Si të zhbllokoni faqet e internetit: 12 metoda (pune)


Qeveritë dhe institucionet kanë arsyet e tyre për të bllokuar faqet e internetit dhe shërbimet në internet. Megjithatë atje’Pothuajse gjithmonë një mënyrë rreth bllokimit – thjesht duhet të dini se cilat janë ato.

Sigurisht, mjetet që ju duhet të përdorni për të anashkaluar një bllok do të ndryshojnë bazuar në mënyrën e zbatimit të tij. Në këtë artikull, ne do të diskutojmë 11 mënyra efektive për të anashkaluar masa të ndryshme bllokimi në internet. Kjo perfshin:

 • VPN (Rrjete Virtuale Private)
 • shkëmb
 • Ndryshimi i serverit tuaj DNS
 • Përdorimi i makinës Wayback

Këto janë vetëm disa nga shumë mënyra se si mund të zhbllokoni një faqe në internet. Prandaj, lexoni më tej për të mësuar detajet.

Si të përdorni faqet e internetit të bllokuara

Disa biznese, shkolla dhe qeveri bllokojnë faqet me qëllim të minimizimit të shpërqendrimeve, censurimit të përmbajtjes dhe ruajtjes së gjerësisë së bandës. Sidoqoftë, ekzistojnë mënyra të ndryshme për mënyrën e hyrjes në faqet e internetit të bllokuara që fshehin një përdorues’identitetin në internet dhe shmangni kufizimet.

Një nga metodat më të lehta është të rishkruani URL-në në raste kur një uebsajt i caktuar është pritur në një VPN që i mungon SSL-ja e instaluar e verifikuar. Kur kjo është përdorur, shfaqet një njoftim i sigurisë dhe përdoruesit i është dhënë një mundësi për të vazhduar gjithsesi dhe të vizitojë faqen e internetit.

1. Përdorimi i VPN ose Tor për të hapur faqet e internetit të bllokuara

VPN u mundësojnë përdoruesve të kalojnë nëpër site të kufizuar nga pothuajse çdo rrjet duke zhvendosur adresat IP. Përdoruesit mund të shkarkojnë aplikacione dhe të hapin uebfaqe që janë të kufizuara në vendet e tyre dhe shkollat ​​duke përdorur një VPN të mirë.

VPN bën një tunel i cili ndryshon një përdorues’Të dhënat në mënyrë të tillë që të mos mund të hakohen dhe si pasojë kodojnë përdoruesit’ lidhje për siguri më të shtrënguar. Ka VPN të ndryshme që përdoruesit mund të zgjedhin, të tilla si NordVPN, CyberGhost VPN, Surfshark dhe shumë, shumë më tepër.

NordVPN Vlerësimi i NordVPN VPNpro: 9.6 / 10

2. Përdorni Tor

Për siguri më të fortë, përdoruesit mund të kombinojnë një VPN me Router Onion, ose Tor. Ai u mundëson përdoruesve të shfletojnë në mënyrë anonime dhe pengojnë që trafiku të shikohet nga gjurmimi për shkak të intimitetit të tij të zgjeruar.

Sidoqoftë, Tor mund të përdoret gjithashtu vetë. Ndërsa Tor është i ndërtuar në një rrjet të stafeve vullnetare, ai parandalon shikuesit që të jenë në gjendje të gjurmojnë përdoruesit e veçantë’ informacioni dhe modelet e kërkimit.

Tor është plotësisht i lirë, megjithëse shpesh shumë i ngadaltë.

3. Zhbllokimi i faqeve të internetit duke përdorur një DNS të ndryshme

Kur qeveritë ndalojnë disa faqe në disa zona, është ISP që bllokon trafikun në dhe nga faqja e internetit. Alternuar cilësimet e DNS nga një përdorues’ISP-ja për diçka të ndryshme mund të ndihmojë në hyrjen në një sit të bllokuar. Një përdorues mund të ndryshojë DNS e tij në një DNS Publik të Google.

Djathtas-klikoni mbi simbolin e rrjetit në shiritin e detyrave, pastaj zgjidhni Open Network Sharing dhe klikoni dy herë në rrjetin e tyre në dritare. Shfaqet një kuti dialogu dhe përdoruesi është i lirë të ndryshojë DNS nën IPv4.

4. Përdorimi i serverëve me prokurë

Serverët me prokurë mund të përdoren për të hyrë në vendet e bllokuara duke dërguar trafik përmes një serveri me prokurë. Përdoruesit mund të dërgojnë një pyetje në internet në proxy dhe ta kenë atë përfaqësues lidhjen përpara se t’i dërgojnë rezultatet.

Komunikimi përmes një përfaqësuesi nuk është i bllokuar pasi përdoruesi komunikon drejtpërdrejt me të sesa me uebfaqen. Ekzistojnë disa proxies që përdoruesit mund të zgjedhin, siç janë Anonymous, Ultrasurf dhe HideMyAss. Proxies të besueshëm mund të ndihmojnë një përdorues të anashkalojë censurën e Internetit.

Përdorimi i serverëve proxy është i lehtë për aq kohë sa përdoruesi ndjek hapat e mëposhtëm:

 • Shkoni në faqen e internetit të shërbimit proxy dhe shkruani URL-në në faqen që dëshironi të zhbllokoni. Shtypni enter.
 • Shfletoni uebfaqen e kufizuar ashtu siç dëshironi. Pasi të filloni të shfletoni, do të shihni shiritin e adresës së shfletuesit tuaj që shfaq shërbimin e përfaqësuesit’domenin e s, duke siguruar kështu që jeni duke kërkuar në mënyrë anonime.

Një gjë e rëndësishme për tu mbajtur në mend kur bëhet fjalë për serverët proxy është se trafiku shpesh nuk është i koduar.

5. Përdorimi i shërbimeve të përkthimit për të zhbllokuar faqet e internetit

Një metodë tjetër e zhbllokimit të faqeve të internetit është përdorimi i shërbimeve të përkthimit në internet. Përkthimi Google, për shembull, mbledh një faqe në internet dhe e shfaq atë për përdoruesin pa e vizituar direkt faqen.

Përdoruesit mund të përdorin këtë mashtrim duke kërkuar shërbimet e përkthimit për të interpretuar faqet në anglisht në anglisht. Por, kur futni URL anglisht nuk duhet të zgjidhet si gjuhë burimi. mbaj “përkthen nga” si detektiv automatik dhe ‘Përkthe në” si anglisht, atëherë klikoni në translate. Kjo metodë funksionon vetëm me faqet me faqe të vetme pasi navigimi është i kufizuar.

6. Përdorimi i opsioneve të Internetit dhe HTTPS për zhbllokimin e faqeve të internetit

Nëse një faqe në internet është bllokuar duke përdorur Opsionet e Internetit, një përdorues mund ta zhbllokojë atë. Përdoruesi duhet të ndjekë këto hapa:

 • Shkoni te Opsionet e Internetit në panelin e kontrollit. Në skedën e sigurisë, klikoni mbi “faqet e internetit të bllokuara” në Zonën e Sigurisë së Internetit.
 • Pastaj, klikoni në butonin e etiketuar “Sites.” Kontrolloni nëse URL-ja e faqeve në internet që dëshironi të hyni është listuar atje. Nëse po, zgjidhni URL-në dhe klikoni heq.
 • Do të aprovoheni dhe faqja e internetit duhet të zhbllokohet me lehtësi në çdo shfletues.

HTTP është një protokoll i zakonshëm komunikimi që u mundëson përdoruesve dhe serverëve të bashkëveprojnë ndërsa HTTPS është një mjet i koduar dhe i sigurt i komunikimit. Uebfaqet mund të zhbllokohen duke ndryshuar HTTP në HTTPS. Kjo është efektive në faqet e internetit që hostojnë fushën e tyre në një VPS, ato me një çertifikatë SSL të pa verifikuar, si dhe një mjedis të dedikuar të serverit.

Për të përdorur këtë metodë:

 • Hapni shfletuesin tuaj dhe shkoni në shiritin e adresave
 • Shtypni https://www.example.com në vend të http://www.example.com
 • Klikoni vazhdoni sidoqoftë nëse një mesazh sigurie shfaqet dhe hyr në faqet e internetit të bllokuara

7. Përdorimi i një Makinerie Wayback dhe RSS për të zhbllokuar faqen e internetit të lexuesve

Makineritë Wayback mund të përdoren për të shfletuar faqet e arkivuara pa vizituar sitin e bllokuar. Kjo për shkak se makina mban kopje të shumë prej faqeve të internetit në internet. Me këtë, përdoruesit mund të shohin burime të bllokuara kërkimore.

Makina është e lehtë për t’u përdorur dhe gjithçka që duhet të bëjë një përdorues është të shkoni te https://archive.org/web/ në shfletuesin tuaj. Vendosni një adresë në internet në fushën e tekstit afër krye të faqes. Klikoni shfletoni historinë. Zgjidhni ditën e kalendarit. Rishikoni rezultatet.

Përdoruesit gjithashtu mund të përdorin RSS për të zhbllokuar një faqe interneti që është bllokuar nga Ofruesi i tyre i Shërbimit të Internetit. Kjo është për shkak të faktit se shumica e faqeve në internet që lëshojnë artikuj në internet kanë burimet e tyre RSS të gatshme për lexuesit e tyre. Lexuesit mund të marrin ide të freskëta dhe të lexojnë me lehtësi duke rrëmbyer dhe duke shtuar RSS burimin e faqes së internetit të bllokuar në pajisjen e tyre pa u futur në faqen kryesore. Një shembull i një RSS është “Feedly”.

8. Ndryshimi i proksit të rrjetit në shfletuesit në zhbllokimin e vendeve

Nëse një përdorues’Institucioni ka disa proxies për rrjetin e tij, ata thjesht mund të ndryshojnë proxy rrjetin në shfletuesit e tyre për të lejuar qasje në faqet e internetit. Kjo për faktin se shumë faqe në internet janë në dispozicion në disa proxies dhe të padisponueshëm për të tjerët.

Që kjo të jetë efektive, përdoruesi duhet së pari të çaktivizojë rrjetin proxy duke gjetur opsionin e rrjetit / lidhjeve në cilësimet e shfletuesit të internetit. Pastaj zgjidhni alternativën jo-përfaqësuese ose përdorni një përfaqësues tjetër që siguron shfletim të pakufizuar në institucion.

9. Zhbllokimi i faqeve të internetit duke përdorur adresën IP / Firefox nga një disk USB

Autoritetet që bllokojnë një faqe në internet mund të braktisin përdorimin e IP dhe në vend të kësaj ruajnë URL-në dhe duke injoruar faktin se çdo faqe në internet’URL-ja ka një adresë IP. Duke pasur parasysh këtë, një përdorues thjesht mund të marrë adresën IP për çdo sit duke përdorur një domen siç është komanda ping.com në komandën e shpejtë..
Pasi përdoruesi të marrë adresën IP, ai mund ta futë atë në shfletuesin e tij’Shirita e adresave dhe hitit për të vizituar uebfaqen e bllokuar. Përdoruesit me Linux, Mac dhe Android mund të përdorin të njëjtën komandë me mjete të ngjashme.

Faqet e kufizuara janë gjithashtu të arritshme duke përdorur shfletues të lirë si Firefox ose Portable Opera USB. Kjo vlen për rastet kur përdoruesit nuk u lejohen nga institucionet e tyre të instalojnë shtesa në shfletuesit e tyre në internet.

Përdorimi i Opera Portable përmes USB është i lehtë:

 • Vizitoni opera-usb.com dhe shkarkoni atë në flash drive tuaj
 • Vendoseni USB flash drive në PC mysafir
 • Klikoni operausb.exe brenda opera952en, për të filluar shfletuesin USB portabël. Shfletuesi u dërgon një kërkesë serverave që veprojnë si përfaqësues anonimë.

10. Si të zhbllokoni faqet e internetit në Chrome

Chrome është një shfletues i njohur dhe njerëzit në të gjithë globin e përdorin atë për të zhbllokuar faqet. Metoda më e lehtë për të zhbllokuar faqet e internetit në Chrome është duke instaluar mjete VPN siç janë NordVPN ose CyberGhost.

Një mënyrë tjetër është duke zhbllokuar faqen nga lista e mbyllur. Për këtë, hapat e mëposhtëm duhet të ndiqen:

 • Hapni shfletuesin Chrome
 • Klikoni butonin e menusë – shikoni për 3 pika në këndin e sipërm të djathtë
 • Klikoni cilësimet. Shkoni poshtë dhe kërkoni “Trego cilësimet e përparuara”
 • Kliko “Ndryshoni cilësimet e përfaqësuesit” në seksionin e rrjetit, pastaj klikoni në “siguri” skedë e ndjekur nga “Vende të kufizuara” ikonë
 • Kliko “Sites” opsion në mënyrë që të hapen dritaret e vendeve të kufizuara
 • Më në fund, klikoni në faqet e internetit të kufizuara nga lista dhe zgjidhni “Hiq” button; uebfaqja specifike e bllokuar bllokohet automatikisht.

Përndryshe, nëse kjo nuk do’punoni, lexoni udhëzimet më poshtë për të përdorur një VPN.

11. Si të zhbllokoni një llogari Gmail

Për ata që kërkojnë informacione se si të zhbllokojnë llogaritë Gmail, përgjigjja është e thjeshtë. Një VPN e mirë që është e besueshme në krijimin e një rrjeti privat mbi një rrjet publik është zakonisht gjithçka që kërkohet. VPN duhet të drejtojë trafikun përmes një tuneli të koduar që do ta mbrojë atë nga gjeo-blloqet. Ka disa hapa se si të merrni një VPN për të zhbllokuar Gmail:

 • Regjistrohu me një VPN të besueshëm
 • Instaloni programin VPN në pajisjet e zgjedhjes suaj.
 • Lidhu me VPN, mundësisht në një vend miqësor me Gmail.
 • Shkoni te faqja e shenjës Google. Nëse VPN juaj po punon si duhet, do të keni mundësi të hyni në Gmail.

12. Mënyrat e zhbllokimit të faqeve të internetit në Kinë

Ka disa mënyra për të anashkaluar një faqe në internet të bllokuar në Kinë. Një nga më të mirat është duke përdorur Shadowsocks. Proxy me burim të hapur garanton lirinë e përdoruesve nga censura në internet duke siguruar protokolet thelbësore që janë vështirë të fshihen.

Ai kodon lidhjen midis një serveri proxy dhe një përdoruesi’kompjuteri duke përdorur protokollin SOCKS5. Sidoqoftë, ky mjet nuk është’bërë me të vërtetë për përdoruesit’mbrojtja e intimitetit. Qëllimi i tij kryesor është të shmangë censurën. Shadowsocks kodon trafikun nga përdoruesi’pajisje për përdoruesit’Proxy server pa fshehur IP-në e tyre.

Ultrasurf është një program i popullarizuar falas kundër censurës që përdoret në Kinë për të zhbllokuar faqet e internetit. Ajo largon firewalls duke përdorur një server prokopi HTTP që funksionon i ngjashëm me një VPN duke krijuar një tunel midis një pishine serverash në lokacione të ndryshme dhe një përdorues’kompjuteri.

Ultrasurf ka një veçori unike në atë që ndryshon adresën IP të serverave të tij deri në 10,000 herë / orë. Në këtë mënyrë, ajo nuk mund të zbulohet dhe përdoruesit e saj mund të hyjnë në mënyrë të sinqertë në internet. Sapo të instalohet, ajo nuk lë asnjë gjurmë të të dhënave.

përfundim

Ka shumë arsye pse bllokohen faqet e internetit, të tilla si të mos largojnë shpërqendrimet e punonjësve dhe studentëve, ose të mbajnë përmbajtje të caktuar larg nga qytetarët në vendet si Kina, Rusia dhe Egjipti.

Të gjitha këto masa janë ndonjëherë të dobishme, por kryesisht pengesë për njerëzit që shfletojnë në internet. Me metodat e rekomanduara më lart, përdoruesit mund të zhbllokojnë me lehtësi faqet e internetit dhe të shijojnë surfing pa u kapur. Sidoqoftë, zgjidhjet vijnë me disa avantazhe dhe disavantazhe që përdoruesit duhet të jenë të gatshëm për t’u përballur.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map