Pasqyrë e Google Cloud VPN


Shtë e vështirë të mohosh që Google është rritur në mënyrë të konsiderueshme qysh kur ajo shpërtheu skenën në fazat e fundit të Shekullit 20. Në fund të fundit, ajo ka shkuar nga të qenit thjesht një motor kërkimi për të ofruar shërbime dhe produkte të përdorura gjerësisht si YouTube dhe Google Mail, përveç një prej botës’Sistemet më të njohura të funksionimit celular në formën e Android. Pra, ajo’safeshtë e sigurt të themi se Google’Produktet e kanë marrë botën nga stuhia gjatë dy dekadave të fundit.

Pas prezantimit të Platformës Google Cloud në vitin 2008, gjigandi i teknologjisë filloi të sigurojë një koleksion të burimeve të tyre informatike – duke i bërë ato të disponueshme si një ofertë publike cloud, të cilën publiku i gjerë mund të shfrytëzojë plotësisht. Deri në vitin 2017, Google e kishte bërë 22 zona dhe 8 rajone lajmesh në dispozicion, i cili zgjati ofertën origjinale të 18 zonave në 6 rajone. Kjo përfshinte Oregon, Iowa, Belgjikë, Tajvan, Tokio dhe Karolinën e Jugut.

Një nga shërbimet më të njohura të ofruara nga Google Cloud Platforma është padyshim shërbimi Google Cloud VPN – duke ju lejuar të lidhni rrjetin në ambientet tuaja me rrjetin tuaj Google Cloud Platform Virtual Private Cloud (VPC). Kjo e bën përdorimin e një të sigurt Protokolli i tunelimit IPsec VPN e cila kodon trafikun që udhëton ndërmjet dy rrjeteve nga njëra portë, atëherë është deshifruar nga hyrja tjetër VPN.

Në artikullin vijues, ne’do të zbuloj më thellë se çfarë ka të bëjë me Google Cloud VPN dhe si mund të ndihmojë për të siguruar rrjetet private dhe çdo të dhënë që transferohet në rrjet. Pra, pa ndonjë ado tjetër, le’silleni tek ajo!

Isfarë është Google Cloud VPN dhe çfarë bën ajo?

Para se të hedhim një vështrim se si funksionon Google Cloud VPN, do të ishte e përshtatshme të shpjegosh saktësisht se çfarë është së pari, apo jo? Epo, është në thelb një shërbim i cili ju lejon të lidhni infrastrukturën tuaj ekzistuese me Platformën Google Cloud të përdorur gjerësisht, i njohur ndryshe si GCP.

Duke përdorur të njëjtën infrastrukturë që përdoret për produktet e përdoruesit fundorë, përfshirë YouTube dhe Kërkimin Google, Google Cloud Platforma ka kaluar nga forca në forcë në atë që lejon që përdoruesi i saj të përfitojë nga mbi 50 shërbime. Jo vetëm që kjo përfshin Google Cloud VPN, por gjithashtu përfshin gjëra të tilla si Ruajtja dhe bazat e të dhënave, Rrjetet dhe identiteti, mjetet e menaxhimit dhe zhvilluesit, dhe shumë më tepër.

Featuredo veçori e Platformës Google Cloud mund të përdoret individualisht ose edhe në kombinim. Pra, nëse ju’po kërkoni të përdorni shërbimin Google Cloud VPN në bashkëpunim me një tjetër prej shërbimeve, ju keni mundësinë të bëni pikërisht atë nëse dëshironi.

Tani që ti’mësova pak rreth Google Cloud VPN dhe shërbimit që është në gjendje t’ju ofrojë, atë’Koha që ju të zbuloni saktësisht se si funksionon dhe si mund të ndihmojë për të siguruar të dhënat tuaja që janë transferuar në rrjetin tuaj. këtu’gjithçka që duhet të dini.

Si funksionon Google Cloud VPN?

nëse ti’po kërkoni të përdorni Google Cloud VPN, atëherë ka disa gjëra për të cilat duhet të keni dijeni paraprakisht. Duke pasur parasysh këtë, seksioni i mëposhtëm do të përfshijë të gjithë informacionin thelbësor që do t’ju japë një kuptim më të thellë të asaj që është në gjendje Google Cloud VPN kur të keni gjithçka që ju nevojitet për të filluar.

Pasi të jeni regjistruar në Google Cloud Platforma, do të keni mundësinë të përfitoni plotësisht nga secila dhe çdo burim që është i disponueshëm përmes shërbimit. Sigurisht, Google Cloud VPN është vetëm një nga shërbimet që janë në dispozicionin tuaj – ju lejon të lidhni rrjetin tuaj privat, në ambientet me burimet e siguruara në Platformën tepër të fuqishme dhe të sigurt të Google Cloud.

Duke vepruar mbi një IPsec lidhje duke përdorur një shtrëngim duarsh të përbashkët (ose IKEv1 ose IKEv2), Google Cloud VPN mbështet të dyja rrugët statike dhe dinamike kur jeni duke përdorur një Router Cloud. Sidoqoftë, ajo që është e rëndësishme të mbani mend është se Google Cloud VPN është vetëm për lidhjet VPN të ruterit në ruter, dhe jo lidhjet klient-site. Kjo është diçka që ju do të bënit nëse do të lidheshit duke përdorur një pajisje të tillë si një kompjuter ose një pajisje tablet.

I gjithë procesi i ngritjes duhet të jetë relativisht i thjeshtë dhe i thjeshtë për këdo që është ekspert kur bëhet fjalë për vendosjen e lidhjeve VPN. Për t’i mbaruar dhe mbaruar gjërat, do t’ju duhet të ekzekutoni cilësimet tuaja në ndërfaqen e internetit të Google Cloud Platform. Pasi ta keni bërë pikërisht këtë, do të jeni në gjendje të lidhni infrastrukturën tuaj ekzistuese me Platformën e sigurt të Google Cloud përmes internetit – duke përfituar plotësisht nga lidhja e vërtetuar dhe e koduar e cila mban të sigurt dhe të dhënat tuaja personale për çdo kohë.

Sidoqoftë, thjesht mbani mend që ndërsa VPN nga faqja në vend është e mbështetur me një SLA të disponueshmërisë së shërbimit 99%, do t’ju duhet një hyrje e përkushtuar fizike ose virtuale VPN nga ana e klientit. Pra, sigurohuni ta mbani mend këtë para se të përpiqeni të merrni gjithçka të ngritur.

Mendimet përfundimtare

Pra, aty e keni! Kjo përfundon përmbledhjen tonë të plotë të Google Cloud VPN! ajo’clearshtë e qartë për të parë që kjo ju lejon të siguroni rrjetin tuaj privat me një lidhje të koduar, të gjitha duke siguruar që çdo të dhënë që transferohet në rrjet të mbahet e sigurt dhe larg nga çdo sy prish.

Kjo është një zgjedhje e shkëlqyeshme për kompanitë që kërkojnë të parandalojnë të dhënat e tyre duke iu nënshtruar një qasje të paautorizuar, dhe ju lejon të përfitoni nga burimet tuaja të Google Cloud Platform (GCP) duke i lidhur ato me rrjetin tuaj privat mbi një VPN (Virtual Private Network) Farë është një VPN?.

Në përgjithësi, ajo’crucialshtë thelbësore të mbani mend që ju duhet të bëni gjithçka në fuqinë tuaj për të mbajtur informacionin tuaj personal të mbrojtur në epokën dixhitale. Në fund të fundit, ka një numër gjithnjë në rritje të sulmeve kibernetike që ndodhin në të gjithë botën. Kështu që, nëse nuk merrni masat paraprake, mund të bëheni vetë viktimë. Fatmirësisht, një VPN është zgjidhja perfekte pasi jo vetëm që mbron të dhënat tuaja, por gjithashtu encrypon trafikun tuaj në internet dhe ju lejon të shijoni gjithashtu shfletim të sigurt dhe anonim.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me