Protecció de la privacitat de la infància en línia: una guia per a pares, cuidadors i educadors

Ha arribat el moment de parlar amb el vostre fill. Heu analitzat l’historial del navegador i, doncs, ha arribat el moment. Serà incòmode i incòmode per a tots dos, i les coses han canviat molt des de que teníeu aquesta edat. Però és millor escoltar-lo d’un pare que aprendre’l d’un desconegut o Déu-sap-qui en línia.


No, no és aquesta xerrada. És el moment de parlar de la privadesa en línia amb els vostres fills.

No hi haurà internet i el govern que ho regulin?

Haha Bona.

Perquè tots sabem com de gent honesta quan se’ls pregunta la seva edat abans d’entrar en un lloc web. I tothom amb la possibilitat de fer un lloc web o una aplicació té una comprensió completa de l’ètica i la normativa a l’hora de recopilar dades i publicar anuncis a menors d’edat. Amb un gran poder ve una gran responsabilitat, oi?

Almenys, això és el que pensaven els legisladors que van elaborar la Llei de protecció de la privadesa en línia dels nens de 1998. La llei nord-americana exigeix ​​que els llocs web dirigits a nens menors de 13 anys hagin d’aconseguir el consentiment dels pares entre altres normes de compliment. Com si el nen normal tingui una extensió d’atenció prou llarga per esperar que els seus pares llegeixin mitjançant una política de privadesa.

La COPPA ha estat durament criticada per ser ineficaç i fins i tot contraproduent en la protecció dels nens en línia. Els nens solen recórrer a contingut amb menys edat en lloc d’esperar a l’aprovació dels pares. No impedeix que els nens accedeixin a la pornografia ni es facin publicitat. Els llocs web que d’una altra manera podrien proporcionar contingut adequat per als nens, sovint prohibeixen els nens per complet a causa de la càrrega de compliment i les possibles multes per violar el COPPA.

El Regne Unit ha estat una mica més proactiu en difondre el coneixement de la privadesa en línia entre els joves britànics a través del UKCCIS i el seu mantra “Click clever, click safe”. Tanmateix, aquesta és la mateixa organització que el 2013 va intentar filtrar llocs web considerats insegurs o inadequats per a nens, però va bloquejar inadvertidament els llocs web de grups i organitzacions de beneficis LGTBI destinats a educar els nens sobre drogues, salut i sexe..

Així que no, no podeu dependre de la autorregulació d’Internet ni dels governs (que només poden crear regulacions per al seu propi país) per intervenir en nom vostre.

La privadesa dels nens és realment un problema?

Tu apostes que ho sigui!

Tres de cada quatre nens tenen accés a un telèfon intel·ligent als Estats Units. Al Regne Unit, el 43 per cent dels joves de nou a 12 anys tenen un perfil de xarxes socials, segons la Biblioteca del Congrés. Un de cada tres és a Facebook malgrat el límit de 13 anys. La quarta part d’aquests nens de Facebook no toquen mai les restriccions de privadesa al seu perfil i una cinquena d’ells mostren públicament la seva adreça i / o número de telèfon. Facebook afirma que no es pot impedir que els nens tinguin mentides sobre la seva edat i que creïn comptes.

I això només és Facebook. Encara no fa fresc. Els snapchat, Tumblr, Vine, Instagram i Kik són molt populars entre adolescents i adolescents. Qui sap què vindrà?

Els jocs i les xarxes socials representen la major amenaça per a la privadesa dels nens, ja que demanen una quantitat important d’informació al registre. La xarxa social la utilitza la informació de perfil per publicar anuncis orientats i recomanar contingut. Aquesta informació també els pot utilitzar els estafadors i predadors per orientar els nens. Per ser just, també passa als adults. Però els nens són molt més susceptibles que els adults.

Llegiu-ne més: com es pot robar la vostra identitat mitjançant els mitjans socials (i com evitar-la)

Les ramificacions d’ignorar l’activitat en línia d’un nen poden tenir efectes immediats i a llarg termini. Probablement heu sentit a parlar d’històries de terror en què un nen gasta sense saber-ho milers de dòlars en compres integrades a les aplicacions en un joc mòbil. Els traficants de drogues i delinqüents sexuals apunten als nens en línia, com també ho fan els lladres d’identitat. De fet, Carnegie Mellon CyLabs diu que els nens tenen més de 50 vegades la possibilitat que el seu número de seguretat social utilitzi una altra persona.

Una de cada 40 famílies té un fill víctima de robatori d’identitat, segons el Centre d’assistència al robatori d’identitat i l’estratègia de Javelin & El grup de recerca ha estat a l’alça. Els nens aconsegueixen grans objectius de robatori d’identitat, ja que tenen pissarres netes a la seva memòria de crèdit. El frau d’identitat pot passar durant anys sense previ avís, perquè els nens no tenen necessitat de crèdit fins que no tinguin la edat suficient per comprar un cotxe, llogar un apartament o contractar préstecs per a la universitat. Però quan arriba aquest dia, aquestes joves víctimes arribaran a despertar-se.

Vegeu també: La millor protecció contra el robatori d’identitat

Ja n’hi ha prou amb la por. Què puc fer al respecte?

Com a pare, hi ha una bona línia entre protegir la privadesa dels vostres fills i la seva invasió. Però hi ha algunes precaucions simples que s’han de prendre, que els permetran la llibertat mantenint els seus interessos.

Segueix i amiga als teus fills

Li preocupa què publica el teu fill a Snapchat? Bé, és fàcil. Instal·leu-lo, crea un compte i seguiu-los. Ara podeu controlar de forma segura l’activitat del seu compte públic des d’una distància raonable i, a més, seran més conscients del que publiquen. Podeu veure la seva llista d’amics a Facebook per veure si hi ha algú ombrívol. No, no podreu seleccionar el que es diu en canals privats, però als nens se’ls permet tenir secrets.

Feu el mateix per a tots els comptes de xarxes socials. Inicieu la sessió a Minecraft per terroritzar el poble de Junior. No només ajudarà a mantenir el vostre fill segur, sinó que també els coneixeu i el món en què viuen. És una victòria per a totes les parts.

No comenceu a fer normes que semblin arbitràries al vostre fill. Sense ser condescendents, expliqueu-los els riscos i els perills de la no protecció de la privadesa en línia. Eliminar algunes de les estadístiques de dalt com a prova.

Tampoc aneu a l’esquena ni espieu els vostres fills. Això només desconfiarà i els pot deixar més exposats. Quan adopteu una mesura que requereixi una certa supervisió, sigueu transparents.

No utilitzeu accessos socials en llocs no fiables

Xiquets i adults també xuclaran jugant a preguntes i fent enquestes en línia, especialment a Facebook. Però molts d’aquests llocs demanen que l’usuari s’iniciï la sessió amb el seu perfil de xarxes socials abans que es puguin publicar els resultats perquè es vegin els amics. Informeu-vos al vostre fill o filla que eviti aquests jocs i proves, ja que molts d’ells provenen del perfil del vostre fill i del perfil dels seus amics, que utilitza l’empresa i tercers per orientar anuncis i qui sap què més. A menys que reconegueu i confieu en l’empresa que és propietària del lloc web, no utilitzeu els vostres perfils de xarxes socials per autenticar o autoritzar aplicacions.

Vegeu també: Facebook, Twitter, Google+ o LinkedIn … Amb què hauríeu d’iniciar la sessió?

Ajust de la configuració de privadesa dels nens

Gairebé totes les aplicacions de xarxes socials tindran una pestanya plena de configuració de privadesa. Aprèn-los. Llegiu les polítiques de privadesa. Ara que teniu les mateixes aplicacions que el vostre fill, asseureu-vos amb elles i desactiveu allò que cal desactivar. Elimineu els comptes dels resultats de la cerca perquè els desconeguts no puguin enviar sol·licituds d’amics. Elimineu tanta informació de perfil públic com sigui possible: adreça, escola, número de telèfon, adreça de correu electrònic, etc. L’estimulació de la configuració de la privadesa en la seva major part no afectarà el funcionament d’una aplicació de xarxes socials, de manera que el vostre fill no hauria de desenvolupar gran part. lluitar.

Protegir la privadesa del vostre fill no és més que una extensió de protegir la vostra privadesa. Podeu realitzar moltes d’aquestes tasques junts. No cobrirem totes les aplicacions que el vostre fill pot tenir o no instal·lat en aquest article, però tocarem algunes de les grans.

Vegeu: més de 75 eines gratuïtes per protegir la vostra privadesa en línia

Configuració del dispositiu

En primer lloc, a tots els dispositius, els serveis d’ubicació s’han convertit en la norma. Això permet als fabricants d’Apple, Google, Microsoft i aplicacions supervisar la ubicació de l’usuari. Per raons òbvies, el millor és desactivar-les. Digues als teus fills que no etiquetin les seves fotos a les xarxes socials, almenys fins que no hagin sortit d’aquella ubicació en concret i no pensis tornar. A les versions més recents d’iOS i Android, podeu desactivar el permís de seguiment de la ubicació en una aplicació per aplicació o desactivar-lo completament a la configuració.

ubicació Android

Les càmeres frontals també són gairebé universals en telèfons, tauletes i ordinadors portàtils. No hi ha escassetat de notícies sobre els pirates informàtics i els agents de la llei que permeten que les càmeres desconeixin sense parar l’usuari, prenguin fotos i aprenguin el seu lloc. Col·loca un adhesiu o tros de cinta elèctrica sobre aquestes càmeres.

Configureu sempre un model de patró, un número de PIN o una contrasenya per tal que els desconeguts i coneguts que tinguin voluntats siguin fora del negoci del vostre fill..

Configuració de privadesa de Facebook

És probable que cap xarxa social a Internet sàpiga més sobre nosaltres que Facebook i, desgraciadament, la configuració de privadesa de la xarxa social més gran del món sigui una mica complicada de navegar. Comença per anar a la cantonada superior dreta de la pàgina principal i feu clic a la icona de bloqueig. Feu clic per desplegar “Qui pot veure les meves coses?” i canvia a “Només amics”. Això hauria de mantenir el vostre fill fora de la vista de desconeguts.

dreceres de privadesa de facebook

Al següent desplegable, “Qui pot contactar amb mi?”, Podeu definir qui té permís per enviar les sol·licituds del vostre amic fill. Ja no hi ha opció que un perfil no es pugui cercar. En canvi, l’opció més privada que obteniu és permetre que Amics dels Amics només enviïn sol·licituds d’amics. El vostre fill encara pot enviar sol·licituds a un amic a qui li agradi, de manera que no limitarà amb qui poden ser amics.

A l’última secció, bloquegeu els estafadors, els atacs informàtics i qualsevol altra persona amb qui no voldreu comunicar-vos.

Encara no ho hem fet. A la part inferior d’aquesta pestanya, feu clic a “Veure més configuració”. Aquí podeu evitar que les persones busquin el compte dels vostres fills pel seu número de telèfon o adreça de correu electrònic. Fes-ho.

Feu clic a la pestanya “Cronologia i etiquetatge” a la barra lateral esquerra d’aquesta pàgina. Configureu tots aquests paràmetres a “Amics” quan estiguin disponibles per mantenir els estranys a ratlla. Aquí també és possible que vulgueu afegir l’opció de revisar les fotos i l’estat en què està etiquetat el vostre fill. D’aquesta manera, s’evita que es mostrin fotos inapropiades i ciberassetjament al seu compte, que d’una altra manera podrien tornar a ser embruixades després.

Facebook permet ara als usuaris triar estats i fotografies, però eximeixen que determinades persones els vegin. Feu saber al vostre fill que no us han de bloquejar d’aquesta manera, ja que qualsevol cosa que no se senti còmode compartint amb vosaltres no s’ha de compartir amb la resta del món.

El següent és la pestanya Seguidors. Un seguidor és bàsicament algú que pot veure el vostre perfil i publicacions, però personalment no és amic amb vosaltres. Canviar això de Everybody to Friends com una altra barrera per a persones desconegudes.

Ara per a la secció d’aplicacions. Aquesta és la part menys utilitzada de les proteccions de privadesa de Facebook, probablement perquè Facebook es beneficia econòmicament d’aplicacions de tercers que tenen accés a les dades personals dels usuaris. Cada vegada que inicieu la sessió amb Facebook en un altre lloc web o aplicació, apareix aquí. Vostè i el seu fill o filla hauríeu de fer aquesta part. Aneu a través de cada aplicació de forma individual (pot ser que n’hi hagi moltes) i atorgueu els permisos mínims absoluts. Això significa canviar la visibilitat a Només jo, tret que no funcioni d’una altra manera i desactivar altres permisos de visibilitat com ara la llista d’amics, la línia de temps, l’adreça de correu electrònic, l’escola, el número de telèfon, etc. confies absolutament en ells. Si no reconeixeu una aplicació o ja no la utilitzeu, elimineu-la del tot, ja que es pot haver modificat la política de privadesa des de la primera connexió al vostre compte..

Després d’haver tret tots els permisos innecessaris de totes aquestes aplicacions (assegureu-vos de fer clic a Mostra tot a la part inferior), desplaceu-vos cap avall fins als tres taulers que hi ha a sota de la llista d’aplicacions. A Aplicacions Altres usos, feu clic a Edita. Aquesta és una llista d’informació que les aplicacions utilitzades pels teus amics poden veure al vostre perfil. Trucat, no? Fins i tot després d’haver desactivat tots aquests permisos d’aplicacions, les aplicacions utilitzades pels teus amics encara poden accedir a la informació. Desmarqueu-ho tot i enganxeu-lo a Big Brother.

D’acord, darrer pas. Vés a la pestanya Seguretat a la part superior de la barra lateral esquerra. Els bits relacionats amb la privadesa dels quals ens preocupa més són les Aprovacions d’inici de sessió, les contrasenyes d’aplicació, els vostres navegadors i aplicacions i on heu accedit.

  • Les homologacions de sessió són bàsicament les mateixes que les de l’autenticació en dos passos. Sempre que inicieu la sessió des d’un dispositiu nou, s’enviarà un codi al vostre telèfon com a capa de seguretat addicional. Si no ho heu fet, haureu d’afegir un número de telèfon.
  • Les contrasenyes de l’aplicació us permeten establir una contrasenya independent per a les aplicacions que admeten aquesta funció i us permeten iniciar la sessió amb el vostre compte de Facebook, com ara Spotify i Skype. És una bona idea tenir contrasenyes diferents per a cada aplicació quan sigui possible. Obteniu més informació sobre com crear i memoritzar contrasenyes contundents aquí.
  • Si el vostre fill / a obté un telèfon nou o inicia sessió al dispositiu d’una altra persona, és important la configuració del vostre Navegadors i aplicacions. És un registre de dispositius que no requereixen confirmacions d’identitat ni envieu notificacions quan inicieu la sessió. Elimineu qualsevol que no estigui entre els vostres dispositius actuals o que no reconeixis.
  • El lloc on heu accedit és semblant al paràmetre anterior, però per als inicis de sessió actius. Un cop més, elimina qualsevol cosa que no reconeixis o que no sigui la teva.

Configuració de privadesa de Snapchat

Si mitjançant la configuració de privadesa de Facebook us heu cansat, podreu saber que Snapchat és molt més senzill. Inicieu l’aplicació i feu clic a la icona fantasma de la part superior de la pantalla i, a continuació, activeu la configuració desplegable a la part superior dreta. Desplaceu-vos cap avall a la secció “Qui pot …” Configureu el contacte amb mi i visualitzeu la meva història als meus amics. Qui pot veure la meva història també es pot personalitzar a una llista específica de persones. També és on bloquejar determinats individus.

configuració de snapchat

De nou a la pàgina de configuració, feu clic a Verificació d’inici de sessió per configurar l’autenticació en dos passos. Es pot fer amb un número de telèfon i SMS o mitjançant una aplicació d’autenticació com Google Authenticator o Authy. La verificació d’inici de sessió fa que l’inici de sessió a Snapchat des d’un dispositiu nou sigui un procés de dos passos més segur.

Hi ha pràcticament tot el que es pot modificar a Snapchat pel que fa a la privadesa. Podeu anar a Serveis addicionals > Gestiona > Permisos per veure quins tipus d’accés Snapchat arriba al vostre dispositiu, però no es poden modificar. També trobareu la política de privadesa i els termes del servei a la pàgina de configuració principal.

Configuració de privadesa d’Instagram

Instagram compleix les tres principals aplicacions més utilitzades entre adolescents és Instagram. Per trobar la configuració de la privadesa d’Instagram, feu clic a la icona del cap i les espatlles a la part inferior dreta, i després als tres punts de la part superior dreta.

configuració d’instagram

Podeu optar per canviar a un compte privat, però la majoria estaria d’acord amb aquest tipus de derrotes a l’Instagram. A banda d’això, no hi ha molt a fer privat.

En canvi, la privadesa i la seguretat a Instagram tracta més sobre com s’utilitza l’aplicació. Quan no publiqueu una foto, no afegiu una ubicació fins que després que el vostre fill no hagi abandonat la ubicació i només si no pensen tornar-hi aviat. En cas contrari, els desconeguts poden determinar on es queda el fill o on es troben tan bon punt es publiqui la foto. No només això podria significar que un depredador pot trobar el vostre fill, sinó que també vol dir que un familiar era capaç de saber si una família és a casa o no.

Configuració de privadesa de Twitter

De forma similar a Instagram, no hi ha molt a amagar a Twitter. No afegiu cap dada personal als tuits ni al perfil borros, i estareu bé.

Configuració de privadesa de Tumblr

Tumblr no és tan popular entre els adolescents com en altres aplicacions, però entre l’art i la poesia hi ha un refugi per al porno, el fumet i la vulgaritat. El problema no requereix un nom real al registre, de manera que no cal utilitzar-ne cap. Es pot accedir a la configuració de privadesa a través de l’aplicació o al lloc web.

Aquí podeu desactivar la missatgeria de manera que els desconeguts no puguin contactar amb nens. Si el vostre fill té el seu propi blog Tumblr, és possible que sigui desactivat els comentaris i les respostes a les publicacions. Els blocs es poden fer privats, però això els protegeix amb contrasenya. És entre vosaltres i el vostre fill si creieu que això és millor.

Com en tota la resta, no publiqueu dades personals ni sigueu intel·ligents sobre les etiquetes de geoetiquetatge.

Controls dels pares

Els controls parentals es poden activar mitjançant un mecanisme integrat o mitjançant una eina de tercers a Android, iOS i els navegadors web més moderns. Aquests controls no només protegeixen el vostre fill de contingut inadequat, sinó que també poden evitar que es divulguin inadvertidament dades personals sobre ells mateixos o la seva família. Estan dirigits principalment a nens més petits; el vostre jove de 16 anys no apreciarà el nivell de micromecenatge que ofereixen aquestes eines.

Android

Android no té control parental dedicat, però alguns telèfons poden crear diversos comptes d’usuari. A la configuració, cerqueu una secció “Usuaris”, on podeu afegir un perfil restringit. Un perfil restringit permet alternar les aplicacions a les quals pot accedir l’usuari. Això és especialment útil si permet que un nen petit sense telèfon propi jugui amb la tauleta o el telèfon. El compte canvia en funció del PIN o de la contrasenya introduïts a la pantalla de bloqueig.

Si us preocupa les aplicacions o jocs invasius que poden generar una factura, els pares poden requerir la introducció de la contrasenya del vostre compte de Google abans de descarregar una aplicació o fer compres integrades a l’aplicació. Les aplicacions es poden filtrar segons nivells de maduresa baixos, mitjans o alts.

primer ministre familiar de Norton

Diverses aplicacions existents faciliten el control i la gestió del que fan els nens amb els seus telèfons. Norton Family Premier té un cost enorme de 49,99 dòlars, però ofereix una gran quantitat de funcions útils, com ara el seguiment d’ubicacions, la capacitat de bloquejar aplicacions individuals i el filtratge web. Els pares poden veure i limitar quan i la quantitat de temps de pantalla que tenen els seus fills. També funciona en diversos dispositius per a famílies amb múltiples ràpids que ofereixen smartphone. Qustodio, Net Nanny i PhoneSherriff són altres opcions sòlides.

Si voleu alternatives gratuïtes, consulteu Funamo, Lock2Learn, MM Guardian i AppLock.

iOS

iPhones i iPads, a diferència d’Android, tingueu integrats alguns controls parentals. A la configuració general de iOS, només heu de fer clic a Restriccions i crear una contrasenya. Aquí podeu desactivar les aplicacions instal·lades i algunes funcions. Safari, App Store, FaceTime, aplicacions de música, Siri i les compres integrades a l’aplicació es poden desactivar o filtrar..

Captura de pantalla d’iOS

També es poden restringir els serveis de localització i de xarxes socials.

Si els pares volen supervisar i gestionar l’ús de l’iPhone amb més granularitat, hi ha una aplicació per això. Netsanity, Qustodio, OurPact i Kidslox inclouen funcions com el toc de queda, els temporitzadors, els bloquejadors de llocs i els filtres d’aplicacions..

  • Millor programari de control parental

Navegadors

Dins Chrome de la configuració al navegador d’escriptori, desplaceu-vos cap a la secció Persones. Desmarqueu “Permet que algú afegeixi una persona” perquè el vostre fill no el pugui evitar fàcilment i, a continuació, feu clic a “Afegeix persona”. Podeu optar per crear una drecera d’escriptori especialment per a ells. Seleccioneu una icona per a ells i comproveu “Controlar i veure els llocs web que visita aquesta persona”. Vés a la taula de comandament d’usuaris supervisats a l’adreça https://myaccount.google.com/people-and-sharing. Trieu el nou perfil i, a continuació, feu clic a Gestiona a la part superior dreta del marc Permisos. Aquí podeu introduir llocs web específics per bloquejar-los o només permetre accedir a determinats llocs web. No oblideu activar SafeSearch com a filtre general per a nens. Si bloqueges un lloc al qual vol accedir el seu petit surfista, el pot sol·licitar sense necessitat d’haver-ho de demanar cara a cara.

usuari supervisat per afegir crom

Per a controls més granulars, un bon grapat d’extensions a la botiga Chrome haurien de complir les vostres necessitats. WebFilter Pro i Blocksi Web Filter ofereixen funcions com ara la gestió del temps, el filtratge de Youtube, el filtratge web, les llistes blanques i les llistes negres.

Firefox no inclou cap mesura de control parental integrada, per la qual cosa haureu de dependre de complements de tercers. FoxFilter és probablement el més utilitzat. La sensibilitat es pot definir per bloquejar les paraules clau del text del cos o només en els metadades, com ara el títol de la pàgina i l’URL. Les paraules clau i els llocs web específics es poden llistar i llistar en llista negra i es poden incloure moltes paraules clau a la instal·lació.

Windows

Microsoft va introduir els comptes dedicats als nens a partir de Windows 8. On Windows 10, feu clic al menú d’inici i aneu a Configuració. Dirigiu-vos als comptes > Familiars i altres usuaris i premeu “Afegeix un membre de la família”. A la pantalla següent, trieu “Afegeix un fill”. És possible que hàgiu de crear un compte de correu electrònic per a ells. Introduïu un número de telèfon utilitzat per restablir la contrasenya. Aleshores, Windows us demanarà si voleu deixar que Microsoft orienti els vostres fills amb anuncis o els envieu ofertes promocionals. Desactiveu-los, ja que són contraproduents a tota la posició de privadesa que estem intentant adoptar.

compte infantil de Windows 10

Ara que teniu un compte infantil configurat, podeu rebre informes setmanals sobre la seva activitat i gestionar la configuració en línia. Podeu optar per bloquejar llocs web inadequats, afegir els vostres llocs a la llista blanca i llista negra, limitar les aplicacions i els jocs segons la qualificació i definir quan i quant de temps es pot utilitzar l’ordinador..

Podeu trobar aquest procés una mica compensat ja que el vostre fill s’ha de registrar amb una adreça de correu electrònic. Si és així, també hi ha disponibles aplicacions de tercers. És possible que reconegueu els noms de les nostres llistes d’Android i iOS: Qustodio, Norton Family i SocialShield són opcions sòlides. SocialShield és especialment útil per controlar les xarxes socials, alertar els pares de publicacions que contenen contingut sobre sexe i drogues, sol·licituds d’amics sospitoses i missatges que puguin conduir a una interacció amb el món real.

Mac OSX

Per activar els controls parentals OSX, dirigiu-vos a les preferències del sistema al menú d’Apple. Feu clic a Control parental i afegiu un nou usuari amb els controls parentals activats. Ara torna al compte d’administrador, activeu els controls parentals per al nou usuari. Si heu espatllat el vostre fill amb el seu propi Macbook, també podeu gestionar els controls parentals des d’un altre equip.

controls parentals en el filtratge de contingut de lleopard

Per definir restriccions, feu clic a través de les pestanyes de la part superior. Aplicacions us permet especificar una qualificació permesa i a quines aplicacions pot accedir el vostre fill. Web us permet filtrar l’accés als llocs web. La gent restringeix la interacció d’un nen amb els altres mitjançant les aplicacions de correu, iMessage i Centre de jocs. Els límits de temps són per a la gestió del temps. Es poden utilitzar altres per censurar l’idioma, bloquejar la càmera integrada i evitar canvis de contrasenya.

Qustodio i Norton Family també estan disponibles com a programari de control parental de tercers per a Macs.

Protecció antivirus

El robatori de la identificació pot ocórrer a qualsevol persona, i els nens s’orienten sovint perquè poca gent pensa comprovar els informes de crèdit dels fills. Sigui un dels pocs que ho faci. Als Estats Units, a tots els ciutadans se’ls concedeix un informe de crèdit gratuït de cadascuna de les tres oficines nacionals d’informació de crèdits a l’any, que es pot obtenir a partir de AnnualCreditReport.com. Ordeneu-ne una còpia i comproveu-la si hi ha cap activitat no autoritzada o sospitosa.

crèdit de confiança

Els ciutadans del Regne Unit no reben la mateixa cortesia, però algunes agències d’informes de crèdit ofereixen proves gratuïtes per obtenir els informes de crèdit dels vostres fills..

L’informació de crèdit comença tan bon punt el fill té obert un compte al seu nom per al qual es requereix un xec de crèdit. A partir d’aquest moment, tenen un punt de crèdit.

Ensenyeu als vostres fills bons hàbits abans d’hora, com ara comprovar a fons cada compra en un extracte de targeta de crèdit si en tenen una, i controlar periòdicament els comptes bancaris per a qualsevol activitat que no autoritzessin. Feu-los saber la importància de salvaguardar els seus números de seguretat social (números d’assegurança nacional si esteu al Regne Unit), així com altres números d’identificació a les llicències de conduir i a les targetes d’assegurança mèdica. Es poden utilitzar per cometre fraus a nom del vostre fill i perjudicar el crèdit durant els propers anys.

Com a capa addicional de protecció, podeu considerar la inversió en un servei de protecció de robatoris d’identitat. Aquestes agències controlen la vostra informació personal, targetes de crèdit de comptes bancaris i registres públics per mal ús. Ofereixen assistència en cas que es produeixin discrepàncies o que es redueixin els fraus, juntament amb grans plans d’assegurança per compensar les pèrdues que es produeixen a causa d’un robatori d’identitat. Si el vostre fill o nena ha estat anteriorment víctima de robatori d’identitat, aleshores tenen més risc, de manera que aquests serveis són especialment útils.

TrustedID és l’únic servei de protecció del robatori d’identificació que hem revisat amb un pla familiar real, però altres agències solen tenir opcions per inscriure els nens. Doneu un cop d’ull a totes les nostres revisions sobre protecció contra robatoris d’identificació per saber quina s’adapta millor a la vostra família.

Programari de control parental

El programari de control parental pot proporcionar als pares eines més àmplies i granulars per gestionar el comportament en línia dels seus fills. Molts programes us permeten controlar quins llocs web visiten els vostres fills i quines aplicacions fan servir. Podeu bloquejar llocs o aplicacions específics o activar el bloqueig de llocs web que continguin determinades paraules clau o que formin part d’una determinada categoria. Fins i tot podeu especificar quan els nens poden utilitzar els seus dispositius i durant quant de temps.

Desenes de programes de control parental estan disponibles, de manera que trobar un desafiament adequat al millor preu pot ser un repte. Afortunadament, l’hem tingut cura de la vostra prova provant diversos programes de control parental més importants del mercat. Consulteu les nostres revisions del programari de control parental aquí.

Utilitzeu una VPN

Quan introduïu informació privada a les pàgines de registre i llocs de compres en línia, assegureu-vos que el lloc utilitzi un certificat SSL verificat. Això sol indicar-se amb una icona de bloqueig i una URL prèvia amb HTTPS. Xifra la comunicació entre el navegador i el servidor. Instal·leu l’extensió HTTPS Everywhere al navegador per utilitzar HTTPS per defecte quan estigui disponible.

Tanmateix, HTTPS no està disponible per a la majoria de llocs web, de manera que qualsevol informació que es transmeti des del vostre ordinador a la web no es pot xifrar i la pot veure qualsevol persona que vulgui veure-la. Per protegir-vos millor i els vostres fills, invertiu en un servei VPN. Una VPN xifra tot el trànsit entrant i sortint, i també dirigeix ​​el trànsit a través d’un servidor en una ubicació que vulgueu. Això té com a efecte que la vostra activitat d’internet sigui anònima mentre s’amaga tant el contingut de la vostra connexió com si s’amaga la vostra adreça IP i la seva ubicació.

Posar a punt la VPN abans de navegar per la xarxa o fer qualsevol altra cosa en línia és un bon hàbit per posar-se en contacte per a pares i fills..

Quan es tracta de la facilitat d’ús, fins i tot una cosa que un nen petit podria aprendre a utilitzar, és difícil combatre ExpressVPN. És una de les VPN més ràpides que hem provat i està pensada per als principiants. Per desavantatge, no ofereix plans familiars i els plans individuals són relativament cars. Llegiu el nostre comentari sobre ExpressVPN.

Aplicació per a Android expressvpn

Per a una opció més barata que funciona per a tota una llar de dispositius, us recomanem PureVPN o Accés a Internet privat. Llegiu les nostres opinions sobre PureVPN i PIA. Tingueu en compte que si també teniu la intenció d’utilitzar la vostra VPN en streaming, no totes les VPN funcionen amb Netflix, BBC iPlayer, Amazon Prime Video, Sky Go i molts altres serveis de streaming populars..

Que el vostre fill sigui anònim

En combinació amb una VPN, la llista següent de precaucions pot fer que el vostre fill sigui invisible o, almenys, més que un enigma per a Internet en general..

Informació personal falsificada

Probablement heu passat una bona estona ensenyant als vostres fills a escriure els seus noms, quan és el seu aniversari i l’adreça on viuen. Ara ensenyeu-los a mentir sobre això a persones desconegudes, quan se’ls pregunti. Feu servir un fals aniversari a Facebook, si en feu servir un. Un primer i mig nom és preferible que el primer i el darrer. Si no espereu el correu, utilitzeu una adreça falsa.

Activa els bloquejadors d’anuncis

desconnectar ss

Els anuncis en línia no només són publicitaris, sinó que també s’utilitzen per minar dades de la persona que les visualitza. Alguns no són inofensius, però d’altres, són maliciosos. Els bloquejadors d’anuncis i les extensions anti-seguiment poden evitar que les empreses d’anuncis no facin malbé els vostres fills. Us recomanem Ad Block Plus i desconnecteu-vos. Desconnecta fins i tot ofereix una versió educativa per a nens, Desconnecta nens. Alguns productes antivirus també inclouen bloquejadors d’anuncis.

Cerca de manera anònima

Ja sigui per deures o per curiositat, els nens hauran d’utilitzar motors de cerca. Google i altres usuaris recopilaran informació sobre tots els usuaris per crear un perfil al seu voltant, que s’utilitza per fer recomanacions i anuncis orientats. Tant en dispositius mòbils com en navegadors d’escriptori, podeu configurar el motor de cerca predeterminat a quelcom més anònim.

DuckDuckGo, StartPage i ixquick no registren les adreces IP, no utilitzen cookies de seguiment ni monitoritzen els resultats que feu clic. StartPage i ixquick esgrimeixen les dades personals abans d’enviar la consulta a Google o a un altre motor de cerca més important en nom vostre, de manera que obtindreu els mateixos resultats sense renunciar a cap informació..

Vegeu també: Els millors motors de cerca privats

Fotos policials

Això pot ser més difícil del que sona. Segons l’edat del vostre fill, potser voldreu deslligar totes les fotos del vostre fill que apareixen a Internet. A Facebook, com s’ha esmentat anteriorment, podeu optar per revisar qualsevol foto amb la qual el vostre fill sigui etiquetat abans que es faci pública l’etiqueta als amics. Però no totes les xarxes socials tenen controls tan granulars.

Si el vostre fill es troba en un equip o club esportiu, això pot resultar complicat. Discutiu els problemes amb els líders i entrenadors adults sobre com etiquetar els nens en fotografies i fer privades les pàgines web i grups de Facebook. Regleu les bases amb els pares i pares amb la publicació de fotos en línia.

Així mateix, digueu al vostre fill que sigui respectuós i que no marqueu ningú en un estat o una foto sense el seu permís.

Recopilació d’informació dels nens

Si teniu lloc web, aplicació o, fins i tot, només un grup de Facebook que inclou nens, és important saber quina informació haureu de recopilar, com es pot recopilar i protegir i amb qui compartir-la. Només tenim una guia per això: pràctiques justes per recollir informació dels nens.

Més enllà de la seguretat

La privadesa dels nens no es refereix només a protegir-los dels depredadors i defraudadors, tot i que això és prou raó. Però hi ha un impacte social en els nens bombardejats per la publicitat i el màrqueting activats per l’algorisme. Els nens són impressionants i la seva ment es pot conformar pel que veuen a Internet. El que veuen a Internet es defineix per allò que Google, Facebook, Microsoft i altres empreses que es basen en la publicitat i la col·lecció massiva de dades de dragnet volen que ho vegin.

Així mateix, en una època en què no s’oblida res, els nens també es configuren en allò que deixen enrere. En un article del Wall Street Journal, Julia Angwen ho resumeix millor:

“No tindran la llibertat que vaig tenir de petit per transformar-me. A la secundària, per exemple, només duia color rosa i turquesa. Però quan em vaig mudar per la ciutat per a l’escola secundària, vaig canviar completament el meu armari i només duia roba preabricada amb mocadors de cèntim. Ningú no sabia de la meva transformació perquè no vaig deixar cap rastre, excepte algunes fotografies polsegoses en una caixa de sabates a l’armari dels meus pares. Proveu-ho a l’era de Facebook ”.

Internet pot obrir més coses del món al vostre fill que a qualsevol generació anterior. Però no hauríem de permetre que les corporacions sense ànim de lucre les transformin en una classe de consumidors limitada a les persones en línia que sense saber-ho han ajudat a crear.

“A l’ordinador” de Lars Plougmann amb llicència CC BY-SA 2.0
“Control parental de Leopard: filtratge de contingut” de Wesley Fryer amb llicència CC BY-SA 2.0

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me