Shqyrtimi i VeePN


Duke shënuar mjaft mirë për shifrat e shifrimit dhe serverit, VeePN bën disa gabime të detyruara në lidhje me shpejtësinë dhe transparencën, por me çmimet e saj të ulëta, prapë mund të tërheqë vëmendjen e përdoruesve të VPN.

Në botën e VPN-ve, ndonjëherë ndjehet sikur një operator i ri krijon biznes çdo javë. Por sekreti i ndyrë i këtij aktiviteti të vazhdueshëm është i thjeshtë: shumë pak ofrues matin atje ku llogarit vërtet: për sa i përket shpejtësisë, sigurisë dhe vlerës për para.

VeePN është një nga hyrësit më të fundit në treg, por ai’do të duhet të punojnë shumë për të zhvendosur emrat e vendosur. Pra, si bëhet më mirë?

Ndërsa përmbledhja jonë e VeePN do të përshkruajë, përballë saj, kompania merr shumë të drejtë:

 • 10 lidhje të njëkohshme
 • Mbi 2.500 serverë
 • Kriptimi 256-bit
 • Trafik i pakufizuar
 • “Zero log” garancitë

Këto duket se plotësojnë shumicën e kritereve për një VPN të jashtëzakonshme. Sidoqoftë, atje’Gjithmonë ka nevojë për të koleguar nën kapuç kur vlerësoni VPN. Kështu që le’na i marrin duart tona të pista dhe të përcaktojnë nëse këto pretendime mblidhen.

Siguria dhe intimiteti

VeePN ofron një gamë të mirë të veçorive të sigurisë, pra’s përfundimisht nuk është duke vrapuar menjëherë. Në fakt, pajtimtarët gëzojnë përfitimet e mëposhtme të lidhura me sigurinë:

 • 256-bit “shkalla e bankës” encryption
 • Protokolle të shumëfishta
 • Një Ndezës Vrasës
 • Siguria automatike wi-fi publike
 • Mbrojtja e rrjedhjes DNS

Ndërprerësi i vrasjes përfshin çdo version të aplikacionit. Kjo siguron që VPN automatikisht do të ndërpresë lidhjen tuaj është pika mbrojtjeje. Kur merrni një shkarkim torrent ose transmetim nga Netflix, kjo mund të bëjë të gjithë ndryshimin midis transmetimit të sigurt dhe zbulimit.

Pa mbrojtje solide të rrjedhjes DNS, përdoruesit lënë zakonet e tyre të shfletimit në internet pothuajse plotësisht të ekspozuar. ajo’goodshtë mirë të shohësh që VeePN nuk ka’angazhohuni me ofruesit e jashtëm DNS dhe sjell gjithçka në shtëpi. që’ashtë një plus i madh për anonimatin.

Në departamentin e protokollit të tunelizimit, VeePN kërkon për OpenVPN, IKEv2 dhe opsione speciale të emërtuara VeePN Smart TCP dhe VeePN Smart UDP.

Edhe çfarë’mungon nga kjo foto? Potencialisht, mjaft shumë. atje’Nuk përmendet për DoubleVPN, e cila do të ishte e mirëpritur. Kjo fsheh faktin që përdoruesit kanë një VPN të angazhuar, kështu që mund të jetë një mënyrë e dobishme për të punuar rreth gjeo-filtrave.

Materiali për mbrojtjen e rrjedhjeve të DNS është i shkëlqyeshëm, por atje’s pa përmendur rrjedhjet IPv6 ose WebRTS, pakoja VeePN nuk’vijnë me funksionalitet anti-malware, atje’nuk përmendet “multi-hop” ose optimizimi i TOR. Pra, ndërsa ndërtesat e një VPN të ngurtë të nivelit të hyrjes janë këtu, disa karakteristika të sigurisë mungojnë që parandalojnë hyrjen e VeePN në elitë. Edhe kështu, ajo’nuk është një performancë e keqe.

A mban regjistrat VeePN?

VeePN pretendon se operon a “Asnjë politikë log”, dhe se kompania ruan zero informacione personale. Sipas VPN’Në faqen e internetit, ai nuk mbledh: duke kërkuar informacione, informacione rreth shkarkimeve dhe aksioneve, çdo informacion IP, të dhëna DNS ose metadata për ato pajisje që përdoren.

Një vështrim në kompani’Politika e privatësisë sugjeron që është larg shkelësit më të keq, ku ka të bëjë me prerjet. Por ka disa kualifikime. Për fillestarët, përdoruesit duhet të paraqesin një “adresa e vlefshme e-mail,” e cila nuk është’gjithmonë një kërkesë. VeePN gjithashtu pranon të mbledhë të dhëna pjesa më e madhe se sa konsumojnë të dhënat. Sidoqoftë, këto aren’çështje të mëdha.

Në përgjithësi, VeePN duket se ofron politika të forta të intimitetit dhe antikordimit. Përdoruesit që kërkojnë një VPN të përballueshme me kredencialet e intimitetit mund të bëjnë shumë më keq.

Sidoqoftë, duhet të ngrihet një pikë përfundimtare. VeePN isn’veryshtë shumë transparente për vendin ku ka selinë. Në të vërtetë, ne dukej e gjatë dhe e vështirë, në të gjithë faqen e internetit, dhe dolëm plotësisht bosh. E tëra që mund të gjenim ishte një hyrje e palës së tretë në CrunchBase që rendiste vendin e lindjes si Panama.

Kjo është një çështje e madhe, pasi aty ku bazohen VPN-të mund të ndikojnë ndjeshëm në sigurinë e tyre. Nëse VeePN është i vendosur në Kinë, mund të jeni i sigurt se ajo’Nuk është më e sigurta përreth (e njëjta gjë vlen edhe për furnizuesit me bazë në SHBA, nga rruga). Dhe nëse mundeni’tregoni asgjë rreth vendndodhjes së një VPN, bëni kujdes ekstrem. Duke supozuar se VeePN është një kompani me bazë në Panama, ajo’është një shenjë e mirë. Panama është jashtë rrjeteve të mbikëqyrjes me 14 sy, dhe është serioz në lidhje me privatësinë.

Shpejtësia dhe performanca

Premtimet e VeePN “trafiku dhe brezi i pakufizuar,” por kjo nuk’Do të thotë që shpejtësitë e saj do të jenë yjore. Në fakt, kompania nuk’shpejtësia e përparme në të gjitha në materialet e saj të marketingut, diçka që mund të vendosë këmbanat e alarmit që kumbojnë me blerës skeptikë.

Baza e të dhënave mbështetëse në uebfaqen e VeePN nuk është’ose shumë inkurajuese këtu. Në një postim, pretendon se “shpejtësia e lidhjes tuaj mund të rritet vetëm kur përdorni VeePN”, që është një keqpërfaqësim transparent. Në disa raste, VPN mund të neutralizojnë ISP goditjen dhe të rrisin shpejtësinë. Por ofruesit e sinqertë do të ishin të qartë se zakonisht, një formë e zvogëlimit të shpejtësisë është e nevojshme.

Shpejtësitë e botës reale në testet tona nuk ishin’t shquar, por ata nuk ishin’një katastrofë. Në testimin tonë në SHBA, ne dolëm me shpejtësi rreth e rrotull 60-70 Mbps, dhe serverët e huaj kanë tendencë të vlerësojnë rreth 40-50 Mbps.

Sidoqoftë, kur shikuam më thellë, shumë serverë në rajone më pak të shërbyer ofruan shpejtësi këmbësorësh. Pra, ndërsa VeePN ofron një rrjet të gjerë serverash, duket se shumë prej serverëve aktualë janë mjaft të ngadaltë.

Shikoni listën tonë të VPN-ve më të shpejta

Mbulimi i serverit

Në numërimin e serverëve, VeePN performon relativisht mirë. Shifra e titullit të mbi 2.500 servera është mbresëlënëse, dhe pikërisht atje me NordVPN ose ExpressVPN. Por këta serverë nuk janë’t përhapen në mënyrë të barabartë në të gjithë botën. Në të vërtetë ka 50 lokacione, në 42 vende – do të thotë që copëza të mëdha të botës kanë një mbulim zero, ndërsa disa vende në mënyrë të diskutueshme marrin shumë.

Mbi 2,200 e numrit të përgjithshëm të serverëve mund të gjenden në Evropë dhe Sh.B.A., e cila ju tregon gjithçka që duhet të dini nëse VeePN do t’ju përshtatet përdoruesve aziatikë, afrikanë, australianë ose në Amerikën e Jugut.

VeePN gjithashtu premton 99.9% në kohën e duhur, gjë që është (në mënyrë të dyshimtë) e mirë. Sidoqoftë, VeePN nuk është’clearshtë e qartë se si menaxhohen këta serverë. Në mënyrë ideale, VPN do të menaxhonin portofolet e serverëve të tyre dhe do të siguroheshin që ata të ishin të siguruar dhe mirëmbajtur siç duhet. VeePN nuk’deklaroni këtë, thjesht duke raportuar se kompania është “duke investuar në serverat tanë”. Kjo mund të nënkuptojë marrjen me qira të personave të tretë ose blerjen e kapaciteteve të specializuara. ajo’s shumë e paqartë.

Lehtësia e përdorimit dhe mbështetja multiplatformale

Përdoruesit e VeePN mund të shkarkojnë versionet e aplikacionit për platformat e mëposhtme:

 • Windows PC
 • MacOS
 • iOS
 • android
 • Linux
 • krom
 • Firefox
 • operë
 • routers

Kjo duket tërheqëse dhe e përshtatshme në mënyrë ideale për familjet me smartphone të shumtë dhe kompjuterë. Dhe kjo mund të jetë rasti. Ne provuam shërbimin për Mac, versionin Windows dhe aplikacionin celular Android. Të gjitha provuan të jenë të dizajnuara mirë, të thjeshtë dhe të lehtë për t’u përdorur. Përdoruesit e nivelit të hyrjes fituan’hasni ndonjë demon këtu.

Regjistrimi është i shpejtë dhe i lehtë, dhe nuk pati befasi. Dhe nuk pati befasi kur shkarkuam aplikacionet. ajo’stërvitja e zakonshme e zgjedhjes së një lokacioni të serverit dhe shtypjes “Connect.”

Kur përdorni shërbimin për PC ose Mac, do të shpresonim edhe për disa opsione të tjera. Për shembull, përdoruesit mund të ndryshojnë protokollet dhe mbrojtjen DNS, por atje’Nuk ka zgjedhje automatike të serverëve – diçka që VPN-të më të mira sigurojnë sigurisht. Ne në fakt patëm disa probleme në gjetjen e serverëve me shpejtësinë më të mirë të shkarkimit VPN, pasi klienti nuk e ka këtë’siguroni këto të dhëna në format të lehtë për tu tretur. që’Nuk është e shkëlqyeshme për fillestarët por nuk ka’ta bëni aplikacionin të papërdorshëm.

Për më tepër, mund të jetë më mirë të shkarkoni aplikacione të klientit për laptop ose telefon, në vend që të krijoni një instalim të ruterit.

Uebfaqja e VeePN ofron udhëzime shumë skicuese në lidhje me instalimet e ruterit.

Kjo është një çështje madhore, pasi që ruterat mund të jenë opsioni më i sigurt dhe më i shpejtë për bizneset e vogla dhe familjet, dhe atë’s nuk është (ende) një mundësi e zbatueshme këtu.

Zhbllokimi i Netflix dhe platformave të tjera transmetuese

Përballë gjërave, VeePN duhet të bëjë mirë. Kompania premton të sigurojë përdoruesve mundësinë për të “hyrni në çdo përmbajtje që ju pëlqen nga çdo vend në botë,” e cila logjikisht duhet të përfshijë filmat Netflix.

Në realitet, përvoja jonë e transmetimit ishte shumë e përzier.

Kur hulumtoni këtë përmbledhje të VeePN, nuk ishte’hardshtë e vështirë për të hyrë në iPlayer në BBC dhe për të parë pamjet në YouTube që normalisht do t’i nënshtroheshin gjeo-kufizimeve. Kjo ngriti shpresën se VeePN do të punonte rreth bllokimit të sistemeve në ofruesit e tjerë të përmbajtjes premium.

Asnjë fat i tillë. Përpjekja për të hyrë në përmbajtjen e Netflix Britanik ishte një iniciativë, edhe pasi të provonit serverë të ndryshëm dhe tinkering me cilësimet DNS. Pra, nëse përdoruesit dëshirojnë të maksimizojnë opsionet e tyre të shfaqjeve televizive, ata mund të dëshirojnë të duken diku tjetër.

Për më tepër, hasni VeePN’t vendosi të kujdesem për përdoruesit e pajisjeve kryesore të transmetimit të tilla si Roku ose Amazon Firestick. atje’Asnjë klient i specializuar për këto mjete të njohura, asnjë mësim mbi drejtimin e VeePN me Kodi, dhe përgjithësisht nuk shpreson shumë për të shfrytëzuar opsionet e shikimit tuaj të Amazon Fire, ose.

Për ato arsye, ajo’nuk është një VPN që mund t’ua rekomandojmë tifozëve të argëtimit, që është turp.

P2P dhe përrua

Shkarkimet e torrenteve dhe P2P janë zona ku përdoruesit seriozë do të duan sigurinë e papërshkueshëm nga uji për çdo shkarkim. Përsëri, kjo’s nuk është vërtet diçka që mund të pretendojmë për VeePN. Në anën plus, VPN nuk funksionon me kufizime të shkarkimit ose shpejtësisë. që’ashtë një shpërblim i madh kur shkarkoni paketa, lojëra ose muzikë. VPN gjithashtu lejon shkarkime P2P në të gjithë serverët e tij, që është diçka që disa konkurrentë mund të përputhen.

Nga ana tjetër, ndërruesi kill nuk është’t aq i besueshëm sa mund të jetë, gjë që shtron pyetje të sigurisë. atje’s’ka gjithashtu funksionalitet SOCKS5, i cili ndihmon në rritjen e shpejtësive të lidhjes P2P duke siguruar një përrua të sigurt në të njëjtën kohë.

Ne arritëm të krijonim me sukses disa torrente provash, dhe nganjëherë shpejtësitë nuk ishin’t shum keq. Por ata nuk ishin’mjaftueshëm për të garantuar lëvdata për VeePN’Performanca e P2P, dhe opsione më të mira janë në dispozicion.

Censura në internet në Kinë dhe gjetkë

Oduditërisht, VeePN nuk ka’të përmend funksionet e tij antitensura në letërsinë e marketingut. që’odshtë e çuditshme sepse VPN-të kanë tendencë ta përdorin këtë aftësi si një shembull të qëllimit të tyre shoqëror (si dhe janë një shtesë shumë e dobishme për njerëzit që jetojnë në vende si Arabia Saudite ose Kina).

Kriptimi 256-bit dhe mbrojtja e rrjedhjes DNS / IP të siguruar nga VeePN duhet të jenë një ndeshje për Firewall-in e Madh dhe sistemet e tjera të sigurisë. Ne nuk mundëm’kontrolloni këtë direkt, dhe ka shumë pak raporte nga përdoruesit kinezë që ata mbështeten në VeePN për të mbetur anonim. Në teori, ata që shfletojnë në internet në vendet shtypëse duhet të mbrohen mirë, por atje’vend për dyshim këtu.

Mbështetja e klientit

Mbështetja nuk është përfundimisht një zonë ku shkëlqen VeePN. Kompania ofron opsionet e mëposhtme që klientët të përdorin:

 • Një bazë njohurish
 • Udhëzime FAQ
 • Bisedë live
 • Cicëroj
 • Email

që’e saj atje’nuk ka numër të drejtpërdrejtë të telefonit dhe asnjë adresë postare. Biseda live është e pasigurt, dhe përdoruesit shpesh do të zbulojnë se personeli i shërbimit ndaj klientit është “i padisponueshëm.” Dhe baza e njohurive është shumë themelore, me mësime me cilësi të dobët dhe fusha (siç është konfigurimi i ruterit) ku udhëzuesit mungojnë seriozisht. Ushqimi në Twitter gjithashtu aktualizohet rrallë, gjë që nuk është kurrë një shenjë e mirë.

Nëse përdoruesit janë të gatshëm të vazhdojnë me chat live ose email, atë’është e mundur për të filluar një dialog me VeePN, kështu që ka mundësi mbështetjeje. Por i gjithë paketa i mungon butësia dhe niveli i përmbajtjes që do të prisnit.

Çmimeve

atje’nuk ka gjykim falas me VeePN. Në vend të kësaj, kompania ofron një nivel të vetëm anëtarësie, me pikat e mëposhtme të çmimeve:

 • 1 muaj për 10,99 dollarë
 • 1 vit për 5,83 dollarë në muaj
 • 5 vjet për 1.67 $ / muaj

Siç mund ta shihni, kjo’Një rënie e madhe e çmimeve ndërsa periudhat e kontratës rriten më gjatë. 5 vjet është një afat pagese jashtëzakonisht i gjatë VPN, dhe 1.67 $ / muaj është me të vërtetë shumë i lirë (megjithëse NordVPN’paketat afatgjata vijnë relativisht afër). Problemi është, kush mund të garantojë që VeePN do të funksionojë brenda 5 viteve?

Metodat e pagesave janë të ndryshme, përfshirë Visa, MasterCard, American Express, PayPal, kuletat e wallwallit dhe monedhat Cryptocurrency si BitCoin. Pra, pagesa anonime janë në dispozicion – diçka që ne e vlerësuam.

Konsumatorët përfitojnë gjithashtu nga a Garancia e kthimit të parave 30-ditore. Kjo teorikisht lejon blerësit të provojnë shërbimin për një muaj, dhe të kërkojnë paratë e tyre nëse gjërat nuk i japin’t punoj Sidoqoftë, nëse merrni këtë rrugë, vendosni herët, pasi mbështetja e klientit mund të veprojë ngadalë për të përpunuar anulimet e kontratës.

Në përgjithësi, ne’d thonë se paketat më të mira VeePN krahasohen shumë mirë me VPN kryesore për sa i përket çmimit. Për shembull, CyberGhost tarifon 12,99 $ për një muaj, ndërsa ExpressVPN’Paketa 1-vjeçare ka një tarifë mujore prej $ 8.32. Pra, në terma të papërpunuar financiar, VeePN është pretendent.

Vija e poshtme

Pasi të keni peshuar çdo aspekt të produktit në këtë përmbledhje të VeePN, aktgjykimi ynë është – mbase. Sigurisht që ka shumë ofrues inferiorë ndaj VeePN. Kompania shënon mirë me shifrat e saj të 256-bit, shifrat e serverit, zgjedhjen e aplikacioneve, protokolet, mbrojtjen e rrjedhjeve dhe çmimet. Por kjo bie në qasjen në transmetim, përrua, mbështetje të klientit dhe transparencë themelore.

Konfuzioni mbi atë se ku bazohet VeePN është vetëm një shenjë që kompania nuk është’Të qenit plotësisht i hapur në lidhje me shërbimet që ofron, dhe kjo vë në dukje se sa i besueshëm është VeePN. Por ajo’Padyshim një mundësi për njerëzit që duan diçka të lirë, pa kufij të shkarkimit, dhe letrat kredenciale të përshtatshme.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me