Shqyrtimi SmartVPN


SmartVPN është një VPN e mirë që arrin të bëjë shumicën e gjërave që prisni të bëjë një VPN, megjithëse bie në të njëjtën grackë ku bien shumë VPN të llojit të tij. Ekzistojnë thjesht alternativa shumë më të mira për një gamë të ngjashme çmimesh.

SmartVPN duket si një VPN e shkëlqyer në sipërfaqe, dhe përfundimisht nuk është aspak e keqe me çdo mënyrë. Sidoqoftë, politika e saj e prerjeve është e diskutueshme, si dhe tiparet e saj.

Arsyeja kryesore për të shkarkuar SmartVPN është aftësia e tij për të performuar mirë ndërsa përrua. Kjo shoqëruar me shpejtësinë e saj të duhur dhe faktin që versioni i saj themelor është jashtëzakonisht i lirë do të thotë se mund të jetë një VPN i mirë.

Siguria dhe intimiteti

Kur bëhet fjalë për cenueshmërinë, SmartVPN performon mjaft mirë. Shumica e tipareve që prisni nga një VPN janë të pranishme, dhe nuk do të keni shqetësime kur e përdorni.

Këtu është një listë e plotë e të gjitha tipareve të sigurisë që vijnë me një paketë SmartVPN:

 • Kriptimi AES-256
 • Mbrojtja e rrjedhjeve DNS
 • Mbështetje e Protokollit OpenVPN, L2TP / IPSec / PPTP / IKEv2
 • Protokollet vjedhurazi për gjeo-bllokim
 • IP e përkushtuar (me ‘përkushtuar’ plan)

Siguria e përgjithshme është mjaft e ngushtë dhe do të keni intimitet kur përdorni SmartVPN, por mungesa e një ndërprerës vrasjeje është mjaft problematik. Ndërprerësi i vrasjes është jashtëzakonisht i rëndësishëm kur bëhet fjalë për përrua, dhe meqë përralla është përdorimi kryesor i SmartVPN me sa mund të themi, duhet të ishte përfshirë.

A mban regjistrat SmartVPN?

SmartVPN ka një politikë logimi e cila është shumë e ngjashme me VPN-të e tjera. Ajo nuk regjistron asnjë nga të dhënat tuaja të shfletimit, por regjistron disa të dhëna. Këto të dhëna janë kryesisht në lidhje me të dhënat totale të transferuara gjatë lidhjes tuaj gjatë një seance dhe kohën në të cilën jeni lidhur dhe shkëputur nga VPN. SmartVPN pretendon se ata i mbajnë këto të dhëna vetëm për një kohëzgjatje të caktuar, pas së cilës ato fshihen, por kohëzgjatja nuk specifikohet.

Një vështrim i mëtejshëm i Politikës së tyre të Intimitetit zbulon se ata e ruajnë emrin tuaj së bashku me adresën tuaj të emailit kur regjistroheni në faqen e tyre të internetit (mjaft standarde), por ajo që është befasuese është se ata gjithashtu ruajnë adresën tuaj së bashku me kodin tuaj postar.

Për çfarë kanë nevojë për të? ne’nuk jeni i sigurt, por s’bën’t duken mirë fare.

Shpejtësia dhe performanca

Gjatë provës sonë të shpejtësisë, ne zbuluam se shpejtësia ra pak, (rreth 50-60%), por ajo që ne me të vërtetë na pëlqeu në lidhje me SmartVPN ishte se shpejtësia e shkarkimit, si dhe shpejtësia e ngarkimit, ishte mjaft e qëndrueshme në të gjithë servers. Ne gjetëm një rënie të vogël kur kaluam në serverin amerikan nga UK, por kjo do të pritet.

Në total, SmartVPN është në dispozicion në 13 lokacione të ndryshme me planin Premium. Plani Themelor vë në dispozicion vetëm Hollandën dhe Gjermaninë. Ju gjithashtu keni qasje në planin e Dedikuar, por kjo nuk funksionon në serverin amerikan (ai funksionon në të gjitha 12 të tjerët).

Lehtësia e përdorimit dhe mbështetja multiplatformale

SmartVPN mbështetet në shumë VPN të ndryshme. Këtu është një listë e të gjitha sistemeve operative, në të cilat mund të shkarkoni aplikacionin e SmartVPN.

 • Windows
 • MacOS
 • android
 • iOS
 • Linux

Këto janë shumë pajisje, por shumica e VPN-ve kryesore të industrisë kanë aplikacione për pajisje të tjera, si dhe ruterë dhe TV Firestick Amazon. Lajmi i mirë është që ju mund të përdorni SmartVPN me këto pajisje nëse jeni të gatshëm të kaloni nëpër telashet e vendosjes së një lidhjeje OpenVPN me dorë mbi to.

Ekziston një mbështetje e bollshme e aplikacioneve celularë si për iPhone ashtu edhe për Android, dhe aplikacionet në përgjithësi ishin të lehta për t’u përdorur dhe jo shumë të ndërlikuara për tu vendosur. Nëse nuk keni përvojë të mëparshme me VPN, nuk do të keni asnjë problem të filloni me SmartVPN.

Zhbllokimi i Netflix dhe platformave të tjera transmetuese

Përfshirja e gjeo-bllokimit në vend nga shërbime të tilla si Netflix dhe Hulu është e mundur me SmartVPN. Ai ka protokollin e vjedhjeve që është e nevojshme që ai të kalojë tej kufizimeve gjeo-zhvendosëse dhe të zhbllokojë çdo shërbim që dëshironi.

Me shtimin e konfigurimit manual OpenVPN, nuk duhet të keni asnjë problem të vendosni SmartVPN në Roku ose Amazon Fire TV gjithashtu. SmartVPN është një VPN e mirë për të parë të gjitha filmat dhe shfaqjet tuaja të preferuara, por fakti i thjeshtë është se ekzistojnë alternativa më të mira në dispozicion.

Një shembull i mirë i kësaj është PrivateVPN, i cili është i disponueshëm për të njëjtën çmim si SmartVPN, por ju ofron shumë më shumë servera, shpejtësi më të mirë dhe siguri më të mirë.

P2P dhe përrua

Siç kemi thënë më lart, kjo duket si e vetmja mundësi e vlefshme për të përdorur SmartVPN. Megjithëse është e mundur që ju të përplaseni mirë mbi një lidhje P2P, mos harroni se nuk ka asnjë ndërprerës të SOCKS5 dhe vrasin. Kjo do të thotë që ju ndoshta jeni të sigurt nga çdo njoftim për shkeljen e të drejtës së autorit për sa kohë që jeni i lidhur përmes VPN, por një shkëputje e papritur nga SmartVPN mund të ju linte plotësisht të prekshëm.

Lajmi i mirë është se ju mund të përdorni të gjithë serverët e tyre për trafikun P2P, dhe shpejtësitë gjithashtu janë të përshtatshme. Mungesa e një ndërprerës vrasës nuk është një ndërprerës i marrëveshjes, dhe fakti që ju mund të merrni versionin themelor të këtij VPN për kaq lirë do të thotë se mund të jetë një shoqërues i mirë përrua.

Censura në internet në Kinë dhe gjetkë

Megjithëse protokolli OpenVPN është bllokuar në mënyrë aktive nga Firewall i Madh, SmartVPN ka shumë protokolle të ndryshme të cilat mund të depërtojnë censurën e imponuar nga qeveria e Kinës.
SmartVPN është mjaft i sigurt për t’u përdorur në Kinë, por mbetet fakti që ju mund të merrni një VPN shumë më të mirë për të njëjtin çmim nëse jeni të gatshëm të paguani për muaj të shumtë paraprakisht, dhe se VPN do të jetë shumë më mirë për lidhjen në Kinë (SmartVPN ka një numër të ulët të serverëve afër Kinës). Nëse jeni duke kërkuar për një VPN që funksionon mirë në Kinë, është mirë që të provoni NordVPN.

Ndihma për klientët

SmartVPN ofron disa mënyra të ndryshme që ju të jeni në kontakt me mbështetjen e klientëve të tyre. Mund të përdorni cilindo nga sa vijon:

 • Biseda live
 • Sistemi i biletave
 • FAQ

Nuk ka mbështetje telefonike si disa nga ofertat më të mira të VPN-ve, por kjo do të pritet duke marrë parasysh madhësinë e SmartVPN. FAQ nuk është asgjë e veçantë, por ka informacion të duhur dhe do t’ju ndihmojë përmes shumë pyetjeve të ndryshme që mund të keni.

Tipari i bisedës live është i disponueshëm vetëm pasi të keni regjistruar me shërbimin i cili është problematik sepse klientët e mundshëm nuk mund të njihen mirë me shërbimin si duhet. Në përgjithësi, kemi parë që përvoja e mbështetjes të jetë e kënaqshme.

Çmimeve

Ekzistojnë gjithsej 3 plane të ndryshme që mund të blini kur regjistroheni në SmartVPN. Të gjitha këto plane kanë çmime të ndryshme dhe vijnë me karakteristika të ndryshme.

 • Themelore: $ 3,00 / muaj (2 lokacione të serverit)
 • Premium: 6.00 $ / muaj (13 vende të serverit)
 • Përkushtuar: 13,00 $ / muaj (IP e përkushtuar statike, pa serverë amerikanë)

Më tej mund të kurseni deri në 15% zbritje të ndonjë prej këtyre planeve nëse vendosni të paguani për një vit të tërë. Nuk ka provë falas, por ju keni një garanci 7-ditore të kthimit të parave me kusht që VPN nuk lidhet në fundin tuaj dhe mbështetja e tyre nuk është në gjendje të zgjidhë këtë çështje.

Shumica e VPN-ve të tjera ofrojnë një garanci më të gjatë për kthimin e parave që nuk ka’Keni një gjendje kaq të rreptë, dhe kjo është një rrugë që SmartVPN patjetër duhet të bëjë një ndryshim në. Edhe pse plani themelor i tij është mjaft i lirë, planet e tij Premium dhe Dedikuar janë eklipsuar nga shumë konkurrentë që gjithashtu kanë një shërbim më të mirë. Mimi është padyshim një departament ku SmartVPN mund të përmirësohet.

Vija e poshtme

SmartVPN nuk mund të pretendojë se është një VPN e shkëlqyeshme, por fakti që plani i tij themelor është kaq i lirë, do të thotë se mund të përdoret nga përdorues të caktuar që kërkojnë një shërbim VPN jashtëzakonisht të zhveshur.

Nëse doni një VPN vetëm kështu që ju mund të përdorni herë pas here versionin e pensensuar të internetit ose përrua, atëherë ky VPN është për ju. Sidoqoftë, përdoruesit seriozë të internetit që duan sigurinë më të mirë të mundshme dhe funksionalitetin e përparuar duhet të qëndrojnë larg.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me