi, gjatë shqyrtimit tonë të VikingVPN kemi konstatuar se veçoritë e kriptimit dhe të sigurisë janë mjaft të forta.

Duke kaluar në juridiksionin juridik, kompania është e vendosur në SH.B.A., me serverë në SH.B.A. dhe MB. Këta aren’Vendet më të mira për një seli të VPN ose prani të serverit, pasi ekzistojnë disa ligje të rrepta në lidhje me mbledhjen e të dhënave dhe privatësinë. Gjëja më e rëndësishme për t’u mbajtur në mend është se këto dy vende janë pjesë e nismës 5 Eyes. Kjo do të thotë që qeveritë dhe agjensitë e zbatimit të ligjit në këto vende mund të ndajnë të dhëna dhe inteligjencë të mbledhura mbi qytetarët e tyre.

Sigurisht, ky është vetëm një problem vetëm nëse keni ndërmend të shkelni ligjin ndërkombëtar. Akoma, ajo’importantshtë e rëndësishme të mbani në mend nëse jeni’do të bëni diçka përderisa të shikoni që ju ul në ujë të nxehtë.

Gjëja tjetër për të cilën duhet të shqetësohemi është politika e privatësisë. Ndërsa hulumtuam për rishikimin tonë të VikingVPN, ne shënuam politikën e tyre ku thuhet se ato mbledhin disa informacione.

Informacioni kryesor që ata mbledhin është informacioni për faturimin dhe adresat e postës elektronike të nevojshme për mbajtjen e faturimit dhe shërbimit si duhet. Politika thekson që gjërat si informacioni i faturimit mbahen rreptësisht konfidencialë dhe trajtohen nga një kontraktues pagese nga palë të treta.

Kompania’Uebfaqja gjithashtu mbledh disa të dhëna në formën e informacionit të Google Analytics. Kjo është e nevojshme që kompania të kuptojë llojin e trafikut që’vijnë dhe shkojnë nga faqja e tyre, dhe atje’ashtë një plugin që ju lejon të hiqni dorë nga koleksioni i analitikës.

Gjëja e fundit që kompania deklaron në politikën e tyre të intimitetit është se në rast të një sulmi me qëllim të keq, ata mund të kenë nevojë të lejojnë përkohësisht prerjet në mënyrë që të adresojnë dhe mbrojnë nga problemi.

Mbi të gjitha, shumë si encryption e tyre, VikingVPN’Politika e privatësisë është mjaft e qëndrueshme, me jo shumë për tu shqetësuar në lidhje me privatësinë dhe shkëmbimin e informacionit.

Shpejtësia dhe performanca

Meqenëse shërbimi nuk ka provë falas ose garanci për kthimin e parave, ne nuk ishim’t në gjendje të bëjmë testet tona të shpejtësisë në shërbim. Thënë kjo, kompania është shumë e sigurt në lidhje me tiparet e saj të lidhjes, dhe ka shumë vlerësime të klientëve në internet duke dhënë komente yjore në lidhje me performancën e këtij VPN.

Edhe pse ata kanë vetëm një prani serveri në SH.B.A. dhe Mbretërinë e Bashkuar, klientët në disa lokacione rrëfejnë për ngadalësime minimale dhe shpejtësi efektive për transmetimin e përmbajtjes me cilësi të lartë ose për torrentimin e skedarëve të mëdhenj.

Sigurisht, shpejtësia është një statistikë shumë subjektive kur bëhet fjalë për shërbimet VPN, dhe nuk ka’t vërtetë një mënyrë e mirë për të kontrolluar veten, pa blerë një pajtim.

Si të shkarkoni dhe instaloni VikingVPN

VikingVPN është një shërbim shumë i drejtpërdrejtë. Lundrimi në faqen e tyre të internetit do t’ju ulë në një faqe të vogël shumëngjyrësh me disa lidhje të drejtpërdrejta dhe informacione themelore në shërbimin e tyre VPN.

Faqja kryesore e faqes së internetit VikingVPN

Duke klikuar në “Regjistrohu tani” butoni do t’ju sjellë në një faqe me planet e tyre të pagesave, ku mund të regjistroheni për shërbime premium. Sapo ti’ju u regjistrua llogaria juaj dhe ju’jeni gati për të filluar, mund të klikoni në “lidh” menu dropdown dhe zgjidhni sistemin operativ që dëshironi të përdorni me VikingVPN.

Për Windows, instalimi është shumë i drejtpërdrejtë, duke kërkuar vetëm instalimin e vetë klientit. MacOS bëhet pak më komplekse, duke kërkuar disa instalime manuale dhe përdorimin e një klienti të palëve të treta. Instalimet celulare janë kryesisht të njëjta, që kërkojnë një lloj procesi për të marrë shërbimin dhe funksionimin.

Ka shumë udhëzues në faqen e internetit për të ndihmuar në çdo hap të lidhjes me VikingVPN.
Sapo të drejtoni programin, do të takoheni me një listë të thjeshtë serverësh të gatshëm për t’ju lidhur dhe shfletuar në mënyrë të sigurt.

lista e vendit të serverëve vikingvpn

Klientët e tjerë kanë ndërfaqe pak më komplekse, por asgjë shumë komplekse për rishikimin tonë të VikingVPN.

Aplikacionet dhe shtesat

Klienti ofron mbështetje për Windows, MacOS, iOS, Android dhe Ubuntu. ajo’niceshtë bukur të shohësh mbështetje për disa sisteme operimi më pak të njohura siç është Ubuntu, por kjo është akoma një grup mjaft standard i pajisjeve për tu mbuluar. Do të ishte mirë që platforma të zgjerohet në disa sisteme më pak të njohura, ose që ata të zhvillojnë klientë të specializuar për të thjeshtuar procesin në makinat që nuk janë Windows..

shkathtësi e mendjes

Kjo është pjesa e rishikimit tonë VikingVPN ku ne’Do të kaloni mbi disa veçori që e bëjnë një VPN të gjithanshëm. Këto janë gjëra siç janë nëse klienti është i dobishëm për zhbllokimin e Netflix, përrua ose për të hyrë në internet me siguri nga Kina.

Gjëja e parë që kemi vërejtur gjatë rishikimit tonë të VikingVPN është se klienti është efektiv për zhbllokimin e Netflix. Edhe pse ekziston një numër i kufizuar i lokacioneve të serverëve, ne kemi qenë në gjendje të marrim përmbajtje të zhbllokuar të SH.B.A.-së pa problem.

Për përrua, ajo’importantshtë e rëndësishme të theksohet se kompania nuk ndalon përruajtjen në kushtet e tyre të shërbimit, dhe megjithëse ka disa shqetësime në lidhje me juridiksionin ligjor që kompania dhe serverët e tyre bien, standardi i lartë i sigurisë dhe profili i performancës së mirë e bën këtë klient mjaft efektiv për ndarja e skedarëve nga kolegët në kolegë.

Gjëja e fundit që duhet të shikojmë për këtë pjesë të rishikimit tonë VikingVPN është se si funksionon klienti nga brenda Kina. Ndërsa mungesa e vendndodhjeve të serverëve dhe e tillë mund të të japë përshtypjen se klienti nuk është i dobishëm për t’u përdorur brenda Kinës, në të vërtetë ka një numër përdoruesish në internet që thonë se janë në gjendje të shfletojnë në mënyrë efektive gjatë përdorimit të klientit.

Uebfaqja gjithashtu është zhbllokuar në Kinë, që është një tjetër shenjë e mirë për rishikimin tonë të VikingVPN.

mbështetje

Siç e përmendëm më herët, kompania nuk’t trajnoni dhe mbani një ekip të specializuar të ekspertëve të shërbimit ndaj klientit. Ndërsa ajo’niceshtë mirë që ekipi i mbështetjes së klientit përbëhet kryesisht nga zhvillues të cilët vërtet kuptojnë se si funksionon shërbimi, kjo do të thotë që kohërat e tyre të përgjigjes dhe rrugët mbështetëse nuk mungojnë.

lajme vikingvpn

Ata ofrojnë mbështetje të drejtpërdrejtë të klientit përmes postës elektronike, dhe ata kanë një blog mbështetës pasiv në dispozicion edhe në faqen e tyre të internetit.

Çmimeve

opsione çmimi vikingvpn

Siç mund ta shihni, planet e çmimeve janë shumë të drejtpërdrejta. Tre plane të ndryshme për tre periudha të ndryshme angazhimi. Plani më i gjatë ju jep zbritjen më të madhe, por kostoja mbetet mjaft e lartë në të gjitha pikat e çmimeve.

Ka kuptim që ti’po paguajnë për sigurinë shtesë dhe funksionalitetin e gjithanshëm, por këto çmime janë akoma shumë të larta, madje krahasuar me konkurrentët që mund të kalojnë mbi VikingVPN’niveli i sigurisë dhe funksionalitetit.

Kompania merret me pagesa përmes kartës së kreditit, Bitcoin dhe Dash. ajo’shtë bukur të shohësh opsione private si Bitcoin në opsionet e metodës së tyre të pagesës, por kjo pjesë mund të përdorë ende njëfarë zgjerimi.

Në fund të fundit

VikingVPN është një mundësi shumë e fortë nëse jeni’jeni i shqetësuar me përdorimin efektiv të standardeve të larta të kriptimit për të mbrojtur trafikun tuaj duke mos ndikuar negativisht në shpejtësinë tuaj. Ato kanë një sasi të mirë karakteristikash të dizajnuara për ta bërë përvojën tuaj VPN sa më komode që të jetë e mundur.

Ndërsa ne i gjetëm ata të ishin në anën e kushtueshme, me disa fusha të caktuara për përmirësim, përvoja e përgjithshme ishte shumë e qëndrueshme, dhe ne do ta rekomandonim shumë këtë VPN për këdo që është i gatshëm të bëjë pirat mbi paratë e gatshme.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map