Si të vendosni VPN në Smart TV


nëse ti’jeni të prirur të shkoni në internet pa kompromentuar privatësinë tuaj, merrni një Rrjet Virtual Privat (VPN). Kjo ju lejon ta bëni këtë duke siguruar një “tunel” të mbrojtjes, së bashku me shtresat e kriptimit për t’ju mbajtur plotësisht të sigurt dhe anonim. Shumë njerëz zgjedhin të përdorin shërbime VPN me TV e tyre të zgjuar sepse kjo u lejon atyre të fshehin gjeografinë e tyre dhe të qasen në programimin televiziv nga vendet e tjera, pa acarimin e një blloku gjeografik.

Ju gjithashtu mund të përdorni VPN në sistemet e TV Smart, dhe në këtë udhëzues, ne do t’ju tregojmë se si të shtoni një VPN në TV tuaj Smart për një përvojë transmetimi plotësisht të sigurt.

A mund të instaloj drejtpërdrejt një VPN në TV Smart?

Disa TV Smart ofrojnë mundësinë e instalimit të softuerit VPN direkt, por kjo’nuk është gjithmonë kështu. Sidoqoftë, don’shqetësohesh Nëse Smart TV juaj nuk ka’t lejoni rrugën e instalimit të drejtpërdrejtë, thjesht duhet të jetë në gjendje të lidhet me Dyqanin Google Play. Nga këtu ju mund të zgjidhni aplikacionin tuaj të ofruesit VPN dhe më pas ta instaloni në TV tuaj. Në mënyrë tipike, kjo është mënyra më e mirë për të instaluar një VPN në modelet e TV Smart, kështu që zgjidhni nëse mundeni. Në disa raste, megjithatë, VPN për shërbimet e TV Smart fitoi’punoni në të gjitha modelet, kështu që kontrolloni me prodhuesin nëse është e nevojshme.

Vendosja e një VPN në sistemet Smart TV

Nëse SmartTV OS juaj është Android, mund të vendosni një VPN në disa hapa të thjeshtë. Për ta bërë këtë:

 1. Zgjidhni VPN-në tuaj për Smart TV, siç është shërbimi ExpressVPN. Ky ofrues gjithashtu ofron ruterë të parakohshëm, të cilët do t’i prekim më në detaje së shpejti.
 2. Sapo ti’keni zgjedhur VPN tuaj për Smart TV, shkarkoni softuerin. Pastaj instaloni skedarin .APK.
 3. Përdorni letrat kredenciale origjinale për t’u loguar në llogarinë tuaj.
 4. Drejtoni aplikacionin VPN për Smart TV në TV tuaj dhe më pas lidheni me një nga serverët që ofrohen.

që’s gjithçka duhet! Nga këtu, ju mund të duket se jeni në çdo vend që ju dëshironi dhe të përdorni çdo lloj përmbajtje TV dhe argëtuese që dëshironi. Falë encryption VPN jep, ju gjithashtu mund të mbetet plotësisht anonim dhe privat. Kjo largon shqetësimin se të dhënat tuaja mund të arrihen ose komprometohen nga kushdo me interes për të parë se çfarë jeni’po bej.

ne’Keni mbuluar udhëzuesit VPN për fillestarët në një blog tjetër, pra’wellshtë me vlerë të leximit për të mësuar më shumë rreth asaj se si këto sisteme të dobishme mund t’ju ndihmojnë të ruani intimitetin dhe sigurinë totale kur jeni’ri në internet Në ditët e sotme’Bota dixhitale ku kriminelët kibernetikë dhe snoopers janë kudo, mundeni’të jesh shumë i kujdesshëm!

Lidhja e TV tuaj me një laptop ose PC

Ju mund të dëshironi të përdorni një kabllo Ethernet për të lidhur kompjuterin ose laptopin tuaj në Smart TV tuaj. Kjo do të thotë që ju mund të ndani lidhjen tuaj të internetit dhe të përdorni VPN tuaj për të zhbllokuar çdo përmbajtje të kufizuar programimi, të gatshëm për shikim në TV. Nëse Smart TV juaj nuk ka’t lejoni që aplikacionet të instalohen drejtpërdrejt, kjo është metoda për t’u përdorur. Përndryshe, ju mund të zgjidhni një ruter VPN Smart TV.

Për të ndarë lidhjen tuaj në Windows, ndiqni këto hapa:

 1. Kontrolloni që laptopi ose kompjuteri juaj të jenë të lidhura me Smart TV VPN. Nëse ju don’Keni një të tillë, provoni ExpressVPN.
 2. Përdorni një kabllo Ethernet për të bashkuar të dy.
 3. Në PC ose laptop, gjeni rrjetin dhe qendrën e ndarjes në panelin e kontrollit dhe zgjidhni Ndryshoni Cilësimet e përshtatësit.
 4. Shikoni lidhjen tuaj VPN, e cila duhet të ketë një përshkrim që duket si diçka “Përshtatës TAP-Win33.” Klikoni me të djathtën dhe zgjidhni Vetitë nga menyja drop-down.
 5. Pastaj, zgjidhni Sharing skedoni dhe shënoni ku pyet nëse dëshiron Lejoni përdoruesit e rrjetit të lidhen me lidhjen tuaj të internetit. Zgjidh Lidhja e zonës lokale nga menyja tjetër dhe zgjidh Ne rregull.
 6. Rinisni laptopin ose PC-në dhe TV Smart-in tuaj dhe duhet të zbuloni se VPN po punon.

Për të përdorur VPN tuaj në OSX

Kjo është pak më e komplikuar, por në thelb, pasi të keni regjistruar shërbimin tuaj VPN dhe ta vendosni atë:

 • Fikni TV Smart-in tuaj dhe lidheni atë në portën tuaj Mac USB duke përdorur përshtatësin dhe kabllon Ethernet
 • Shko tek ti Preferencat e sistemit dhe zgjedh Sharing
 • Tërhiqe menunë e cila të lejon të “Ndani lidhjen tuaj nga” dhe zgjedh lidhjen tënde VPN. Kontrolloni kutinë ku thotë Ethernet USB për “te kompjuterët që përdorin” dhe pastaj lejoni Ndarjen e Internetit. Kur shfaqet kutia që shfaqet, zgjidhni fillim dhe pastaj Ndarja e Internetit. Nëse kjo tregon se është e gjelbër, ju’do ta di qe ti’e kam bërë ashtu si duhet!
 • Rindizni TV-në tuaj!

Përdorimi i një ruteri VPN

Ju gjithashtu mund të përdorni VPN në Smart TV përmes një ruteri të ndezur. Kjo do të thotë që çdo pajisje në shtëpinë tuaj do të përfitojë nga lidhja juaj VPN. Ndezja e një ruteri është në të vërtetë mjaft komplekse, kështu që nëse nuk jeni me teknikë, zgjidhni një shërbim që ofron një ruter të parakohshëm (dhe të parapaguar.) Këta më pas duhen vetëm themelore “prizë dhe luaj” hapat për të ngritur.

Shumica e ruterave VPN mund të blihen në ruterat e parakohshëm, me dy lloje kryesore në dispozicion. Këto janë domatja dhe DD-WRT. Kjo e fundit është më e njohura pasi mund të personalizohet mjaft lehtë.

Pse të zgjidhni një ruter të ndezur?

Kjo automatikisht do të zgjedhë shërbimin VPN, pavarësisht pajisjes që po përdorni për t’u lidhur me wifi-në tuaj. Ai gjithashtu mund të çlirojë hapësirë ​​duke minimizuar numrin e kabllove të rrjetit që ju duhet të përdorni, dhe gjithashtu heq nevojën për tu mbrojtur me cilësimet e rrjetit! Më në fund, ju don’Duhet të keni kompjuterin ose laptopin tuaj të vendosur fizikisht afër TV tuaj Smart për të përdorur VPN.

Si përfundim, ajo’Vlen të përdorni një VPN në TV tuaj Smart për të mbetur private dhe për të hyrë në përmbajtjen që dëshironi të shihni nga kudo në botë. Mund të ngriheni dhe vraponi shpejt me udhëzuesin tonë!

Lexoni rekomanduar: Ruterat më të mirë VPN

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me