A është Betternet i sigurt?


Shërbimet VPN po bëhen gjithnjë e më popullore, pasi përdoruesit gjithnjë e më shumë në shtëpi dhe biznes i kuptojnë përfitimet e bërjes private të shfletimit të tyre. Kjo do të thotë që ka një numër të madh të ofruesve të VPN në dispozicion dhe përpjekja për të gjetur një të sigurt mund të jetë një propozim sfidues. Betternet është një mjet i tillë – premton të ofrojë një shërbim të plotë VPN pa ju tarifuar asnjë cent. Kjo është një ofertë tërheqëse, por a është ky një shërbim me cilësi të mirë VPN dhe është Betternet i sigurt?

Vrasin kaloni

Para se të shkojmë më tej me këtë përmbledhje të Betternet, duhet të shohim dy çështje kryesore. Së pari, kompleti kill është emri mjaft dramatik që tingëllon për një nga karakteristikat më të rëndësishme të sigurisë të ndërtuara në sistemet VPN. Illelsat Kill janë krijuar për të siguruar që identiteti juaj të mos ketë’rrjedhje nëse lidhja juaj VPN bie.

Kjo është arsyeja pse çelsat e vrasjes janë të rëndësishme, pasi ato ndërpresin lidhjet e Internetit menjëherë kur VPN dështon, duke siguruar që asgjë e keqe nuk mund të ndodhë pa përdoruesit’njohuri Fatkeqësisht, ndërsa shumë ofrues të ndërgjegjshëm VPN ofrojnë një sistem të ndërprerë vrasës, Betternet nuk arrin ta bëjë këtë. Ndoshta kjo është për shkak të natyrës së lirë të VPN, por ajo’sigurisht që është një fillim i keq në adresimin e çështjes së sigurisë.

Rrjedhjet e DNS

Një zonë tjetër ku Betternet bie me të vërtetë janë rrjedhjet e DNS. Këto ndodhin kur ISP-të janë në gjendje të ndjekin lëvizjet e Internetit, pavarësisht nga fakti që ju’duke përdorur një shërbim VPN. Të gjitha kërkesat e DNS duhet të drejtohen përmes tunelit VPN, në vend se të përdorni ISP-në tuaj, por Windows ndonjëherë përdor cilësimet e paracaktuar pavarësisht lidhjes suaj VPN përveç nëse VPN ka mjete kundër kësaj.

Fatkeqësisht, Betternet shënon shumë dobët në këtë fushë, duke rrjedhur jo vetëm pyetjet e DNS, por edhe IPv4 / IPv6 tuaj. A është Betternet i sigurt? Jo në këtë provë!

Ështjet e malware

Mirë, kështu’është një fillim shumë i keq për Betternet. Kështu që ndërsa ne’jemi përsëri në të, ne’d më mirë të kaloni disa nga problemet e tjera që lidhen me këtë sistem. Së pari, disa nga aplikacionet që lidhen me programin janë zbuluar se përmbajnë malware. Kjo nuk është e pazakontë për programet falas, dhe për fat të keq duket se Betternet dëshiron të kthejë disa nga të ardhurat e saj përmes shtesave të padrejta të softuerit.

Për më tepër, aplikacione të tjera të lidhura me Betternet janë vërejtur se përmbajnë biblioteka të ndjekjes së palëve të treta, që do të thotë se privatësia e lidhur me këtë sistem është edhe më e varfër nga sa mund të kishim imagjinuar. Betternet gjithashtu u mundëson palëve të treta të përdorin aspekte të caktuara të të dhënave të përdoruesit, që do të thotë se informacioni juaj nuk është kurrë 100% i sigurt. Deri tani ju’me siguri po pyesni veten pse dikush regjistrohet në sistemin Betternet fare!

Por kjo’nuk është fundi i problemeve tuaja. Betternet pretendon se nuk mban regjistrat e regjistrave të përdoruesve, por në fakt regjistron të dhëna të caktuara të përdoruesit. Kjo është veçanërisht e dëmshme duke marrë parasysh që palët e treta gjithashtu mund të fitojnë qasje në këto të dhëna, duke kompromentuar sigurinë dhe privatësinë e përdoruesve. Shpejtësia e aksesit të ofruar nga Betternet është më e dobët sesa me sistemet e pajtimeve, dhe ne zbuluam se besueshmëria e Betternet është veçanërisht e dobët, me lidhje të rëna të shpeshta.

Politika e privatësisë

ne’Tashmë përshkruanin shumë nga problemet e intimitetit që lidhen me Betternet, por kriptimi i përdorur mund të jetë gjithashtu një çështje domethënëse. Politika e privatësisë së kompanisë nuk bën asnjë indikacion se përdoret encryption 256-bit, i cili përgjithësisht konsiderohet të jetë standardi i industrisë. Kriptimi me 128 bit është përmendur në vend të kësaj, në politikën e intimitetit, ndërsa diku tjetër një postim në blog për kompaninë’Në uebfaqen pretendon se ato ofrojnë kriptim AES-256.

Pra, kjo mospërputhje përsëri nuk e bën’t saktë të japin përshtypjen e një kompanie të besueshme. Për sa i përket protokolleve VPN, Betternet ofron OpenVPN dhe L2TP / IPsec, që është një përzgjedhje e mirë, por është ndoshta pak zhgënjim që pëlqimet e IKEv2 dhe SSTP nuk janë në dispozicion.

përfundim

Si përfundim, për fat të keq është e pamundur për ne që të rekomandojmë Betternet VPN. Ekzistojnë thjesht shumë zbrazësi dhe mbikëqyrje të sigurisë, ndërsa mesazhet e përziera që kompania ka dhënë në lidhje me kriptimin e saj është gjithashtu shqetësuese.

Shpejtësia e shërbimit është jashtëzakonisht e dobët dhe kjo do të jetë veçanërisht shqetësuese kur përdorni Betternet për torrenting ose me një shërbim streaming..

Kjo në fund të fundit ndjehet si sistemi i lirë që është, dhe ndërsa premium Betternet mund të ofrojë një shërbim më të mirë, kompania duhet të përmirësojë lojën e saj nëse ka ndonjë pretendim se konkurron seriozisht me drejtuesit e tregut.

A është Betternet i sigurt? Absolutisht jo.

Lexohen rekomandimet:

Shqyrtim më i mirë

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map