Shqyrtimi i Mburojës së Hotspotit


Një pretendent i fortë i VPN nëse jeni’ri një përdorues rastësor që kërkon të hyjë në përmbajtje gjeo-të kufizuar. Por praktikat dhe vendndodhja e tyre në pikëpyetje e intimitetit na bëjnë të hezitojmë të grumbullojmë lavde. Lexoni rishikimin tonë të thelluar të Hotspot Shield për të mësuar më shumë.

Në rishikimin tonë të Hotspot Shield, ne’Do të shikoni në shërbimin e mirënjohur VPN (rrjetin virtual privat) nga AnchorFree që nisi një dekadë më parë. Për shkak të popullaritetit të shërbimit të tij falas VPN, ky ofrues është rritur në vitet e kaluara për të mburret me 650 milion përdorues në të gjithë botën. Nga këto, vetëm një pjesë e vogël janë pajtimtarë premium VPN.

Viti i kaluar me siguri nuk ishte më i miri për Hotspot Shield. Burime të besueshme (Qendra për Demokraci dhe Teknologji si dhe Universiteti Carnegie Mellon) i akuzuan ata për të poshtëruar përdoruesit dhe shitjen e të dhënave për reklamuesit. Edhe pse kompania pretendoi se pretendimet ishin të pabazuara dhe absolutisht të rreme, një akuzë e tillë mund të lërë një njollë për të ardhur keq.

Sidoqoftë, nëse ju’jeni një udhëtar ose thjesht doni të transmetoni video dhe muzikë të kufizuar gjeografikisht, mund të keni gjetur markën tuaj.

le të’Shikoni se si grumbullohet ky ofrues VPN në rishikimin tonë të thelluar të Hotspot Shield.

Siguria dhe privatësia: A është Hotspot Shield i sigurt për t’u përdorur?

Hotspot Shield ka karakteristikat e mëposhtme të sigurisë:

 • kaloni efektiv i vrasjes
 • Mbrojtja e rrjedhjeve IPv6 dhe WebRTC
 • Protokoll pronësie Catapult Hydra
 • tunele të ndara
 • mbrojtje nga malware

Nuk janë’t shumë cilësime për të modifikuar kur përdorni ndonjë nga klientët e Hotspot. Por ju mund ta vendosni këtë shërbim që të lidhet automatikisht me një server VPN kur pajisja juaj lidhet me një pikë të nxehtë publike wifi, siç është në një kafene apo bibliotekë.

Ky shërbim gjithashtu mburret me mbrojtje nga malware me bazë cloud, i cili ju ofron një përvojë më të sigurt virtuale. Për shembull, ndërsa kërkoni në përmbajtjen e uebit të bllokuar gjeo-bllok.

Ne na mungon mbështetja e protokollit OpenVPN, i cili është një nga kanalet më të sigurt dhe më të shpejtë për trafikun e internetit të koduar. Sidoqoftë, Hotspot përdor protokollin e vet të patentuar VPN të quajtur Protokolli i Hydra Catapult në vend të kësaj. Ky nuk është vetë një protokoll i ri; ajo’Më shumë si një modifikim ose përmirësim i TLS dhe OpenSSL.

Megjithatë, ajo’importantshtë e rëndësishme të thuhet se Hotspot Shield ka një të kaluar skicë kur bëhet fjalë për mbajtjen e përdoruesve’ të dhëna dhe privacy të sigurta.

Hotspot’Problemet e privatësisë së të dhënave

Në 2017 pati një rast kur Qendra për Demokraci & Teknologjia paraqiti një raport duke akuzuar kompaninë për “prerjet e lidhjeve dhe përdorimi i gjurmimit të palëve të treta për të shërbyer reklamat në shënjestër.” Si përgjigje, David Gorodyansky, CEO i AnchorFree, tha që këto pretendime ishin të pabaza.

Hot Shot Shield nuk’t regjistroni të dhënat e identifikueshme personalisht ose çdo të dhënë që mund të lidhet drejtpërdrejt me një person.

Kjo është ajo që pohon Politika e Privatësisë në mënyrë të përsëritur. Prapëseprapë, duket se ky ofrues i VPN-së bën të dhëna për lidhjen log (të ashtuquajturat të dhëna agregate), duke përfshirë cilat faqe të internetit që vizitoni dhe aplikacionet që përdorni për komunikimet në internet.

Kohët e fundit, studiuesi i sigurisë Paulos Yibelo pretendoi të ketë gjetur një problem të madh sigurie që mund të rrjedhë informacione gjenerike si përdoruesi’vendi i vendit Ai ishte në gjendje të zbulonte vendndodhjet fizike të përdoruesve bazuar në të dhënat që ai mori.

Ai gjithashtu tha se ai ishte herë pas here i aftë të merrte adresat e vërteta të IP-ve, të cilat AnchorFree pretendonte se ishte e pamundur pasi programuesit e tyre gjithashtu hetuan gabimin e sigurisë dhe e regjistruan atë.

A mbajnë regjistrat e Hotspot Shield?

Ne akoma mundemi’rekomandoni Hotspot Shield për shkak të çështjeve të tjera, si praktikat e tyre të të dhënave invazive.

Ndërsa Politika e tyre e Rinovuar e Privatësisë thotë:

“Ne mund të mbledhim identifikuesit e pajisjes, llojet e shfletuesve, llojet e pajisjeve dhe cilësimet, versionet e sistemit operativ, celular, wireless dhe informacione të tjera të rrjetit (të tilla si emri i ofruesit të shërbimit të internetit, emri i transportuesit dhe fuqia e sinjalit) dhe numrat e versionit të aplikacionit”

Ata premtojnë të mos ndajnë asgjë me asnjë palë të tretë ose qeveri, por prapëseprapë, “informacioni juaj personal mund të jetë i disponueshëm për një ofrues të përmbajtjes së palëve të treta.”

Një shqetësim tjetër për përdoruesin e ndërgjegjshëm për jetën private është se Hotspot Shield është i vendosur në SH.B.A. Ky vend është mjeshtri kryesor i mbikëqyrjes ndërkombëtare, “syri gjithëpërfshirës” të aleancës Pesë Sytë.

Për të qenë të sinqertë, ne mund ta rekomandojmë këtë shërbim VPN vetëm nëse e bëni’Keni vërtet kujdes për anonimitetin tuaj maksimal në internet. Por le’shikoni se çfarë tjetër zbulohet në rishikimin tonë të Hotspot Shield.

Shpejtësia dhe performanca

Në krahasim me konkurrentët’ 8-12 sekonda mesatarisht, Hotspot Shield mund të lidhet me serverët e saj në rreth 2 sekonda. Tani, kjo’atë që ne e quajmë shpejt.

Siç kemi përmendur, ky VPN përdor të tijën Protokolli Catapult Hydra, i cili supozohet të dyfishojë shpejtësinë e shkarkimit për skedarë të mëdhenj. Kjo bëhet duke krijuar kanale të shumta për të dhënat për të rritur shpejtësinë dhe besueshmërinë.

Ne kemi kryer testet tona të shpejtësisë me këto shpejtësi fillestare:

pika fillestare e shpejtësisë fillestare

Dhe, kjo është ajo që pamë kur u lidhëm në rajone të ndryshme të botës:

Shtetet e Bashkuara

na provoni shpejtësinë e mburojës së pikave të nxehta

 • Shkarkim: 149 Mbps (47% lëshim)
 • Ngarkimi: 30 Mbps (braktisje 88%)

Mbretëria e Bashkuar

test i shpejtësisë së mburojës hotspot uk

 • Shkarkim: 106 Mbps (62% braktisje)
 • Ngarkimi: 72 Mbps (72% lëshim)

Kinë

provë e shpejtësisë së mburojës hotspot të Kinës

 • Shkarkim: 161 Mbps (42% lëshim)
 • Ngarkimi: 15 Mbps (94% braktisje)

Japoni

test i shpejtësisë së mburojës së nxehtë japoneze

 • Shkarkim: 215 Mbps (24% lëshim)
 • Ngarkimi: 13 Mbps (95% lëshim)

Ndërsa ky ofrues mund të mos fitojë titullin më të shpejtë të VPN në vitin 2020, rishikimi ynë i Hotspot Shield pranon me gatishmëri se kjo sigurisht një nga shërbimet më të shpejta atje jashte.

Mbulimi i serverit

Hotspot Shield ka më shumë se 3200 serverë në 70+ vende të botës. Këto janë numra mjaft të mirë, veçanërisht kur merren parasysh konkurenca.

Për ta krahasuar, NordVPN ka 5500+ serverë në 58 vende, dhe ExpressVPN ka 3000+ serverë në 90+ vende.

Lehtësia e përdorimit dhe mbështetja multiplatformale

Hotspot Shield mbështet platformat e mëposhtme:

 • Windows
 • MacOS
 • android
 • iOS
 • krom

Fatkeqësisht, nuk ka’siguroni mbështetje për ruterat, konzollat ​​e lojërave ose Amazon Fire TV Stick.

Aplikacionet janë mjaft të lehta për tu shkarkuar dhe instaluar, dhe ndërfaqja është një parajsë për një newbie VPN që dëshiron të përdorë shpejt përmbajtjen e bllokuar. Por, mund të jetë më pak mbresëlënëse për një përdorues të përparuar i cili do të preferonte më shumë liri për të vendosur preferencat e intimitetit.

Si parazgjedhje, Hotspot Shield fillon automatikisht me Windows; ju mund ta ndryshoni këtë cilësim këtu. Parandalimi i rrjedhjes së IP opsioni është gjithashtu i paracaktuar, por mund të vendosni ta fikni. Ju gjithashtu mund ta ktheni vrasin kaloni në ose jashtë këtu nëse dëshiron.

Në menunë Cilësimet, gjithashtu mund të aktivizoni VPN për rrjete specifike:

 • Hotspots WiFi të pasigurta (aktivizohet si parazgjedhje)
 • Vende të sigurta WiFi
 • tjetër

Si ta përdorni Hotspot Shield falas

Meqenëse mund të mos jetë aq e dukshme për përdoruesit fillestarë të VPN se si ta përdorin këtë aplikacion falas, ne e menduam atë’d të jetë një ide e mirë për t’i kushtuar një pjesë të veçantë asaj në rishikimin tonë të Hotspot Shield.

Para së gjithash, ekzistojnë një numër opsionesh për të shkarkuar klientin e dëshiruar në faqen zyrtare të internetit. Edhe pse ka butona të veçantë ose lidhje për versionet Premium dhe Free, disi, do të përfundoni duke instaluar të njëjtën aplikacion. Kjo mund të jetë disi konfuze.

Pse? Për shkak se do t’ju ofrohet të klikoni Filloni butonin e provës 7-ditore ose mund të zgjidhni të klikoni Hyni lidhje, por nuk ka ndonjë lidhje të dukshme ose buton për një version falas VPN.

Epo, pasi kontaktuam mbështetjen e bisedës live, më në fund, ne arritëm t’i bashkojmë pjesët se si të përdorim Hotspot Shield falas.

Pasi të instaloni klientin tuaj, ekrani i mirëseardhjes në të vërtetë ka një vështirësi të dukshme shigjetë e vogël gri në këndin e sipërm të majtë të dritares së aplikacionit. Nëse klikoni në këtë shigjetë, do të kaloni këtë ekran dhe në fund të filloni përvojën tuaj falas VPN.

Hotstop Shield për mbrojtje në internet

Dhe ajo’sesi e merrni versionin falas. Sigurisht, ka disa kufizime për Hotspot Shield’plani falas, për të cilin diskutojmë më tej më poshtë.

Hotspot Shield për Netflix dhe Kodi

Epo, kjo përfundimisht nuk është praktike me versionin falas – këtu’atë që ju’do të shihni nëse përpiqeni të hyni në Netflix:

mburoja e nxehtë e shpejtë për tipar premium

këtu’lajmi i mirë, megjithëse: mund të përdorni versionin premium të Hotspot Shield për Netflix. Sidoqoftë, duhet të dini që kjo nuk është një garanci e jetës.

Ne arritëm të transmetojmë Netflix SHBA, UK dhe AU pa asnjë problem. Por, ne nuk mundëm’t anashkaloni masat e zbulimit me serverat Kanada dhe Japoni. Nëse nuk arrini të përdorni Netflix, mund të gjeni informacione në faqen e internetit për t’ju ndihmuar.

Nëse doni të gjeni një alternative të Hotspot Shield, ju mund të dëshironi të provoni ose të lexoni në lidhje me një prej VPN-ve nga lista jonë më e mirë për Netflix.

Sigurisht, transmetimi nuk është ekskluzivisht një gjë e Netflix. Edhe pse 30% e përdoruesve të VPN synojnë shfaqjet Netflix, ekzistojnë edhe disa qendra të tjera të njohura të mediave. Për shembull, Hotspot Shield VPN bën një punë të mirë të zhbllokimit të përmbajtjes iPlayer të BBC-së.

Po Kodi?

Teknikisht, po mundeni, pasi Hotspot Shield ka shpejtësi të mjaftueshme për ta bërë përvojën tuaj të Kodi të këndshme. Sidoqoftë, kur bëhet fjalë për praktikën e tyre të prerjeve, kjo është një zonë që ne’d ju rekomandojmë të jeni më të kujdesshëm.

ajo’fineshtë mirë për të anashkaluar përmbajtjen e bllokuar gjeo, por kur bëhet fjalë për streaming pirate, ne nuk do të donim’rekomandojeni atë.

Hotspot Shield për P2P dhe përrua

Ngjashëm me situatën e Netflix, Hotspot Shield falas mund të mos jetë zgjidhja më e mirë për përrua dhe aktivitete të tjera për ndarjen e skedarëve P2P për shkak të kufirit të përditshëm të brezit 500 MB.

Sidoqoftë, ju mund të jeni plotësisht në rregull me versionin Premium, i cili ju siguron më shumë zgjedhje të serverëve dhe një bandë të pakufizuar, për të mos përmendur shpejtësi më të mëdha. Hydra Catapult është e shkëlqyeshme për ata që kanë lidhje më të ngadalta ose më të paqëndrueshme.

ajo’importantshtë gjithashtu e rëndësishme të përmendet që ky shërbim gjithashtu ju jep mbrojtje kundër malware (si planet falas dhe ato të paguara), reklamat e palëve të treta të dyshimta dhe phishing.

Mbështetja e klientit

Hotspot Shield ka opsionet e mëposhtme të mbështetjes:

 • FAQ
 • Njohuri baze
 • Biletë mbështetëse
 • 24/7 mbështetje chat live

Kur shkruajmë këtë përmbledhje të Hotspot Shield, na u desh të përdorim mbështetjen e bisedës live të Hotspot për të zbuluar disa çështje. Ne e gjetëm mbështetjen jo vetëm miqësore dhe të dobishme, por edhe mjaft të shpejtë. Sigurisht, disa nga përgjigjet ishin shabllone, por, në përgjithësi, ne ishim të kënaqur me përgjigjet.

Ju gjithashtu mund të përpiqeni të përdorni Menyja e mbështetjes nga menyja kryesore për të hapur seksionin FAQ ose për t’i dërguar një pyetje të drejtpërdrejtë ekipit mbështetës.

Çmimeve

Edhe pse nuk ka asgjë më të lirë se një VPN falas, shumica e Hotspot’planet e çmimeve janë mjaft të shtrenjta:

 • 1 muaj: 12,99 dollarë
 • 1 vit: 7,99 $ / muaj
 • 2 vjet: 6,99 $ / muaj
 • 3 vjet: 2,99 $ / muaj

Të gjitha planet premium lejojnë 5 lidhje të njëkohshme.

Plani i fundit 3-vjeçar nuk ofrohet gjithmonë së bashku me pjesën tjetër. Herën e fundit që kemi kontrolluar, ajo ishte e dukshme vetëm në Hotspot’Faqja VPN Falas.

Ekziston një version falas i Hotspot Shield, por vjen me këto kufizime:

 • Gjerësia e bandës ditore të bandës prej 500 MB
 • Përfshinë reklama
 • Një numër i kufizuar i serverëve amerikanë të cilët mund të jenë virtualë
 • Një pajisje
 • Nuk ka qasje në Netflix

Metodat e mbështetura të pagesës përfshijnë kartat e kreditit dhe vetëm PayPal. Fatkeqësisht, ka asnjë pagesë anonime alternativë.

Aty eshte nje Gjyq 7-ditor falas, por ju duhet të siguroni të dhënat e kartës tuaj të kreditit, dhe AnchorFree automatikisht ju vë në planin mujor më të shtrenjtë, përveç nëse anuloni në kohë.

Hotspot Shield ofron një nga periudhat më të gjata të rimbursimit, që është një Garanci për kthimin e parave prej 45 ditësh. Të gjitha gjërat e marra në konsideratë, ky VPN mund të jetë pak i kushtueshëm për atë që ka për të ofruar kur krahasohet me konkurrentët, veçanërisht planet e tij të nivelit të ulët.

Vija e poshtme

Certainlyshtë sigurisht një plus i shkëlqyeshëm që Hotspot Shield ka një version falas, edhe nëse është i kufizuar. Shumica e 650 milion klientëve përdorin opsionin falas VPN. Nëse ata janë mirë me të, ju gjithashtu mund të bëheni një klient të kënaqur nëse nuk keni nevojë për siguri dhe anonimitet në internet hermetik.

Ne me siguri nuk do të’Rekomandoni këtë VPN për aktivistë politikë, hakerë dhe përdorues të tjerë për të cilët privatësia është faktori thelbësor.

Hotspot Shield ka qenë rreth një dekade tashmë, dhe megjithëse është’Nuk është VPN më i shpejtë në vitin 2020, ai ka shpejtësi të shkëlqyera të transmetimit në varësi të vendndodhjes tuaj dhe me cilin server me të cilin jeni duke u lidhur.

Shpresojmë, ky përmbledhje e Hotspot Shield ju ndihmon të shihni më qartë. Nëse jeni akoma të pasigurt, ju sugjerojmë të lexoni më shumë nga vlerësimet dhe krahasimet tona VPN.

Cila është përvoja juaj VPN?

A keni provuar ndonjëherë të përdorni Hotspot Shield ose ndonjë aplikacion tjetër VPN më parë? Cilat janë përshtypjet tuaja? A ka ndonjë gjë të rëndësishme që ne kemi humbur në rishikimin tonë të Hotspot Shield?

Mos harroni, ndarja është e kujdesshme!

Ju lutemi mos ngurroni të lini komentin tuaj më poshtë.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map