Rishikimi IPVanish


IPVanish është një shembull i përsosur se si fituan të gjitha specat e shkëlqyera në botë’gjithmonë e tejkaloj një reputacion të njomur.

Me të gjitha polemikat e kaluara rreth IPVanish, vendosa të shoh nëse ky ofrues miratoi ndryshime të mjaftueshme pozitive për ta bërë atë një shërbim të shkëlqyeshëm VPN pasi të ishte vënë nën menaxhimin e ri.

Ka shumë pyetje të ngutshme unë’do të shikoni në lidhje me IPVanish dhe gjendjen e tij aktuale si një ofrues VPN. A është i sigurt përdorimi i IPVanish? A ka një politikë pa logs? Sa shpejt është? A është IPVanish i mirë për përrua? Dhe, së fundi, a ia vlen IPVanish paratë tuaja?

unë’Do të përpiqeni t’u përgjigjeni këtyre pyetjeve dhe më shumë për t’ju ndihmuar të vendosni nëse IPVanish është zgjedhja e duhur për nevojat tuaja VPN.

Përmbledhje

Rank: # 19
Bazuar ne: SH.B.A
Serverat dhe vendndodhjet: 1300+ serverë në 50+ vende
Shkrime: mbledhja minimale e të dhënave
Kriptimi dhe protokollet: protokollet kryesore OpenVPN dhe IKEv2, kriptimi i shkallës ushtarake (AES-256)
Netflix: po
torrenting: Po, P2P lejohet në të gjithë serverët
Apps: Windows, Mac, Linux, iOS, Android, Amazon FireTV, Chromebook, Windows Phone, Routers
mbështetur: 24/7 chat live, email, baza e njohurive
Çmimi: nga 6.49 dollarë në muaj
Version falas ose provë: Po, por vetëm në iOS
Faqja e internetit: ipvanish.com

Karakteristikat e sigurisë dhe intimitetit

IPVanish ofron siguri dhe intimitet të shkëlqyeshëm në internet. Karakteristikat e saj mund t’ju ofrojnë një përvojë të sigurt në internet për nevojat tuaja të përgjithshme VPN (video streaming, përrua, lojëra, shkëmbim skedar, zhbllokimin e përmbajtjes së bllokuar gjeo-bllok, etj) nëse mund të ktheni një sy të verbër nga IPVanish duke qenë në SH.B.A. Shërbimi VPN.

Protokollet e kriptimit dhe tunifikimit

IPVanish përmban encryption AES-256 të shkallës ushtarake, e cila është një nga metodat më të sigurta të kriptimit të përdorur nga institucionet financiare dhe ushtarake në të gjithë botën.

IPVanish ofron protokollet e mëposhtme VPN për momentin:

 • OpenVPN TCP
 • OpenVPN UDP
 • IKEv2 / IPSec
 • L2TP / IPSec
 • SSTP
 • PPTP

Ky është një grup i shkëlqyeshëm i protokolleve në dispozicion të tunelizimit, me shumë mundësi zgjedhjesh për raste të rastësishme dhe ekspertësh VPN..

Vetëm sigurohuni që të shmangni opsionin PPTP nëse nuk e dini vërtet se çfarë jeni’po bej PPTP është një protokoll i vjetëruar i dëmtuar nga dobësitë serioze të sigurisë dhe duhet të përdoret vetëm si mundësi e fundit nga përdoruesit me përvojë të VPN.

Vrasin kaloni

IPVanish ka një ndërprerës vrasës që do të mbyllë të gjithë trafikun tuaj të internetit në rast të rënies së lidhjeve të papritura të lidhjes VPN. Ky është një tipar thelbësor për çdo VPN. Me një çelës vrasës të aktivizuar, ju’Do ta mbani lidhjen tuaj të kriptuar në çdo kohë dhe do ta mbani mbrojtur privatësinë tuaj sa herë që përdorni shërbimin VPN.

Aktualisht, IPVanish ofron vetëm funksionin e kaloni vrasës në aplikacionet e tij Windows, MacOS dhe Android (8.0+), të cilat mund të lënë lidhjen tuaj të mbrojtur në mënyrë të pamjaftueshme në pajisjet Linux dhe iOS. Kjo do të thotë që ju duhet të qëndroni larg IPVanish nëse përdorni Linux ose iPhone.

unë’kam testuar ndërprerësin IPVanish kill në desktopin tim të Windows dhe gjeta që të funksionojë vazhdimisht sa herë që shkëpusja VPN.

Nuk ka rrjedhje IP ose DNS

unë’IPVanish ka testuar për rrjedhje dhe nuk ka gjetur asnjë problem rrjedhje DNS / WebRTC / IPv6.

Ekran i rrjedhjeve IPVanish IPVanish

Siç mund ta shihni, shërbimi ka mbrojtje të besueshme për rrjedhje DNS, WebRTC dhe IPv6, që do të thotë që IPVanish është i sigurt për t’u përdorur për të maskuar adresën tuaj IP.

Vendndodhja jo-private e miqësisë: SHBA

Zotëruar nga ofruesi VPN me qendër në SHBA Stackpath, IPVanish është një lojtar i njohur në industrinë VPN. Meqenëse IPVanish është i vendosur në Shtetet e Bashkuara, kjo mund të nënkuptojë mbajtjen e të dhënave, mbikëqyrjen e korporatave dhe shqetësime serioze për privatësinë kur bëhet fjalë për marrjen e informacionit privat.

SHBA është një nga themeluesit e aleancës Five Eyes, e cila e bën atë një nga vendet kryesore të mbikëqyrjes globale. Dhe ato tentacles arrijnë shumë larg.

Prandaj, unë’m skeptik për të ashtuquajturat “siguri maksimale” Ofruesit e VPN që bazohen në vendet miqësore për mbikëqyrjen si SH.B.A..

Politika pa log

A është IPVanish me të vërtetë aq i sigurt dhe miqësor ndaj intimitetit siç pretendon të jetë? Siç rezulton, ky shërbim e merr seriozisht politikën e tij për mos shënime, të paktën në fytyrën e tij. Kjo mund të ketë ekuilibruar disi frikën time për sa i përket vendndodhjes së saj private-miqësore. Kjo është nëse ata nuk kishin’janë kapur duke regjistruar në vitin 2016…

Jo shumë kohë më parë, kur IPVanish ishte akoma në pronësi të Mudhook Marketing (SH.B.A.), pati një çështje penale ku një i dyshuar u dënua si rezultat i IPVanish duke siguruar regjistrat e informacioneve të identifikueshme personalisht për autoritetet. Në këtë situatë të veçantë, duket mjaft fat që i dyshuari ishte kapur, por episodi e vë në dyshim sinqeritetin e IPVanish..

Lajmi i mirë është se IPVanish është nën pronësi të ndryshme tani. Ajo kompani është StackPath (pjesë e J2 Global) dhe duket se është e interesuar të përmirësojë produktin e tyre’reputacionin. Në çdo rast, nëse nuk bëni’planifikoni të bëni ndonjë gjë veçanërisht të ndjeshme, ju nuk duhet’të shqetësohesh shumë.

Karakteristika të tjera teknike

IPVanish ka disa karakteristika të përparuara të sigurisë që keni fituar’gjithmonë gjeni shërbimin tuaj mesatar, të drejtuar nga VPN:

 • Shërbim falas SOCKS5 Proxy – ndryshoni vendndodhjen tuaj dhe fshihni IP-në tuaj pa shkarkuar softuer shtesë.
 • Përputhshmëria e TOR – integrimin me Rrjetin e Qepëve për një shtresë shtesë të intimitetit dhe anonimitetit.

Këto janë karakteristika të këndshme për t’u pasur, por kjo listë nuk është’mjaft kohë vetëm për IPVanish të qëndrojë jashtë turmës kur garon me NordVPN, ExpressVPN dhe djem të tjerë të mëdhenj në bllokun e sigurisë dhe privatësisë.

Shpejtësia: është e shpejtë IPVanish?

IPVanish pretendon t’ju ofrojë disa nga shpejtësitë më të mira të disponueshme sot. Për të parë nëse këto pretendime përputhen me realitetin, unë i dhashë VPN një provë.

Shpejtësia e lidhjes sime pa një VPN ishte 220 Mbps shkarkuar dhe 200 Mbps Ngarkoni. Unë po testoja IPVanish nga Evropa duke përdorur mjetin speedtest.net. këtu’atë që erdha me:

Nottingham, MB

 • Shkarkim: 123 Mbps (44% lëshim)
 • Ngarkimi: 46 Mbps (77% lëshim)

Test i shpejtësisë IPVanish - MB

New York, SH.B.A.

 • Shkarkim: 44 Mbps (80% lëshim)
 • Ngarkimi: 6 Mbps (97% braktisje)

Test i shpejtësisë IPVanish - SH.B.A.

Tokio, Japoni

 • Shkarkim: 3 Mbps (99% braktisje)
 • Ngarkimi: 4 Mbps (98% braktisje)

Test i shpejtësisë IPVanish - Japoni

Për të përmbledhur gjërat, ju mund të prisni që IPVanish të japë shpejtësi shumë të mira të shkarkimit nga vendet afër, me shpejtësi të ngarkimit që variojnë nga mesatarja në të ulët. Këto shpejtësi të ulëta të ngarkimit janë një ndryshim drastik nga testet e mia të mëparshme të shpejtësisë IPVanish që kishin treguar vazhdimisht norma shumë të larta të ngarkimit.

Kjo do të thotë që, në kundërshtim me ofruesin’Pretendimet, përdorimi afatgjatë i IPVanish mund të zbulojë shpejtësi mesatare të shkarkimit që mbetet pas shërbimeve të tjera të shpejta VPN, ndërsa shpejtësitë e ngarkimit priren të jenë në anën e poshtme.

A e mbështet IPVanish pajisjen time?

Po, ndoshta ndodh. Sa i përket mbështetjes së tij për multiplatformë, IPVanish është në dispozicion në të gjitha platformat më të njohura të desktopit dhe celularit, si dhe Chromebook OS, TV Famstick TV dhe ruterat.

Unë patjetër që duhet të theksoj varg mbresëlënës i aplikacioneve ofron ky ofrues i shërbimit VPN, duke e vendosur atë me të drejtë në mesin e 3 zgjedhjeve të mia më të mira në lidhje me këtë.

Ju mund të përdorni deri në 10 pajisje me një pajtim të vetëm, kështu që ju mund të dëshironi të shkarkoni të gjithë klientët tuaj’do të duhet me një lëvizje.

Aplikacione desktopi IPVanish: Windows, macOS, dhe Linux

Duke provuar disa nga aplikacionet IPVanish, duhet të pranoj se ka bërë një punë të mirë në rindërtimin e aplikacionit të tyre. Versioni më i vjetër kishte disa çështje të dizajnit (ekrane të caktuara të menusë ishin clunky ose jo edhe funksionale siç duhet). Megjithatë, kjo është në të kaluarën.

Ndërfaqja e re IPVanish në Windows dhe macOS në të vërtetë duket mjaft e qartë dhe informuese dhe ka një dizajn të thjeshtë por të bukur.

IPVanish lidh shpejt

IPVanish gjithashtu vjen me një menu shumë të dobishme të quajtur Cilësimet. Në këtë meny, ju mund të shkulni fillimet tuaja dhe preferencat e lidhjes, duke filluar nga opsionet e thjeshta të sjelljes së fillimit deri te ndryshimi i veçorive të mbrojtjes së vrasjeve dhe rrjedhjeve ose mundësimi i mosfunksionimit të serverit. Kjo është veçanërisht e rëndësishme për ata që jetojnë në vendet që kufizojnë përdorimin e internetit.

Studitërisht sa duhet, opsioni për të kontaktuar ekipin mbështetës IPVanish tani fshihet në fund të menusë së Cilësimeve:

Menuja e cilësimeve të përgjithshme IPVanish

Në përgjithësi, unë’e gjeta IPVanish të ketë një ndërfaqe e qartë, informuese dhe e lehtë për t’u përdorur edhe për përdoruesit më pak të teknologjisë. Duke penguar zhvendosjen e çuditshme të menysë së mbështetjes, aplikacioni IPVanish është sigurisht një pikë e fortë e këtij ofruesi të shërbimit VPN.

Një tjetër pozitiv është se aplikacioni IPVanish Mac është po aq i sigurt sa klienti i tyre Windows, i cili nuk është aq i zakonshëm në industrinë VPN. Shumë ofrues të VPN ofrojnë aplikacione macOS që kanë më pak veçori të sigurisë dhe opsione protokollesh për tunele. Fatmirësisht, kjo’nuk është rasti me IPVanish.

Nga ana tjetër, versioni Linux nuk ka ndërfaqe grafike të përdoruesit për të folur. që’Nuk është për t’u habitur, duke marrë parasysh që shumica e VPN-ve lëshojnë versionet e tyre Linux si udhëzime konfigurimi për aplikacionin OpenVPN. Përveç mungesës së një ndërfaqe miqësore për përdoruesit, aplikacioni IPVanish Linux nuk ka’Mbështetni IP statik, i cili mund të jetë disi i një zhgënjimi.

Aplikacione celulare IPVanish: Windows Phone, Android dhe iOS (iPhone / iPad)

Aplikacionet IPVanish Android dhe iOS thjesht kanë modernizuar versionet e homologëve të tyre të desktopit, të përshtatur për përdorim celular. Të dizajnuara mirë dhe me të vërtetë miqësore për përdoruesit, të dyja këto aplikacione do të kenë kurrizin sa herë që keni nevojë për mbrojtje në internet për pajisjen tuaj celular.

Cilësimet e IPVanish Android

Versioni Android i IPVanish nuk ka’keni një ndërprerës vrasës amtare. Kjo do të thotë që ju’Do të duhet të përdorni një program të ndërprerë vrasës të palëve të treta ose një program automatik Android, i cili nuk është’një punë e madhe.

Mund ta marrësh aplikacionin IPVanish Android në Google Play ose thjesht ta shkarkosh direkt si një skedar të paketave APK nga faqja e internetit zyrtare.

Aplikacioni IPVanish iOS është në dispozicion nga App Store.

Platforma të tjera për IPVanish

IPVanish gjithashtu ofron aplikacione për Chromebook OS, Amazon Fire Stick dhe ruterë. Kjo do të thotë që ju gjithashtu mund t’i vendosni ato në këto pajisje të tjera për të kriptuar trafikun tuaj në internet, duke hyrë në përmbajtje që’Janë bllokuar geo në rajonin tuaj, ose mbroni të gjithë rrjetin tuaj duke drejtuar VPN drejtpërdrejt në ruterin tuaj.

Netflix dhe shërbime të tjera streaming

A është IPVanish mirë për Netflix në veçanti? Ata nuk janë’duke thënë se shërbimi nuk ka’mbështesin Netflix, por ata jo’reklamoni se ata bëjnë, domethënë ju nuk duhet’çuditeni kur shihni që shumica e serverëve janë bllokuar.

IPVanish zhbllokon Netflix SHBA, por jo edhe bibliotekat e tjera. Edhe më shumë, e bëri këtë vetëm kur kalova nga IKEv2 në OpenVPN me përleshje të trafikut. ajo’alsoshtë gjithashtu e vështirë të them asgjë në lidhje me shpejtësitë sepse nuk munda’hyrje në Netflix’Test i Fast.com dhe nganjëherë nuk munda’t ngarkoni edhe Netflix’në faqen e internetit.

Gabimet IPVanish kur hyni në Netflix.com dhe Fast.com

ajo’clearshtë e qartë nga këto rezultate të provës se IPVanish ka probleme për zhbllokimin e Netflix. Duket gjithashtu se ka probleme me zhbllokimin e kanalit ABC, por arriti të anashkalojë masat bllokuese të CBS dhe NBC gjatë testeve të mia.

Sidoqoftë, nëse doni përvojën më të mirë të transmetimit, unë rekomandoj NordVPN ose ExpressVPN, që të dyja kanë dëshmuar ideale për të mbizotëruar në betejën Netflix vs. VPN.

A e mbështet IPVanish torrenting?

Po, IPVanish mbështet torrenting në të gjithë serverët.

Disa e quajnë IPVanish “një përrua’s dhe gamer’ëndërr,” kështu që le’shikoni se çfarë ka në të vërtetë për të ofruar.

Testet e mia kanë treguar IPVanish si një nga shërbimet më të mira VPN për përrua.

IPVanish ka serverat e vet në shumë vende strategjike për ta bërë sa më shpejtë rrjetin e tij. Ai mbështet protokollin OpenVPN dhe protokollin IKEv2 me kriptim AES-256, dhe gjithashtu ka mbrojtje rrjedhje DNS dhe IP. Kjo do të thotë që askush nuk mund të deshifrojë trafikun tuaj.

Sidoqoftë, don’Mos harroni për faktin se ky ofrues është i vendosur në një vend me pesë sy dhe gjithashtu që SH.B.A. ka legjislacion të fuqishëm të të drejtave të autorit (veçanërisht Akti i të Drejtave të Autorit të Mijëvjeçarit Dixhital).

IPVanish live chat, mbështetje me email, dhe bazë njohurish

Mbështetja e klientit është një fushë tjetër ku unë mendoj se IPVanish mund të përdorë disa përmirësime. Kjo është nëse ata duan ta rritin atë në një nivel dhe të kapërcejnë lojtarët më të fortë në tregun VPN.

Siç ndodh zakonisht, ekzistojnë disa mënyra se si të përpiqeni të merrni ndihmë nga ekipi i ndihmës IPVanish:

 • FAQ
 • Njohuri baze
 • Mbështetje me email
 • 24/7 mbështetje chat live

Qendra e ndihmës IPVanish

Ndërsa mund të merrni një përgjigje në pyetjet tuaja me email, raportet e përdoruesve tregojnë se mesazhet e tilla shpesh janë robotike dhe jo domosdoshmërisht të dobishme. Me fjalë të tjera, ju mund të duhet të përpiqeni përsëri dhe përsëri për të zgjidhur përfundimisht çështjen tuaj. IPVanish me siguri ka nevojë për të përpunuar të gjitha ato komente negative në lidhje me shërbimin e tyre ndaj klientit.

Duhet të shtoj se gjatë provave të mia, u çudita kur zbulova se aplikacioni gjithashtu ka një mundësi mbështetjeje të bisedës live 24/7, nuk ishte rasti në të kaluarën, dhe më në fund mund të marrë mbështetjen e klientit IPVanish në nivelin tjetër.

Prmimi: a ka vlerë IPVanish paratë tuaja?

Për shumë, çmimi është faktori më i rëndësishëm, ndërsa të tjerët mund të japin përparësi sigurinë ose shpejtësinë si kriteret e tyre përcaktuese kur zgjedhin një VPN.

Këtu janë planet e çmimeve IPVanish deri më 2 dhjetor:

Plan 1-mujor: 10,00 $ / muaj
Plan 3-mujor: 8,99 $ / muaj
Plan 1-vjeçar: 6.49 dollarë në muaj

Me të vetmin Garanci 7-ditore e kthimit të parave, ky shërbim VPN nuk është saktësisht blerja më e mirë atje sot. ende, këto çmime janë mjaft të drejta krahasuar me ofruesit e tjerë, më të çmueshëm (p.sh., Astrill dhe Intimitet Perfect). Për më tepër, duke marrë parasysh që IPVanish zotëron dhe mban të gjithë rrjetin e tyre global, mbase unë duhet t’i shkurtoj ato dhe t’i vlerësoj përpjekjet.

Meqenëse tani mund të përdorni 10 pajisje të ndara ne nje kohe me një licencë të vetme, IPVanish është një zgjedhje e shkëlqyeshme për përdoruesit me pajisje të shumta ose familje. Edhe nëse kjo VPN nuk ka’Keni zgjasje të shfletuesit për momentin, besoj se kjo’s ende një zgjedhje e mirë për të transmetuar video HD, përrua dhe lojëra në internet.

Nëse jeni përdorues i iOS, mund të kërkoni opsion falas për gjykim para se të investoni paratë tuaja.

Si unë’E përmendur tashmë, IPVanish ka ndaluar mbështetjen e metodave të pagave anonime si monedhat e kriptos. Kjo, për fat të keq, mund të shuajë llojet e klientëve (gazetarë hetues, hakerë, aktivistë dhe, le)’përballen me të, kriminelë të ndryshëm) të cilët kanë nevojë për nivelin më të lartë të mundshëm të intimitetit në internet.

Nëse duhet të merrni IPVanish?

Siç mund ta shihni nga pjesa tjetër e rishikimit tim, IPVanish ka shumë të mirat dhe të këqijat. Unë mund të ketë qenë pak i ashpër në këtë ofrues VPN, por, në përgjithësi, mund të them që është’s ende ndër më të mirët unë’keni parë, testuar dhe shqyrtuar.

Aktgjykimi im i përgjithshëm është që ka VPN superiore atje, por, në varësi të nevojave tuaja, ju mund të gjeni që IPVanish të jetë një shërbim i besueshëm dhe i sigurt.

nëse ti’jeni përsëri në kërkim të shërbimit më të mirë VPN, sigurohuni që të kontrolloni vlerësimet dhe krahasimet tona të tjera.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map