El vostre empresari pot llegir els vostres correus electrònics personals?

Segons un proper sondeig de l’equip de Comparitech.com, el 53% del públic britànic en funcionament creu que el seu ocupador no hauria de tenir dret a llegir cap missatge personal enviat a través de comptes de correu electrònic corporatius o a les xarxes del lloc de treball..


A més, una mica més de cada 1.000 dels enquestats creien que la vigilància dels seus missatges privats a la feina era il·legal.

Però què diu la llei?

Malauradament per a ells, aquest no és el cas.

Segons el propi lloc web del govern del Regne Unit, els empresaris poden supervisar el seu personal de diverses maneres, incloses la comprovació de l’historial de la navegació web i tots els correus electrònics enviats i rebuts..

Un dels motius següents és que aquest control només es permet si l’empresari ha revelat que pot tenir lloc, mitjançant un contracte de treball, o mitjançant les seves polítiques i procediments publicitaris..

Tanmateix, un empleat té el dret de dimitir i reclamar l’acomiadament constructiu en cas que aquest control tingui lloc sense que ho sàpiga, tot i que es farà èmfasi en ells per demostrar que no se’ls havia informat que aquest control podria tenir lloc..

Una recent sentència del Tribunal Europeu de Drets Humans aclareix encara més les coses.

Quan un home romanès va impugnar el seu acomiadament, que es va produir després que el seu empresari accedís a missatges privats enviats a través de Yahoo Mail durant les hores de treball, el tribunal va respondre afirmant que no era “raonable que un empresari voldria verificar que els empleats complissin les seves tasques professionals durant hores laborals”.

A més de la situació legal, hi ha molts altres punts a pensar quan s’envien missatges personals a la feina. Seguiu per aprendre què més heu de considerar.

Un empresari pot accedir a correus electrònics enviats a la xarxa corporativa si faig servir el meu compte personal?

stockfresh_5348431_cellphone-Isolated-over-laptop-keyboard_sizeS

Com ja hem esmentat, és molt probable que el vostre empresari tingui dret legal d’accedir a qualsevol informació que transferiu a través de les seves xarxes.

Tanmateix, no és tan clar si té capacitat tècnica per fer-ho o no.

Segons el correu electrònic o el client de correu electrònic que utilitzeu, les vostres comunicacions poden ser o no xifrades.

Si són excel·lents, però heu de recordar que el programari de supervisió encara reconeixerà que heu accedit al vostre compte de correu electrònic, encara que no pugui identificar el contingut dels missatges que envieu o rebeu.

Si el vostre servei de correu electrònic no utilitza xifrat, assumeix que tots els vostres correus electrònics es podran llegir i llegir.

Quan accedeixo al meu compte de correu electrònic personal per primera vegada a la feina, el meu empresari pot llegir qualsevol missatge antic de la meva safata d’entrada o carpeta enviada?

Un cop més, la resposta és potser i dependrà de la configuració dels servidors del vostre empleador i de si el vostre servei de missatgeria utilitza o no l’encriptació.

El millor segur és suposar que tots els missatges del vostre compte són joc just.

Ja he enviat correus electrònics personals a la xarxa del meu empleador. Quant triguen a eliminar-los?

És una bona pregunta per la qual no hi ha una resposta igual de bona: cada empresa configura els seus servidors de manera diferent. El que això significa és que no hi ha cap límit de temps respecte a la informació que ja no s’emmagatzema.

Els missatges enviats i rebuts es podran arxivar durant un dia, una setmana, un mes o més.

Per posar les coses en perspectiva, la política de correu electrònic del meu anterior empleador va afirmar que tots els missatges s’arxivarien per a l’eternitat.

Vaig quedar atrapat per la broma recent de Fools d’abril de Google i he de suprimir el missatge, és possible?

En primer lloc, les bones notícies: no esteu sols, aquesta broma mal pensada va causar més de pocs mals de cap a molta gent..

Ara per les males notícies: suprimir un missatge que ja s’ha enviat no garanteix que aquest no hagi estat rebut (i llegit) pels destinataris. No només això, sinó que també hi ha totes les possibilitats que la xarxa corporativa tingui una còpia de seguretat, possiblement moltes vegades.

Sembla evident i patents, però realment hauríeu de pensar dues vegades abans de prémer el botó “Enviar”.

Ah, i sobre aquest tema, comproveu també l’ús de “Respon a tots”, el major facilitador de correu electrònic de fuges de pas i fugides de dades mai.

Tot això em sona força espantós: hi pot fer qualsevol cosa per protegir les meves comunicacions de correu electrònic?

Sí: xifrat.

Com s’ha comentat anteriorment, el xifrat probablement no impedirà que el vostre empresari sàpiga que heu enviat o rebut missatges personals, però ha de garantir que el contingut d’aquests correus electrònics es mantingui privat..

Ja hem tractat com podeu xifrar i protegir el vostre correu electrònic en un article anterior. Llegiu-ho ara per conèixer com podeu millorar la vostra privadesa amb serveis de correu electrònic de Gmail, correu electrònic, Outlook, iOs, Android i OS X.

Tens altres consells sobre la privadesa del correu electrònic a la feina?

Com hem comentat en la nota de premsa que acompanya els resultats de la nostra enquesta, hauríeu de:

  • Consulteu les polítiques i procediments de contracte de treball i d’empresa per comprendre si es poden llegir els vostres correus electrònics personals
  • En cas de dubte, assumeix que tot el que ha enviat i rebut al vostre compte de correu electrònic corporatiu serà supervisat i accedit pel vostre ocupador
  • Si heu d’enviar un correu electrònic personal a la feina, considereu la inscripció a un compte de correu web xifrat (si es permet)
  • Millor encara, sempre utilitzeu el vostre propi dispositiu personal, connectat al vostre propi compte mòbil, no a la xarxa Wi-Fi corporativa
Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me