Shqyrtimi i VPN-së


Teknikisht, mbingarkesa nuk është’një shërbim i drejtpërdrejtë VPN; ajo’s një shërbim DNS që ofron një VPN si një shtesë. Kur bie kaq shumë rëndësi në mbajtjen e të dhënave tuaja të sigurta me një VPN, ju ndihmon të dini nëse një shërbim po kryhet mirë apo nëse’s thjesht pasdite që duket. Si e tillë, ajo’Saktësisht ajo që do të bëjë rishikimi ynë mbi VPN.

Për paketën e plotë, Mbingarkesë’Karakteristikat e sigurisë VPN janë praktikisht të paprekshme, edhe nëse duhet të paguani shanset për të hyrë në të. ajo’lessshtë më pak mbresëlënëse në fusha të tjera, megjithëse; të qenit i regjistruar në Mbretërinë e Bashkuar është një e madhe jo, dhe aplikacionet dhe shtesat e saj lënë diçka për të dëshiruar. Sidoqoftë, për qëllimet e rishikimit tonë të VPN për Overplay, ne’keni bërë një zhytje të thellë në çdo aspekt të funksionalitetit të tij për të parë se sa mirë kryen nën një kontroll të ngushtë.

Mbivendosni pamjen e faqes fillestare të VPN

Gjërat kryesore ne’Do të përfshijë shpejtësinë e lidhjes së saj, aftësitë e tij me zhbllokimin e përmbajtjes së kufizuar gjeografike, dhe mundësinë e përdorimit të saj në rajone me shumë censurë, siç është Kina. Lexoni më tej për të mësuar më shumë.

Overshtë e mbivendosur VPN e sigurt për t’u përdorur?

siguri

siguri

Shqyrtimi ynë i mbivendosur VPN fillon me një lajm të shkëlqyeshëm, ashtu si ne’jeni i lumtur të raportoni që shërbimi përdor Kriptimi AES-256-CBC.

Kriptimi AES-256-bit është standardi i artë për kriptimin e të dhënave në vitin 2020 (prapashtesa CBC do të thotë vetëm atë’fastershtë më shpejt sesa modeli më i vjetër GCM) – kjo’s në thelb është e pamundur të hakmosh.

Si dhe kjo, Mbivendosja mbështet Protokollet OpenVPN, L2TP / IPsec dhe PPTP. Kryesorja për të cilën duhet të shqetësoheni është OpenVPN, e cila konsiderohet një nga protokollet më të mira të ditës (ajo’s me siguri më të spikatur).

Mbivendosja gjithashtu ka shtuar karakteristika të sigurisë si Mbrojtje rrjedhje DNS dhe një ndërprerës vrasës (e cila mbron të dhënat tuaja nga sulmet kur lidhja juaj bie).

Jo vetëm që mbron nga rrjedhjet e DNS, testet tona treguan se ajo gjithashtu parandalon rrjedhjet e WebRTC dhe IPv6.

Sidoqoftë, duhet të jeni të kujdesshëm për të shkarkuar paketën e plotë (SmartDNS + VPN), sepse paketa themelore nuk përfshin ndonjë softuer të kriptimit.

intimitet

intimitet

Fatkeqësisht, mbingarkesë’Cilësimet e intimitetit nuk janë’t ideal: ajo’s e regjistruar në Mbretërinë e Bashkuar.

Mbretëria e Bashkuar është një nga vendet më të këqija për intimitetin e të dhënave kudo në botë. ajo’pjesë e aleancës origjinale 5 Sytë, e cila ka fuqi pothuajse të pafundme për mbikëqyrje. Të gjitha kërkesat e të dhënave duhet të përmbushen në përputhje me ligjin e MB.

Fatmirësisht, Mbivendosja nuk do të regjistrojë kurrë vendndodhjen tënde personalisht të identifikueshme, kështu që edhe nëse ka marrë kërkesa për të dhëna nga autoritetet britanike, atje’d të mos jetë asnjë informacion i rëndësishëm për të zbuluar Overplay.

Shpejtësia dhe performanca

Shpejtësia dhe performanca

Overplay VPN ka një flotë të mirë prej rreth 400 serverësh të shpërndarë në 50 vende. Issueështja jonë e vetme këtu është se serverët e Amerikës Qendrore dhe Jugut janë shumë të rrallë për të siguruar ndonjë shpejtësi të vërtetë të fortë të lidhjes.

Për shembull, serverat meksikanë janë grumbulluar së bashku në Tijuana, e cila është e drejtë në kufirin e Shteteve të Bashkuara. Kjo me të vërtetë bën më shumë për përdoruesit kalifornianë dhe arizonianë sesa për pjesën tjetër të Meksikës.

Kjo u bë më shqetësuese kur zbuluam se, mbase më shumë se me ndonjë VPN tjetër që ne’testuar kohët e fundit, Vëzhgimi VPN’Shpejtësia e serverit mbështetet shumë në afërsi.

Kjo zakonisht ndodh me çdo server, por kur testojmë serverët amerikanë nga vendndodhja jonë në Mbretërinë e Bashkuar, ne zbuluam që shpejtësia e lidhjes sonë ishte vetëm aq e mirë sa për të transmetuar video në 720p nga një shpejtësi lidhëse bazë prej 37Mbit / s. (Serverët në Evropën Perëndimore, nga ana tjetër, ishin kryesisht aq të mirë sa ata në Mbretërinë e Bashkuar.)

Si e tillë, Mbingarkesa u shërbeu nevojave tona mjaftueshëm, por ne’jeni i shqetësuar se nuk do’të jetë aq i shkëlqyeshëm për përdoruesit në ato rajone më të rralla ku shpejtësia e lidhjes mund të mos jetë aq e madhe në radhë të parë.

Si ta shkarkoni dhe instaloni atë

Si ta shkarkoni dhe instaloni atë

Instalimi është mjaft i thjeshtë për përdoruesit e Mac; ajo’thjesht një proces i kërkimit të Mbingarkesës në App Store dhe shkarkimit të tij.

Përdoruesit e Windows, si gjithmonë, përballen me një proces instalimi shumë më të gjatë dhe më të ndërlikuar. Për fat të mirë, sidoqoftë, uebfaqja e Overplay ju udhëzon në detaje të hollësishme.

Udhëzimet për konfigurimin e Windows janë të lehta për tu gjetur, pasi gjithçka që duhet të bëni është të klikoni në ‘mbështetje’ butoni i menusë në banderolë.

Pak a shumë gjithçka që ju nevojitet për të konfiguruar Overplay është në mënyrë të ngjashme, pasi që uebfaqja është paraqitur me një dizajn themelor, pa marrëzi..

Apps & Zgjerime

Mbivendosja është në dispozicion për të gjitha sistemet kryesore operative të desktopit dhe celularit, përfshirë Windows, Mac OS X, iOS, Android dhe Linux. Ekziston edhe mbështetje për shumicën e ruterave VPN.

Mbivendosni aplikacionet VPN

Ndërsa kjo rreth mbulon bazat dhe u shërben nevojave të shumicës së përdoruesve, ajo’slightlyshtë pak zhgënjyese që nuk ka’ndonjë mbështetje për TV ose Chromebook.

Për më tepër, nuk ka shtesat e shfletuesit që mund të gjenden kudo që, përsëri, vështirëson ndjeshëm mbivendosjen’shanset për të optimizuar përvojën e përdoruesit.

Mbivendosja VPN për Netflix

Mbivendosja VPN për Netflix

Në varësi të cilit server ju’duke përdorur sërish, Netflix bëri një grindje. Ndërsa hulumtuam për rishikimin tonë të Overplay VPN, zbuluam se Netflix UK ishte në të vërtetë më e vështirë për të hyrë sesa Netflix SHBA… dhe ne ishim të vendosur në Mbretërinë e Bashkuar për të filluar.

E bezdisshme, megjithëse serverët amerikanë në të vërtetë anashkaluan Netflix’Detektorë VPN, rryma ndërpritet herë pas here nga buffering.

Ky ndërprerje e serverit nuk ishte’tepër i shpeshtë, për të qenë i qartë, por ka ndodhur kohë të mjaftueshme për të na dhënë pauzë.

luaj në mënyrë të tepruar’Megjithatë, mbështetja për TV dhe ruterë do të thotë kjo’ka të ngjarë të jetë në gjendje të sigurojë shërbim të mirë me Amazon TV. Përdorimi i Kodi, nga ana tjetër, duket se nuk është aktivisht i zhvendosur në Overplay’Kushtet e përdorimit.

Mbingarkoni VPN për përrua

Mbingarkoni VPN për përrua

Mbivendosja në përgjithësi mbështet torrenting, dhe gjithashtu mbështet ndarjen P2P, e cila është gjithmonë kënaqësi për tu parë.

Sidoqoftë, politika e tyre e intimitetit tregon se ata mbështesin përhapjen e torrentit vetëm kur bëhet fjalë’duke u përdorur për arsye personale. Për më tepër, Mbingarkesa mund të parandalojë goditjen e ISP vetëm kur jeni’po paguani për paketën premium, e cila është e bezdisshme.

Gjithmonë duhet të keni kujdes kur torrentoni sidoqoftë, por mos harroni të bëni kujdes shtesë me Overplay pasi ato kanë fuqinë të çaktivizojnë llogarinë tuaj nëse ju duket se po e përdorni për arsye të gabuara.

A është mirë për përdoruesit në Kinë?

A është mirë për përdoruesit në Kinë?

Ndërsa SmartDNS është zakonisht i mirë për të anashkaluar Firewall-in e Madh të Kinës, mbingarkesa në përgjithësi duket se nuk ka pajisjet e duhura për ta bërë këtë.

Mbështetja e saj protokollare është mjaft e fortë në vetvete, por OpenVPN gjithmonë ka pasur probleme për të hyrë në përmbajtje të filtruar në Kinë, dhe Mbingarkesë’Dy të tjerët, L2TP dhe PPTP, konsiderohen të pasigurta dhe të vjetëruara.

Ndërsa kjo nuk do të thotë domosdoshmërisht gjithashtu nuk është’goodshtë mirë për përdoruesit në vendet e tjera me kufizime të përmbajtjes së rëndë, ne nuk jemi’t saktësisht i sigurt në Mbingarkim’aftësitë e bazuara vetëm në specifikimet e tij.

mbështetje

luaj në mënyrë të tepruar’Seksioni i mbështetjes – i cili, përsëri, është i lehtë për tu parë në flamurin më të lartë të faqes kryesore – është relativisht i gjerë dhe na dha një sasi të drejtë besimi në produkt ndërsa ne po hulumtonim për rishikimin tonë të VPN.

Për të kontaktuar mbështetjen e teknologjisë, nga ju kërkohet të plotësoni disa informata personale në formularin e kontaktit, të cilat disa përdorues menjëherë do (dhe me të drejtë) do të hiqen nga

Nëse pyetjet tuaja nuk janë’t u përgjigj në seksionin FAQ, megjithatë, ajo’ka të ngjarë të keni fituar’merrni një përgjigje fare. Për të kontaktuar mbështetjen e teknologjisë, nga ju kërkohet të plotësoni disa informata personale në formularin e kontaktit, të cilat disa përdorues menjëherë do (dhe me të drejtë) do të hiqen nga.

Happensfarë ndodh atëherë është që të prisni disa ditë për një përgjigje, dhe përgjigja zakonisht është një lidhje për seksionin FAQ që ju’ndoshta keni shfletuar tashmë.

Kjo troket paksa të besimit tonë në Overplay, pasi do të thotë qartë se çështjet nuk janë në arenën e tyre’duke u adresuar siç duhet dhe se, në rastin më të mundshëm, nuk ka’t në të vërtetë një ekip i përkushtuar mbështetës për t’u marrë me çështjet e klientëve.

Çmimeve

Mbingarkoj veçoritë e VPN

Me 4,95 $ / muaj, Mbingarkesa duket të jetë një shërbim me çmime të arsyeshme. Sidoqoftë, kjo nuk është pakoja që ju dëshironi, sepse kjo përmban vetëm SmartDNS dhe jo VPN. Jo VPN = pa kriptim.

Paketa VPN është shumë më e shtrenjtë, duke arritur në 9,95 $ për një muaj të vetëm ose $ 8.33 / muaj për një paketë vjetore.

Për më tepër, zbritja për paketën vjetore nuk është aspak zbritje (16%) dhe nuk u siguron përdoruesve një shumë nxitje për t’u angazhuar në VPN për më gjatë.

Për më tepër, nuk ka’t specifikoni sa lidhje mund të keni përtej, në mënyrë të paqartë, “disa.”

Ndërsa SmartDNS duket se është mbingarkesë’Produkti kryesor, ajo’disappshtë zhgënjyese që ata do të mbanin një masë të shtrenjtë sigurie mbi kokat e klientëve duke parë pasi që ata me siguri e dinë se nuk duhet’do të shkoni pa një VPN.

Vija e poshtme

luaj në mënyrë të tepruar’Shërbimi VPN do të ishte shumë më i mirë nëse nuk do të ishte’T kaq sekondare për shërbimin SmartDNS që ofron përpara. Si një shtesë, ajo e bën shumë gjëra të kushtueshme, dhe kjo nuk ndodh’t siguroni mjaftueshëm vlerë të mirë për para për ta bërë vërtet të duket e vlefshme.

Me mbështetje të dobët dhe mungesë aftësish për përdoruesit në Kinë, Overplay VPN është me të vërtetë një sipërmarrje vetëm për trima. Ndërsa tiparet e saj të sigurisë janë të forta, mbani në mend se ajo’s vendosur në Mbretërinë e Bashkuar dhe i detyruar me ligj që të respektojë çdo kërkesë të të dhënave që mund të marrë.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me