VPN no es connectarà? Problemes i solucions habituals de VPN

Les VPNs fan que sigui increïblement senzill mantenir-se en seguretat en línia i la seva capacitat per evitar les restriccions regionals significa que podeu accedir als vostres serveis preferits des de qualsevol lloc del món..


Tot i que són fàcils de configurar, les VPN sovint fan una mala feina per deixar a l’usuari saber quan o per què hi ha un problema. A continuació, abordarem alguns dels problemes més habituals de VPN i us farem saber com arreglar-los, en anglès, amb el mínim argot possible..

Problema 1: no puc connectar-me ni estar connectat a la VPN

Si no us podeu connectar a la VPN, el primer que heu de fer és comprovar que teniu connexió a Internet; això sembla obvi, però sovint es passa per alt. Si la vostra connexió està bé, el següent pas és intentar utilitzar un servidor VPN diferent.

De vegades, els servidors baixen per mantenir-se i l’aplicació VPN no s’actualitza a temps, donant-vos l’opció de connectar-vos a un servidor realment inaccessible. Si us podeu connectar a un dels altres servidors de la vostra VPN, és probable que hagi passat.

D’altra banda, si no podeu utilitzar cap servidor o si la vostra connexió baixa freqüentment, el problema és molt probable que tingueu la configuració de la vostra xarxa. Aquí hi ha què fer en aquest cas:

Primer, consulteu la pàgina de configuració de la VPN. Si té una Restaurar els valors predeterminats feu clic al botó. Si no, canvieu el protocol de connexió a Automàtica (si aquesta opció no està disponible, seleccioneu TCP o UDP).

Ara, afegirem la vostra VPN a una llista d’excepcions per assegurar-nos que no sigui bloquejat pel tallafoc. El procés és diferent per a cada sistema operatiu; aquí es mostren els passos per a Windows i MacOS:

Windows

Feu clic a la icona de Windows a la part inferior esquerra de la pantalla i escriviu “Windows Defender Firewall” (sense cometes). Ara, selecciona Permet una aplicació o funció a través del tallafoc de Windows Defender a la llista de l’esquerra. A la pantalla següent, feu clic a Canvia la configuració i llavors Permet una altra aplicació. Finalment, localitzeu l’aplicació VPN i feu clic a Afegiu.

MacOS

Comença fent clic a la icona d’Apple a la part superior esquerra. Tria Preferències del sistema, aleshores Seguretat & Privacitat. A partir d’aquí, mireu cap a Tallafoc i feu clic a la tecla Opcions del tallafoc botó. Veureu una llista de programes i, a continuació, hi haurà un botó amb un signe més (+). Feu clic sobre això, localitzeu l’aplicació VPN i feu clic a Afegiu.

Problema 2: la meva VPN és massa lenta

Aquest és un dels problemes més habituals de VPN. Comenceu a executar una prova de velocitat mentre esteu desconnectat de la VPN. Normalment, podeu esperar que hi hagi una VPN reduïu la velocitat de la xarxa en un terç aproximadament, així que necessitareu una connexió raonablement ràpida per començar. A continuació, es mostren les velocitats recomanades de Netflix i la velocitat de base corresponent. Haureu d’utilitzar serveis de streaming similars amb una VPN.

Tipus de contingutVelocitat recomanadaVelocitat base requerida

Vídeo SD3Mbps5Mbps
Vídeo en alta definició5Mbps9Mbps
Vídeo 4K25Mbps30Mbps

Les velocitats d’Internet no són prou altes? Hi ha algunes opcions aquí: podeu actualitzar el vostre paquet de banda ampla, utilitzar una connexió per cable en lloc de sense fils o demanar a altres usuaris de casa vostra que deixin breument la reproducció i el torrent.

Ara, connecteu-vos a la VPN i executeu una altra prova de velocitat. Tingueu en compte que la vostra velocitat de descàrrega pot canviar en funció de diversos factors, incloent-hi la distància del servidor des de la vostra ubicació, quants altres usuaris estan connectats, el protocol d’encriptació utilitzat i fins i tot l’hora del dia. Això vol dir que, si noteu una reducció significativa de la velocitat, sovint és una bona idea provar un altre servidor.

Vegeu també: VPN més ràpides

Problema 3: la meva VPN no funciona amb Netflix, BBC iPlayer, etc..

Error de proxy de Netflix

En primer lloc, és important tenir en compte això no totes les VPN poden desbloquejar tots els serveis. De fet, quan es tracta de plataformes importants com Netflix, Amazon Prime Video i BBC iPlayer, només algunes VPN encara funcionen de manera fiable. Recomanem utilitzar ExpressVPN, tot i que NordVPN i CyberGhost són dues excel·lents alternatives de baix cost.

Si la vostra VPN ha de ser capaç de desbloquejar un servei, però teniu problemes, hi ha algunes coses que podeu provar.

  • Primer, assegureu-vos d’utilitzar la versió més actualitzada de l’aplicació.
  • A continuació, netegeu la memòria cau i les cookies del vostre navegador per assegurar-vos que el servei oblida la vostra ubicació real.
  • Proveu de connectar-vos a un servidor diferent, ja que de vegades hi ha servidors específics per desbloquejar una plataforma determinada.
  • Si voleu, podeu contactar directament amb l’equip d’atenció al client de la vostra VPN (els tres, sobretot, ofereixen xat en directe 24 hores / 24) i preguntar-vos quins servidors heu d’utilitzar.

Encara teniu problemes? Podria ser que el servei escollit hagi millorat recentment les seves funcions de bloqueig de regió. En aquest cas, no hi ha més alternativa que esperar fins que el proveïdor VPN trobe una solució..

Problema 4: No puc connectar-me a la meva VPN a Xina

Malauradament, es preveu que els problemes de VPN a la Xina. Les restriccions d’Internet del país (col·lectivament conegudes com el gran tallafoc) són algunes de les més estrictes del món. S’obstrueixen tot tipus de serveis, incloent-hi serveis de streaming, llocs web de notícies i, potser, sorprenentment, VPN.

Tot i que hi ha algunes VPN que encara funcionen a la Xina, els seus llocs web estan bloquejats. Com a resultat, haureu d’instal·lar i configurar el servei abans d’arribar a la Xina. Per estar segurs, recomanem fer una nota de les instruccions d’instal·lació manual. Algunes VPN tenen configuracions específiques que s’han de canviar abans de treballar a països amb estricta censura en línia.

També és una bona idea veure si la vostra VPN funciona amb llocs especulars que encara podrien ser accessibles a la Xina. Recordeu guardar aquesta informació localment, ja que les plataformes d’emmagatzematge en núvol també són inaccessibles a la Xina.

Problema 5: el meu servidor sembla que no es troba en una ubicació equivocada

Normalment, el vostre proveïdor de VPN lloga o compra servidors en un país i us permet accedir-hi. Tanmateix, si les lleis locals dificulten la gestió d’una empresa VPN, la regió és massa perillosa o els costos de manteniment d’un servidor físic són massa elevats per justificar, alguns proveïdors utilitzen un servidor virtual en canvi.

Aquests servidors estan realment ubicats en un país diferent però estan configurats per tal de que el vostre trànsit sembli que prové de la ubicació que trieu. Normalment, els serveis geo-restringits no poden indicar la diferència, tot i que alguns serveis de cerca d’adreces IP poden, per tant, l’aparent discrepància.

Molts proveïdors VPN us permeten saber quins dels seus servidors són virtuals, ja sigui a la llista de servidors o en un article de base de coneixement, de manera que podeu evitar-los si voleu.

Problema 6: he canviat la configuració avançada de la meva VPN i ara no funciona

Això és realment senzill de solucionar. Primer, torneu a entrar a la pàgina de configuració de la vostra VPN. Si utilitzeu un servei com CyberGhost, hi haurà un botó que us permetrà restaurar automàticament tot el seu estat predeterminat.

No obstant això, encara que aquesta funció no estigui disponible, podeu fer una còpia de seguretat i executar-la en pocs minuts seguint aquests passos:

  • Comença per canviar el protocol VPN per UDP o TCP (aquesta opció només es podria anomenar “OpenVPN”).
  • Si veieu opcions avançades, com ara un interruptor de matança, una funció DNS personalitzada o una ofuscació del trànsit, desactiveu-les. Ara, connecteu-vos a la VPN.
  • Si funciona, recordeu activar l’interruptor de mort i les funcions de protecció contra filtracions (tret que aquests fossin la causa del problema, que és molt poc probable).

Encara tens problemes? Podeu contactar amb l’assistència al client per obtenir ajuda, però pot ser més ràpid que reinstal·leu l’aplicació VPN.

Problema 7: el meu problema no apareix aquí

Si els problemes de VPN són més complexos que els esmentats anteriorment, la vostra millor aposta és contactar amb l’equip d’assistència al client de la vostra VPN directament. Podran ajudar-vos a instal·lar una VPN en gairebé qualsevol cosa (inclosos els encaminadors sense fil). A més, ajuden les persones amb problemes tècnics cada dia, és a dir, saben com solucionar problemes de VPN de forma ràpida i senzilla.

Ens falta un problema comú de VPN? Deixa un comentari i fes-nos-ho saber.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me