Rishikimi VIP72 VPN


Do të ishte e vështirë të gjesh një marrëveshje më të keqe në tregun VPN sesa VIP72.

Një vështrim në faqen e internetit VIP72 duhet të ndalojë këdo që ta përdorë këtë shërbim të perëndishëm VPN / proxy. Duket si një fosil dixhital, ofron shumë pak informacion, dhe paraqet gjithçka në anglisht aq të thyer, madje as MacGyver nuk mund ta rregullonte atë.

ekrani i hyrjes në internet vip72

Shërbimi ka qenë i lidhur me botnetin famëkeq Bunitu, dhe shouldn’të besohet nga kushdo. Lexoni rishikimin tonë të plotë për VIP72 për të mësuar më shumë, por sigurohuni që t’i jepni këtij një kalim të vështirë.

Karakteristikat e sigurisë

atje’Arsyeja për të besuar se VIP72 është një mekanizëm i shpërndarjes për malware.

Mund të përdorni VIP72 përmes Klient i bazuar në Windows OpenVPN ose një klient SOCKS. Niveli i sigurisë është shumë i pasigurt sepse në uebfaqe praktikisht nuk ka asnjë informacion në lidhje me të. Në përgjithësi OpenVPN mendohet si një protokoll i fortë tunelizimi, por kjo varet nga shifra e shifrimit që përdoret me të.

Për më tepër – dhe kjo është një gjë e madhe “për më tepër” – atje’Arsyeja për të besuar se VIP72 është një mekanizëm i shpërndarjes për malware. Një analizë e vitit 2015 nga kompania e njohur kundër malware Malwarebytes Labs zbuloi se VIP72 është përgjegjës për përhapjen e trojan të Bunitu, i cili i kthen përdoruesit’ kompjutera në makina në një botnet. Kjo mund të bëjë që ju të bëheni një pjesëmarrës i padëshiruar i një sulmi në internet ose më keq.

Prandaj, ajo’irshtë e parëndësishme që VIP72 ofron një veçori VPN Double, ose që OpenVPN kodon të dhënat tuaja duke përdorur shifrën e fuqishëm AES-256 – rreziku nuk ia vlen.

A mban regjistrat VIP72 VPN?

Ne nuk kemi asnjë besim në pretendimet për prerjet zero që gjenden në faqen e internetit.

Eshte nuk është e qartë se nga cili vend funksionon VIP72. Disa raporte pretendojnë se VIP Technologies është një kompani me bazë në SH.B.A., megjithatë, përdorimi i gjuhës (ab) në faqen e internetit sugjeron një origjinë të ndryshme. Si i tillë, është e vështirë të thuash se cilat ligje ka ndërmarrja VPN.

Ekziston një dokument i Politikës së Privatësisë në faqen e internetit, por ai’veryshtë shumë e shkruar dhe jo-informuese, kështu ne nuk kemi aspak besim në pretendimet për prerjet zero që gjenden në faqen e internetit.

Shpejtësia dhe performanca

VIP72 pretendon të ketë IP (SOCKS) në dispozicion në 178 vende, të cilat sugjeron që ata të mbështeten shumë në serverat virtualë, sesa në serverat realë, të zhveshur. Në të njëjtën kohë, serverat e tyre OpenVPN duket se janë të vendosur në Letoni, Gjermani, Zvicër, Hollandë, Suedi, Shtetet e Bashkuara, Malajzia, Panama, Republika eke dhe Luksemburgu. Kjo sugjeron që shpejtësitë ka të ngjarë të vuajnë në Azi, si dhe Australi dhe Afrikë.

përsëri, ne nuk do’besoni VIP72’Premtimet e “lidhjet e tij” – veçanërisht kur ka shërbime të shpejta të provuara dhe të testuara VPN si Surfshark ose ExpressVPN.

Lehtësia e përdorimit dhe mbështetja multiplatformale

VIP72 ka vetëm një klient me porosi, i cili është për:

  • Windows

Sipas uebfaqes, mund të përdorni VIP72 edhe në macOS, Linux dhe BSD përmes WINE, i cili është një lloj softueri që lejon ekzekutimin e aplikacioneve Windows në sistemet e tjera operative. Kjo është një zgjidhje e tmerrshme nëse ju’nuk jeni përdorues i Windows.

Po në lidhje me lehtësinë e përdorimit atëherë? Epo, pamjet e aplikacionit tregojnë një program shumë të vjetëruar dhe pa pamje. Kjo është përkeqësuar nga fakti se VIP72 ka mbështetje të tmerrshme të klientit dhe nuk ka tutoriale ose FAQ të çfarëdo.

Zhbllokimi i Netflix dhe platformave të tjera transmetuese

Ka raporte që VIP72 është në gjendje të zhbllokojë Netflix, megjithatë këto duket se nuk kanë prova që e mbështesin atë. Ne do ta themi këtë: shërbime shumë më të avancuara VPN sesa VIP72 kanë hequr dorë nga mbështetja e Netflix për shkak të gjigantit që transmeton’Përpjekjet e fuqishme të bllokimit të serverëve. Duket e pamundur që ky VPN i zjarrtë do t’ju sjellë diku afër asaj përmbajtje të këndshme në Netflix SHBA.

Edhe nëse besojmë raportet e dyshimta, VIP72 është jashtëzakonisht i shtrenjtë dhe ka VPN shumë më të mira (dhe më të lira) për qasje në Netflix.

P2P dhe përrua

Sipas raporteve, VIP72 VPN lejon trafikun P2P (BitTorrent) në të gjithë serverët, përveç atyre që gjenden në SH.B.A.. Ky është një fillim i mbarë, por gjithçka bie kur të merrni parasysh që shërbimi ofron pak mbrojtje nga rrjedhjet e adresave IP për shkak të dobësive të sistemit operativ ose thjesht për shkak të rënies së lidhjes VPN (VIP72 nuk ka ndërprerës vrasjeje).

Proxy VIP72 SOCKS mund të vendoset në nivelin e torrenting klientit, i cili mund të rregullojë rreziqet e sigurisë. Megjithatë, në fund të fundit, ne’u detyruan të kthehen në faktin se atje’s nuk ka pikë për të zgjedhur këtë mjet të keq dhe të shtrenjtë kur ka mundësi më të lira dhe më të mira për përrua.

Censura në internet në Kinë dhe gjetkë

don’përdorni VIP72 në Kinë ose në ndonjë vend tjetër ku përdorimi i VPN është i kufizuar.

don’përdorni VIP72 në Kinë ose në ndonjë vend tjetër ku përdorimi i VPN është i kufizuar. Ky mjet ka karakteristika të dobëta sigurie dhe një politikë të paqartë të intimitetit, e cila mund të jetë e rrezikshme – veçanërisht nëse jeni’jeni një gazetar, aktivist politik, ose i përfshirë në aktivitete të tjera të ndjeshme.

Duke folur posaçërisht për Kinën, ne gjithashtu nuk do të’rekomandoni VIP72 VPN sepse:

  • Ajo ka pak vende të serverëve në Azi (shpejtësia mund të jetë e keqe)
  • Ajo ka asnjë protokoll vjedhurazi, gjë që mund ta bëjë aftësinë e saj për të anashkaluar censurimin në Kinë jo të besueshme

Mbështetja e klientit

Megjithatë, një tjetër rënie e VIP72 VPN është se mbështetja e tyre ndaj klientit është pothuajse shumë jo-ekzistente. Opsionet e mundshme të kontaktit janë:

  • Email
  • ICQ (mbani mend ICQ?)

Mbështetja përmes postës elektronike është në dispozicion vetëm për pajtimtarët dhe në faqen e internetit ka zero burime të vetë-ndihmës. Aty ku VPN-të e mira ofrojnë FAQ dhe udhëzues, VIP72 ka vetëm një deklaratë jo-informative.

Çmimeve

Konkurrent për marrëveshjen më të keqe në tregun VPN.

Mimi i VIP72 do të ishte i paarsyeshëm edhe për shërbimet premium VPN (të cilat sigurisht nuk është’t). Këtu janë planet e çmimeve:

  • Plani 1-javor për një pajisje të vetme: $ 9.00
  • Plani 1-mujor: $ 25,01
  • Plani 1-vjeçar: 265 dollarë ($ 22 / month)

Ekzistojnë vetëm dy cilësi të riblerjes që VIP72 ka në departamentin e çmimeve: procesi i regjistrimit nuk’kërkoni detaje personale dhe mund të paguani në Bitcoin.

Veç kësaj, ne’d thonë se ky është një pretendent për marrëveshjen më të keqe në tregun VPN.

Vija e poshtme

Rishikimi ynë VIP72 VPN ka një përfundim të qartë: don’bleni atë në çdo rrethanë. Ky është një nga mjetet më të hijshme në dispozicion dhe çmimi është absurd. Në vend të kësaj, shkoni përpara dhe trajtojeni veten me një nga këto shërbime premium VPN.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me